POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Uppgifter: Robin Olsen bänkas i premiären

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

1England

Metro ser Man City som i ”En klass för sig” sedan regerande ligamästaren haft uppvisning i norra London (2-0 mot Arsenal).

Daily Telegraph för fram Peps tankar efter matchen. Inte de om att han ibland funderar på att “döda” Benjamin Mendy utan tankarna om en annan av lagets profiler, ”Guardiola: Sterling är älskad och måste stanna”. Det följs av ”Tränaren vill att anfallaren skriver nytt kontrakt efter mål i comebacken för mästarna”. Tidningen för också fram sina egna tankar om spelarnas insatser. Sterling och lagkompisen Bernardo Silva får Telegraphs högsta betyg, åtta av tio. Arsenalduon Granit Xhaka och Mesut Özil får Telegraphs lägsta,  fyra.

The Times krönikör Oliver Kay menar att ”’Nya’ Arsenal ser väldigt mycket ut som fjolårets modell”. Men tidningens fotbollsbilaga toppas inte av matchen på Emirates utan av den på Anfield. ”Värd att vänta på” är omdömet om nyförvärvet Naby Keita i Liverpools storseger (4-0 mot West Ham).

BBC-krönikören Garth Crooks tar ut sin Veckans elva. Där finns varken plats för hyllade Keita, Sterling eller Silva. Liverpool finns representerade endast av Salah, Man City endast av Kyle Walker. I stället är det Man United som sätter färg på Crooks-elvan med tre spelare: David De Gea, Luke Shaw och Paul Pogba.

 

ITALIEN

1Italien

La Gazzetta dello Sport låter kärleken flöda. Cristiano blir ”CristiAMO” med ett hjärta runt ”amo” (kärlek). Den portugisiska stjärnan gjorde mål efter 7 minuter och 16 sekunder i internmatchen mellan Juventus a-lag och Primaveralag. Det är inte bara matchklockan i Turin som preciseras, det är också klockslaget för Albin Ekdals ankomst till Genoas flygplats. Inne i tidningen finns en notis om att svensken anlände klockan 23 i går kväll. I dag väntar läkarundersökning och underskrift på ett treårskontrakt. Enligt GdS uppgifter i förra veckan är kontraktet värt 900 000 euro om året. Hamburg lyckades höja övergångssumman till 2,5 miljoner euro plus ett mindre bonusavtal.

Tuttomercatoweb preciserar bonussumman till HSV i Ekdals övergång till 200 000 euro.

Corriere dello Sport dras också med i Cristiano Ronaldo-yran. Han kallas för ”Utomjording” i rubriken och även ”Mr Champions League”. Och just den turneringen dyker upp igen när Juventusbasen John Elkann blickar framåt. ”Elkann sätter upp målet: ’Champions League. Det här är det starkaste Juve någonsin’”. Annars är känslan att alla vägar bär till Milano för dagen. CdS har på förstasidan med att Tiémoué Bakayoko (Chelsea) i dag skriver på för Milan (låneavtal på fem miljoner euro med köpoption på 35 milj euro) och samtidigt på ett annat kontor i Milano i dag skriver Keita Baldé (Monaco) på för Inter (låneavtal på fem miljoner euro med köpoption på 34 milj euro). Marcus Rohdén fixade segern åt Crotone i italienska cupen (1-0 mot Livorno). Han är en av tre spelare i vinnarlaget som når upp till 6,5/10 i betyg. Samma betyg får Samuel Gustafson men hans Hellas Verona förlorade (0-2 mot Catania). Filip Helander får en sexa i Bolognas segermatch (2-0 mot Padova).

Tuttosport lyfter också fram ett Elkann-citat om sitt Juventus och CR7, ”Världens bästa spelare i världens bästa lag”. En glädjestrålande portugis täcker förstasidan under rubriken ”Ronaldissimo”.

Sky Sport uppger att Romas tränare Di Francesco överväger att bänka Robin Olsen i Serie A-premiären mot Torino på söndag. I stället väntas 35-årige Antonio Mirante stå. Orsaken sägs vara att Di Francesco haft mer tid att arbeta med Mirante, som värvades i juni, samt att veteranmålvakten har Serie A-rutin.

 

SPANIEN

1Spanien

Marca hälsar Barcelonas spanska Supercuptitel (2-1 mot Sevilla) med ”Säg 33”. Det är hämtat från medicinska världen som ett slags ”Säg ah” som här används för att beskriva något annat: ”Messi blir spelaren med flest titlar i Barcelonas historia”. Andrés Iniesta har 32.

AS tycks snarare gräma sig över Barças triumf. ”Avgörande misstag” tar fasta på Ben Yedders straffmiss i slutminuten. Även AS noterar i förbifarten att det är Messis 33:e titel, men en krönika av Alfredo Relaño tar i rubriken i stället fast på att det är ”Messis första titel som lagkapten”. Tidningen skriver också om en annan Supercupfinal, den mellan CL- och EL-mästarna. Ett Madridderby spelas i Estland på onsdag men utan någon spansk supporterinvasion. ”Tallin väntar på 3 000 Madridfans”. Atlético har sålt slut på sin andel, 1 400 biljetter. Real har sålt drygt 1 000. Arenan tar blott 13 000 åskådare.

Sport justerar Supercupen till ”SuperBarça”. Tidningen ger tre av Barçaspelarna åtta av tio i betyg: Ter Stegen, Messi och Dembélé.

Mundo Deportivo väljer inte Messi som frontfigur kring titelsegern utan Ousmane Dembélé, vars ”missil” låg bakom segern. ”Myggan”, som är hans smeknamn, blir nu ”Tigermyggan”, som är farligare än en vanlig mygga. ”Vi har stora förhoppningar på honom”, sa tränare Valverde om Dembélé efter matchen.

 

FRANKRIKE

1Frankrike

L’Equipe har en notis om Rennes värvning av Saman Ghoddos från Östersund. Tidningen uppger att övergångssumman landar på cirka 3,5 miljoner euro, samt att ÖFK har en vidareförsäljningsklausul på 20 procent. Förstasidan tillägnas en större klubb, ”Ungdomliga PSG”. Neymar blev målskytt i ligamästarnas premiär (3-0 mot Caen), men L’Equipe har annat fokus. ”Med tre spelare från akademin i startelvan och till slut fem på planen, mjukstartade PSG säsongen. 21-årige mittbacken Tihlo Kehrers ankomst för 37 miljoner euro, förstärker intrycket av ungdomlighet”. Framför allt imponerade högerbacken Colin Dagba, 19. Tillsammans med Adrien Rabiot får han högst spelarbetyg av tidningen, sju av tio.

RMC Sport följer upp just målskytten Rabiot. Nya tränaren Thomas Tuchel är mån om att mittfältaren stannar men kräver beslut. ”Hans kontraktssituation är klar. Det återstår ett år. Jag gillar verkligen att jobba med Adrien och är övertygad om att han kan bli en toppspelare för PSG”, säger Tuchel, ”Men situationen är som den är. Adien måste fatta ett beslut. Han måste bekräfta att han vill spela för sin klubb”.

 

TYSKLAND

1Tyskland

Hamburg Abendblatt har pratat med Albin Ekdals agent Martin Klette. Han bekräftar italienska uppgifter om att HSV och Sampdoria kom överens om mittfältarens övergång under söndagen (se under ”Italien” ovan). Övergången beräknas till 2,5 miljoner euro.

Kicker uppger i dagens nummer att Dortmunds hopp om Alexander Isak kan få ett genombrott i klubben bleknar. Svensken var inte heller med i truppen när den tyska klubben spelade träningsmatch mot Lazio under söndagen. På förstasidan finns annars lagkamraten Marco Reus. ”Vi känner oss alla så fria”, säger han inför ligapremiären under nya tränaren Lucien Favre.

Eurosport rapporterar om smolk i glädjebägaren för Bayern München. Visserligen blev det storseger i Supercupen (5-0 mot Eintracht Frankfurt), men David Alaba blev knäskadad. Oro finns att det är en allvarlig skada. ”Jag vill inte tänka på en korsbandsskada, vi får vänta och se. Han har ont förstås, jag hoppas att det inte är så allvarligt”, säger Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic till tv-kanalen.

Sport1 plockar upp citat från Niko Kovac till ZDF om Alaba. ”Han var mycket ledsen”, säger Bayerntränare. Kovac berättar vidare att Alabas knä kommer att undersökas under måndagen, att han hoppas på att skadan inte är allvarlig, men medger att en värvning kan bli aktuell om så är fallet. ”Jag har ett mycket bra lag, vi har 21 utespelare och jag är lyckligt lottad, men om vi har en skada på David så får vi se”, säger Kovac till tv-kanalen.

 

ÖVRIGT

1övrigt

ESPN (USA) skriver att ”Rooney säkrar häpnadsväckande sista-minuten-seger för DC United” (3-2 mot Orlando City). I samma sekvens i den 96:e minuten räddade den engelska storstjärnan först ett öppet mål som hade gett gästerna seger och lyrade sedan fram bollen till målet som i stället hav hemmaseger (se klippet ovan).

Ekstra Bladet (Danmark) skildrar FCK:s derbyseger (3-1 mot Bröndby) med ”Öl, Fischer och segermusik”. Johan Larsson och inhopparen Simon Tibbling får som många andra Bröndbyspelare låga betyg. Båda svenskarna tilldelas två av sex. Samtidigt passade Ekstra Bladet på att slänga fram frågor till Larsson om framtiden. Lagkaptenens kontrakt går ut vid årsskiftet och han kan nu förhandla fritt. ”Jag talar inte med andra klubbar. Jag har varit i Bröndby i tre och ett halvt år. Jag är en flaggbärare för klubben, och det vore helt fel om jag som lagkapten förhandlar med andra klubbar nu. Jag är fokuserad på Bröndby”, säger han, och utesluter inte en fortsättning, ”Min agent (Sören Lerby) har snackat med Troels Bech (sportchef). Vi är överens om att prata vidare när transferfönstret är stängt”. Noterbart i övrigt från omgången: Ekstra Bladet har målvakten Jacob Rinne som matchens lirare när Ålborg vann (1-0 mot Nordsjälland).

Publicerad 2018-08-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto