POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Pochettinos märkliga CL-utspel: ”Som en ko som tittar på tåg”

ENGLAND

DnU7UgwWsAI-UjY

Daily Telegraph mjölkar Maurizio Pochettinos presskonferens. ”Som en ko som ser tåget passera framför sig vid samma tidpunkt varje dag i tio år. När man frågar kon vilken tidpunkt tåget kommer så kommer den inte att ha rätt svar”. Med de orden beskrev  Tottenhamtränaren att erfarenhet är till ingen nytta om man inte också är smart. Telegraph låter raderna täcka hela sportettan och lägger i artikeln till att liknelsen ”gjorde italienska journalister förvirrade”.

The Sun gnuggar geniklövarna och råmar ”Holy Cow!”. Sedan kalvar tidningen fram ”Inter Muulan”.  Pochettinos utspel beskrivs i tillhörande artikel som ”svammel”.

Daily Mail jämför Pochettino och hans kossor med Eric Cantona och hans måsar, men gör annars ingen kolossal grej av det. I stället är det uppgifter om en klubb-vd som fått mumentum. ”Exklusivt: Gazidis cashar in när han lämnar Arsenal”. Enligt Mail har Milan erbjudit en löneökning på en miljon euro på de nuvarande 2,6 milj pund han har i Londonklubben. ”Det är 99 procent säkert att Ivan kommer att lämna”, säger enligt tidningen ”en välinformerad klubbkälla”. Störst rubrik får annars ett försvarstal, ”Neymar är ingen fuskare, säger Klopp”.

Daily Mirror ser ingen ko på isen för Liverpool. Rubriken ”Paris (NO) Match” flörtar med titeln på en klassisk tidskrift men tar fasta på Klopps ord om att han inte skulle byta ut sin anfallstrio mot PSG:s med Neymar, Cavani och Mbappé. På annat håll: Rio Ferdinand har inga muntra ord för Lindelöf & Co. Ex-Unitedbacken hyllar i BT Sport David De Gea som en ”superman” som räddat Man United de senaste åren. Men det räcker inte. ”Man kan inte bygga defensiven på spelare som inte är pålitliga”, menar Ferdinand, ”Har det fungerat med Lindelöf? Nej. Har det fungerat med Bailly? Nej. Och Smalling och Jones har inte blivit den duo man trodde när de kom”.

The Guardian koncentrerar sig på andra ämnen. Som ”Dödläge i kontraktssamtalen mellan Raheem Sterling och Manchester City”. Den engelska landslagsstjärnan vill ha en löneökning från 170 000 pund till 220 000 pund. Parterna har inte kommit överens, och till sommar går 23-åringen in på sista kontraktsåret med klubben.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport har två italienska lag i Champions League att skildra, men fokus bara på ett. ”Mod, galna Inter”, täcker förstasidan inför Milanklubbens möte med Tottenham i kväll. Inter ”måste sudda ut ligafloppen”, påpekar tidningen. Napoli spelar också i kväll (Röda Stjärnan), ”Ancelotti känner sig som hemma – även i Marakana-kitteln”. Sedan är det dags för Roma (Real Madrid) och Juventus (Valencia). Rubriken ”Den viktigaste turneringen, fyra italienska lag, det har inte hänt sedan 2009”, leder till en krönika av Paolo Condò. Gazzettan skriver också att straffet för Douglas Costa kommer i dag. Tidningen tror på tre-fyra matchers avstängning efter brasilianarens uppträdande i matchen mot Sassuolo i helgen. Juve väntas bötfälla honom men han stoppas inte från Champions League-spel.

Corriere dello Sport menar däremot under ”Smäll för Diego Costa” att brasilianaren ”riskerar upp till sex matchers avstängning. Tre för spottloskan på Di Francesco och tre för armbågen (videobevis)”. Annars väljer tidningen Napoli som utgångspunkt inför CL. Den stora rubriken ”Föredrar cupen”, handlar om Ancelotti.

Tuttosport kommer med tungt utspel från en tung frontfigur. Det handlar om Juventus president Andrea Agnelli och att ”Vi ska värva en ung CR7”. Enligt Tuttosport säger Agnelli till Financial Times att det handlar om en spelare under 25 år. ”I topp i denna kategori är Kylian Mbappé”, påpekar Tuttosport och lägger till en stor bild på den franska världsstjärnan tillsammans med Agnellis citat.

 

SPANIEN

1spanien

Onda Cero låter Barcelonas president Josep María Bartomeu ge Fifa svar på tal. ”Det är förståeligt att Messi inte är med i slutkampen om The Best. Han är i en klass för sig”, sa Bartomeu när han gästade El Transistor. I programmet står han stadigt bakom det kontroversiella beslutet att spela en La Liga-match (Girona-Barça) i USA. ”Vi har en skyldighet att marknadsföra ligan. Vi måste komma närmare fansen och nya inkomstkällor. Lagkaptenerna har blivit informerade”, säger Bartomeu.

Cadena Ser synar USA-planerna och ger chanserna tummen ner. ”Javier Tebas (La Ligas president) måste ta tillbaka sitt beslut, han vet redan att Girona-Barça inte kommer att spelas i USA”, menar radiokanalens expert Man Carreño. Motståndet är stort från fotbollsförbundet (RFEF) men också ligaklubbarna i första och andra divisionen.

Marca har en kaxiga förstasida. ”Sätt igång vårt Champions League”. ”Vårt”. Men det pekar både på spansk dominans de senaste åren och på finalarenan i Madrid. Tidningen har vidare en intervju med PSG-spelevinken Dani Alves som mynnar ut i citatrubriken ”Real Madrid är farligare utan Cristiano”.

AS lyssnar till ”Champions League-musik”. AS ser ”Fyra spanska lag som jagar en final på Wada Metropolitan”, Atléticos arena. Det största citatet på förstasidan kommer från tränaren till Real Madrids första motståndare, Romas Di Francesco: ”Asensio kommer att vinna Ballon d’Or”. Det fortsätter med, ”Utan Cristiano Ronaldo har Real mer kvalitet med boll, gör färre fel och har många ledare”.

Sport menar att Champions League är ”Bucklan som Messi vill vinna”. Barça-tränaren Valverde är inne på liknande linje, ”Jag vill se lite extra motivation från mina spelare i den här turneringen”.

 

FRANKRIKE

1frankrike

France Football landar i tidningsaffärerna med stort CL-fokus. ”Bossarnas kamp” lyftar fram Tevez (Man City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Neymar (PSG), Griezmann (Atlético) och Salah (Liverpool) på bild. Just Salah är veckans intervju. ”Självfallet kan vi nå final igen. Jag är säker på att vi kan vinna turneringen. Vi kan vinna både Champions League och Premier League. Jag vill sätta oss under press, men allt är möjligt!”, säger en optimistisk Salah till tidningen. Sedan förklararhan sin kärlek till tränaren Klopp. ”Från första dagen i Liverpool har han behandlat mig som en vän. Vi hade ett samtal och det uppstod något stark emellan oss direkt. Det har fortsatt sedan dess”, säger han. CL bjuder också på ett tyskt tränarmöte i Liverpool mot PSG. France Football beskriver det som ”Klopp-Tuchel: Kusiner, men inte tvillingar”. Kontrasterna lyser klarare än likheterna.

L’Equipe speglar precis detta med Tuchels egna ord när han prisar motståndaren Klopp. ”Han (Klopp) är en av de roligast människor man kan träffa. Han kan underhålla dig i timmar. Det förvånar mig inte att hans spelare är beredda att gå i krig för honom. Det är en naturig ledare. Men vi har olika syn på spelet. Våra personligheter är också olika”, säger PSG-tränaren. Tuchel finns på förstasidan också. Men då som John Lennon. L’Equipe plockar fram musiknostalgi och ett Beatlesalbum, lägger gräs på Abbey Road och låter Tuchel, Neymar, Mbappé och Cavani kliva över övergångsstället. Liverpool blir ”En väg att passera” på den långa färden mot CL-bucklan som klubben suktar så efter. Det blir fler Beatlesreferenser med ett ”Hello, Goodbye?” för Monaco som möter favoriter Atlético.

 

TYSKLAND

Bild påminner om att ”Tuchel har ett Klopp-komplex” inför Liverpool-PSG. ”Tio matcher, ingen seger”, skriver tidningen inför kvällens stundande tyska tränarmöte i CL. En oväntad chans kan dyka upp för Renato Sanches i Bayern München. Med Tolisso och Goretzka skadade kan tränare Kovac vara beredd att plocka fram portugisen ur de-bortglömdas-skåp, damma av honom och ge honom några spelminuter. På andra sidan planhalvan: hans tidigare klubb Benfica. ”Han kommer att få sin chans. Han är inte i Lissabon som guide”, som Kovac uttrycker det.

München Merkur tar ner Bayern på jorden. Klubben må kuska landet runt på en årlig triumffärd, men på hemmaplan är man inte nummer ett. Inte om man får gå efter läsaromröstningen i München Merkur. Där har i skrivande stund 69 procent röstat att ”Hjärtat klappar för blått”, TSV 1860 München. Bara 15,4 procent har röstat på FC Bayern München.

Sky Sports har lika delar omistlig som meningslös Champions League-statistik. Som att rivalerna kan hoppas lite extra på att få stopp på Real Madrid. Grupp G, där Real spelar, har inte haft en slutvinnare av turneringen på 15 år. Grupp F däremot är ”CL-mästarnas vagga”, som Sky uttrycker det. Under samma 15-årsperiod har 40 procent av dem spelat i denna grupp. I år finns Man City i Grupp F. Och Lyon, Sjachtar och Hoffenheim.

 

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) fångar upp Michael Bradleys svar till Zlatan Ibrahimovic. Svensken hade en dust på planen med Torontospelaren i helgen. Efteråt sa Zlatan, ”Han tror att han är en fotbollsfilosof. Jag har gjort fler mål än vad han har spelat matcher. Han borde följa mina regler”. Zlatans ord bekommer inte Bradley nämnvärt. ”Jag trodde vi hade en bra fotbollsdialog, det gjorde jag verkligen. Det verkar inte som han är av samma åsikt. Det är okej. Han är varken den första eller sista som inte gillar mig. Jag har kommit över det”, sa Bradley i podden Max & Hercs, ”Ibra är alltid bra på one-liners och fyndiga kommentarer efter matcher och i sådana situationer. Hur kan man inte vara road av honom?”.

Record (Mexiko) skriver om en ”’Gyllene’ debut för Maradona”. ”Gyllene” som namnet på klubben fotbollslegendaren blivit tränare för, Dorados (de Sinaloa), och anledning: en 4-1-seger i division 2-matchen mot Cafetaleros i morse, svensk tid. Det var lagets första seger för säsongen. Innan matchen hade Dorados de Sinaloa också bara gjort två mål på sex matcher.

Publicerad 2018-09-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå