Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kritiken mot Neymar: ”Skamlig insats”

ENGLAND

Daily Mirror inspireras av Liverpools ögonskadade matchhjälte Firmino (3-2 mot PSG). Det blir både ”Absolutely blinding” och ”A sight for sore eyes”. Vågar man försöka med ”SYNnerligen imponerande” och ”En fröjd för ögat”?

englandThe Guardian blickar åt samma håll med ”Firmino gör skillnad på ett ögonblick”. På sportettan finns också Maurizio Pochettinos utbrott mot journalister efter Tottenhams förlust (1-2 mot Inter). Den är samlad under citatrubriken ”Ni respekterar inte spelarna”.

Daily Star låter inte sådan här rubrikchanser passera. ”Eye and Mighty” (”Ögonlägsen”) för Liverpool, följs av ”Cow-tastrophe” (”Ko-tastrof”) för Tottenham. För Star har förstås inte glömt Pochettinos ko-analogi inför matchen.

ANNONS

Daily Telegraph har inga uppseendeväckande rubriker från Anfield, bara ”Fantastisk Firmino”. Men spelarbetygen är iögonfallande. Alexander-Arnold, Ribertson och Milner får alla skyhöga 9/10. Lägsta betyg går till PSG:s målvakt Areola, 5/10. En annan fotbollsrubrik som är svår att blunda för: ”Federer måste behärska alla underlag”. Det är José Mourinho som använder en hemmaspelare som exempel på att United inte ska beklaga sig över att få spela på konstgräs i Schweiz, mot Young Boys i kväll.

Daily Mail uppger att den tidigare brittiska premiärministern Tony Blairs namn dykt upp i diskussioner mellan klubbarna om ny ordförande för Premier League. Men enligt Mail är det tveksamt att Blair skulle antas som kandidat av nomineringskommittén.

Yorkshire Evening Post öser beröm över Pontus Jansson efter Leeds senaste seger (3-0 mot Preston). Landslagsbacken är en av tre Leedsspelare som får 9/10 i betyg. ”En ren och skär Jansson i toppklass. En nästan prickfri insats som satte stopp för Preston”, skriver tidningen.

ANNONS

Bristol Post ser inhopparen Niclas Eliasson som en av få ljuspunkter för Bristol City (2-4 mot WBA). ”Suveränt inhopp med ännu en assist och låg bakom flera bra chanser”, skriver tidningen bland annat, och ger svensken 8/10.

Wales Online har däremot inte mycket gott att säga efter Swanseas insats (0-1 mot Stoke). Martin Olsson får 6/10, inhoppare Joel Asoro 5/10 och Kristoffer Nordfeldt nötte bänk hela matchen. Det finns ännu dystrare svenskrubriker. ”Swansea City-spelare uppläxade av domare sedan de struntat i domstolsförhandling för fortkörning för att spela match i stället”. Det handlar om Olsson och Nordfeldt. De båda hade överklagat fortkörningsdomar och skulle infunnit sig i domstolen i går. I stället var de i Stoke inför Championshipmatchen. Deras advokater fanns inte heller på plats. Bara e-postmeddelande hade skickats om att spelarna inte kunde närvara på grund av match. ”Jag tror inte att de förstått sina skyldigheter inför en domstol. Om en domstol ber dem att närvara ska de närvara”, sade distriktsdomaren Neale Thomas, ”Jag är inte imponerad av deras idé om att domstolar ska anpassas efter deras bekvämlighet. Jag avslår deras överklaganden”.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport hör ”Inters vrål”, efter den sena vändningen på San Siro i CL-premiären (2-1 mot Tottenham). Smeknamnet ”Galna Inter” kommer väl till pass. Eriksen i Tottenham får 7,5/10 i betyg. Det får också Inters målskyttar Icardi och Vecino. Det var trots den sena vändningen och mediokert spel, mer lycka än lättnad i Icardis ord efteråt. ”Vi vet att vi är ett starkt lag, vi kan slåss med vem som helst”, säger anfallaren.

italienCorriere dello Sport har Interuppmaningen ”Älska henne”. Det handlar inte så mycket om laget som om turneringen. ”Champions League lyser upp tillvaron för Inter igen”, skriver tidningen. ”Spalletti: Känslofyllt” är ett av citaten som också landar på förstasidan. Här finns också ”Napoli lyckas inte riva muren i Belgrad” (0-0 mot Röda Stjärnan). CdS konstaterar att Ancelottis gäng dominerade matchen och även träffade ribban. Insigne får högst betyg i Napoli med 7/10.

ANNONS

Tuttosport hejar på sin nya idol på spanska ”Vamos Ronaldo!” (”Kom igen, Ronaldo). Match i Valencia stundar i kväll för Juventus. Tidningen lägger till, ”Allegri: Cristiano har ökat lagets självförtroende”. I blickfånget på bild finns en Champions League-buckla.

 

SPANIEN

spanienMarca är belåten. ”Så här ska det börja!”, skriver tidningen triumferande efter seger för både Barça (4-0 mot PSV Eindhoven) och Atlético (2-1 mot Monaco). Bland många rubriker i efterdyningarna av matcherna finns bland annat ”Kanske visar sig Dembélé ändå vara värd 150 miljoner euro…”, efter ännu ett briljant mål från Barças rekordköp.

AS låter gårdagens två matcher spela en undanskymd roll. I stället är det Sergio Ramos sågning av Antoine Griezmann som tar över. Fransmannen svarade häromdagen jakande på frågan om han ”äter vid samma bord som Messi och Cristiano Ronaldo”, alltså nått deras nivåer. Påstående får Ramos att ta till ett ordspråk, “La ignorancia es muy atrevida”, ungefär ”Okunskap gör en modig”, eller snarare övermodig. Ramos ger också fransmannen ett råd, ”Han borde lyssna till sin tränare Simeone eller lagkamrater som Godín eller Koke, som har bra grundinställning”. I ett litet hörn lägger tidningen till att ”Real Madrid inleder sitt försvar av CL-titeln mot Roma” i kväll.

ANNONS

Mundo Deportivo sammanfattar Barças match med målskyttarna, ”Messi, Messi, Messi (och Dembélé)”. Tidningen gläds också åt att Messi nu har fler CL-hattricks än Cristiano Ronaldo, åtta mot sju.

Sport jublar med Messi. ”Bara fortsätt om du vill ha den!”, hejar tidningen på, och ser den hägrande CL-bucklan. Både argentinaren Dembélé får 9/10 i betyg. Mer uppseendeväckande än en ny uppvisning av Messi är att ränderna faktiskt går ur Barça. Nästa års tröja är…rutig. Klubbledningen har enligt Sport gett klartecken till Nike om den nya schackmönstrade hemmatröjan för säsongen 2019/2020.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe kan man föreställa sig landa i de parisiska tidningskioskerna med en suck. ”Det blir en lång väg”, skriver tidningen efter PSG:s förlust (2-3 mot Liverpool). ”A long and winding road”, om man skulle fortsätta på tidningens Beatlestema från i går. Förlusten i sig tycks inte störa så mycket som att PSG ”aldrig behärskade matchen”, att laget på nytt inte räckte till på toppnivå i Europaspelet. PSG-tränaren Tuchel tycker PSG förtjänade mer, att resultatet ”inte var logiskt”. Liverpools Alexander-Arnorld får högsta spelarbetyget, 8/10. Cavani och Marquinhos når bara upp till 3/10. Det finns fler spelare som når höga 8/10 under säsongens första CL-kväll. Mendes Rodrigues (Galatasaray), Asamoah (Inter), Eriksen (Tottenham), Messi (Barcelona) och Gimenez (Atlético).

ANNONS

Le Parisien är besviken. Särskilt på Neymar. ”PSG föll på slutet” är puffen på förstasidan, men på sporten finns en separat artikel för brasilianaren, som får tidningens lägsta spelarbetyg, 3/10. Bland annat skriver tidningen att ”Ney var en skugga av sig själv”, och försvann på vänsterkanten. ”Ett år efter sin ankomst till Paris har den dyraste spelaren i världen fortfarande inte satt sina avtryck på en viktig match i Champions League”, skriver Le Parisien.

RMC Sport-experten, och VM 1998-guldmedaljören, Christophe Dugarry är upprörd. ”Neymar gör en skamlig match”, sa han i radiokanalens sändning, ”Det handlar inte om att attackera för han har talang, det handlar om att anstränga sig för sina lagkamrater. Det är samma typ av match han gjorde med Brasilien när de förlorade i VM. Han driver med omvärlden! Man kan förvänta sig att han åtminstone har viljan! Man kan göra en dålig match, men han har ingen lust, han anstränger sig inte”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Ruhr Nachrichten konstaterar att ”Dortmund kämpade sig till segern” (1-0 mot FC Brügge). ”Ett märkligt mål” beskrivs segermålet av födelsedagsbarnet Christian Pulisic. ”Det var ingen vacker seger. Vi var dåliga framåt”, medger Marco Reus.

SportBild uppger att det är slutspelat för Kingsley Coman 2018. Bayern Münchenspelaren har opererats för sin fotskada som han ådrog sig nyligen, och enligt tidningen är det inte troligt att han spelar mer innan vinteruppehållet.

preview_lSüddeutsche Zeitung har Jérôme Boateng i fokus på förstasidan. Själv har han ”Fullt fokus på Bayern”, som han uttrycker det i rubriken. Men det finns en fortsättning i texten. ”Det är viktigt för mig att förtydliga att jag har fullt fokus på Bayern. Men också att jag å andra sidan inte gillar när det sägs en massa saker om mig och att man sedan inte får någon officiell backning från klubben”, säger Boateng. Bayernledning sa bland annat att han var till salu för rätt pris i somras, samtidigt som också kritiker hackade på honom i samband med det tyska VM-fiaskot. ”Vad som gjorde mig galen var påståenden efter VM. Det var nästan komiskt. Det påstods att jag inte hade fullt fokus för att jag hade örhänge och solglasögon på läktaren under Sydkoreamatchen när det var soligt. Jag hade också örhänge och solglasögon under VM 2014. Då var det ingen som sa något. Det är obegripligt för mig”, säger Boateng. Han visar också sin besvikelse mot landslagskollegor efter Mesut Özils sorti. ”Var fanns spelarnas tack till Mesut? Det verkar som om många inte vågade säga något för att de var rädda att det inte skulle tilltala de tyska fansen”, säger Boateng, och fortsätter: ”Det handlar om en stor spelare som blev världsmästare med oss, som spelade en massa landskamper, och som också förändrade tysk fotboll; en nummer 10 med invandrarbakgrund. Det är någonting stort. Att då avstå är sorgligt”.

ANNONS
Publicerad 2018-09-19 kl 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto