Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lindelöf prisas – Larsson sämst i hela omgången

Headlines Blogg

Rubrikämnen i rött, scrolla ned

ENGLAND

1.jpgDaily Mirror tycker att ”Tränarna blir som tokiga”. Det är Tottenhams tränare som är missnöjd med attityden hos sin spelare efter gårdagens förlust (1-2 mot Watford): ”Pochettino: ’Mina floppar saknade mod’”. Det är Man Uniteds tränare som beklagar en utvisning i Pink Devils segermatch (2-0 mot Burnley). ”Mourinho: ’Rashford var naiv och impulsiv’”.

Goal tar även med Mourinhos pepp till tre hackkycklingar, en av dem svensk. ”Det fanns många bra insatser, men Fellaini var fundamental, tillsammans med Smalling och Lindelöf”, sa portugisen.

Manchester Evening News ger Lindelöf 7/10 i betyg. ”Har startar nio av sina senaste elva matcher bredvid Smalling, och känns lugnare bredvid honom. Mer alert än han varit på senaste tiden”, skriver MEN. Sánchez, Lukaku och Shaw får högst betyg i United, åtta. Pogba får lägst, fem.

Annons

The Guardian tar fasta på ”Mourinhos United front”, som låter som en revolutionär rörelse, men är i första hand ett sätt att påpeka att ”Tränaren efter flygplansprotester tillägnade segern till Woodward”, klubbens vd som det påståtts att Mourinho inte drar jämnt med. Det är inte heller Mourinho som flugit ett plan, utan några fans som på nytt använt det ganska uttjatade engelska supportergreppet att betala ett reklamplan att flyga med en banderoll.

Bristol Post har redan i artikelrubriken med ”’Mästarklass’ av Niclas Eliasson” i spelarbetygen efter Bristol Citys övertygande Championshipseger (4-1 mot Blackburn). Han får 8/10 i betyg. ”Mästarklass av svensken på kanten. Skapade med sina inlägg kaos i Rovers straffområde matchen igenom. Det enda som fattades var målet som hans insats förtjänade”, skriver tidningen.

Annons

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Premier Leagues fem bästa målvakter”

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport konstaterar, säkert med en suck, ”Det finns inget anti-Juve”. Tidningen fortsätter med ”Efter tre omgångar finns det ingen som håller Allegris tempo” och ”Även Ancelottis Napoli faller, slagna av Samp” (0-3). Gazzettan delar sällan ut 9/10, men det får Quagliarella efter bland annat sitt magiska klackmål. Albin Ekdal, med sin första match från start, får fullt godkända 6,5. Inte lika kul för Oscar Hiljemark. Genoa fick stryk (3-5 mot Sassuolo) och Hiljemark 5,5 i betyg. I Serie B gjorde däremot Marcus Rohdén mål för Crotone (4-1 mot Foggia) och fick fina 7/10.

Corriere dello Sport gör förstasida på Quagliarellas klackmål, men stannar vid 8/10 i betyg. Inne i tidningen dyker Ekdal upp redan i rubriken för spelarbetygen, beskriven som ”värdefull”. Svensken får 7/10 och omdömet, ”Trivdes med stor frihet, och det märktes på alla bollar han slog (med den äran). Han gav även försvaret säkerhet. Sampdoria lutade sig mot honom och han svek inte dem inte”, lyder det generösa omdömet. Även i CdS får Hiljemark (Genoa) 5,5, medan Rohdén (Crotone) får 6,5.

Annons

Tuttosport jublar över att ”Torino lyfter mot Europa”. 1-0 mot Spal var säsongens första seger men ändå ett tecken på att Turinlagets ska slåss om Europaspel, menar Tuttosport. ”SampQuaglia show” och ”Vilken kollaps, Napoli” sätter ord på gårdagens två mest omskrivna matcher.

 

SPANIEN

3.jpg Marca gnuggar händer åt att ”Det hettar till i ligatoppen”, med bilder på Barcelonaspelare och Real Madridspelare. Lagen har båda full pott efter tre omgångar och Barcelona leder på målskillnad efter gårdagens storseger (8-2 mot Huesca). Marca ler också åt en ”Uppvisning av Vinícius” för ungdomslaget (Segunda B, tredje divisionen). Den unga stjärnan gjorde båda målen i 2-2-matchen mot Atlético B.

AS låter alla gårdagens matcher hamna i skuggan av en pånyttfödd målskytt i Real Madrid. ”En annan Benzema”, myser tidningen. Tidningen uppmärksammar hans fem mål på fyra matcher (snitt 1/2,2 skott) mot fjolårets sammanlagt tolv mål (1/7,5 skott).

Annons

Sport sveps med av Barças storseger och svänger loss till ”Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta…MAAAMBO”, en klassiker i sin genre av Pérez Prado. Tidningens högsta betyg får Jordi Alba och Lionel Messi, 9/10. Alba har inlett säsongen starkt men fanns inte med i den senaste spanska truppen. ”Det är ett beslut som förbundskapten Luis Enrique har tagit, men jag vet inte varför jag inte kallats”, säger Alba, som bedyrar att han respekterar Luis Enriques beslut.

Estadio Deportivo dras med i Real Betis eufori efter derbysegern (1-0 mot Sevilla). ”Det skulle förstås vara Joaquin”, skriver Sevillatidningen om segerskytten som också gick upp i delad topp över flest spelade derbyn. ”För mig som Betissupporter så är det en av de lyckligaste dagarna i mitt liv för segerns betydelse och för att det var så många år sedan vi vann hemma mot Sevilla”, säger 37-åringen. Det var första gången på tolv år som Betis vann hemmaderbyt.

Annons

Läs även Adam Pinthorps Spanienblogg, ”Joaquin är helgonförklarad i Betis”

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe tycker ”Äntligen är det kul” för Marseille, som vann gårdagskvällens Rivieraderby (3-2 mot Monaco). Amiens Emil Krafth får blygsamma 5/10 för insats i går (0-0 mot Saint-Etienne), och ingen svensk finns med i L’Equipes Veckans lag. Tidningen uppger också att PSG-stjärnan Kylian Mbappé riskerar fem matchers avstängning efter det röda kortet i lördags. Besked väntas på onsdag.

Le Parisien tror inte alls på en så lång avstängning. Den menar att Mbappé riskerar två-tre matcher. Annars är det en intervju med PSG-nyförvärvet Thilo Kehrer som sporten lägger mest krut på. ”Jag ska snart visa varför de värvade mig”, är citatrubriken.

 

TYSKLAND

5.jpg Leipziger Zeitung konstaterar att Emil Forsberg inte hade någon bra match för RB Leipzig (1-1 mot Fortuna Düsseldorf). Han får bara fyra av sex på den omvända betygsskalan där ett är bäst. ”Tar inte alltid rätt beslut, ger aldrig upp”, lyder det korta omdömet. ”Vi ville verkligen vinna i dag, men fick ett enkelt mål emot oss i andra halvlek och fick jobba i motvind”, menar Forsberg.

Annons

Kicker berättar om nytt blod till RB Leipzigs mittfält efter den svaga inledningen. Både Tyler Adams och Amadou Haidara ansluter i vinter, enligt tidningen. Båda kommer närmast från syskonklubbar, NY Red Bulls respektive RB Salzburg. Sistnämnda borde vara en känslig affär. RB Leipzig och RB Salzburg möts innan övergångarna i EL-gruppspelet. RB Leipzig:s vd Oliver Mintzlaff bekräftar två vintervärvningar men inte namnen på dem. På tal om värvningar så lyckades PSG inte med Renato Sanches eller Jérôme Boateng från Bayern München. Den tyska klubbens frispråkige president Uli Höness delar ut en hård dom. ”Mitt råd till PSG är att byta ut sin sportchef (Antero Henrique). Han är ingen bra reklam för klubben. Vill de vara en stor klubb har de inte råd med någon som honom”, säger Höness. Han bekräftar också att Bayern satte den höga prislappen på 50 miljoner euro på Boateng för att man räknade med att PSG inte skulle betala summan. På dagens förstasida finns Dortmunds nyförvärv Alex Witsel till rubriken ”Hjärta före huvud”.

Annons

Bild har redan knivarna ute för tränaren Heiko Herrlich. För inget är ”herrlich” (härligt) med hans Bayer Leverkusen för närvarande. Enligt Bild bestämmer de tre nästkommande matchernas hans öde. Ralph Hasenhüttl, Hannes Wolf, Peter Stöger – alla tre för närvarande utan jobb – och Marco Rose (RB Salzburg) är möjliga alternativ, enligt Bild.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) är inte nådig. Sam Larsson, som byttes ut i halvtid, för Feyenoord (4-2 mot NAC) får exceptionellt låga 3/10 i betyg. Det är det lägsta betyget av alla spelare i denna omgång. De Telegraaf ger svensken samma låga betyg (tre), och har en rubrik om att ”Larsson vill mycket, men det funkar inte”.

BT (Danmark) ger Bröndbys Simon Tibbling 6/10 och Johan Larsson 5/10 efter gårdagens toppmatch (2-2 mot FC Midtjyllnad). Tipsbladet har inte plats för några svenskar i sin Veckan elva, men prisar på annan plats AGF:s Tobias Sana. Svenskens läckra frisparksmål (1-1 mot Vendsyssel) var ”ett snyggt sätt att kröna sin comeback i startelvan”, skriver Tipsbladet, och utser målet till ”Matchens detalj”.

Annons

VG (Norge) menar att Jonathan ”Levi tog chefsrollen i Bendtners skadefrånvaro”. Svensken säkrade Rosenborgs seger (1-0 mot Haugesund). ”Det första skottet landade på månen och det andra på mars”, sa en lättad Levi efter att till slut ha satt bollen. 22-åringen är i toppform men ser sig ändå inte som startspelare. ”Jag tror all vet att när (Pål André) Helland är hundra procent igen, så har jag inte någon chans. Jag tycker han är ligans bästa spelare”, menar Levi, som kom till RBK från Öster 2017.

Publicerad 2018-09-03 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto