Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidning: "Därför kan Real köpa Mbappé"

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

englandDaily Mail lyfter blicken och skådar i fjärran ett flygplan med banderoll. Under stora rubriken ”Fans ger sig på ’Red Ed’” skriver Mail om att Man Unitedfans (är de 2, 20, 200, 2 000?) på så vis kommer att protestera mot klubbens vd Ed Woodward. De har hyrt ett plan som under matchen mot Burnley den 2 december på Turf Moor, kommer att flyga med budskapet ”Ed Out – LUHG” (för Love United, Hate Glazers).

The Sun har med flygbudskapet, lägger till attt ”vissa spelare tror att Mourinhos dagar är räknade” och lägger till en bild på Mourinho under ett paraply. Det blir till en svåröversatt ordlek på en barnramsa, ”Reign, reign, go away”.

Annons

Daily Express däremot, skriver att ”Mourinho har inte tappat det” – alltså spelarnas stöd. Det är ett budskap tidningen vidareförmedlar från ex-Unitedspelaren och tv-experten Gary Neville.

The Times understryker på sin sportetta, ”Mourinho kommer inte att hoppa av”. Enligt tidningens källor har portugisen trots stridigheterna med Woodward, inga som helst planer på att kasta in handduken.

Daily Star håller sig kvar vid Unitedtränarens bekymmer med ”På RUinens brant” (typ). För portugisen saknar sin sidekick, landsmannnen och assisterande tränaren Rui Faria, som lämnat klubben. Mest iögonfallande på sportettan är annars ”Vilka är dessa Angry Birds?”. Det är Evertons Gylfi Sigurdsson, Theo Walcott och Cenk Tosun som blir spelbara karaktärer i upplaga.

Yorkshire Evening Post levererar en positiv uppdatering på Pontus Jansson ryggskada, som satte stopp för spel mot Swansea i veckan. På frågan om svensken kan spela redan mot Norwich i helgen, svarar Leedstränare Marcelo Bielsa, ”Jag vet inte ännu, jag vet bara att hans skada inte är allvarlig. Jag kan inte svara ännu på om han kan spela på lördag”.

Annons

Daily Mirror har som flera andra tidningar som till slut lyckats med Dele Alli Challenge, och bänt fingrar som i Tottenhamspelarens målhälsning. Han har en ny gest (se nedan).


ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport framför Cristiano Ronaldos budskap, ”Juve, låt oss vinna allt”. Eller med andra ord, ”Jag vill vinna Champions League, scudetton och Coppa Italia”. Gazzettan kontrar också gårdagens uppgifter i The Times om att VAR är aktuell från kvartsfinalspelet i Champions League. Ett införande kommer inte förrän till säsongen 2019/2020, skriver GdS. Inne i tidningen tar en svensk utrymme. ”Olsen parerar de första tvivlen, nu vill han fånga Rom”. Det ska han göra i hemmadebuten på måndag. Den är mot Atalanta, och det ger också nedryckaren ”I dag kommer svensken att studera Atalanta och heja på ’sitt’ FC Köpenhamn”. Olsens förra lag möter just Bergamoklubben i EL-kvalet i kväll.

Annons

Quotidiano.net har mer om Romamålvakten. ”Förtroende för Olsen trots skakig debut”. Tidningen tar fasta på hans svit av matcher utan insläppta mål med FCK, men även med landslaget, och senast i ligapremiären. ”Att hålla nollan intakt mot ligaledaren Atalanta med en besatt Papu Gomez skulle vara mycket värt för Olsen”, menar tidningen.

Corriere dello Sport gör en ordlek på namnet på Lazios president (Lotito), som blir ”LoTrito”, vilket ungefär betyder ”Han gör slarvsylta av honom”. Det följs av ”Sedan i går har en läckt video cirkulerat och trendat: Pinsamt för Lazio. Presidentens ilska är som en show när han träffar Inzaghi: ’Simone, du klagar jämnt. Du har ett lag värt tio gånger så mycket som andra. Det är jag som bestämmer, inte du”. Med rubriken ”Hur lång blir väntan på talangen Svanberg”, menar Corriere dello Sport att den tidigare MFF-mittfältaren är nära ligaspel. ”Bologna har investerat fem miljoner euro för en spelare som man inte bara hoppas ska vara framtiden utan också nutiden. Därför kommer vi snart att få se honom”, påpekar tidningen.

Annons

Tuttosport och Cristiano Ronaldo? Det tycks vara en förstasida utan slut. I dag med ”Cristiano Ronaldo är förälskad: Det finns ingen som Juve”. Tidningen lyfter belåtet fram citat som ”Jag är glad och förvånad; här finns strålande förutsättningar, professionalism, mentalitet och unika träningsmetoder”.

 

SPANIEN

Marca tillägnar hela förstasidan ”Lagkaptenernas revolt”, spelarnas protest mot planen på La Liga-spel i USA som presenterades i går. Initiativet leds enligt Marca av Sergio Ramos (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético) och Joaquin (Real Betis).

AS vill tuta i sina Real Madrid-läsare att ”Mbappé är fortfarande möjlig”. Teorin är att PSG drabbas av nya FFP-sanktioner innan fönstret stänger. Då skulle PSG tvingas överge Mbappés övergång från Monaco (minns: Mbappé är bara på lån i PSG den första säsongen, själva köpet på 180 miljoner euro ska enligt AS gå igenom nästa måndag), och då kan Real hugga. ”Nummer 7 i Real Madrid väntar på Mbappé”, menar Alfreo Relaño i en krönika, och ser fransmannen ta Cristiano Ronaldos plats.

Annons

spanien

Sport håller fast vid PSG och Raktic. Tidningen skruvar upp intresset men skruvar ner summan en aning. ”Superbudet på Rakitic: 90 miljoner euro”. Det har ännu inte inkommit, men Sport menar att PSG ”inlett preliminära diskussioner med Barça”. Vagt.

Mundo Deportivo går för dagen i grönt och ”Mer Valverde”. För ”Barcelona inleder i september samtal om ett nytt kontrakt” med tränaren.

 

FRANKRIKE

Sud Ouest låter gårdagens stora nyhet om Thierry Henry som tränare i Bordeaux ta över förstasidan. ”Det här kräver Henry”. Avtalet är alltså inte klart ännu, även om en principöverenskommelse finns. I dag möter Henry klubbens blivande ägare, ett amerikanskt investmentbolag, GACP. Det mötet blir avgörande. ”Han (Henry) kräver garantier, särskilt ekonomiska sådana”, påpekar Sud Ouest, det vill säga investeringar i klubben.

Annons

frankrikeL’Equipe ägnar ett uppslag åt Henry och Bordeaux. Men förstasidan kniper en annan fotbollslegendar. ”Trots sina meriter och sin aura, så accepterar Gianluigi Buffon konkurrensen i PSG med ödmjukhet. Till och med Alphonse Areloa är, än så länge, förtrollad”, skriver tidningen till en stor bild på PSG:s nyförvärv. Italienaren är redan en mycket populär figur i PSG:s omklädningsrum, påpekar L’Equipe. Liksom för Aftonbladet, bekräftar Amiens president Bernard Joannin för L’Equipe att Östersunds Saman Ghoddos kommer att genomgå läkarundersökning i dag. Övergångssumman som nämns här är 3,5 miljoner euro. Amiens letar ytterligare offensiv kraft efter Gaël Kakutas flytt, och hoppas enligt tidningen på Diogo Rocha från Boavista.

Foot 365 slänger fram blågula uppgifter. ”Exklusivt: Ola Toivonen (Toulouse) snart i Championship”. Enligt sajtens källor är anfallaren aktuell för ett lån till ”svenskklubben” Swansea.

Annons

 

TYSKLAND

tysklandKicker närmar sig Bundesligapremiären med bland annat en intervju med Dortmunds sportchef Michael Zorc. Han beklagar sig över ojämlikheten i ligan. ”I Tyskland råder inte lika möjligheter. England finns fem klubbar på samma nivå, i Spanien två. När Bayern tjänar 200 miljoner euro mer än någon annan, så märks det på deras lag”, säger Zorc. Dagens transferspekulationer: RB Leipzig har slängt in handduken i jakten på mittfältaren Sebastian Rudy. Klubben vill inte betala de 20 miljoner euro Bayern vill ha. Det lämnar fältet fritt för Schalke. Förhandlingar mellan Bayern och PSG pågår fortfarande om Jérôme Boateng. Bayern har sänkt prislappen till 30-40 milj euro.

Stern har helt andra sidor av Boateng. Sidorna blir till ett livsstilsmagasin. ”Boa” släpps i augusti, och kommer att ha bland annat mode, sport och musik som team. Boateng själv kommer att intervjua designers, idrottare och musiker från sina bekantskapskretsar. ”Särskilt under de senaste månaderna insett att jag är en ambassadör för många. Jag står för ett Tyskland som är mer färgstarkt, coolt och optimistiskt kring framtiden. Den attityden ska komma till uttryck i ’Boa’”, säger Bayernstjärnan.

Annons

Sport1 har radat upp troliga startelvor i Bundesligalagen inför helgens premiär. De svenska inslagen i serien är många men de som väntas starta är endast: Emil Forsberg (RB Leipzig, borta mot Dortmund), Mikael Ishak (Nürnberg, borta mot Hertha), Ludwig Augustinsson (Bremen, hemma mot Hannover) och Oscar Wendt (Mönchengladbach, hemma mot Leverkusen).

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) verkar liksom Sverige roa sig på mexikaners bekostnad. ”Vela tror att han och Zlatan är på samma nivå”, finns i rubrikflödet. ”Han (Zlatan) är en stor spelare, var han än har varit har han varit fantastisk”, berömmer Carlos Vela, och begrundar svenskens inflytande och LA Galaxy samt sitt eget och rivalklubben LAFC:s inflytande. ”Vi (LAFC) har visat att vi, och som i mitt fall, att jag är på samma nivå som han, och vi är bland de bästa i ligan”, menar Vela.

Annons

La Razon (Bolivia) uppmärksammar att lilla staden ”Roboré bjuder in Paul Pogba att besöka Bolivia”. Unitedspelarens flickvän lär vara modellen María Zulay Salaues, som kommer från staden. I den officiella inbjudan från staden till paret, står bland annat att staden välkomnar Pogba som ”en förebild för ungdomarna, genom sin disciplin och sin kärlek till sporten, och för att få visa stoltheten till landets färger”, skriver stadens ledning i brevet.

Publicerad 2018-08-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto