Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea: Auschwitzbesök i stället för portning

Headlines Blogg

ENGLAND

1england

The Sun står för dagens mest dramatiska bild med ”Auschwitz” i stora bokstäver och bild på de välkända grindarna vid förintelselägret. Orsak? Chelsea vill ge fans som ska straffas för antisemitiska förseelser alternativet utbildning (med eventuellt besök vid Auschwitz) i stället för portningen från arenor. ”Om man bara stänger ute folk ändrar man aldrig deras beteende”, säger Chelseas ordförande Bruce Buck.

Daily Mirror ger plats för en annan Chelseaprofil som svingar en golfklubba, vilket krystat paras ihop med ”Terry får ny klubb(a)”. Han är klar som assisterande tränare i Aston Villa. Mirror håller sig kvar i Championship. Eller ska det vara ”Premier League 2”? Rubriken kommer av att Leeds ägare Andrea Radrizzani är så förbaskad över fördelningen av tv-intäkter att han hotar med utbrytarliga.

ANNONS

The Guardian har med Radrizzanis ilska men presenterar i dag också sin årliga lista över världens 60 av största talanger, nu födda 2001. En svensk får plats, Kevin Ackerman i BK Häcken. Fotbollskanalens Olof Lundh har varit med i arbetet att ringa in talanger.

Daily Star får inleda ett Silly Season-svep. ”Exklusivt: Kamp om Bailly” skulle kunna vara ”Derby om Bailly”. Tottenham gör nämligen Arsenal sällskap i jakten på den 24-årige backen, som inte lyckats cementera en startplats i Man United.

Daily Mail drar i stället på ”Exklusivt: Juventus förbereder lukrativt löneerbjudande på 250 000 pund i veckan till Ramsey”. Sedan tidigare uppges Liverpool och Chelsea intresserade av Arsenalmittfältaren, vars kontrakt går ut i sommar.

Daily Telegraph, slutligen, noterar att Anthony Martials kvittering mot Newcastle kostade Manchester United 8,7 miljoner pund. Det var fransmannens 25:e mål för klubben, vilket utlöste en klausul i köpeavtalet med Monaco från 2015.

ANNONS

 

ITALIEN

1italien

Gazzetta dello Sport drar stor på Milans (förmodade) förstärkning, som Headlines skrev om i går morse. ”Paquetá värvad, en trequartista som påminner om Kaká”. Ribban är lagd för 21-åringen. Han väntas kosta 35 miljoner euro plus bonusar. Redaktionen tycks därefter dra en besvikelsens suck. ”Detta Italien som aldrig vinner”, sammanfattar gårdagens landskamp (1-1 mot Ukraina). Federico Bernardeschi utses till bäst i Italien (7/10), Ciro Immobile som sämst (5,5/10). ”Jag är trött på att inte vinna, det är vi allihop”, säger förbundskapten Roberto Mancini. Liksom Marca i går har Gazzettan i dag en intervju med Chelseas Marcos Alonso. Han är lika imponerad som förvånad över klubbtränaren Maurizio Sarri, ”Att en italienare vill spela sådan fotboll har satt avtryck hos mig”. Franska RMC Sport nämnde i går en italienare som alternativ till Thierry Henry på Monacos tränarlista, men hade inget namn. Det har Gazzettan. Vincenzo Montella ses som alternativ om värvningen av Henry inte går i lås, hävdar tidningen.

ANNONS

Corriere dello Sport har liksom Gazzettan en snart rödsvart brasse i topp, ”Milan: Paquetá!”. Tidningen påpekar att sportchefen och landsmannen ”Leonardo spelade en avgörande roll i att övertyga honom om att välja Milan”. Sedan ser CdS ”Spår av azurblått”, glimtar av det ”riktiga” italienska landslaget. ”I Genoa spelade Italien bra i en timme”, menar tidningen.

Tuttomercatoweb låter Flamencos sportchef Carlos Noval drar i handbromsen för uppgifterna om att Paquetá är klar för Milan. ”Samtal pågår, men ingenting är klart ännu”, säger han till TMW. På frågan om hur länge till det kan ta, svarar Noval, ”Inom ett par veckor kan Paquetá vara en Milanspelare”.

TuttoSport klistrar ”Forza Ronaldo” som någon form av (olustig) vinjett till dagens största rubrik, ”Allt är falskt”. Det är svaret från Juventusstjärnans advokater på de läckta dokumenten i våldtäktshärvan. Och så drar TuttoSport också på uppgifter från Portugal med ”Lissabon: Real tvingade Cristiano att betala Kathryn”. Till skillnad från Corriere dello Sport ser TuttoSport inga penseldrag av klassiskt azurblå färg i landslagsinsatsen i går. ”Italien har försvunnit”, summerar tidningen matchen, och lägger till det var ”Besvikelse och burop i Genua”.

ANNONS

 

SPANIEN

1spanien

Marca präglas starkt av ovädret i Mallorca, som kostat minst tio människor livet. Det är därför det finns en svart sorgsymbol vid tidningsloggan. Det är därför tennisstjärnan Rafael Nadal pryder hela förstasidan när han hjälper till att rensa i förödelsen. Det är därför fotbollslandslaget höll en tyst minut på träningen i går. I dag spelas landskamp i Cardiff mot Wales, som saknar fixstjärnan och Real Madridspelaren Gareth Bale.

AS har också med Nadal på förstasidan, men ägnar mest av uppmärksamhet åt ”Engelskaprovet” i Wales. Tidningen trycker in ett citat från förbundskapten Luis Enrique, ”De som är bra på träningarna kommer att få spelminuter och de som spelat bra i sina klubblag kommer att få chansen”.

Cadena Cope levererar rubriken ”Real Madrid har inga planer på Hazard – tänker på Neymar och Eriksen för nästa säsong”. Inga stora värvningar är planerade till vinterfönstret. Neymar är prioritet nummer ett till sommaren, och Tottenhams Christian Eriksen också en spelare Realledningen är sugen på utifall Luka Modric lämnar, menar Cope.

ANNONS

Sport har fått en pratstund med Barças general manager Pep Segura, vars citat klistras över hela sportettan: ”Det finns ingen plan B till Valverde”. Tränaren sitter med andra ord säkert. Arturo Vidal får sig däremot en känga efter sin klagan över speltid. ”Han har brustit i respekt mot sina lagkamrater. Jag är säker på att han kommer att rätta till det”, menar Segura.

Mundo Deportivo har liknande citat från Segura om Vidal på sin förstasida. Här är dock inte Barças general manager huvudfigur, utan en Ajaxspelare. ”Förhandlingar om De Ligt”. Enligt MD har alltså Barça redan inlett samtal om den 19-årige backen, som gärna vill packa resväskorna med Kataloniens huvudstad som destination.

Catalunya Ràdio uppger att ”Umtiti är ett frågetecken till El Clásico”. Fransmannen har redan missat tre matcher på grund av en broskskada i vänster knä, och kommer enligt radiokanalen inte heller att spela mot Sevilla den 20 oktober och troligen även Inter den 24:e. Även matchen mo Real Madrid den 28:e är i fara.

ANNONS

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe menar att ”Monaco väntar på sin frälsare”. Tränare Leonard Jardims farväl blir officiellt i dag, Thierry Henry väntas ersätta. Klubbledningen är dock medveten om att den måste kunna erbjuda mer än Bordeaux, som såg sina försök att värva Henry rinna ut i sanden på grund av legendarens höga sportsliga och finansiella krav. Henry får i alla fall tummen upp från Belgiens förbundskapten Roberto Martinez, där han för närvarande är assisterande tränare. ”Thierry är redo att ta över en klubb”, säger Martinez till L’Equipe. Islands förbundskapten Erik Hamrén går från ena tunga motståndaren till nästa. I kväll är det Frankrike som sätter Kylian Mbappé som spets i ett 4-2-3-1-system och petar Olivier Giroud.

Le Parisien uppger till skillnad från L’Equipe att Frankrike spelar med 4-4-2, men har också Giroud på bänken. I en krönika beskriver Dominic Sévérac landslaget med ”Det nya Beatles är på turné”. Efter VM-guldfirandet på Stade de France nyligen var det också ett entusiastiskt mottagande i Guingamp, där kvällens match spelas.

ANNONS

 

TYSKLAND

1tyskland

Bild presenterar ”Det förväntar sig Löw av Sané”. Man City-talangen är tillbaka i landslaget. Han petades oväntat ur sluttruppen VM-truppen . Det tycks ha haft mer med hans attityd än spelskicklighet att göra. ”Enligt Bilds information klagade till och med hotellpersonalen under lägret i Sydtyrolen över hans arroganta stil”, skriver tidningen. Sané fick också uppmärksammad kritik för sitt kroppsspråk av landslagskamraten Toni Kroos. Nu förväntar sig förbundskaptenen en mer ödmjuk och hövlig Sané vid sidan av planen.

Sky Sport roar sig i brist på klubblagsfotboll med att räkna gula och röda kort i de fem ligorna. I La Liga har flest kort delats ut hittills och det är också ett spansk lag som toppar listan. Getafe har dragit på sig 27 gula kort och två röda på åtta matcher. Närmast efter är Athletic med 26 gula och ett rött. Schalke toppar i Bundesliga (17+2), Bologna i Serie A (19+1), West Ham i Premier League (22+0) och Caen i Frankrike (18+1).

ANNONS

Kicker har också sammanställningar. Först och främst över en ”Liga som vibrerar” när en handfull lag ligger före Bayern. På tal om Bayern och på tal om landslagsuppehållet, klubbens vd Karl Heinz Rummenigge hoppas på förändring. ”Det finns en strävan att i stället för tre landslagsuppehåll i september, oktober och november med tre landskamper, i stället ha två uppehåll med tre matcher”, säger han.

 

ÖVRIGT

1övrigt

CBS (USA) uppger att samtal inletts att slå ihop amerikanska MLS och mexikanska Liga MX till en nordamerikansk liga. Samtalen är ännu på ett preliminärt stadie. Vad tycker president Trump?

Correio da Manhã (Portugal) använder större delen av förstasidan åt ”Ronaldo redo att berätta om sexnatten”. Tidningen skriver vidare att ”CR7 är beredd att låta sig höras av amerikansk polis men via videokonferens”. Daily Mirror tillskriver också tidningen uppgiften att Cristiano Ronaldo uppger att han och Kathryn Morgan, som anklagar honom för våldtäkt på ett hotellrum 2009, åkte tillbaka till nattklubben efteråt. Mayorga har sagt att hon åkte hem.

ANNONS
Publicerad 2018-10-11 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto