Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tysk uppgift: Forsberg och Andersson drar inte jämnt

TYSKLAND

Bild klämmer mitt i en text in ytterligare en orsak till varför Emil Forsberg kan ha lämnat svensklägret, förutom ljumskskadan. ”Av vad som läckt ut är det här det minsta problemet. Det är snarare den spända relationen med förbundskapten Janne Andersson”, skriver Bild, utan att ge påståendet mer täckning. Mer dramatiskt beskriver tidningen dagens tyska landskamp mot Frankrike. ”Sanningens ögonblick för Jogi”, är den ödesmättade rubriken i vänsterkrysset på förstasidan.

Sky Sport har liksom andra tyska medier gett utrymme åt Toni Kroos uttalande om Leroy Sané. Mittfältaren prisar Sanés kvaliteter men ger kanske också en bild av varför han Man City-spelaren blev petad ur VM-truppen. ”Ibland får man intrycket av hans kroppspråk att han inte bryr sig om vi vinner eller förlorar. Han behöver hitta rätt attityd, och visa han alla sina kvaliteter kan han bli livsfarlig för oss”, menar Kroos.

ANNONS

Kicker noterar att Branimir Hrgota inte finns med på Eintracht Frankfurts lista över spelare till Europa League.


ENGLAND

1england

The Sun följer en ”KROOSningsmissil” till England. Kroos lovordar tyska landslagskompisen Leroy Sané innan smällen om kroppsspråket kommer (se under Tyskland ovan). Kroos avfärdar Mesut Özils påståenden om rasism inom förbundet.

Daily Mirror har samma avsändare och samma måltavlor med en tyskkligande ordlek på välkänt föremål, ”Herrdryer”. Här finns också ”Exklusivt: Pogba i årslång vapenvila”. Tidningen menar att mittfältaren, som anses ha en ansträngd relation till Mourinho, inte kommer att försöka få till stånd någon flytt i januarifönstret.

Daily Telegraph har likt de flesta andra engelska tidningar golf, cricket och rugby i fokus. Fotbollen får ett hörn i nedre botten på sportettan. ”Exklusivt: Kassaklirr för förbundet”. Enligt Telegraph räknar förbundet med att dra in ”tiotals miljoner pund på det ökade värdet av engelska landslagets varumärke efter VM”. Nya sponsoravtal står för dörren.

ANNONS

The Guardian ger ordet till Harry Maguire. Han har ännu inte greppat hur Nations League fungerar. ”Det är ganska förvirrande. Jag vet inte vad ni (media) tycker. Tränaren försökte förklara det för oss så gott han kunde häromdagen. Det är förvirrande men vi försöker förstå. Som spelare försöker man bara vinna alla matcher – och sedan får man se var det tar oss”, säger Tottenhamspelaren.

Daily Mail uppmärksammar att Crystal Palaces damlag tackar herrstjärnan Wilfried Zaha skänkt ”en ansenlig summa”, sedan damlaget uppgetts befinna sig i ekonomisk kris.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport roar sig med att ”BALen är tillbaka”, en usel översättning av en ordlek om att bland annat Balotelli är fri att komma överens med ny klubb i januari. Fler spelare med utgående kontrakt: Rabiot, Martial, Godín, Di María, Giroud, Fàbregas. ”Vilken auktion!”, utropar Gazzettan. Tidningen skriver också om ”Champions League-feber i Inter – 60 000 biljetter redan sålda till Tottenham”. Det var under första dagens försäljning. Romalegendaren Francesco Totti har redan gett upp ligatiteln. ”Låt oss vara realister, Juve är utom tävlan. Det är ingen mening med att påstå annat. Vi får slåss om andra plats med Milan, Inter, Napoli och Lazio. Juve spelar i en egen liga”, säger han. En sportchefskurs inleds på måndag. Inskrivna är bland andra Leonardo, Rolando Bianchi och Cristian Zaccardi. Men ett välkänt namn har redan hoppat av: Antonio Cassano, ”Jag är inskriven, det stämmer, men jag kommer inte att närvara”. 36-åringen hoppas fortfarande hitta en klubb som spelare.

ANNONS

Corriere dello Sport har liksom Gazzettan siktet inställt på januari. Men här handlar det om att en del klubbar ännu inte gett upp kampen med Juve och försöker förstärka. Om Milan: ”Leonardo efter Rabiot”, om Inter: ”Spalletti fortsätter att drömma om Modric” och om Napoli: ”Carlo väljer Lobotka”.

Tuttosport har liksom konkurrenterna blicken riktad framåt men ännu längre fram tiden. ”Juve-Inter om Chiesa” gäller sommaren 2019. ”De svartvita har skapat sig ett försprång i förhandlingarna med Fiorentina, medan Spalletti pressar spelarens entourage”, menar Turintidningen.

 

SPANIEN

1spanien

Marca lockar med ”Vinícius kan återvända till Flamengo”. Om han inte lyckas ta sig upp i a-truppen överväger Real att låna tillbaka den unga stjärnan till hans tidigare klubb i januari. I så fall utnyttjar man en kontraktsoption. Vinicius skulle då spela i Brasilien under våren och återvända till Real till sommaren.

ANNONS

AS bygger sin förstasida på Cadena Sers intervju med Real Madrids-tränaren Lopetegui. ”Bale och Benzema tränar som vore de ungdomar”, blir det bärande citatet. Om målvaktssituationen Navas-eller-Courtois, säger Lopetegui att ”Vi har en tanke som vi inte tänker göra offentlig”. Han är vidare ”övertygad” om att Luka Modric får Ballon d’Or.

Sport har ”Avslöjar: Valverede gör en Guardiola”. Det syftar på att Barcelonatränaren inte kommer att bestämma sig om en fortsättning i klubben förrän i början på det nya året. Så som även Guardiola brukade göra. På annat håll kommer ett annat ”avslöjande”. Barcelona har fortfarande inte tagit någon kontakt med formstarka Jordi Alba om ett nytt kontrakt. Klubben lovade honom ett nytt kontrakt redan…2016.

Mundo Deportivo drar på att det är ”Nervkittlande kring Rabiot”. PSG försöker förlänga kontraktet ”för att han inte ska kunna lämna klubben gratis för Barça”. Så här långt har försöken varit fruktlösa. Vidare menar MD att Barça får konkurrens om ett annat transfermål, ”Tottenham, PSG, Roma och City också ute efter De Jong”, den 21-årige Ajaxmittfältaren.

ANNONS

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe ser på Tyskland-Frankrike som ”Mästarnas återkomst”. På förstasidan finns mer fotboll. ”Mbappé avstängd tre matcher”, är gårdagskvällens besked om PSG-stjärnan efter det röda kortet i helgen. ”Ricardo del två”, är gårdagens besked om att brasilianaren återvänder som tränare till Bordeaux.

Le Parisien ger landslaget förstasidan med ”Det nya gyllene livet”. I en ledare skriver tidningen att landslagets comeback blir ”ett möjlighet att förlänga lyckoruset från i juli” och att matchen mot Tyskland är en chans att skriva om bevingade ord till ”fotboll är ett spel elva mot elva och i slutändan vinner Frankrike”. Lika muntert är det inte kring beskedet om Mbappés avstängning. PSG överväger att överklaga, skriver Le Parisien.

Ouest-France låter piskan vina över Kolbein Sigthorssons rygg. Det är Nantes president Waldemar Kita som håller i den. På fråga om den isländska landslagsanfallaren blivit en börda för klubben svarar Kita, ”Ja, absolut. Han hade erbjudanden från Grekland och han sa nej till dem för han ville ha mer pengar. Han kom med sin stora kostym men har inte fyllt ut den. Men det är mitt fel, mitt ansvar. Han har kvaliteter, men mentalt…Låt oss stanna vid att han inte nödvändigtvis är en bra lagkamrat”, säger Kita.

ANNONS

ESPN trillar den här gången in på Frankrike-avdelningen. Det är en välkänd fransk journalist som kommer med ett påstående: Liverpool har tagit kontakt med Adrien Rabiots mamma, tillika PSG-mittfältarens agent.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) menar att ”Danskarna älskar vikarielandslaget: Klapphatten av för Faxe Light-grabbarna”, efter blott 0-3 mot Slovakien. Ekstra Bladet har på förstasidan ”Bartendern, säkerhetschefen och pedagogen: Stjärnor för en natt”. Men det kan bli fler. ”Allt tyder på att det blir samma trupp som spelar Nations League-matchen mot Wales på söndag, eftersom förbundsordförande Jesper Möller vid flera tillfällen slagit fast att det inte förhandlas med spelarfacket under pågående landskampsspel. Därför lär förhandlingarna återupptas först på måndag”, skriver tidningen. Ekstra Bladet påpekar också att även om parterna, mot förmodan, skulle komma överens i dag, så har Christian Eriksen och de andra stjärnorna rest hem. Det är nu enligt regelverket upp till deras klubbar att släppa dem. Jyllands-Posten menar dock att diskussioner redan är igång. Rubriken: “Förbundsordföranden innan söndagens match: ”Låt oss se om vi kan hitta en lösning”.

ANNONS

RTE (Irland) fångar upp irländsk frustration. Förbundskapten Martin O’Neill är inte det minsta road över fördelen som grupprivalen Wales skulle få genom att möta ett danskt ”vikarielandslag”, och efterlyser en reaktion. ”Jag tycker nog att Uefa borde reagera, om det rör sig år det hållet som det ser ut att göra. Uefa måste göra någon form av uttalande då”, menar O’Neill.

Publicerad 2018-09-06 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto