POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Nygamla tränaren: ”Ekdal kan hjälpa oss”

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

DkgqspTW0AQ6zBL

Manchester Evening News låter en omvänd Wes Brown få ordet. Tidigare har den förre Man Unitedbacken förespråkat Yerry Mina eller Harry Maguire som partner till Eric Bailly. Nu tycks Brown övertygad om Victor Nilsson Lindelöf. ”Förhoppningsvis kan de vara Uniteds förstaval som mittbackar”, säger Brown till MEN, ”Jag gillar Bailly och Lindelöf hade ett riktigt bra VM. Vi fick en bra start i fredags och Mourinho kanske behåller dem ett tag nu”.

Yorkshire Evening Post har en annan svensk landslagsback på gång: Pontus Jansson startar kvällens ligacupmatch för Leeds mot Bolton. Det bekräftade tränare Marcelo Bielsa i går. Det blir den svenska landslagsbackens första start den här säsongen, och hans allra första under den nya tränaren.

The Independent återvänder till Manchester. United jagar en sportchef. Monchi (Roma), Fabio Peratici (Juventus) och även tidigare Unitedmålvakten Edwin van der Sar (Ajax) nämns. Domencio Teti (Novara) är kontaktad, men det ser Independent mer som ett exempel på hur omfattande Uniteds process är.

The Times drar som flera tidningar på att ”Spurs återkomst dröjer”. Tottenham bekräftade uppgifterna i går att den nya arenan inte är spelklar till den tänkta premiärmatchen mot Liverpool den 15 september. ”Klubben riskerar att inte kunna flytta in på 800 miljonerpundsarenan förrän i november”, fyller Times i.

Daily Express spår fler dåliga nyheter för Tottenham. Förutom ordleken ”White Hart Pain” finns här också ”Exklusivt: 100 miljoner pund för Eriksen”. Det är Paris SG som påstås rycka i Spurs danska storstjärna.

Daily Mail har också Tottenhams arenaproblem i fokus, men dagens största bild är på Mohamed Salah som fingrar på sin mobil när han kör. ”Liverpool rapporterar Salah till poilsen!”, skriver tidningen.

The Guardian uppger att engelska landslagsspelaren ”Ruben Loftus-Cheek väntas nobba Schalke för att slåss om en mittfältsplats i Chelsea”.

 

ITALIEN

gazzettafc_nazionale_web-Medium

La Gazzetta dello Sport stämplar Maldini och Leonardo som ”Djävulsparet”, komplett med skuggbilder med horn och svans. Men det är snarare en komplimang som knyter an till Milans smeknamn och att duon har en ”Champions Leagueplan” för klubben. ”Göra om truppen och återskapa identiteten: uppdraget som får fansen att drömma”, följer Gazzettan upp med. Tidningen skriver också om ”Roma och Nzonzi allt närmare”. Klubb och spelare är överens. Romas senaste bud till Sevilla uppges vara 32 miljoner euro och i dag kan övergången bli klar. Det kan också Albin Ekdals vara. Gazzettan justerar lite i övergångssumman, till 2,2 miljoner plus 500 000 euro i bonusar. ”Samp nöjda: Torreiras arvtagare har anlänt”, lyder rubriken. Svensken blir inte bara Torreiros arvtagare utan också unga nyförvärvet Ronaldo Vieiras lärare på mittfältet, menar Gazzettan. Sampdorias tränare Marco Giampaolo känner Ekdal sedan tidigare. Han var tränare i Siena när den då 19-årige svensken hade en sejour i klubben. ”Jag hade honom för tio år sedan, men det kan hända så mycket på tio år i livet. Som 19-årig hade han fina kvaliteter och ivrig att spela. Han har teknik och spelsinne. Om det är möjligt att få Ekdal, så tar vi honom. Jag hoppas han har motivationen, är redo och kan ge oss en hjälpande hand”, sa Giampaolo efter söndagens cupmatch. Ekdal läkarundersöktes i går. Treårskontraktet har tidigare uppgetts ge svensken 900 000 euro om året.

Il Secolo XIX har exakt samma övergångssiffror för Ekdal som Gazzettan, och fokuserar på gårdagens läkarundersökning. ”Allt okej, inom kort gör Sampdoria övergången officiell”, skriver Genuatidningen. Il Secolo XIX fångade också upp några få ord från huvudpersonen själv. ”Det känns bra, jag är nöjd”, sa Ekdal vid ingången till mottagningen där läkarundersökningen skedde.

Tuttomercatoweb kanske har svaret på gåtan Erdal Rakip. Han kan dyka upp i Serie A härnäst. 22-åringen lämnade förra sommaren Malmö FF för Benfica bara för att bli mystiskt utlånad till Crystal Palace där han inte var i närheten av att få spela. Enligt TMW är Spal nu ute efter Rakip. Redan förra sommaren var Spal intresserade av svensken.

Corriere dello Sport konstaterar att ”Milano tar för sig”, med Milans värvning av Bakayoko från Chelsea och Inters av Keita Baldé från Monaco. Tidningen frossar också i annat transfersnack med fyra dagar kvar innan fönstret stänger, bland annat om klubbrebellerna Adrien Rabiot och Mario Balotelli blickar bortanför Frankrikes gränser.

Tuttosport hävdar att Real Madrid lagt ett bud på 60 miljoner euro för Miralem Pjanic. Men Juventus har nobbat det. Tuttosport tillskriver resultatet ”CR7-effekten”, och fortsätter med att ”bosniern väntas nu skriva nytt kontraktet”.

Sky Italia menar att Inter kommer att hålla dörren öppen för Luka Modric till transferfönstret stänger. Och kroaten tänker hålla dörren öppen för Inter till transferfönstret stänger. Det är bara den lilla detaljen att Real Madrid har sin dörr igenbommad för mittfältsstjärnan. Fortsättning följer kanske.

 

SPANIEN

esta-portada-sport-del-martes-agosto-2018-1534196719593

Marca påkallar nya Real Madridtränarens uppmärksamhet med ”Julen, ’Cholo’ väntar på dig”. Cholo är förstås Atléticotränaren Diego Simeone, och han är ”expert på Madridderbyn”, varnar Marca inför europeiska Supercupen i morgon. Real Madrid reser till Tallinn med hela 29 spelare, men någon plats finns inte för Martin Ödegaard. Norrmannen vänta bli utlånad igen. Självfallet nämner Marca även att David Silva tackat för sig i landslaget.

AS överträffa ständigt sig själv i bedrövliga förstasidor. I dag med ”En schottis i Tallin” och några Real- och Atléticofans som står och gör tummen upp. Jaha. På annan plats påpekar tidningen att Real Madrid inte har några planer på någon extravagant värvning efter utlåningen av Kovacic till Chelsea. ”Valverde är alternativet”, skriver AS i en rubrik. Det syftar inte på att Real planerar att sno Barças tränare utan att unge Federico Valverde kan ta Kovacics plats i truppen.

Sport är bestämd. ”Dembélé är inte till försäljning”, är dagens feta rubrik. Barça ska enligt Sport ha försäkrat fransmannen att hans framtiden är i den katalanska klubben. Påståendet kommer som ett brev på posten efter Dembélés jätteskott som säkrade Supercupen i söndags. Tidningen har fler egna uppgifter. ”Exklusivt: Marlon mycket nära Schalke”. Övergångssumman väntas landa på 15 miljoner euro, och i Bundesligaklubben blir han ersättare till Thilo Kehrer som sålts till PSG.

Mundo Deportivo gör en dag sent en förstasida på ”Rekordmannen Messi” som nu har 33 titlar, fler än någon annan spelare i Barcelona. Marca hade exakt samma ingång i går efter Supercupen.

Cadena Cope kryddar mercadon med egna uppgifter. Valencia går med på att låna Gonçalo Guedes denna säsong med en köpoption på 45 milj euro från PSG nästa sommar, på villkor att laget når en Champions League-plats. Liksom italienska uppgifter så har även Cope att Sevillas Steven Nzonzi är mycket nära en övergång till Roma. Övergångssumman anges till 30 milj euro plus bonusar på fem milj euro. Mittfältaren skriver på ett fyraårskontrakt värt 3,5 milj euro/år.

El País har dagens största sportrubrik i att ”Facebook visar La Liga gratis åtta asiatiska länder”. Det gäller årets samtliga 380 matcher. Avtalet gäller över tre år och länderna Facebook kommer att visa La Liga i är Indien, Bangladesh, Afghanistan, Bhutan, Maldiverna, Sri Lanka, Nepal och Pakistan.

 

FRANKRIKE

DkfJ333XoAAa82_

L’Equipe blickar mot himlen och ser att ”Landslagsspelarna flyger fortfarande”, en månad efter VM. Profiler som Pogba (Man United), Lloris (Tottenham), Kanté (Chelsea), Varane (Real Madrid) och Dembéle (Barcelona) har visat fin form i sina klubblag. Röran kring Ghoddos-affären tillägnas en dryg halvsida, men redogör bara vad som redan är känt.

Le Parisien undrar, ”Kehrer, det rätta priset?”. PSG:s värvningar av den närmast okände 21-årige backen från Schalke för 37 miljoner euro fortsätter resa frågetecken. ”Om ni hade frågat om mitt råd hade jag sagt att det var en bra spelare. Om ni frågat mig om han skulle skriva på för PSG för den summan hade jag bett er upprepa frågan”, säger en mycket förvånad klubbledare från Bundesliga, som vill förbli anonym. ”Så fort PSG intresserar sig för en spelare så blir det dyrare”, understryker spelaragenten Laurent Schmitt.

France Football ramar in veckans nummer med den brittiska flaggan, sätter strålkastarljusen på Premier och låter Jürgen Klopp tala. ”Underhållning är den viktigaste aspekten av fotboll. Världen är för allvarlig, problemen för många, för att fotboll dessutom ska vara tråkig”, filosoferar Liverpooltränaren, ”Jag vill att mina spelare har kul, att det överraskar mig”. På ett hotellrum i Manchester sitter antagligen en portugis och tar sig för pannan.

 

TYSKLAND

Kicker är i linje med italienska medier om att Albin Ekdals övergång bara är en tidsfråga. Men kanske tar det någon dag extra. ”Vi förväntar oss att det blir av. Det är också bekräftat av de inblandade, och vi hoppas ha en lösning klar inom tre dagar”, sa HSV:s sportchef Ralph Becker under måndagen.

Der Westen följer Dortmunds jakt på en anfallare. Alexander Isak är sedan länge avskriven, och påstådda försök med Michy Batshuayi och Kevin Gameiro rann ut i sanden. Men Anthony Modeste flörtar friskt med klubben. ”Dortmund vore mycket intressant, det kan jag tänka mig”, säger han till Sport1. Fransmannen spelar numera för Tianjin Quanjian i Kina, men familjen bort fortfarande i Köln, och hans förra klubb uppges också vara ett alternativ.

Publicerad 2018-08-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto