Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tränaren prisar Olsen: "Förbättrats mycket"

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

The Guardian håller sig kvar vid fotbollens engelska epicentrum, Old Trafford, med ”United-sprickan: Mourinho säger att ’vissa spelare bryr sig mer än andra’”. Efterskalven från gårdagens presskonferens dröjer sig kvar. ”Ibland är det man ser motsatsen”, filosoferade Mourinho på en följdfråga om spelarattityder, ”Du kan skratta och vara den mest ledsna människan i världen. Och du kan ha den mest sorgliga minen, vara en fantastisk skådespelare och vara glad inombords. Ibland får man inte det man ser. Jag tror vissa bryr sig mer än andra”.

Sky Sports expert Jamie Carragher behöver inte höra mer. ”Med tanke på hans ord på presskonferensen om att vissa försöker mer än andra, har jag inga tvivel om att han tappat omklädningsrummet. Det är inte raketforskning”, sa Carraghet i Sky Sports studio på måndag kväll.

ANNONS

Daily Mail täcker sportettan med ”Ni bryr er inte”, men har mer. ”Exklusivt: Mourinho allt mer isolerad, och lagkapten Valencia pratar knappt med honom”. Tidigare har tidningen påstått att Martial, Perreira och Bailly har tagit Pogbas parti i den interna schismen. ”Det finns nu en stor oro över hur många spelare i a-laget som är lojala med den 55-årige tränaren”, menar Mail.

englandThe Sun byter helt sonika ut namnet på klubben till ”Mad United”, och påpekar att det råder ”Kaos på Old Trafford”. Till det har tidningen två ”Exklusivt” i ilsket röd färg. Den ena om att ”Mourinho har sagt till Alexis Sánchez att han inte kommer att spela mer i United om hans attityd inte förbättras”. Den andra om att ”Paul Pogba säger att han kommer att lämna United i januari om inte tränaren José Mourinho lämnat innan dess”.

ANNONS

Daily Mirror kan i så fall ge Pogba hopp. För även om dagens rubrik är Mourinhos ståndpunkt, ”Jag kommer INTE att få sparken”, så skjuter tidningen in att ”Vadslagningsbyråerna håller inte med, och har Mourinho som favorit att kickas”.

The Times har Mourinhocitatet om spelare som inte bry sig som dragplåster, men också en annan lite fotbollspuff: ”Planer på att stoppa maskning”. Under PL-matchen Cardiff-Burnley i söndags var bollen i spel bara 42 minuter och två sekunder. Det är den lägsta siffran på fem år. En källa hos Ifab, världsfotbollens regelbeslutande organ, säger till tidningen att ”en rad idéer” diskuteras för att komma tillrätta med problemet. Som att domaren stoppar klockan från det att bollen spelas ut över linjen till det att inkast, inspark eller hörna är tagen. Ett tidigare förslag var att klockan på arenan skulle ta tid på 60 minuter effektiv speltid, men det förslaget fick inget stöd.

ANNONS

The Independent låter Pep Guardiola avfärda ryktena om Man Citys intresse för Kylian Mbappé. ”Det kommer inte att hända. Ibland förstår jag inte var uppgifterna kommer ifrån. Manchester City har inte de pengarna”, säger Citytränaren.

I är den enda engelska sportetta som hänger på uppgifterna om Cristiano Ronaldo. E-tidningen gör det med en krönika av Sam Cunningham, ”Är våldtäktsanklagelsen mot Cristiano Ronaldo en #metoo inom fotbollen?”.

Coventry Telegraph ger exempel på att engelsmän och hockey inte går så bra ihop. Lee Burge, förstemålvakten i League 1-klubben Coventry City var och kollade på hockeymatchen Coventry Blaze mot Sheffield Steelers. En Steelers-spelare skickade upp pucken på läktaren. Där satt fotbollsmålvakten men visade inte prov på snabba reflexer utan träffades av pucken ovanför ögat. Det är nu tveksamt om han kan spela helgens match mot Portsmouth. ”Tråkigt att du hamnade i skottlinjen. Krya på dig, Lee”, hälsar Steelers på Twitter.

ANNONS

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport hoppas på ”Agnellis lejon i kväll”. Det är Juventusbossens hungriga lag som ska käka upp Young Boys. Men det stannar inte där. Med ny klubbledning är ”Juve ute efter världsherravälde”, som Gazzettan uttrycker det över ett uppslag. Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo? Nope, inte ett ord. Tidningen har en intervju med Liverpools målvakt Alisson Becker men ställer inte någon fråga om hans svenska avlösare i Romamålet. Däremot om skillnader mellan ligorna, som att bara ett lag vinner Serie A varje år. ”Juventus dominans baseras på ekonomi. I Premier League kan alla lag köpa stora spelare, tyvärr inte i Serie A. I övrigt brinner läktarna lika mycket. En viktig skillnad är planerna, som alltid är perfekta i Premier League”, säger Alisson. Sampdoria spelade hem tre poäng i måndagskvällens enda Serie A-match (2-1 mot Spal), men Albin Ekdal var enligt GdS blekare än vanligt och får nöja sig med 5,5/10.

ANNONS

italienCorriere dello Sport är mer generös, och ger klart godkända 6,5 till svensken. På förstasidan regerar ”United”. Det står till synes för många saker. Dels för att Juves boss ”Agnelli blickar framåt, Personal byts ut, men modellen består’. Ingen ny vd”. Dels för att avgående vd Marotta och tidigare tränaren Conte nu är ”united” i att vara utan jobb. Kanske förenas de också i United. CdS påpekar annars att ”Vd:n intresserar Suning (Inters ägare), men han har en bra relation till Pérez (Real Madrids president)”. CdS skriver liksom GdS om Juves match, om Cristiano Ronaldo och inget om anklagelserna.

Tuttosport solar sig i Juventus glans med ”Utan gränser”. Det följs av ”Agnellis förändringar ska göra Juve till nummer ett i världen. Efter Ronaldo är Mbappé och Pogba i sökljuset. För Marotta lutar det mer år Inter än Milan”.

ANNONS

Tuttomercatoweb lägger till citat från Romatränaren Di Francescos presskonferens i går. Han fick frågan om Olsen köpt hans idéer. ”Han kommer från en liga och en fotboll som är helt annan. Hans första tankar var att söka anfallare med långa bollar. Han har jobbat mycket på den biten och blir allt bättre med fötterna. Han jobbar också på positionering. Han måste vara modig och jobba lite högre. Jag är mycket nöjd med hans engagemang, säger Di Francesco, och enligt Romas Twitterkonto även att ”Olsen har förbättrats mycket sedan han kom”.

 

SPANIEN

AS närmast vädjar, ”Det behövs mål i Moskva”. Tidningen följer upp det med att Real Madrid besöker CSKA med bara ett mål på de tre senaste matcherna. En nedryckare är, ”Ceballos får spela från start efter sin fina insats i derbyt”.

Marca ser ”Champions League som ett sett att läka såren” för Real Madrid. ”Valencia drömmer” om tre poäng på Old Trafford. Man United väntar. Sedan uppmärksammar Marca ”Väntan på Suárez”. Barcelonaanfallaren har inte gjort ett enda mål på bortaplan i Champions League på tre år. Det senaste var mot Roma den 15 september 2015. I morgon väntar match i London mot Tottenham.

ANNONS

Mundo Deportivo täcker förstasidan med just ”Luis, gör nu mål”. Tidningen har räknat fram att det där senaste bortamålet gjorde uruguayanen för 1 113 dagar sedan.

spanienSport lägger målfabrikation åt sidan för att studera taktik. ”4-4-2 mot Tottenham”, skriver tidningen stort men reserverar sig direkt, ”Valverde funderar på ett taktikskifte”. Enligt Sport är tanken i så fall att ”lämna Dembélé på bänken för att stärka innermittfältet och ge större trygghet bakåt”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe kommer med uppmaningen ”Kom och ta oss”. Det är Lyon som fått upp farten. Efter skrällsegern mot Man City borta, väntar i kväll Sjachtar Donetsk. Men det är inför stängda läktare. En bestraffning som delades ut för diverse supporterförseelser förra säsongen. Tidningen tar vidare upp tre spelare PSG jobbar på för att få till en kontraktsförlängning. Det är målvakten Areola (”nästan där”), backen Meunier (”det går sakta men säkert framåt”) och mittfältaren Rabiot (”fortfarande komplicerat”).

ANNONS

Le Parisien tar också upp Rabiot. ”PSG har hopp om Rabiot”, skriver tidningen, och menar att tränare Tuchels inflytande kan påverka förhandlingarna positivt, och få 23-åringen att förlänga. Le Parisien lyfter även ryktena om Zidane och Man United. Men tidningen är skeptisk. Enligt Le Parisiens källor har inga kontakter förekommit, och det skulle vara riskabelt och olikt Zidane att ta över mitt under säsongen. Zidane, som inte pratar någon engelska, drömmer dessutom om att återvända till Juventus. Det har upprepade gånger förekommit rykten om en plats i den italienska klubbens sportsliga ledning.

France Football slår fast, ”Han har verkligen förändrats”. Det handlar om Neymar. ”Mer effektiv i spelet, mindre retsticka, en mer sympatisk image”, skriver tidningen. En pikant detalj i veckans nummer: rockdinosauriern Rolling Stones dyker av vitt skilda anledningar upp som referenspunkt i de två bärande artiklarna. Ex-PSG-målvakten Jérôme Alonzo om Neymar: ”Han blir allt mindre och mindre Mick Jagger. Han håller på att bli en Paris SG-spelare”. Några sidor längre fram, i en intervju med Clément Lenglet, får Barçabacken frågan, ”Att resa omkring med Barça är det lite som att vara på turné med Rolling Stones?”. Lenglet: ”(skratt) Ja, överallt man åker tas man emot som superstjärnor. Det spelar inte någon roll om man är i det mest avlägsna ställe i Frankrike eller i Patagonien, så kommer det alltid folk. Barça är en global klubb, hela världen känner till klubbmärket”. Det sistnämnda kan te sig ironiskt, då Barça försöker slå i omvärlden att klubben behöver ”uppdatera” sitt klubbmärke.

ANNONS

 

TYSKLAND

tysklandBild ställer ”Kovac mot Favre: Den stora jämförelsen”. Enligt tidningen trumfar Dortmundtränaren Favre för närvarande sin kollega i Bayern vad gäller ”stämning, anfall och rotation”. Dessutom har Kovac fler skador att handskas med.

Sky Sport-profilen Lothar Matthäus slänger fram idéen ”In med Kölns Terodde i landslaget”. Den 30-årige anfallaren har tolv mål på åtta matcher i 2 Bundesliga. ”Jag är inget fan av spelare från andra divisionen i landslaget, men i detta fall rekommenderar jag Löw att ge Terodde chansen, särskilt som det finns få alternativ i anfallet, och han är i strålande form”, menar Matthäus.

ÖVRIGT

TV2 (Norge) presenterar en ny fotbollsexpert på kanalen vars namn inte är helt obekant: Ryan Giggs. Den tidigare Man United-spelaren, och Wales nuvarande förbundskapten, kommer att medverka i kanalens Champions League-sändningar, med start redan i kväll då just Mad United spelar.

ANNONS
Publicerad 2018-10-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto