POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Sämsta köp?” - Lindelöf slagträ mot Mourinho

ENGLAND

englandDaily Mirror skildrar kontraster i Manchester. Det är ”Klass” på City och det är ”Clowner” i United. City hyllas för sin ”Sixy football” (6-1 mot Huddersfield) medan Uniteds förlust (2-3 mot Brighton) sammanfattas av krönikören John Cross med ”Pogba förlorade, Martial blev ignorerad och Lindelöf var ’sämsta försvarare Mourinho någonsin värvat”. Mirrors bidrag till dagens Silly Season: Liverpoolmålvakten Loris Karius är nära en övergång till Besiktas.

Daily Telegraph verkar också främst se Lindelöf som ett slagträ mot Mourinho. En krönika av Sam Dean har rubriken ”Mourinho lägger ingen skuld på sig själv…men Bailly och Lindelöf är hans värvningar”. Sportettan lyfter annars fram Paul Pogbas kritik, ”Vi saknade hunger och förtjänade att förlora”. Tidningen beskriver Uniteds insats på sydkusten som ”en skräckföreställning”.

Manchester Evening News låter det ordet återkomma i omdömet om Lindelöf. ”Han var tillbaka på nivån som i skräckföreställningen mot Huddersfield för tio månader sedan. Saknade stöd men var osäker rakt igenom och självförtroendet sjönk”, skriver MEN. Svensken får bara 3/10 i betyg. Men han var långt ifrån ensam om det i Unitedlaget, och det fanns de som har det värre. Juan Mata, som byttes ut i halvtid, får 1/10.

Sky Sports expert och förre Unitedprofilen Gary Neville ger sin syn på Uniteds mittbackar. ”Vad vi såg i dag var Eric Bailly och Victor Lindelöf som saknar lite självförtroende eller så är de inte tillräckligt bra. Kanske finns svaret där någonstans mittemellan”, menade han.

The Guardian återvänder till Uniteds tränare med ett annat perspektiv. ”Mourinho vägrar att kritisera spelarna efter Uniteds förlust”, täcker sportettan. Inne i tidningen får Guardian med storrökande Chelseatränaren Sarris planer. ”Jag ska sluta röka, i ett eller två år. Sedan ska jag börja igen”.

Talksport-journalisten, och tidigare Chelseabacken, Jason Cundy sällar sig till de som sticker kniven i Mourinho. Han gör det med har ett nytt smeknamn på Unitedtränaren: ”The Special Once”. Ouch.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport känner tyngden av ett tungt fall i Serie A-premiären. ”Inter kvar på marken” (1-2 mot Sassuolo). Desto roligare för Roma (1-0 mot Torino). Under ”Dzeko och polemik” kan man läsa att upprördhet råder i Turinlaget för ”ett mål som dömdes bort och straffa man inte fick”. Robin Olsen, som höll nollan, får godkänt, inte mer. ”Han skickade inte ut en känsla av stor säkerhet (kanske var han spänd), men det han skulle ta det tog han. Med möjlighet att förbättra”, skriver tidningen, och ger svensken 6/10. Filip Helader får samma betyg i Bolognas förlustmatch (0-1 mot Spal).

Corriere dello Sport kommer inte direkt med några rosor till Inter. Interflora blir ”InterFORA”, som i en ”Interpunktering”. Det finns en anledning till rubriken. ”Spallettis cykelmetafor kör på sitt första hinder: ett tufft Sassuolo”. För Intertränaren sa i förrgår, ”De har gett oss en cykel, nu är det upp till oss att trampa”. Ordvitsarna fortsätter med ”Dzekokollosalt”, för anfallarens mål i Romas segermatch. ”Ett av mina tre bästa mål i karriären”, sa bosniern efteråt. Även CdS är kluven till den svenska landslagsmålvaktens insats. Under ”Olsen, fina räddningar och några skärrad ögonblick”, summerar tidningen insatsen med ”En darrig utboxning. Lagkamraterna försökte bespara honom spel med fötterna så mycket som möjligt. Två fina ingripande på slutet”. Olsen får 6/10. Helander (Bologna) får samma betyg. Själv sa Romas tränare Di Francesco om sin målvakt, ”Förutom ett osäkert ingripande, så var Olsen bekväm med bollen så det är därför jag är nöjd”.

Tuttosport varnar, ”Se upp, Ronaldo”. Vad han och Juventus ska se upp med är Napoli och Roma, som båda vann i går, samt Milan, vars premiär blev uppskjuten.

 

SPANIEN

Marca känner att ”Bale går i bräschen” efter Real Madrids premiärseger (2-0 mot Getafe). Walesaren låg bakom ett mål och gjorde ett. Tillsammans med Nacho får Bale högst betyg av Realspelarna, tre stjärnor av tre möjliga. Isco får lägst betyg, noll.

AS ser det som att ”Bale gör anspråk på tronen”. Krönikören Alfredo Relaño sammanfattar Reals match med ”En 2-0-seger som lugnar men inte entusiasmerar”.

Sport menar att PSG lägger in en ”Offensiv för Raketic och Busquets”. Den franska storklubben uppges vilja ha en av de två Barcelonaspelarna. ”Barça står emot och vill förbättra Busquets kontrakt för att behålla mittfältaren”.

Mundo Deportivo ser också att mittfältsveteranen stannar. ”Busquets och Barça skriver nytt kontrakt med en ny utköpsklausul på 500 miljoner euro”. MD sätter sedan också ljuset på PSG med ”Alternativet Rabiot öppnar sig”. Tidningen menar att ”PSG:s intresse för Filipe Luis spelar i Barças favör”.

Cadena Ser har en fortsättning på gårdagens uppgift om att PSG är muntligen överens med Filipe Luis (Atlético vill ha 12 milj euro). Den kommer med ”Bernat och Filipe är PSG alternativ som ytterback”. För PSG är sedan tidigare också överens med en övergång för Bayern Münchenspelaren (14 milj euro plus tre milj euro i bonusar). Radiokanalen menar att om Atlético inte lyckas övertyga Filipe Luis att stanna, så kan klubben i stället plocka Bernat. Le Parisien har ytterligare alternativ för PSG (se under ”Frankrike” nedan).

 

FRANKRIKE

L’Equipe flörtar med smeknamnet ”Krokodilerna” i rubriken ”Nîmes lägger KROKben för OM” (fritt översatt). Gårdagens seger (3-1 mot Marseille) var helgens stora skräll i Ligue 1. Inga svenskar är med i Veckans lag. På annan plats skriver L’Equipe att ”Dörren står öppen för Lo Celso att lämna”. Den 22-årige mittfältaren har inte lyckats etablera sig i PSG och är till försäljning. Några bud finns dock för närvarande inte.

Le Parisien undrar, ”När får vi se den riktige Neymar?”. Tidningen fortsätter: ”Sex månader efter sin skada, så har den brasilianska stjärnan ännu inte nått sin högsta nivå. PSG:s nummer 10 har fortfarande mycket arbete kvar”. Le Parisien skriver också om spanska uppgifterna att Filipe Luis är aktuell för PSG. Men här finns ett eget spår i vänsterbacksjakten som även sätter artikelrubrik: ”PSG är intresserad av Philipp Max”, 24-åring i Augsburg.

frankrikeLa Dépêche du Midi njuter av sitt Toulouse och ”En seger som övertygar” (2-1 mot Bordeaux). Övertygar verkar däremot varken Ola Toivonen eller Jimmy Durmaz göra. Ingen av dem fanns med i startelvan. Toivonen var inte ens med i truppen. Durmaz fick i alla fall hoppa in drygt 20 minuter.

 

 

 

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung är svårflörtad. Emil Forsberg må ha gjort viktigt cupmål (2-1 mot Viktoria Köln), men till mer än 3/6 (ett är bäst) räcker det inte.

Ruhr Nachrichtern är enig med Liverpool Echos tidigare uppgifter: Dortmund är ute efter Liverpools anfallare Divock Origi. Prislappen påstås vara cirka 30 miljoner euro.

Sky Sport låter Bayernbossen Uli Höness klampa in Mesut Özil-debatten. ”Jag har följt spelaren länge och det är en bra marknadsförd produkt som verkar bättre än han är. Det är det stora problemet för mig. Om (förbundskapten) Jogi Löw rest oftare till London och sett Arsenal, så hade han inte tagit ut honom av sportsliga skäl och då hade vi sluppit hela den här teatern”, menar Höness, ”Özil har på ett smart vis tagit in rasism i fallet för att täcka att han inte spelat bra på länge”. Han lägger också stor skuld på förbundet för turbulensen efter Erdoganbilderna. ”Özil skulle ha tvingats att göra ett uttalande, att lämna det hela utan förklaring var ett jättelikt misstag”. Höness repeterar gärna Bayern Münchens ovilja att betala gigantiska övergångssummor. Temat var uppe även i Skys studio. Om Cristiano Ronaldos övergång sa Höness, ”Juventus har Fiat bakom sig och de vill sälja Jeepar. Transfern är ett marknadsföringsdrag. Vi spenderar inte 100 miljoner euro på en 34-åring”.

kickerKicker lockar med en intervju med Liverpools tränare Jürgen Klopp. Rubriken ”Det är fruktansvärt svårt” syftar på att vinna ligatiteln. ”Vi kan inte garantera titlar men vi har ökat chanserna att vinna, vi har minskat gapet. Tyvärr kan Man City fortfarande lira och Chelsea är bra igen”. När han blir tillfrågad om titelrivaler, svarar Klopp, ”De vanliga; Man United, Man City, Tottenham, Chelsea och Arsenal. Våra grannar Everton har investerat. De har stor potential. Wolverhampton har investerat – en nykomling utan gränser, och ett överraskningslag”. Klopp retar sig vidare på kritiken målvakten Karius fick efter CL-finalen. ”Så som folk reagerade på Karius och hängde ut honom fick mig nästan att släppa intresset för Alisson, men vi måste vara professionella. Vårt jobb är att ha bästa möjliga spelare i varje position”, säger Klopp.

 

ÖVRIGT

ovrigtAlgemeen Dagblad (Nederländerna) har Kristoffer Peterson som Matchens lirare i Heracles seger (4-2 mot Ado den Haag). Kanske inte så konstigt när den 23-årige svensken gjord två mål. Noterbart i övrigt är att Sam Larsson till synes fortfarande har det tufft i Feyenoord, trots en assist i gårdagens seger (3-0 mot Excelsior). Han får bara 4,5/10. Det lägsta betyget av alla matchens spelare, tillsammans med lagkamraten Berghuis. På förstasidan är det ändå ”Återuppståndelse” som gäller för Feyenoord, med tillägget ”men oroligt i spelarledet”.

SDNA (Grekland) konstaterar att det inte blir någon debut för Pontus Wernbloom i EL-kvalet mot Benfica. Det svenska nyförvärvet fanns inte med i Paoks trupp som reste till Lissabon i går. Wernbloom har bara hunnit med tre träningspass med sin nya klubb och har ett individuellt träningsprogram för att komma ikapp.

Publicerad 2018-08-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto