POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
38v

Skadeglädjen: "Barça dåliga, Real sämre"

ENGLAND

The Sun håller sig på Old Trafford. Där står två duellanter, Paul Pogba och José Mourinho. Arenan är inte stor nog för dem båda. ”Exklusivt: Han eller jag”, är budskapet från Man Uniteds tränare. Portugisen vill ha klubbledningen fulla backning i kampen med den bångstyriga fransmannen.

englandDaily Mirror går lite längre med ”Gör er av med honom”. Tidningen menar att Mourinho vill att Pogba säljs i januarifönstret. Mirror sneglar sedan för en stund mot London och fångar in ”Exklusivt: Arsenal förlorar Ramsey”. Mittfältarens kontrakt går ut i sommar, inget nytt kontrakt finns på bordet och Man United, Chelsea, Lazio och Juventus gnuggar nu alla händer.

Daily Telegraph ger sig genast tillbaka norrut. ”Avslöjar: Pogba i bråk med Mourinho om Instagraminlägg och är helt inställd på flytt från Man United”. Att inlägget var upprinnelsen till den så omtalade scenen på träningsplanen i går, tycks de flesta tidningar överens om. Telegraph uppger också att Pogba redan för nästan två månader sedan bad United om att lämna klubben. Han vill till Barcelona.

The Times har i så fall dåliga nyheter till både Pogba och Mourinho. Rubriken ”Mourinho fast med Pogba” leder in till en text om att klubbens vd Ed Woodwards är fast besluten att behålla dem båda. Times uppger på sportettan också att ”Southgate får nytt kontrakt”. Förbundskaptenen är på väg att skriva på ett fyraårskontrakt, över VM 2022, värt minst 12 miljoner pund.

Daily Mail följer inte bara duellanterna på Old Trafford, utan också de på Anfield. Den kampen vann Chelsea (2-1 mot Liverpool). Ett ”Makalöst slalommål av Hazard” avgjorde ligacupmötet. Sky-experten Jamie Carragher sa förra veckan att Hazard är bäst i PL. Chelseas assisterande tränare Zola: ”Jag skulle vilja lägga till att han är en av världens bästa”. Ken Sema tog inte riktigt chansen när han fick starta för Watford (2-2 mot Tottenham, 2-4 efter straffar). Han får 6/10 i betyg. En hel del Watfordfans i sociala medier ser det som ett generöst betyg.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport släpper redan matcherna i går kväll och blickar mot helgen. ”Bollen är hos dem”, skriver tidningen inför toppmötet Juventus-Napoli på lördag, och beskriver det som ”redan en match om scudetton”. Båda lagen vann tämligen enkelt i går (Juve-Bologna 2-0, Napoli-Parma 3-0). Juve har mer nyheter att vänta. GdS påminner om att Uefas beslut om Cristiano Ronaldos avstängning efter den omdiskuterade CL-utvisningen i Valencia, kommer i dag. ”Roma reagerar” är en annan rubrik på förstasidan. ”En ny början”, säger hårt pressade tränaren Di Francesco efter segern (4-0 mot Frosinone). Robin Olsen hade inte mycket att göra och får 6/10. Samma betyg får Hiljemark i Genoa (2-0 mot Chievo) och Ekdal i Sampdoria (0-0 mot Cagliari).

Corriere dello Sport leker med orden i ”Joya grande”. Det står både för ”stor glädje” (”gioia”) och för Dybala (smeknamn på spanska, ”La Joya”, ”juvelen”). Argentinaren gjorde i Juves seger sitt första mål för säsongen. Milan spelar i kväll, men utan Higuaín. Argentinaren har en muskelskada och vilas mot Empoli. Självfallet ges också utrymme för tränarskiftet i Serie B-klubben Palermo. Roberto Stellone tar över efter Bruno Tedino som tog över efter Roberto Stellone som tog över efter Bruno Tedino. Allt inom mindre än ett halvår. ”Ännu en stafett”, konstaterar CdS.

Tuttosport jublar över ”Ett sexpack” (i fri översättning). Juve har inlett säsongen med sex raka segrar. Turinlaget har tre poäng upp på Napoli inför ”den otåliga väntan på mötet mellan Allegri och Ancelotti”.

 

SPANIEN

Marca försöker ta in en kväll med ombytta roller. ”Jättar” var nämligen Leganés (2-1 mot Barcelona) och Sevilla (3-0 mot Real Madrid). De fick ”Barça och Real att rodna”. För Barça fanns ingen kontroversiell utvisning att skylla på, som i den oavgjorda matchen mot Girona. ”I dag finns inga ursäkter, vi spelade elva mot elva. Vi borde varit solida men gav bort chanser. Jag är orolig över målen vi släpper in”, sade Sergio Busquets.

AS beskriver det som ”Från en smäll till en annan” (ungefär). Och för Real blev det ytterligare en smäll. Marcelo drog på sig en skada och är ett stort frågetecken inför derbyt mot Atlético i helgen. ”Min vad gör ont men vi får vänta och se vad undersökningen i morgon (läs: i dag) visar”, sa Marcelo. Liksom Courtois fick han frågan om resan till The Best-galan kan ha påverkat laget negativt, men båda spelarna avvisade teorin.

spanienSport känner lättnad. Oron efter Barcelonas förlust byttes till skadeglädje över Reals förlust. Det avspeglar sig på förstasidan. ”Tack så mycket, Real!”, ropar tidningen ut med stora bokstäver. Men krönikören Lluís Mascaró vill inte gömma Barças bottennapp bakom Reals storförlust. ”Valverde, som var skyldig till misstag inför och under matchen, måste ta sig en funderar. En rejäl sådan. Men inte bara tränaren misslyckades. De misslyckades allihopa. Och det är vad som oroar mest…”, skriver Mascaró.

Mundo Deportivo summerar de båda giganternas fall med ”Dåligt Barça, sämre Real”. Och då förlorade Barcelona ändå mot seriens jumbo, ett Leganés som Barça aldrig tidigare förlorat mot.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe flyger med ”Air Cavani” och PSG till nya höjder(4-1 mot Reims). Det är också en flört med basketlegendaren Michael ”Air” Jordan som fanns på plats på Parc des Princes. Cavani svarade för två mål och en assist, och PSG för sin bästa start på en Ligue 1-säsong någonsin – sju raka segrar. Saman Ghoddos var bäst på planen när Amiens vann (2-1 mot Rennes). Ex-ÖFK-anfallaren svarade för två målpass och får 7/10 i betyg. Lägst betyg i Amiens får Emil Krafth, 4/10. Karl-Johan Johnsson får 5/10 när Guingamp äntligen tog poäng (0-0 mot Nimes).

Le Parisien konstaterar att ”PSG sätter nya rekord” med sin ligastart. PSG inledde nyligen ett tätt samarbete med Air Jordan, vilket förklara Michael Jordans närvaro. Men närvarande var också en kritisk banderoll bland PSG ultras på en annan sektion: ”Är det en fotbolls- eller en baskettröja?”, kunde man läsa.

WanSquare, en finanstidning online, har nyheter om PSG som stämplas som exklusiva. QSI (Qatar Sports Investment), som äger PSG, skjuter till 316 miljoner euro till klubben.

 

TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung betygsätter en svensk som inte övertygade trots seger. Emil Forsberg får ganska svala 3/6 i betyg (ett är högst), de flesta andra i laget ett eller två, efter RB Leipzigs triumf (2-0 mot Stuttgart): ”Den gamle svensken spelar inte som någon ung gud. Men han gör sig alltid spelbar”, skriver LVZ.

Kölner Stadt-Anzeiger betygsätter en annan svensk som inte övertygade trots seger. Isaac Kiese-Thelin får det näst lägsta betyget i Bayer Leverkusen, 4,5/6, efter gårdagens triumf (2-1 mot Fortuna Düsseldorf): ”Gav sig som targetspelare in i många tacklingar, men fick inte till passningsspelet. Mållös”, skriver KSTA.

Rheinische Post betygsätter en tredje svensk som inte övertygade trots seger. Oscar Wendt får i alla fall medelbetyget 4/6 (ingen får bättre än tre) när Borussia Mönchengladbach vann (3-1 mot Eintracht Frankfurt). ”Spelade den här gången mer med fokus på sina defensiva åtaganden, men den annars offensiva svensken bidrog nästan inte med något framåt”, skriver RP.

Bild noterar det mest anmärkningsvärda från Mainz match (0-0 mot Wolfsburg): Publiksiffran. Bara 19 200 fanns på plats, den lägsta siffran klubben haft på sju år. Annars var det Dortmunds jätteseger som skapade störst rubriker (7-0 mot Nürnberg). Det blev som väntat inte Isak mot Ishak. Ingen ropar direkt efter Dortmundsvensken, och Nünbergsvensken fick nöja sig med ett inhopp.

tysklandKicker har tvåmålsskytten Marco Reus som matchens lirare (1,5/6 i betyg). Annars synar tidningen i veckans sista nummer en ärkerival till Dortmund, tillika en oväntad jumbo. ”Och nu då, Schalke?”, undrar tidningen efter fem spelade matcher och fem förluster.

Hamburger Morgenpost känner av en stigande temperatur inför helgens derby, HSV-St Pauli i 2 Bundesliga. Huliganer från de båda klubbarna har redan känt på varandra i veckan, och polisen har nu också plockat ner åtta hängda halmdockor i St Pauli-tröjor som placerats ut runtom i staden.

Publicerad 2018-09-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå