POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Beckham retas med ”blyg” Zlatan – som svarar

Rubrikämne i rött, scrolla ner

ENGLAND

1england

Daily Telegraph rapporter från ett 65-åsrskalas. ”Pellegrini perfekta födelsedagspresent” var West Hams första seger för säsongen (3-1 mot Everton).

Daily Mirror rapporterar om en annan av fotbollens åldermän som firas, Zlatan Ibrahimovic. Visserligen täcks även Mirrors förstasida av deltagarna på Pellegrinis kalas i Liverpool, men från närliggande Manchester kommer en hälsning till Zlatan efter hans akrobatiska 500:e mål i helgen. ”Zlatan! Jag vet inte om jag ska kalla dig lejon, katt, hund”, inleder Paul Pogba sitt lekfulla budskap på Instagram Stories till sin gamla Unitedpolare, ”Jag säger ju åt dig att se på fotboll, men du ser för mycket på Jackie Chan, Jet Li och Bruce Lee”. LA Galaxy fångar å sin sida upp David Beckhams videohälsning till ”blyga” och ”gamla” Zlatan. Anfallarens svar på Twitter kom snabbt – se nedan. Basketlegendaren Kobe Bryant får ur sig ett häpet ”WOW” på Twitter, och länkar till målet.

Daily Star struntar i födelsedagar och jubileum, och löser biljett till ”Dyches dimmiga skräckshow”. PL-jumbon Burnley snubblade igen (0-1 mot Wolves), och efter matchen sa tränare Sean Dyche att laget ”för närvarande famlar lite i dimman”.

The Sun deltar inte heller i festligheterna på Goodison. I stället sätter tidningen rubriken ”Storm efter Pérez vägran” på matchen. West Ham-spelaren Lucas Pérez såg ut att nobba ett inhopp när Pellegrini kallade på honom, vilket fick fans att rasa i sociala medier. Men Pellegrini dementerar att Pérez spelvägrade. I dagens största rubrik byter The Sun ut ”All or nothing” mot ”Bawl or nothing”, för att Man City-tränaren Pep Guardiola ”gormade” på sitt lag trots 28 skott och en 3-0-seger över Fulham i lördags. I stället för en planerad ledig dag i går lade han in ett extra träningspass.

The Times lyfter ett helt annat ämne. ”Pochettino: Jag vore galen om jag bänkade Kane”. Det är ett svar på röster som höjts för att landslagsstjärna verkar behöva vila. Kane har sett blek ut efter VM. Men Tottenhams lagkapten spelar mot Inter. ”Det vore galet att tänka annorlunda”, säger Pochettino, som inte ser några symptom på utmattning. ”Det tror jag inte. Jag tror situationen är mer av en kollektiv fråga. Om man säger att det bara är Harry…jag tycker inte om när folk pekar med fingret mot vissa spelare. Det handlar alltid om kollektivet”, menar Pochettino.

Daily Mail har pratat med formstarka Gareth Bale, men bygger rubriken på vårens Champions League-finalen mot Liverpool. Bale var petad ut startelvan, slog senare till med en spektakulär cykelspark, och Mail ställer frågan hur han kände när han fick hoppa in. ”Ilska, rätt mycket ilska, för att var helt ärlig”, medger Bale, ”Jag tyckte att jag hade förtjänat att starta matchen, jag hade gjort mål, så, ja, jag antar att det var svårt att helt hålla ilskan i schack”. Om dagens Real, utan Cristiano Ronaldo, svarar Bale: ”Det är klart att det blir lite annorlunda från när man haft en sådan stor spelare i laget. Kanske är det lite mer avslappnat. Jag antar att det är mer lag nu, mer att man arbetar som en enhet än kring en spelare”.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport klär Cristiano Ronaldo i nya kläder med ”CR2”, efter att portugisen äntligen öppnat sitt målkonto för Juventus (2-1 mot Sassuolo). Inte oväntat var han också matchens lirare (7,5/10 i betyg). Men strålkastarljusen hamnar också på Douglas Costa efter brassens ”skamliga tilltag”. Mittfältaren riskerar ”minst tre matchers avstängning” efter att ha armbågat, skallat och spottat på motståndaren Federico Di Francesco. Juve kommer också att bötfälla Douglas Costa för uppträdandet, som han senare bad om ursäkt för. Robin Olsen kommer undan med godkänt i Romas svaga insats (2-2 mot Chievo Verona). Han får 6/10 och omdömet, ”Även om bästa kvalitet fortfarande lyser med sin frånvaro, så har han också otur. Räddade vad han kunde”. Genoa-Bologna hade en vinnare (1-0 till Bologna) men ingen vinnare i svenskmötet. Filip Helander (Bologna) är skadad, Oscar Hiljemark blev första Genoaspelare att plockas av efter bleka matchavtryck (5,5/10). Men jobbigast var det för debutanten Mattias Svanberg. Det var ”framför allt Svanbergs fel” på mittfältet som banade vägen för matchens enda mål. 19-årigen får 5/10 i betyg. På förstasidan finns också ”Så här VAR det inte tänkt att fungera”, som en reaktion på att ett Torinomål inte blev godkänt (1-1 mot Udinese). ”Oacceptabla misstag. Då är det bättre att vara utan”, dundrar Torinos president Urbano Cairo om att videoassistans inte användes. ”Jag skrattar för att inte gråta”, fyller sportchefen Gianluca Petrachi i hos Sky Sport.

Corriere dello Sport sveps med i Cristiano Ronaldos måljubel, men med siktet inställt framåt, ”Äntligen Champions League”. Turneringen fyller portugisen med ”en besatthet”, som CdS uttrycker det. Juves defilering mot en ny Serie A-titel kompletteras av ett torrt konstaterandet om andra konkurrenter, ”Milan och Roma tappar poäng”. Rubriken från spelarbetygen i Romas match är ”Olsen räddar oavgjort i 95:e minuten”. Tillsammans med Florenzi och El Shaarawy får han högsta spelarbetyg i Roma, 7/10. Både Hiljemark (Genoa) och Svanberg (Bologna) får 5,5.

Tuttosport jublar högst åt ”hemmasonen” Cristiano Ronaldos efterlängtade målsuccé. ”Jag är här!”, basuneras ut, och liksom de andra två stora sporttidningarna är det till samma bild på Juvestjärnan. För det andra Turinlaget kommer rubriken också med ett utropstecken men av helt andra skäl. ”Torino rånade: Domare, nu får det räcka!”, kräver Tuttosport. Enligt tidningen väntar ”böter på upp till 100 000 euro” för Douglas Costa för uppträdandet i gårdagens match.

Il Mattino gör som Corriere dello Sport, och har redan siktet inställt på den största av klubbturneringar. Neapeltidningen menar att ”Med Ancelotti kommer Champions League inte längre att vara en avkopplingszon”. Under Maurizio Sarri var Napoli oftast blekare än den blå färgen på sin tröja.

 

SPANIEN

1spanien

Marca är så tagen av världsrekordtiden i maraton att nästan all fotboll trillar av förstasidan. Här finns bara plats för två små, små puffar: ”Cristiano gör äntligen mål för Juventus” och ”Vinícius knackar allt hårdare på dörren”. I sistnämnda fall handlar det om den brasilianska stortalangen som gjorde mål och imponerade med sitt spel för Real Madrids ungdomslag. På läktaren fanns a-lagets tränare Lopetegui.

AS ståtar med en intervju med Antoine Griezmann, ”Jag äter vid samma bord som Messi och Cristiano”. Det är inte så att de tre regelbundet tittar varandra i ögonen över en tallrik paella, men att fransmannen nu ser sig att han tagit sig upp på en liknande nivå. Inne i tidningen får John Guidetti omdömet ”Bättre än i tidigare matcher”, för sina 75 minuter i Alavés tröja (1-0 mot Real Valladolid). Han är en av lagets fyra spelare som når upp till betyget två av tre (skalan noll-tre).

Sport har en love-in med en fransman som följdes av ett stort frågetecken efter första säsongen i Barcelona. ”Nu visar Dembélé att han är en stjärna”, menar tidningen. På det följer en generös beskrivning, ”Den franske anfallaren har säkrat sex poäng och vunnit en titel åt Barça på fem matcher”.

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe lockar till läsning med ”Tuchel: Ett galet lag”. Det är orden PSG-tränaren använder för att beskriva de första positiva tankarna när han blev erbjuden jobbet. Intervjun har den förestående Champions League för ögonen. Som vanligt är förväntningarna stora på PSG, som hoppas lära sig av erfarenheterna. ”Real Madrid har visat hur man gör. Det är oerhört viktigt att ha erfarenhet från så här stora tillställningar. PSG har saknat det, det står helt klart”, menar Tuchel. Om turneringen skriver L’Equipe i en artikel att det för PSG handlar om ”En dröm värd 150 miljoner euro”. Det är så mycket klubben totalt skulle dra in om den plockar hem CL-bucklan. ”Det är en rekordsumma som skulle fixa klubbens Financial Fair Play-problem”, lägger tidningen till i ingressen. Karl-Johan Johnsson hamnar bland en av tre floppspelare i Guingamps storförlust (0-4 mot Marseille). Han får 3/10 i betyg. Ingen svensk finns heller med i tidningens Veckans elva.

Le Parisien konstaterar att de tre franska CL-lagen får i stort sett svårast möjliga start på CL. PSG möter CL-finalisen Liverpool på Anfield, Monaco tar emot Europatungviktaren Atlético och Lyon ställs mot storsatsande engelska mästarlaget Manchester City. Eric Di Meco, expert och tidigare CL-vinnare med Marseille 1993, tror det ändå är bra. ”Liverpool, City och Atlético är tre favoriter till CL-titeln, som Real, Barça och PSG. Men jag tycker av princip att det är bättre att möta den typen av lag nu, medan de ännu försöker få upp farten”, säger Di Meco.

 

TYSKLAND

1tyskland

Kicker drar på sin intervju med Franck Ribéry, ”Jag är ingen egoist”. Bayern München-veteranen ger sitt gillande till tränaren Niko Kovac på Ribéry-vis. ”Folk tror jag blir arg när jag inte får spela, men det stämmer inte. Det har mer med relationen till tränaren att göra. Allt är bra med Niko. Jag är ingen egoist som bara tänker på mig själv”, säger fransmannen.

Nürnberger Nachrichten noterar oavgjort i gårdagens svenskmötet Werder Bremen-Nürnberg (1-1). ”Det var en märklig match”, säger Mikael Ishak om den svängiga tillställningen, där gästerna fick en kvittering i slutminuterna, ”Vi kunde till och med vunnit i sista anfallet”. Bremens Ludwig Augustinsson får medelbetyget 3/6 i Weser-Kurier.

BVB Jugend, som följer Dortmunds ungdomslag, uppger att Alexander Isak reser med till Belgien i dag. Europaspel mot FC Brügge väntar. Men det är inte med Champions League med a-laget som väntar, utan U19-match mot samma motstånd i Europa Youth League.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) hyllar en svensk. ”Kristoffer Peterson är på väg att göra sin bästa säsong i karriären”, skriver tidningen om Heraclesanfallaren, som gjorde två mål i gårdagens seger (5-3 mot Heerenveen) och har sex mål på fem matcher. Peterson får 8/10 i betyg. De Telegraaf ger Peterson en sjua, men han är med i tidningens Veckans lag. Fox Sport uppmärksammar en annan svensk; Sam Larsson. Han fick starta för Feyenoord igen (1-1 mot AZ), tackade för förtroendet med en assist och en hyfsad insats. Innan match sa tränare Giovanni Van Bronckhorst, ”Två veckor med Sverige har gjort honom gott”.

BT (Danmark) låter FC Köpenhams tränare Ståle Solbakken ge sin syn på sommarens mest infekterade övergångsförsök i Danmark; FC Midtjyllands oväntade bud på ca tio milj kronor för Bröndbys Simon Tibbling. ”Det budet var dålig stil. Varför skulle man sälja en av sina bästa spelare till en rivaliserande klubb för småpengar?”, undrar Solbakken. På tal om Tibbling. Hans Bröndby gick på pumpen (2-4 mot Sönderjyske). Tibbling fick 5/10 och lagkapten Johan Larsson bara tre.

Publicerad 2018-09-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå