POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Därför tog Mourinho kaptensbindeln från Pogba

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

1england

Daily Telegraph känner luften vibrera i Manchester. ”Tumult i United”, skriver tidningen, till en bild på José Mourinho som gräver ner ansiktet i sina händer. Krisen har däremot två synliga ansikten i text. Ett: ”Mourinho säger till Pogba: Du kommer aldrig mer att vara lagkapten. Två: ”Old Trafford chockat: Derby vidare i ligacupen efter straffar” (2-2, 8-7 till Derby efter straffar).

The Sun tar upp Pogbatråden med ”It’s Paul over”, och fyller på med ”Barça redo att lägga januaribud” på fransmannen. Domedagsprofeten Neil Custis spår: ”Det är början på slutet för Pogba i Manchester United”. Mourinho bekräftade efter Derbymatchen att han plockat bort Pogbas kaptensbindel, men la till, ”Ingen osämja, inga problem alls”.

Daily Mail ser det kort och gott som ”Pogbas kris”. Beslutet att ta kaptensbindeln från Pogba kom enligt Mail efter det att mittfältaren begärt att få lämna klubben. Pogbas beteende överlag uppges ha irriterat Mourinhos och hans stab. Från att han vid ett tillfälle kom till klubbens samling i en bil med privatchaufför till att han spelat för hög musik i spelarbussen inför helgens match mot Wolves.

Daily Mirror tar upp den fråntagna kaptensbindeln med ”PogBARRED”, och uppger inne i tidningen att United satt en prislapp på Pogba. En hög sådan. 200 miljoner pund. 25-åringen har tre år kvar på kontraktet med United.

Sky Sports-experten Jamie Redknapp tror att Mourinho får lämna United före Pogba. ”Man kan sparka Mourinho men man kan inte sparka Pogba. Vad ska man göra med honom?”, frågar sig Redknapp, som fortsatte spekulera, ”Jag tror inte båda kommer att vara här nästa säsong – kanske ingen av dem!”.

The Times väljer fotbollen, ”United chockade av Derby”, och placerar Pogbakrisen på en rad under. Men inget av detta når tidningens nyhetsetta. Det gör däremot ”Abramovitj anklagad för ’penningtvätt och kriminella kontakter’”. Det är omdömen från en polisrapport om Chelseas ägare som läckt efter det att han ansökt om schweiziskt medborgarskap.

Bloomberg må vara amerikansk men kilar in sig på den engelska delen med följdfrågan ”Har någon sett till Roman Abramovitj?”. Enligt den amerikanska businessplattformen är Abramovitj också beredd att sälja Chelsea om någon matchar hans prislapp på tre miljarder pund. För en månad sedan uppgav Sunday Times att Abramovitj begärde 2,5 milj pund för att sälja klubben.

 

ITALIEN

1.italien

La Gazzetta dello Sport följer i spåren på en ”SprINTER”. Milanolaget har på en vecka snabbt kammat hem tre segrar, den senaste i går (2-1 mot Fiorentina). Den täta matchningen av Cristiano Ronaldo uppmärksammas med ”Sex av sex matcher” på förstasidan, och med ”CR7 no limit” (på engelska) inne i tidningen. Tidningen noterar bland annat att han säsongen 2015-2016 spelade 34 matcher i rad med Real. I kväll finns Cristiano Ronaldo i Juventus startelva mot Bologna. I Serie B tycks Samuel Gustafson i Hellas Verona inte ha haft någon av sina bättre dagar (2-1 mot Spezia). Han får lägsta betyget i laget, 5/10, med omdömet ”Osynlig, gick på tomgång, deltog inte alls”.

Corriere dello Sport bildsätter ”Inter lyfter” med målskytten Icardi som hoppar. ”Ännu ett rekord för Max” syftar på att Juve vid seger i kväll tar sin sjunde raka, en svit klubben inte klarat av sedan 1930-1931. Robin Olsen står i kväll mål för ett lag under press. ”Roma darrar, DiFra chansar”, skriver tidningen och lägger om Di Francesco till att, ”Tränaren riskerar jobbet om han inte slår Frosinone” och ”Dzeko petad. De Rossi tillsammans med Nzonzi. Santon startar”.

Tuttosport har två saker överst på att-göra-listan till förstasidan. Få in Cristiano Ronaldo finns alltid med, på senare tid också Paul Pogba. Så i dag slår tidningen ihop de två. ”CRständigt, Pogba snart”, är en tafflig översättning, men betydelsen klar: Cristiano Ronaldo är ständigt närvarande i laget, Pogba väntas snart ta plats, efter turbulensen i United.

 

SPANIEN

1spanien

Marca har allt ljus på Sevilla-Real Madrid i kväll. ”En speciellt möte”, skriver tidningen på förstasidan, med bild på Jesus Navas och Sergio Ramos, inför ”Slaget på Pizjuán”. Det följs också av ”Navas: Ramos är en ’sevillista’, en dag kommer allt att ordna upp sig”. Real Madridprofilen har en ansträngd relation till kurvan i sin ex-klubb. Reals vecka fortsätter sedan med slaget om Madrid. ”Atlético sjunger upp sig inför derbyt”, lyder rubriken efter gårdagens klara seger för Simeones gäng (3-0 mot Huesca).

AS påpekar också att ”Atlético är redo för derbyt”. Sedan varnar tidningen med stora bokstäver inför Reals match i dag att det är en ”Utgång med hög risk på Sánchez Pizjuán”. Real har förlorat vid fem av sina sex senaste besök på arenan.

Mundo Deportivo spinner vidare på katalanskt missnöje sedan Fifa prisnobbat Messi. Därav ”DEN BÄSTE är tillbaka”. Match mot Leganés väntar i kväll. MD skriver på annan plats att Frenkie de Jong väntas fatta beslut om sin framtid inom en månad, med hänvisning till Catalunya Ràdio. Ajaxmittfältaren är enligt nederländska uppgifter jagad av Barcelona, Real Madrid, Man City och PSG.

Sport noterar att Malcom är tillbaka i Barças trupp, men har annars också allt fokus på lagets fixstjärna. ”Messi 700”, täcker tidningen. Så många matcher är argentinaren i kväll uppe i för klubben. Men då räknar Sport med träningsmatcher också.

 

FRANKRIKE

1.frankrike

L’Equipe hyllar Thomas Tuchel. Bara veckan efter krisstämplingen på Liverpoolförlusten i Champions League, kan PSG-tränaren njuta av rubriker om chansen till klubben bästa ligastart någonsin vid seger mot Reims i kväll. Och om mjuka omdömen om sig själv. ”Det är en stor skillnad mot Emery. Med Tuchel har vi en tränare som är mycket nära spelarna, som dessutom uppskattar beröring, han kramar om folk, det gillar brasilianarna”, säger en källa i omklädningsrummet till tidningen. PSG har sex raka segrar i ligan. Jimmy Durmaz korta inhopp för Toulouse gav inget betyg men satte avtryck i resultatet. Det blev ett snyggt tröstmål (2-3 mot Saint-Etienne). ”Det betyder mycket för mig. Jag är tillbaka”, säger Durmaz till Aftonbladet.

Le Parisien ser mer till problemen i PSG. Nu med fokus på Cavani. ”’Matadoren’ har inte hittat formen efter VM och verkar vara trött på att vara den enda anfallaren som gör ett defensivt arbete”, inleder tidningen en större artikel.

 

TYSKLAND

1.tyskland

Bild har för tredje dagen i rad förbundskapten Jogi Löw på förstasidan. Nu har det inget med någon ny kvinna i hans liv att göra, utan om en fotbollsspelare som vill hålla sig borta från honom. ”Löw: Samtal med Özil sprack”, finns i en remsa längst upp. Löws högra hand Oliver Bierhoff hade informerat Özil, via hans agent, om deras besök i London. Trots det blev duon inte insläppt på Arsenals träning i måndags. På Arsenaltränaren Unai Emerys order, enligt Bild. Något möte med Özil blev heller inte av. ”Vi hade velat tala med Mesut men vi får acceptera att han inte vill tala med oss för närvarande”, säger Bierhoff. Löw har en längre tid försökt komma i kontakt med Özil, som slutade i landslaget efter Erdoganaffärens många biverkningar. Bild känner vidare av en ”Forsbergexplosion – han har redan räddat fyra poäng”. Tidningen ser ett samband med lyftet: dottern Florence födelse. Tidningen uppmärksammar också att tränaren Rangnick byggt om laget så att han svensken kan spela centralt bakom anfallarna. ”Emil känner sig mest bekväm i den positionen”, säger Rangnick, ”Det är bra för vårt spel”.

Sport1 får med olika brödralycka. Medan mer kände storebror Mario Götze kämpar i ständigt motvind i Dortmund, fixade lillebror Felix med sitt mål en överraskande poäng för Augsburg i går (1-1 mot Bayern München). ”Det första samtalet (efter matchen) är till Mario. Jag hade inte varit här utan honom, utan hans råd. Mitt mål är tillägnat honom”, säger 20-åringen.

SportBild toppar veckans nummer med ”Övergångsthriller runt James”. Enligt tidningen pressar colombianens agent på för en permanent övergång till Bayern och en högre lön för mittfältaren. Bayern har James på lån från Real Madrid med köpoption efter säsongen.

Weser Kurier är nöjd med Bremens seger (3-1 mot Hertha Berlin). Om Ludwig Augustinsson skriver tidningen att han ”Gjorde en stabil insats”. Han får 3/6 (där ett är högst).

Ruhr Nachrichten räknar in ett mål för Alexander Isak. Han stötte in en retur när Dortmund reservlag vann i Regionalliga West (3-0 mot Kölns reservlag), se även klipp. Isak spelade hela matchen.

Publicerad 2018-09-26 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå