Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan: ”Tycker jag är större än hela MLS”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

1.jpgDaily Express hälsar dagen med ”Du sköna nya värld”. Det har lite med Aldous Huxleys dystopiska framtidsroman att göra, snarare med Englands utopiska drömmar om titlar. Hur som helst, förbundskapten Gareth Southgate ”sätter sin tilltro till unga spelare”, och har bland annat tagit med Jadon Sancho.

The Guardian använder som flera andra tidningar ”21st Century Boy” om Dortmundspelaren. ”Han är den första i landslagstruppen att vara född på denna sida millenniumskiftet”, påpekar tidningen, som måste vara häpen över sin andra stora rubrik i dag: ”Målskytten Morata”. För spanjoren ”fick slut på måltorkan med Chelseas segermål” (1-0 mot Videoton).

Annons

Daily Telegraph lägger i stället Europa League-fokus på Londonrivalen Arsenal. ”Young Gunner”, hyllar tonåringen Emile Smith Rowe, som var en av målskyttarna (3-0 mot Qarabag). Tidningen sätter även strålkastarljusen på en annan förbundskapten, damlandslagets Gary Neville. Han ser en förändrad värld i sitt uppdrag. ”Två procent handlar om ’på planen’, 98 procent om ’vid sidan av planen’. Jag kan alla aspekter av spelarnas liv och dagens ledarskap kräver att man skapar relation med spelarna på ett individuellt plan”, säger han, och har ändå hämtat inspiration från Alex Ferguson, som hade full koll på Nevilles bakgrund när han kom till Man United. ”Nu är jag likadan, jag har koll på alla föräldrar, familjen, husdjuren, partners. Jag är på Instagram och följer dem allihop för att se vad de lägger ut”.

Annons

Daily Mirror knyter också an till Man United, men till klubbens turbulenta nutid. På dagens sportetta finns det där om ”21st Century boy” och EL-segrarna för Londonlagen, men också ”Exklusivt: Spelarna vänder sig mot ’negativ’ Mourinho”. Tidningen påstår att ett växande antal spelare ”tror att Mourinho är slut på Old Trafford, de har inte längre förtroende för honom och tror att det är oundvikligt att han lämnar”. Vidare skriver tidningen att ”en källa nära omklädningsrummet säger till Mirror Sport att en del av spelarna är sårade av hans upprepade kritik mot utvalda spelare, och tycker att han underminerat lagandan och självförtroendet”. På nätet klassas situationen i rubrikform med dramatiska ”Anarki!”.

Daily Mail har ett par rubriker som sticker ut. En är om Man Citys jättetalang, ”Exklusivt: Foden, 18 år, köper nytt hus för två miljoner pund…tillsammans med mamma”. Men mest sticker den stora bilden på Cristiano Ronaldo ut. Det är ett reklamfoto för Nike och till den finns företagets uttalande om ”oro” efter våldtäktsanklagelsen mot den Nikesponsrade portugisen. Tidningen slänger ur sig att avtalet ”nu är i fara” i en rubrik på nätet, men återkommer inte till ämnet i texten utan rapar bara upp företagets skoprodukter som i en reklambroschyr.

Annons

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport är nöjd. I går fick tidningen fira Inters seger, i dag Milans vändning (3-1 mot Olympiakos). Bakom den rödsvarta triumfen ser Gazzettan ”Ringhios hand och Patricks hjärta”. Det är tränaren Gattuso och anfallaren Cutrone. 20-åringen var matchens lirare (7,5/10). Sämst i Milan? Chelsealånet Bakayoko (4,5/10), ”En katastrof”, skriver GdS. I anknytning till matchen finns också en hyfsat stor artikel med rubriken ”Leonardo avslöjar: Ibra? Inte nu, men tidigare…”. Milans sportchef kommenterade i går ryktena om Zlatan. ”Han har band till Milan, till Milano, det är fakta”, sa Leonardo, ”När vi anlände i somras gav vi det en liten tanke. Han har mycket speciella egenskaper, han är en krigare. Jag är mycket fäst vid honom, men i dag finns inga möjligheter att hämta honom”. Om Lazios tunga EL-förlust (1-4 mot Frankfurt) sätter Gazzettan inne i tidningen rubriken ”Lazio i kris, tappar huvudet i ännu en match”, med syftning på även förra helgens Romderby.

Annons

Corriere dello Sport lyfter genom Milans seger även fram varför en svensk veteran inte är aktuell. ”Cutrone och Higuaín – så mycket för snacket om Ibra”. Båda anfallarna gjorde mål i går, och CdS understryker att Milan ”behöver inte Zlatan”. Annars är det Napolis triumf i onsdags som fortfarande tar störst plats. I dag med ”Ancelotti, vad du har varit saknad!”. Därefter: ”Utomlands i nästan tio år, men efter segern mot Liverpool har vi återupptäckt hans värde. Han är varken en magiker eller häxdoktor, men har synkat med spelarna. De avgudar honom redan och följer honom till punkt och prickar”. Tidningen har också en intervju med Marcus Rohdén inför Crotones möte med Palermo i Serie B. Mittfältaren uttalar sig också om landslaget. Han är glad att Janne Andersson fortsätter att ta ut honom, trots spela en division lägre. ”Det är härligt, jag vill alltid spela för landslaget. Förra matchen spelade jag 90 minuter, i den andra i 20, och jag är redo för nästa”, säger han men understryker att fokus nu ligger på Crotone, ”Mitt främsta mål är att gå upp en serie i denna tröja”.

Annons

Tuttosport tar upp ”Juves lönekuvert”. Det är Agnelli 450 000 euro, Marotta 5,6 miljoner euro och Nedved 400 000 euro. Tidningen kommenterar Marottas summa med ”Rekordkompensation till ex-vd:n tack vare bonusar”. På förstasidan finns också en notis om favoriten Cristiano Ronaldo. Inte direkt om själva våldtäktsanklagelsen och sponsorernas oro. I stället har krönikan rubriken, ”CR7:s styrka gentemot avundsjuka, hån och elakheter”. Okej…

 

SPANIEN

3.jpgMarca ser slutet på måltorkan med ett rim, ”Los GOLES vienen de GALES”, alltså den i översättning torftigare ”Walesaren gör målen”. Bale är tillbaka från skadekänning och spelar morgondagens match mot Alavés. Däremot blir Carvajal borta sex-åtta veckor, noterar tidningen nedanför.

AS har också med Bales comeback men fokus ligger på gårdagens landslagsuttagning. Förbundskapten ”Luis Enrique rensar bort Jordi Alba”. Barçabacken nobbas igen. ”Jag fattar beslut på sportsliga grunder inte på personliga”, påtalade Luis Enrique utan att gå in på enskilda spelare.

Annons

Sport njuter av ett nyförvärv, som imponerade mot Tottenham i onsdags. ”Arthur – Xavis lärjunge”, skriver tidningen, och menar att brasilianaren visade sitt ”Barça-DNA” på Wembley. Tidningen fångar också upp radiokanalen Rac1:s uppgifter om att Barça är oroad över knäbekymmer för Luis Suárez i samband med Tottenhammatchen. Under fredagen väntas besked om han kan medverka i helgens match.

Mundo Deportivo kommer inte längre än till Lionel Messi i dag heller. ”Míster Champions League”, spinner MD, och radar upp statistik från uppvisningen på Wembley.

Estadio Deportivo hade två Sevillalag i farten i Europa League. Så frågan blev: fira Betis seger mot svagt Luxemburgmotstånd (3-0 mot FC Dudelange) eller uppmärksamma Sevillas ”skrällförlust” (1-2 mot FC Kranodar)? Svaret: Fira. ”Lyfter”, med jublande Betisspelare och armarna utåt som ett flygplan, täcker förstasidan. En mindre notis blir poetiska ”Sänkta i ödesdiger epilog”, om Sevillas öde.

Annons

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe har bild på nedslagna Marseillespelare och rubriken ”Oroande” (2-2 mot Apollon Limassol). OM tappade en 2-0-ledning sista kvarten. Inte var det mycket roligare för de andra franska lagen. Bordeaux förlorade hemma (1-2 mot FC Köpenhamn – Sotirios Papagiannopoulos spelade från start och får 5/10) och Rennes förlorade borta (0-2 mot Astana – Jakob Johansson debuterade i Rennes med ett kort inhopp). Tidningen tar också upp att Nice tränare Patrick Vieira tröttnat på Mario Balotelli och petat honom ur truppen till matchen mot Toulouse. Italienaren har fortfarande inte kommit i form efter en sommar där kilona snabbt växte, ända till tresiffrigt.

Le Parisien hyllar ”Neymar, frisparksspecialisten” redan på förstasidan. Tidningen tar också upp att PSG lovat att agera mot de supportrar som var inblandad i bråken med Röda Stjärnanfans efter matchen. Klubben riskerar att bestraffas av Uefa, ”en stängning av vissa läktare kan inte uteslutas”, skriver Le Parisien.

Annons

 

TYSKLAND

Bild skildrar också stök. ”Huligankravaller i Frankfurt” är enda puff från Europa League-spelet på förstasidan. Frankfurtfans (med polare från Atalanta) kivades med Laziofans (med polare från Wisla Krakow). En poliskvinna skadades. Matchen vann Frankfurt med 4-1. Men det som dominerar sporten är ”Det sjuder i Bayern”. Enligt tidningen är stämningen inte bra och tvivlen växer kring tränare Niko Kovac. Bild förmedlar det i punktform. 1/ James Rodrigues, förbannad efter att ha blivit utbytt senast, ska ha sagt till Kovac, ”Det här är inte Frankfurt!”. Colombianen vill inte stanna i Bayern. 2/ Kovac och en del av tränarstaben har kroatiskt ursprung och talar kroatiska med varandra i stället för tyska. Det gillas inte av alla. Bland annat inte av assisterande tränare Peter Hermann. 3/ Spelarna är obekväma med Kovacs taktik som inte är lika tydlig som hans föregångare. 4/ Spelarna är obekväma med Kovacs sätt att rotera. 5/ Spelarna är obekväma med delar av träningen. Gårdagens tränings varade exempelvis bara i 52 minuter. Bild avslutar: ”Det krävs seger mot Mönchengladbach. Annars kan det gå från att sjuda till att koka över”.

Annons

Mitteldeutsche Zeitung applåderar RB Leipzigs seger (3-1 mot Rosenborg). Emil Forsberg vilades med skada men får ändå en rubrik, ”Mer struktur och disciplin gör oss gott”. Tyskt så det förslår, kan tyckas, men det är svenskens lovord nya tränaren Ralf Ragnick i en intervju med Omnisport. Han tror starkt även på kommande tränaren Julian Nagelsmann, som lämnar Hoffenheim för RB Leipzig efter säsongen. ”Jag känner honom inte personligen, men av vad jag sett är han en mycket bra tränare. Han är populär här i Tyskland och har gjort ett jättebra jobb i Hoffenheim. Det är ett steg i rätt riktning för klubben. Han kommer att göra klubben bättre”, säger Forsberg.

 

ÖVRIGT

Hürriyet (Turkiet) ger ordet till Besiktas tränare Senol Günes efter EL-förlusten (0-2 mot Malmö FF). ”Jag hade inte förväntat mig en sådan här dålig insats”, sa han, ”Våra motståndare ville mer och förtjänar segern”.

Annons

NBC (USA) återger delar av Zlatan Ibrahimovics svar till pressen vid LA Galaxys träningsanläggningen. Liksom de flesta medier på andra sidan Atlanten, både i USA och länder längre söderut, är det ett citat som fastnar i rubriken: ”Jag tycker att jag är större än hela MLS”. Ett klassiskt Zlatancitat som han inleder sitt annars lågmälda och långa svar om att han bara intresserade av lagets framgångar, inte ligans MVP-utnämning. ”För mig är det bara en extra bonus, jag tror att jag är större än hela MLS”, var första meningen.

Publicerad 2018-10-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto