POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Efter katastrofen: Bad om att skjuta upp Ekdals presentation

eng

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

The Times är inte enda tidning: alla engelska sportettor är svåra att ta till sig i dag om man inte är cricketintresserad och har följt Ben Stokes rättegång. Times har i alla fall ”Wembley kan bli spelplats för Spurs alla gruppspelsmatcher” i Champions League. Det är resultatet av förseningarna i Tottenhams arenabygge, som tillkännagavs i måndags.

Daily Telegraph kallar det ”Spurs i kamp mot klockan i försening utan motstycke”. Telegraph har rubriker om fler Londonklubbar inne i tidningen. En av dem är ”Arsenal får hålla igen på löner tills nya sponsoravtal nästa sommar”. Det kan påverka vad klubben kan erbjuda eventuella nyförvärv i januarifönstret. En annan rubrik är ”Sarri lättar på reglerna för mat och matchförberedelser för att skapa en mer avslappnad stämning i Chelsea”. Bland annat har Sarri tagit bort Antonio Contes regel om att spelarna ska sova på samma hotell nära Stamford Bridge inför kvällsmatcher på hemmaplan. Nu kan spelarna sova hemma. Conte hade också en strängare syn på kosten, Sarri tillåter ett större utbud på träningsanläggningen.

Daily Express påpekar att inte alla Chelseaspelare kommer att få njuta av de lättade restriktionerna så länge. ”Exklusivt: Chelseatränaren Maurizio Sarri fattar transferbeslut om Danny Drinkwater”, och det är att låna ut mittfältaren om någon klubb hör av sig innan transferfönstret stänger utomlands.

Daily Star håller med. ”Exklusivt: Danny Drinkwater kan lämna för utlandet” ger samma besked som Daily Express, med spekulation om att Bundesliga och kanske Schalke kan vara en möjlig destination för Drinkwater.

Daily Mirror skriker ut ”Exklusivt: Rasismbråk i Man City” med stora bokstäver. Tidningen inflikar att ”Klubben ber om ursäkt sedan akademitränare använt ’BBQ’-förolämpning för att beskriva svarta spelare”.

The Sun lockar med ”Exklusivt: Man United-stjärnan Juan Mata kan vara på väg att göra en känslosam comeback i Valencia”. Men det är nästa sommar, när 30-åringens kontrakt med United går ut.

Yorkshire Evening Post ger Pontus Jansson godkänt i sin första match från start för Leeds under Marcelo Bielsa (2-1 mot Bolton). Den svenska landslagsbacken får 7/10. ”Lite ringrostig till en början och försvaret tappade sin linje i samband med Oztumers mål, men Jansson kämpade sig in i matchen”, lyder omdömet.

Wales Online uppmärksammar Swanseas besked om att Kristoffer Nordfelt kommer att genomgå en röntgenundersökning i dag. Den svenska målvakten fick bryta Championshipmatchen mot Preston i helgen efter att ha ådragit sig en ljumskskada.

 

ita

La Gazzetta dello Sport sjunker ner i sorgen efter broraset i Italien i går. ”Genuaapokalypsen”, är dagens första rubrik. Det var till denna förstämning, till en tyst minut på Sampdorias träningsplan, som Albin Ekdal anslöt. ”Kontraktet är registrerat men klubben beslöt att skjuta upp det officiella beskedet. Ledningen vidareförmedlade beslutet till Hamburg, klubben som mittfältaren kommer ifrån, och som var med på att under de sorgliga omständigheterna skjuta på det för Sampdoria glada nyheten”, skriver Gazzettan. När tidningen tar sig vidare från brokatastrofen på förstasidan är det scudettokampen som synas. ”Från Cabrini till Toricelli, många tidigare Juventusspelare ser Inter som främsta utmanare”. Från mercaton rapporterar Gazzettan att ”PSG försöker med Alex Sandro, men Juve nobbar bud på 60 miljoner euro”.

Corriere dello Sport skriver om ”Tårar och vrede” efter brokollapsen, men låter scudettokampen ta störst utrymme. ”Det finns de som säger Inter”, konstaterar tidningen, och ser hur det svartblåa gänget fyller ut en scudettokostymen. ”Spalletti förlänger, värvningarna av Lautaro och Keita får fansen att drömma”, följs av ”Tränaren skrev på till 2021: Målet är scudetton. Nu är det Icardis tur, jättelön”. CdS uppger att sex miljoner euro om året plus bonusar kan bli aktuellt. Bland smånotiserna från mercaton finns att Bologna värvat ytterligare en svensk, och ytterligare en spelare från Malmö FF. Tidigare i sommar värvade Bologna mittfältaren Mattias Svanberg. Den här gången är det U17-anfallaren Nikolaj Möller som skrivit på för Bologna.

Tuttosport skickar hälsningen ”Mod, Genua”. Annars blickar Turintidningen tillbaka till ”Så fick Juve Cristiano Ronaldo”. Av ingressen framgår bara att ”Pérez, en gentleman, höll sitt löfte om att släppa Cristiano och sedan var portugisens vilja avgörande”.

 

spaSPANIEN

Marca tar sig an europeiska Supercupen med att döpa om den till ”Superderbyt”. I Tallinn möts i kväll CL-mästaren Real Madrid och EL-mästaren Atlético de Madrid. Men det är tidigare händelser som skapar rubriker efter intervjun med Reals lagkapten Sergio Ramos. Han viker sällan undan för pressens frågor. Som om Jürgen Klopps anklagelse att det fanns uppsåt bakom hans aktion som skadade Mohamed Salah i CL-finalen i maj. ”Jag har redan gett min åsikt. Jag skadar inte spelare avsiktligt”, säger Ramos innan han hugger tillbaka, ”Han (Klopp) behöver förklara varför han inte vann finalen, men det är inte den första han förlorat. En del av oss har spelat på en hög nivå i många år, jag är inte säker på att han kan säga detsamma. Klopp får bry sig om sina egna spelare”. Ramos mjukar upp budskapet med, ”När vi röstade på Årets tränare valde jag honom, så han kan vara lugn”. Även när Cristiano Ronaldos uttalande om att det känns som en familj i Juventus kommer på tal, reagerar Ramos. ”Här (i Real Madrid) har vi alltid känt det som en familj, så jag vet inte vad han snackar om”, säger han.

AS konstaterar att det är den tredje Europafinalen på fyra år som Madridklubbarna möts i. Tidningen ger också svar på frågan om vem som står i mål i Real Madrid. ”Ingen debatt, Keylor står – Courtois är inte ens registrerad”. Även Cadena Cope har samma uppgifter. På annan plats i tidningen uppger AS att den infekterade striden om Samuel Ghoddos slutar med att ÖFK-anfallaren väljer Huesca trots allt.

Heraldo de Aragón är inne på samma linje. Enligt tidningen är Huesca ”övertygade om att den iranska landslagsanfallaren kommer att hamna i klubben”.

Aragón TV-journalisten Jorge Puyuleo stärker den bilden ytterligare med att på Twitter uppge att Ghoddos ”vill spela för Huesca”.

Sport kontrar Madridtidningarnas förstasidor om Supercupen med att uppmärksamma Barcelonas årliga premiärmatch, Joan Gamper-pokalen. Den spelas mot Boca Juniors i kväll, och Sport kallar den ”Nykomlingarnas Gamper”. På bild finns Barças nyförvärv Vidal, Lenglet, Arthur och Malcom med bucklan. Här finns också ”Messi pausar i landslaget”, gårdagskvällens uppgifter om att argentinaren inte spelar mer landslagsfotboll under 2018. Och så uppger Sport att ”Schalke erbjuder tre miljoner euro mer för Marlon än Sassuolo”, 15 miljoner euro mot 12 milj euro.

Mundo Deportivo låter också bild på Barças nyförvärv och Gampebucklan täcka förstasidan. Från mercadon rapporterar MD att ett ”Köp av Pogba i januari hänger på Raiola”, fransmannens agent. Tidningen menar att både Barça och Raiola behöver sätta press på Man United att sälja, och lyfter att ”väntan var framgångsrik med Philippe Coutinho”.

 

FRANKRIKEfra

L’Equipe känner av ”Zidane och den engelska frestelsen”. Enligt tidningen kastar den tidigare Real Madrid-tränaren blickarna mot Premier League säsongen 2019-2020, och ”särskilt Manchester United”, som tidningen uttrycker det. Zidane har bott med sin familj i Madrid sedan 2001. Bland spelarövergångar skriver L’Equipe om Maxwel Cornet. Schalke, Wolfsburg och Roma ska alla ha kommit med muntliga bud. Lyon har klistrat en prislapp på den 21-årige anfallaren. Klubben vill ha minst 20 miljoner euro plus en vidareförsäljningsklausul på 30 procent.

Le Parisien ställer redan på förstasidan frågan, ”Vad sysslar Rabiot med?. Om ett år går mittfältarens kontrakt ut men han vill fortfarande inte skriva på nytt. Enligt Le Parisiens uppgifter är det främst det erbjudna kontraktets längd som Rabiot inte är nöjd med. Han vill inte binda upp sig för länge. ”Att se honom lämna gratis om ett år vore ett hemskt bakslag för PSG, och en katastrof ur Financial Fair Play-perspektiv”, skriver tidningen.

RMC Sport uppger att Valencias anfallare Simone ”Zaza är överens med Marseille (som ger sig själva 48 timmars betänketid)”. Övergången gäller ett lån med köpoption.

 

tys.jpgTYSKLAND

Hamburger Morgenpost understryker att Albin Ekdals övergång är ”en riktig förhandlingssuccé, för italienarna ville först bara betala lite drygt en miljon euro för svensken”. Sampdoria betalade till slut 2,2 miljoner euro, plus bonusar som sägs uppgå till 500 000 euro. HSV hade från början satt prislappen 2,5 milj euro.

Ruhr Nachrichten bockar av en annan svensk som lär vara på väg att lämna sin tyska klubb: Alexander Isak. Dortmund hade förhoppningar på honom att en dag bli Pirre-Emerick Aubameyangs ersättare. ”Men efter ett och ett halvt år har besvikelsen tagit över: Isak, vilket blivit tydligt med senaste träningslägret i Bad Ragaz och de senaste träningsmatcherna, finns inte i tränare Lucien Favres tankar, precis som han nästan inte heller fanns i tankarna Thomas Tuchel, Peter Bosz och Peter Stöger”, skriver tidningen. Dortmund fortsätter leta anfallare, Isak lär få leta ny klubbadress.

Bild uppmärksammar en svensk som däremot stannar, Ludwig Augustinsson. På lördag väntar cupmatch, och svensken är ute efter cuptiteln med sitt Werder Bremen. ”Frankfurt har nått cupfinal de två senaste åren, och till och med vunnit. Vi har samma kvalitet, så varför inte?”, säger han, ”Förra året var vi i kvartsfinal och ledde med 2-0 mot Leverkusen. Vi har känt doften av titeln, nu drömmer vi om att gå hela vägen”. Bild lockar annars med ”Här möter Tedesco en Bayernstjärna”. Tidningen har bild på hur Schalketränaren på Münchens flygplats. Där ska han på ett hotell ha träffat Sebastian Rudy. Mittfältaren har ryktats på väg bort från Bayern.

SportBild låter RB Leipzigs landslagsanfallare Timo Werner ge sin syn på Mesut Özils beslut att sluta i landslaget. ”Man önskar att parterna inte går skilda vägar på det här sättet. Jag tror också att många i laget skulle vara glada om Mesut sa ’Jag gör ett försök till’. Han är en spelare som gör skillnad och som har högt anseende i truppen”, menar Werner. Om sina egna ambitioner säger Werner, ”Jag skulle en dag vilja komma till en nivå som Hazard eller Griezmann – jag tänker inte på Neymar, Messi och Cristiano Ronaldo – då kanske man måste lämna för en mycket stor klubb, för där är uppmärksamheten en annan”.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) ger tidigt en vink om att det knappast blir något vurmande för Glasgows enda svenska elitfotbollsspelare denna dag. ”Betygen på Celtics spelare – Lustig hade en tung afton”, är rubriken efter CL-kvaluttåget (1-2 mot AEK). Mikael Lustig får bara 5/10. ”Svensken blev bortgjord vid AEK:s första målet på sin kant, precis som i första matchen. Gav bort frisparken till andra målet och var felplacerad vid stolpen. Byttes ut mot Dembélé”, skriver tidningen.

De Gelderlander (Nederländerna) uppger att Vitesse vill låna Real Madrids norrman Martin Ödegaard. I går berättade Headlines webb-tv om att engelska Championshipklubbarna Middlesbrough, Aston Villa och Derby också fanns med i bilden enligt Teamtalk. Även Heerenveen, dit 19-åringen var utlånad den senaste säsongen, har nämnts i spekulationerna.

Al Ahram (Egypten) vidareförmedlar idrottsministeriets besked om att ”Egypten kommer gradvis att tillåta fans från och med den 1 september”. Till en början kommer det max tillåtna åskådarantalet på en ligamatch att vara 5 000. Sedan Port Said-katastrofen 2012 har tomma läktare gällt. Beslutet hävdes temporärt 2015, men efter en ny katastrof i Kairo samma år stängdes läktarna igen.

 

Se dagens Headlines TV här.

Publicerad 2018-08-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto