Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
16v

Tränarskiftet fick Forsberg att stanna: "Jättebra position för mig"

ENGLAND

1.jpgDaily Telegraph förmedlar bilden av ett splittrat Manchester. Inte bara i blått och rött. Inte bara i City och United. Utan också i sinnesstämning. Här finns lättnad, ”Citys lycka: Silvas sena mål ger Guardiolas lag seger i Tyskland” (2-1 mot Hoffenheim). Men här finns också frustration, ”Dystert i United” (0-0 mot Valencia)

Daily Mirror märkte av frustrationen redan före match. Ex-Unitedspelaren Paul Scholes satt i BT:s studio och lade inte band på känslorna. Det ger rubriker. Under ”No Mour” finns punkterna, ”Hans käft går för mycket”, ”Han skämmer ut klubben”, ”Jag är överraskad att han fått vara kvar”. Mourinho var inte sugen på att diskutera Scholes kritik efter matchen, se klipp nedan.

The Sun använder också Scholes uttalanden till rubriken ”How much Mour?”, med tillägget ”Scholes kan inte förstå varför José inte fått sparken ännu”. Tidningen tar också upp framtiden för Uniteds mest omskrivna stjärna. ”Exklusivt: PSG redo för jättebud på Pogba”. PSG ska ha varit i kontakt med fransmannens agent Mino Raiola.

The Times summerar läget med att ”United kommer ingenstans” till en bild på Mourinho med förtvivlan i blicken. En annan fotbollsrubrik är ”Svarta tränare i landslaget”. Fotbollsförbundet har haft som mål att öka mångfalden i tränarstaben. Paul Nevin Brighton) kommer att ansluta till a-landslaget för landskamperna i november. Terry Conner, Sol Campbell och Eddie Newton kommer alla att vara involverade i U21-landslaget.

Manchester Evening News plockar fram betygen, och ser framför allt två spelare som sticker ut negativt i United. Både Antonio Valencia och Alexis Sánchez får 3/10. Bäst klarar sig Eric Bailly som får 7/10. Hans rival/kollega Nilsson Lindelöf satt på bänken. I Man City får David Silva högst, 9/10, och Gündogan lägst, 4/10.

Wales Online bjuder på fler betyg. De är från Championship och Swanseas oavgjorda match (0-0 mot Wigan). Kristoffer Nordfeldt var tillbaka i målet och får 7/10. Martin Olsson gjorde ett inhopp som gav 6/10.

Yorkshire Evening Post kan konstatera att Pontus Janssons fina form håller i sig. Tillsammans med Tyler Toberts får den svenske mittbacken högst betyg i Leeds (1-0 mot Hull City), 8/10.

 

ITALIEN

2.jpgLa Gazzetta dello Sport drar ännu en gång nytta av Paolo Dyabals smeknamn ”La Joya” (juvelen) i ordleken, ”Juve tripla joya”. Argentinaren dammade av sitt bästa jag och stod för en trippel, ett hattrick (3-0 mot Young Boys). Han var inte ensam. ”Dzekos trippel salto” signalerar ett hattrick även för bosniern och en storseger för Roma (5-0 mot Viktoria Plzen). Att Dzeko är ”Bäst”, med hela 8,5/10, överraskar knappast. Att Robin Olsen hamnar på andra sidan myntet överraskar kanske mer. Men den sedvanliga utmärkelsen ”Sämst” är i detta fall utbytt till mildare ”Lägst betyg”, och svensken får en sexa. ”Kvällen var så lugn att han tyckte att han i första halvlek kunde liva upp den med lite klumpigt spel med fötterna. Men en ’clean sheet’ får honom att le”, skriver GdS.

Corriere dello Sport, som också ger Olsen 6/10, ropar ut ”Godybala” på förstasidan. Rubriken ger inte Juventusspelaren gudsstatus utan är en lek med ordet ”godere”, ”njuta”. Själv säger Dybala, som ofta haft svårt att leva upp till sin fulla potential, ”Jag behövde en kväll som denna”. CdS uppmärksammar bortanför CL-glittret att att kurvan på Juventus arena stängs av efter rasism riktad mot Napolis Koulibaly. En annan rubrik på förstasidan är en uppmaning, ”Napoli, se upp för domaren”. Liksom Gazzettan skriver tidningen om att det är Kassai som dömer mötet med Liverpool. En domare som Napolis tränare Ancelotti har bittra minen av från i samband med Bayerns uttåg mot Real Madrid 2017, och som han då kritiserade. Nu säger Ancelotti, ”Jag är förvånad över domarutnämningen. Tiden läker alla sår, men alltför lite tid har passerat”.

Tuttosport vill inte vara sämre än kollegorna. Även här blir det en putslustighet på Dybalas namn och på målskörden. ”Trybala”, skriver tidning, och utropar ”Mamma mia!”. Oväntat nog finns en lika stor rubrik på förstasidan. Den ägnas åt Juventus avgående vd. ”Marotta, här är Inter”. Enligt tidningen har han haft möte med Inters styrelseledamot Steven Chang, utpekad som klubbens blivande president, och säger ”ja” till Milanoklubben.

 

SPANIEN

3.jpgAS ger uttryck för en djup besvikelse efter Real Madrids förlust (0-1 mot CSKA). ”En gåva och tre stolpskott” är bara början. Det följs av ”Sedan 2007 har Real inte spelat tre matcher i rad utan att göra mål”. Tidningen radar också upp matchstatistik under rubriken, ”69 procents bollinnehav, 26 avslut, 589 passningar”.

Marca slänger med liknande besvikelse fram andra siffror. ”Fem timmar och 19 minuter utan att göra mål”, är dagens rubrik. Tidningen ser matchen som ”Ett nytt skeppsbrott för Lopeteguis Real”. Marca är inte generös med stjärnorna på betygsskalan. Bara Keylor Navas får två (på skalan noll till tre). Varane, Kroos, Asensio och Benzema får alla noll. Tränare Lopetegui ge resultat och insats perspektiv. ”Mot Roma för tio dagar sedan var vi inte så bra, den här gången är vi inte så dåliga”, säger han, ”Ibland uppstår situationer i fotboll som man måste vända på”.

Sport håller tummarna för att Lopetegui inte lyckas med det. Hela förstasidan tillägnas skadeglatt Reals debacle. I nätupplagan sätter tidningen matchrubriken, ”Kom tillbaka, Cristiano!”.

Mundo Deportivo sågar Real med ”Under noll”, men ägnar huvudutrymmet åt Barcelonas förestående match. Där står lagets fixstjärna i kostym på Wembleys läktare till orden ”Sir Messi”.

Super Deporte, Valenciatidningen är nöjd efter insatsen på Old Trafford (0-0 mot Man United). ”Champions League lever”, skriver tidningen och menar att ”Det var en match Valencia kunde ha vunnit”. Det är ett eko av vad tränaren Marcelino sa efteråt, ”Min känsla är att vi kunde ha slagit Manchester United”.

 

FRANKRIKE

444.jpg L’Equipe menar att ”Lyon klev ut ur tystnaden”. Två perspektiv finns. Dels spelades hemmamatchen inför tomma läktare (bestraffning för tidigare supporterbråk). Dels låg laget under med två mål men fixande oavgjort (2-2 mot Sjachtar). Tidningen delar ut spelarbetyg i samtliga CL-matcher. Kvällens högsta får Dybala (Juventus) 9/10. Kvällens lägsta får Alexis Sánchez (Man United) 2/10. Svenskbetyg: Olsen (Roma) 6/10 och Hult (AEK) 5/10.

Le Parisien förmedlar besked från PSG-mittfältare Marco Verratti på förstasidan: ”Vi måste bli elakare”. Intervjun får också en separat liten artikel med rubriken, ”Han tror på Buffon i landslaget”. Verratti: ”Det är hans hem! Jag är säker på att han lyssnar om Italien har behov av honom. När vi snackar säger han, ’Jag finns alltid där för att hjälpa laget’. Det är upp till förbundskaptenen. Kanske har de pratats vid. Vi får se när de viktiga matcherna kommer”.

RMC Sport plockar med några citat från Neymars presskonferens. Där sa brasilianaren bland annat om det tunga uttåget ur VM, ”Jag kan inte fortsätta beklaga mig. Jag går vidare”. Och när han fick frågan om Ballon d’Or svarade PSG-stjärnan: ”Mina tre finalister är Cristiano Ronaldo, Messi och Mbappé”. Ingen plats för Luka Modric, med andra ord.

 

TYSKLAND

Sport1 reser som övrig tysk press frågetecken för Bayern München efter tredje raka oavgjorda matchen (1-1 mot Ajax). Thomas Müller försöker ge minikrisen ett ansikte. ”Vi är bara människor, vi måste skaka av oss det här”, säger han. Sport1 noterar också att James Rodriguez lämnade arenan bara tio minuter efter slutsignalen utan att säga ett ord, och med antagandet att colombianen var rejält frustrerad.

Mitteldeutsche Zeitung förmedlar Emil Forsberg-citat från Sport Bilds pappersupplaga. Han antyder att tränarskiftet i somras till Ralf Rangnick övertygade honom om att stanna. ”Ralf och jag har alltid haft en mycket god relation. När han blev utsedd till tränare stod det klart för mig att jag skulle stanna”, säger Forsberg, som av Rangnick fått rollen som nummer 10. ”Det är en jättebra position för mig. Där kan jag spela och hjälpa mina medspelare bättre än från vänsterkanten”, säger han. En mer ledande roll i själva spelet har dock inte räckt till att också vara en av Leipzigs lagkaptener. ”Vi röstade inom laget och ingen valde mig (skratt)”, säger han.

Weser Kurier har via systersajten Mein Werder en uppdatering om Felix Beijmo. Det är Werder Bremens tränare Frank Baumann som önskar behålla svensken när U21-landslaget spelar nästa gång. Orsak: bristen på speltid. ”Det var synd att han inte fick någon speltid här i två träningsmatcher då han var kallad till Sveriges U21-landslag, och dessvärre fick han inte mycket speltid där”, säger Baumann, ”Inför det kommande landslagsuppehållet ska vi prata med det svenska fotbollsförbundet och med Felix om en vettig lösning. Det vore bra om han kunde användas i Bremens träningsmatcher”. Beijmo har inte lyckats ta sig in i a-truppen, där Theodor Gebre Selassie har ett fast grepp om högerbacksplatsen. Svensken kan framöver komma att spela med U23-laget i regionalligan för matchträning. Steget från Allsvenskan är stort, men Baumann är nöjd med Beijmo. ”Vi har förtroende för att låta honom spela i Bundesliga”, men lägger till att svensken behöver tid att utvecklas ytterligare.

Publicerad 2018-10-03 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons