POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Tunga svenskkvällen: Lindelöf ”för dålig”, Olsen ”för osäker”

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

I skriver om Spurs seger…så klart den inte gör. Som i alla tidningar handlar det om ”Mourinhos misär” efter storförlusten på Old Trafford (0-3 mot Tottenham). Och det handlar om att “Unitedtränaren stormade ut från presskonferensen” och ylade om R-E-S-P-E-C-T som vore han Aretha Franklin, och kunde ha fortsatt med hennes ”Find out what it means to me”.

england

The Times sticker in kniven med ”Mourinhos sämsta säsongsstart”. Det är första gången som portugisen förlorat två av sina tre första matcher. Stjärnkrönikören Henry Winter vrider om kniven med ”Mourinhos blinda arrogans gentemot sina egna tillkortakommanden – särskilt i hur han handskas individuellt med spelare som tidigare var en sådan styrka – är en del av problemet i det rådande kaoset i United”.

Daily Mirror tar hjälp av Tottenhamfansens häcklande av Mourinho. ”You’re getting sacked in the morning”, sjöng de sig ända fram till dagens största rubrik i tabloiden. Mirror påpekar att ”yxan viner i luften” och att ”Mourinho slåss för livet för att rädda jobbet efter en av de mest kaotiska förlusterna i hans karriär”. Tidningen gör också en avstickare med en annan PL-profil ständigt i rubrikerna av fel anledningar. ”Arsenal måste sälja Mesut Özil – han är en lyxlirare som de inte har råd att ha kvar”, anser krönikören och ex-spelaren Stan Collymore.

Daily Mail fångar upp en annan expert som gett upp hoppet – inte om Özil men om Victor Nilsson Lindelöf. ”Jag kan egentligen inte kritisera Lindelöf, för det har gått så långt, han är på så djupt vatten, att man börjar tycka synd om honom”, sa Jamie Carragher i Sky Sports studio efter Uniteds förlust. Enligt The Sun la Carragher också till att ”Han (Lindelöf) borde inte spela på den här nivån”.

Manchester Evening News kritiserar gärna Lindelöf. Trots att det bara blev ett inhopp för svensken är han en av tre spelare som får lägst betyg i United. Tillsammans med Phil Jones och Paul Pogba får Lindelöf 3/10. Passande nog har Man United samtidigt utsett en ny scout som ska luska rätt på spelare med ”Uniteds DNA”, och passande nog – kan man tycka – heter han Poirot (Romain Poirot).

 

ITALIEN

italien gazettan

La Gazzetta dello Sport gick in i säsongen med så stora förhoppningar på Milanolagen men nu är tidningen tillbaka i bekanta mönster. ”Den dåliga starten för Milan och Inter” sätts som vinjett. ”Spalletti med ninja och hammare” står för att Intertränaren läxade upp sitt lag för att sakna hunger, hoppas på bättring och får tillbaka Radja ”Ninja” Nainggolan till lördagens match mot Bologna. ”Vändpunkten för Gattuso” hoppas Gazzettan kommer med att Calhanglou plockas in för att hjälpa Higuaín och att Caldara tar plats i en fyrbackslinje. Men även om Milanolagens bekymmer tar störst plats så får även matchen på Olimpico utrymme. Rubriken på 3-3-matchen är ”Show av Atalanta, comeback av Roma, känslor och mål – som på ett nöjesfält”. Någon nöjesläsning är det inte för Robin Olsen. Han får betyget 5,5/10 och omdömet, ”En känsla av utbredd osäkerhet”. Ingen Romaspelare fick dock högre betyg än sex. Olsen dyker också upp som en av tre punkter i tidningens matchsummering, ”Olsen, mål som kunde undvikits, fansen saknar Alisson”. Det är inte en direkt sågning av svensken, men tomrummet efter brasilianaren blev större. ”Han (Olsen) var inte katastrofal men på Olimpico var nostalgin stark efter Alisson. Märk väl, vi tror att Olsen har en hälsosam marginal att förbättra sig, men mirakel är inte självklara, målet vid hans stolpe kunde ha undvikits”.

Corriere dello Sport berömmer ”Okuvliga Roma” för sin comeback. Olsen får som fyra andra Romaspelare bara 5/10 i betyg, bara Fazio får lägre (4,5). Tidningen skriver på förstasidan också om ”Golvade Milano”. Det fortsätter med, ”Inter och Milan flög högt på transfermarkanden men är nu tillbaka i den smärtsamma verkligheten på fotbollsplanen. Staden, som är utan en scudetto på sju år, glider in i depression igen”.

Tuttosport bryr sig inte om något annat än Cristiano Ronaldo för närvarande. ”CR7, spana in Champions League”, lyder uppmaningen. På torsdag är det lottning, Tuttosport frossar i portugisens siffror i turneringen och tar också ut ”den tuffaste lottningen: Juventus, Manchester United, Valencia, Hoffenheim”.

 

SPANIEN

Cadena Ser uppger att ”Ronaldo köper Real Valladolid”. Det är alltså den brasilianska legendaren, inte Juventusspelaren som är döpt efter Ronald Reagan. Hur som helst, enligt radiokanalen betalar Ronaldo 30 miljoner euro och blir La Liga-klubbens största aktieinnehavare, och även dess president. Affären väntas bli godkänd inom de närmaste veckorna.

spanien

Marca basunerar ut, ”Mariano, Real Madrid har honom i tankarna”. Tidningen följer upp med förklaring: ”Lyon och Sevilla överens om en övergång för 30-35 miljoner euro. Real Madrid, som äger 35 procent av spelaren, har 48 timmar på sig att bestämma sig. Om Real väljer honom kostar han mindre än 25 milj euro”. Tidningen bekräftar uppgifter som först dök upp i Cadena Cope.

ABC de Sevilla stärker ytterligare bilden av vad som är på gång att hända. Under ”Real Madrid krossar Sevillas dröm om att värva Mariano” skriver tidningen att Reals vd José Ángel Sánchez redan kontaktat Sevillas president José Castro för att meddela honom om Reals intentioner med Mariano.

AS hänger inte med i svängarna. Tidningen har bara en trött rubrik om att ”Bale gör ett hästjobb” i Real Madrid, och har svarat för nio mål på lika många matcher. Tidningen har också med beslutet om att stänga Rayo Vallecanos hemmaarena. På grund av renoveringsarbete kommer Vallecas-stadion nu att vara stängd till minst mitten av oktober och La Ligalaget tvingas spela någon annanstans.

Sport håller sig i Barcelona. ”Valverde vill ha fler värvningar”, menar tidningen. Prioritet är en mittfältare, men en ytter är också av intresse. Sport fångade också upp Neymar, på besök i Barcelona för en pokerturnering. På frågan om Real Madrids intresse svarade brasilianaren, ”Jag har kontrakt med PSG och stannar i Paris”.

Mundo Deportivo bygger hela förstasidan på den där pokerturneringen. Bilden är på Neymar tillsammans med Gerard Pique. Citat är från den senare: ”Vi skulle vara glada om Pogba kom hit”, ett artighetssvar på ryktena om Barças intresse.

 

FRANKRIKE

RMC Sport känner lågorna från Old Trafford även på andra sidan Engelska kanalen. Radiokanalen menar att ”Anthony Martial befinner sig i hjärtat av en strid mellan cheferna”. Tränare José Mourinho vill skeppa iväg fransmannen och frigöra pengar, vd Ed Woodwards vill behålla honom. Mourinho ska ha velat använda Martial i försök med affärer för Toby Alderweireld (Tottenham) och Willian (Chelsea). Även om Martial fortsatt vill lämna United, hävdar RMC Sport hävdar att klubben till och med erbjudit ett nytt kontrakt på fem år och att diskussioner pågår. Det gillar inte Mourinho som petade honom ur truppen.

frankrike

L’Equipe såg i går fortfarande en dörr på glänt för ett Bordeaux med Thierry Henry som tränare. I dag är rubriken kategorisk med ”Bye bye Bordeaux”, och tillägget ”Henry kommer inte att bli Bordeauxs nya tränare”. Parterna kom inte överens och Bordeaux drog sig ur. I en artikel om Saman Ghoddos säger Fifa till L’Equipe att förbundet inte känner till någon anmälan från Huesca, men vill inte helt utesluta att skiljedomstolen fått det på sitt bord. Amiens ser heller inga problem då någon övergång till Huesca aldrig var registrerad hos Fifa. I en mening står att ÖFK:s ordförande ”Daniel Kindberg uppfattades som mycket komplicerad av många inblandade i detta ärende”. På annat håll i tidningen: Valencia meddelade sent på måndag kväll värvningen av Gonçalo Guedes från PSG. Enligt L’Equipe får PSG 45 miljoner euro, inklusive bonusar, och tidningen är tveksam om klubben kommer att återinvestera pengar i nya spelare innan transferfönstret stänger.

Le Parisien är av lite annan åsikt. Dels sätter tidningen övergångssumman till 57 milj euro, inklusive bonusar. Dels utesluter Le Parisien inte att PSG hinner värva en vänsterback. De aktuella namnen är Guerreiro (Dortmund), Wendell (Leverkusen), Max (Augsburg), Rose (Tottenham) eller Filipe Luís (Atlético).

France Football presenterar citatrubriken ”Jag älskar att försätta mig i fara” tillsammans med bild på PSG-målvakten Gianluigi Buffon. 40-åringen påpekar att han gillar att kliva ur komfortzonen, och ser flytten till PSG som ”en livets gåva”. Han ser också sig själv som en bättre målvakt än tidigare. ”Djupt inom mig känner jag mig bättre nu är för fem, sex, sju år sedan. Jag kan inte förklara varför. Kanske för att jag ändrat på mitt förhållningssätt i jobbet. I slutändan handlar i min ålder allt om vilja och motivation”, menar Buffon. På tal om PSG-målvakter. France Football uppger att Nice nya tränare Patrick Vieira hoppas locka till sig Kevin Trapp. PSG-målvakten är för närvarande trea efter Buffon och Alphonse Areola i mästarklubben, men har hittills visat sig ovillig att röra sig från ljusen i Paris. Från transfermarknaden rapporterar sedan FF bland annat att Toulouse hoppas bli av med fyra spelare innan fönstret stänger, en av dem är Ola Toivonen. Liksom L’Equipe i går har även France Football med Emil Krafth i Veckans Ligue 1-lag.

 

TYSKLAND

SportBild hade sin gala i går, där Niko Kovac fick motta pris som bästa tränare. Bayern München-tränaren fick också motta fråga om Jérôme Boateng, som PSG rycker i. ”Jag pratade med Jérôme och var tydlig med att jag ser honom som en av världen bästa mittbackar. Så om han stannar blir jag glad för det, om han lämnar så förstår jag det också. Men min känsla var att han gärna stannar”, sa Kovac.

Sport1 pratade med en annan Bayernprofil, president Uli Höness. Han beklagade sig över hur VAR fungerade i Bundesliga, och uttryckte sig sedan hårt. ”Till och med Fifa, som ofta är långsam i processerna, har visat att det är möjligt med starka insatser från domare från Peru, Jamaica och Thailand. Jag förstår inte varför inte detta fungerar i Tyskland”, sa Höness.

WAZ rör runt i det infekterade tyska såret efter Erdoganbilderna. Tidningen har intervjuat Man Citys Ilkay Gündogan, som lyfter Mesut Özils betydelse för landslaget och honom själv. ”Jag önskar att han fått ett mer välförtjänt avsked. Samtidigt var det Mesuts beslut att lämna på det viset med de konsekvenser det innebar. Jag hade gjort det annorlunda, för jag har en annan personlighet”, säger Gündogan i den läsvärda intervjun.

Ruhr Nachrichten meddelar att Paco Alcácer nu är på plats i Dortmund. Barcelonaanfallaren anlände sent på måndag kväll, läkarundersöks i dag och kommer på lån för två miljoner euro, med köpoption på 25 miljoner euro. Han kommer med all säkerhet också som sista spiken i kistan på Alexander Isaks förhoppningar om spel med Dortmund.

Bild säger sig ha den exakta övergångssumman för Sebastian Rudy. Mittfältaren blev i går klar för Schalke och enligt tidningens uppgifter får Bayern München 16,5 milj euro. Rudy själv får 3,5 milj euro i lön/år. Kontraktet är på fyra år.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) håller med Aftonbladet: FC Midtjylland har lagt ett bud på Simon Tibbling som blivit nobbat av Bröndby. Den danska tidningen uppger att budet var på motsvarande cirka 10 milj svenska kr. FCK-källor kallar budet för ”skrattretande” och ”oseriöst”, enligt Ekstra Bladet, och Köpenhamnsklubben sägs vilja ha motsvarande ca 50 milj kr för att släppa svensken. Transferfönstret stänger på fredag, och Tibbling sa häromdagen att det var ”99,9 procent” säkert att han stannar i Bröndby.

Publicerad 2018-08-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto