Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho om Juventusspelarna: ”Skulle kunna föreläsa på Harvard”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ner
”Missa inte” i grönt, scrolla ner

ENGLAND

englandDaily Telegraph skräder inte orden. ”Utmanövrerade, utspelade, utklassade”. Det beskriver Man Uniteds insats (0-1 mot Juventus). Tidningen lägger till, ”Cristiano Ronaldo hjälpte till med att visa gapet mellan lagen när Juve promenerade hem segern i Champions League-matchen”. Telegraph skickar en helt annan typ av passning till segerrika grannen City (3-0 mot Sjachtar): ”Tror du fortfarande att ditt lag inte kan vinna den, Pep?”. Guardiola sa inför matchen att hans lag ännu inte var redo att vinna CL-bucklan.

BT Sport (klipp) har en nedslagen expert i Rio Ferdinand. Ex-Unitedspelaren beskriver Juves överlägsenhet som ”Män mot pojkar”. Paul Scholes fyller i: ”Det sorgliga med det hela är att det fanns en känsla av acceptans inför det (Juves överlägsenhet), från både spelare och fans”.

ANNONS

Daily Mirror skriver om ”Ron number” (ordlek på ”fel nummer”), och att ”Juventusstjärnan hemsökte Old Trafford och gav Mourinho en ny förödmjukelse på hemmaplan i Europaspelet”. Själv prisade Unitedtränaren hela motståndarlaget, men särskilt två spelare, ”Bonucci och Chiellini skulle kunna hålla föreläsningar på Harvard University om mittbacksspel. De var fantastiska”. Are you listening, Lindelöf & Co?

Manchester Evening News är mest generös i spelarbetyget på Victor Nilsson Lindelöf. Han får 7/10 och lokaltidningen ser hans framträdande som ”en av hans mest imponerande för United”. Andra tidningar är mer försiktiga, både i England och inte minst utomlands (se Gazzetta dello Sport och L’Equipe nedan).

Wales Online har fler svenskbetyg, men från Championship. Både Kristoffer Nordfeldt och Martin Olsson (utbytt i halvtid) får 6/10 efter Swanseas seger (3-1 mot Blackburn).

ANNONS

The Guardian har med Uniteds förlust och Citys vinst. Men här finns också ”Exklusivt: Uefa blockerar Fifas planer på att förnya klubblags-VM, med bland annat turnering varje år. Uefabasen Aleksander Ceferin kallade i maj planerna för ”cyniska”, och enligt Guardians källa har Uefa inte ändrat inställning och kommer att förmedla det vid mötet i Rwanda på fredag.

 

ITALIEN

Italien.jpgLa Gazzetta dello Sport beskriver Juventus som ”Europas dam” efter seger med eftertryck på Old Trafford (1-0 mot Manchester United). Gazzettan menar i en annan rubrik att det var ett ”Styrkebevis” från Juve. Tidningen har Cristiano Ronaldo som matchens lirare (7,5/10), och delar ut det lägsta betyget till Uniteds Romelu Lukaku, 4/10. Victor Nilsson Lindelöf får bleka 5/10. Betydligt bättre gick det för Robin Olsen, 7/10, vars Roma vann klart (3-0 mot CSKA Moskva). Edin Dzeko var matchens lirare (8/10), svarade för två mål och låg bakom rubriken ”Roma återuppståndet i cupspelet”. Vidare uppger tidningen att Milans tränare Gennaro Gattuso sitter löst, och att Roberto Donadoni ses som ett alternativ.

ANNONS

Corriere dello Sport tar strålkastaljusen bort från Cristiano Ronaldo och målskytten Paulo Dybala, och riktar det i stället på tränare Allegri. ”Max special”, sätter ord på Juventus seger. Liksom Gazzettan ägnar Corriere dello Sport en helsida åt incidenterna inför Roma-CSKA. 24 personer skadades när CSKA-fans hamnade i en rulltrappsolycka i tunnelbanan. Dessutom knivhöggs enligt CdS två rysk supporter utanför Olympiastadion. Liksom Gazzettan uppger även CdS att ”Gattuso vacklar, Donadoni är redo”. Tidningen svänger sig sedan med vaga ”Skiftet kan vara nära förestående”.

Il Romanista sätter segern mot CSKA i perspektiv av resan som Romasupporter fått göra denna säsong, en ”Bergochdalbana”. På italienska får det en dubbelmening genom namnet ”Montagne russo”, som också anspelar på det ryska motståndet. Il Romanista fick också några ord med Robin Olsen i mixade zonen. Om sin egen utveckling: ”Det går ganska bra. Jag arbetar var dag på att bli blir bättre och jag är glad att resultatet visar sig på planen”. Om vilket Roma, det svaga eller starka, som visar sig mot Fiorentina och Napoli: ”Jag hoppas dagens Roma, kanske till och med bättre, vi har sikte på att vinna båda matcherna. Jag tror verkligen vi kan fixa sex poäng”.

ANNONS

Tuttosport utropar ”Strålande” och menar att ”Juve ägde Old Trafford”.

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca låter sig inte imponeras av Real Madrid (2-1 mot Viktoria Plzen). De inledande orden ”Real vinner till slut men….” följs av domen och stora rubriken ”Övertygar inte”. Tidningen fyller på med att tränare ”Lopetegui vaskade om i startelvan mot Viktoria Plzen, men det var ändå de vitklädda som i slutändan undrade hur lång tid det var kvar”. Lopetegui kan trösta sig med ord från Emilio Butragueño i klubbledningen: ”Lopetegui kommer att finnas på Camp Nou (mot Barcelona). I dessa situationer är det viktigt att behålla lugnet och hålla samman”. Ingen Realspelare når upp till tre stjärnor (skala noll till tre). Bara Navas, Valverde och Benzema får två.

AS sammanfattar Reals kväll som en ”Seger till visslingar” från missnöjda hemmafans. Marcelo tar också utrymme i tidningen med färgstarka citat. Om kritiken: ”Alla journalist försöker göra oss illa. Kanske är det avundsjuka, för att ni inte kan spela fotboll”. Om Juventusryktena: ”Jag har inte hört någonting om erbjudanden, och man kan inte vara mer Real Madrid än jag”. Om sitt mål: ”Målet tillägnar jag Pintus (fystränare) för jag gillar honom. Och han har inget hår och det har jag”. Brasilianaren fick lämna matchen med en fotledsskada och AS menar att ”Marcelo är ett frågetecken inför El Clásico”.

ANNONS

Sport vill heja fram ”Elva Messi” mot Inter. ”Det är en match där gruppens kraft behövs för att ersätta Messi”, som är på skadelistan de närmaste veckorna. Mundo Deportivo försöker mana fram en liknande stämning med ”För Leo”.

 

FRANKRIKE

Frankrike.jpgL’Equipe har PSG-uppmaningen, ”Få hål på Mister”. Det är motståndartränaren Ancelotti, en gång med Parc des Princes som sin hemmaplan. Tidningen noterar också banden mellan PSG- och Napoliultras, som genomför en gemensam marsch till arenan i kväll. Gårdagskvällens högsta spelarbetyg i CL-spelet går till Tanguy Ndombélé (Lyon), David Silva (Man City) och Edin Dzeko (Roma), alla tre med 8/10. Svenskbetygen: Robin Olsen (Roma) 6, Victor Nilsson Lindelöf (Man United) och Niklas Hult  (AEK) båda 5.

Le Parisien använder ”Mot Napoli ställer PSG upp med sina fyra ess” och placerar ut de fyra korten till Mbappé, Neymar, Cavani och Di Maria. Tidningen har också en intervju med Napolis president Aurelio De Laurentiis med citatrubriken ”Paris Saint-Germain skulle kunna kalla sig Paris Qatar”. Han levererar fler citat. ”Franska ligan är undermålig. Om Napoli spelade där skulle man kanske också vinna ligan. Där finns PSG och ingenting bakom”. På frågan om att, visst, det är enkelt i ligan, men alla vill väl som PSG vinna CL, så svarar De Laurentiis,”Okej, men om man bjuder in sex personer på middag hos sig, köper man då 100 kilo spaghetti och ett femtiotal burkar med tomater? I samtalet om Cavanis flytt från Napoli till PSG glider De Laurentiis in på att bo i olika städer: ”Tänk er att vakna i Liverpool. Där finns inget mer än Beatlesmuséet, Abbey Road…I Paris finns massor med saker, men klimatet är inte underbart som i Neapel”. Den genom Beatles skrivomslag berömda Abbey Road ligger dessutom i London…

ANNONS

 

TYSKLAND

Tyskland.jpgBild låter sig inte ledas in i Bayerntränaren Niko Kovacs positiva tongångar om en ”mycket bra match” (2-0 mot AEK Aten). Matchrapporten inleds med ”Under en lång period spelade Bayern som om de besökt någon av den grekiska huvudstadens många tavernor före avspark, och njutit av gyros och tsatsiki…”.

SportBild, som har ”Bossarnas kris” i Bayern (Höness v Rummenigge”) på nya numret, fångar också upp Carlo Ancelottis passning till klubben. Napolitränaren är i Paris för match mot PSG. I slutet av september 2017 var han där som tränare för Bayern, och fick sparken dagen efter. ”Mycket har förändrats här (i Paris) sedan mitt senaste besök, tränaren bland annat. Bayern har inte förändrats, problemen sedan ett år tillbaka kvarstår, som jag förstår det”, sa Ancelotti, ”När jag kom hit förra året var det bara fem spelare som stöttade mig, nu har jag stöd från hela laget och hela klubben i Neapel”.

ANNONS

Weser Kurier-portalen Mein Werder är måttligt imponerad av Felix Beijmo. Ex-djurgårdaren fick till slut chansen med a-laget i en träningsmatch (2-1 mot Arminia Bielefeld). 90 minuter blev det. Men högerbackens insats gick ”obemärkt” förbi och han vågade inte mycket framåt, menar Mein Werder. Men tränare Florian Kohfeldt tar Beijmo i försvar. ”Han har stabiliserat sitt defensiva spel sedan i somras och gjort framsteg när han fått matchspel”, säger Kohfeldt, ”Målet är nu att han också ska bli farlig sista tredjedelen av planen”.

ÖVRIGT

MLS-producenten Andrew Wiebe uppmärksammar att Zlatan Ibrahimovic inte bara fick Minnesota på fall i söndags natt med ett mål och en målpassning. Den som såg matchen trodde kanske att Zlatan i den 65:e minuten sköt en ganska misslyckad frispark högt över. Glöm det. I själva verket sköt han ner en av hemmalagets capos, supporterledare (se klipp ovan). Av kommentarer till tweeten att döma bekräftas att det verkligen var en capo som träffades.

ANNONS
Publicerad 2018-10-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto