POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
29v

Nya uppgifter: Zlatan vill till Milan – som funderar

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned.

ENGLAND

Daily Mirror stannar i sorgens Leicester City. Tränare ”Puel: Vi spelar för att glömma smärtan”, säger han inför lördagens match mot Cardiff City.

The Sun ser vägar som bär längre än till Wales för spelarna. Under ”Ett sista farväl” skriver tidningen att laget nästa vecka reser till omkomna klubbägaren Vichai Srivaddhanaprabhas begravning i Thailand. Två andra rubriker handlar om ett annat City, Man City. Den ena är ”Exklusivt: 300 000 pund för Sterling”. Det uppges vara veckopengen i det nya kontraktet. Den andra är ”Dubbel av dynamisk Diaz”. 19-årige Brahim Diaz, kallad ”Baby Kun” av lagkamrater, satte båda målen i ligacupsegern (2-0 mot Fulham).

Manchester Evening News ger ordet till Pep Guardiola, ”Vi kommer att göra absolut allt för att behålla Diaz”. Real Madrid har ryktats intresserad. Guardiola lägger till, ”Vi vill att han stannar, men i slutändan hänger det inte på oss”.

The Times har också City. Också matchen i går. Också citat från Guardiola. Men ett helt annat fokus. ”De Bruynes skada ger skrämselhicka”. Den nyligen långtidsskadade belgaren fick känning i ett knä. ”Vi vet ännu inte om det är ingenting eller någonting allvarligt. Förhoppningsvis är det inte allvarligt”, sa Guardiola efter matchen.

england

Daily Telegraph sparar sin egna lilla exklusiva fotbollsnyhet till en bit in bland sportsidorna. ”Exklusivt: Fotbollens beslutsfattare ser över regeln om hands och straffreturer kan tas bort. Ifab, fotbollens beslutande organ, diskuterar att ta bort begreppet ”avsiktlig hands”. Hands ska definieras av om handen/armen är i en onaturlig position vid bollkontakt. Dessutom ska ett förslag om att bara ”ETT skott” ska gälla vid straffar. Bollen är sedan död och det blir inspark även om målvakten lämnar retur eller bollen tar i målramen.

Daily Mail har dramatiska ”Exklusivt: ’Pistoler’ insmugglade på Old Trafford”. En av planstormarna mot Juventus i Champions League hade två leksakspistoler. De upptäcktes i en ryggsäck på hans säte på läktaren. Säkerheten på Man Uniteds arena ska nu ses över.

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport språkar med Juventuslegendaren Gianluca Vialli. Förstasidan täcks av ”Detta Juve är bättre än mitt”, som vann Champions League 1996. På betydligt mer undanskymd plats uppger Gazzettan att Dejan Kulusevski förlängt kontraktet med Atalanta, vilket bekräftas på spelarens Instagram. Den svenska U19-landslagsmittfältaren har skrivit på till sista juni 2023. De senaste veckorna ska Ajax ha cirklat runt Kulusevski, som lämnade Brommapojkarna för Bergamoklubben 2016. I spekulationerna kring Milan dyker ett mer välbekant namn upp. Gazzettans Milanjournalist Carlo Laudisa menar att ”indikationerna ökar” på att Ibra kan vara på väg tillbaka i klubben. Trots att sportchefen Leonardo varit svävande när 37-åringen kommit på tal, så menar Laudisa att Leonardo vill ha honom, men att hänsyn måste tas till Financial Fair Play. Zlatan då? Han uppges gärna dra på sig den rödsvartrandiga tröjan igen.

Corriere dello Sport är inne på liknande tema på sidan 14 med rubriken ”Ibrahimovic kallar, Milan funderar”. Leonardo och Zlatans agent Mino Raiola uppges ”i ständig kontakt”. CdS menar att Milan är lite orolig för att Zlatan skulle kunna störa den nu fungerande balansen Higuaín/Cutrone. Ett beslut väntas inom de närmaste veckorna. CdS ställer också frågan om en Zlatan Ibrahimovic eller Edinson Cavani i Napoli till Carlo Ancelotti. ”Det kan jag inte prata om. Det vore respektlöst mot mina spelare”, säger Napolitränaren. Just Ancelotti-intervjun är det stora dragplåstret för dagen. Men på förstasidan finns också ”Pogba och Zizou längtar efter Juve”. På det följer, ”Nostalgisk Paul: ’Torino är mitt hem, där växte jag upp med de bästa” och ”Zidane är försiktig: ’En dag skulle jag vilja återvända till Juve’”.

Tuttosport tar fasta på Man Unitedspelarens ord som här blir ”Juve är min familj”.

 

SPANIEN

spanien

Marca visar att Viníciusfebern fortsatt härjar på sportredaktionerna i Madrid. ”Bernabéu vill se Vinícius” följs upp av att ”80 procent av Marcas läsare vill att brasilianaren startar i stället för Bale eller Benzema”.

AS slänger också fram sina siffror på förstasidan. Som Headlines kunde berätta om i går, så vill 90 procent av AS-läsarna att Vinícius startar helgens match mot Real Valladolid.

Sport slår fast att Barcelona hittat en ”Mittbackslösning”. Något köp är inte längre aktuellt i januari. Med Lenglet i toppform och Umtiti på väg tillbaka är diskussionen över, menar tidningen. Vidare uppger tidningen att ”Aleñá har tagit en plats i a-truppen” efter sin imponerande insats i cupen.

Mundo Deportivo synar ”Framtidens nummer 9”.Tidningen skriver att ”Kane, Werner, Dolberg, Icardi och Pépé är med i castingen för Barcelona”, och lägger till, ”Luis Suárez ser det som ’normalt’ att Barça letar ersättare ’för jag är 31 år’”.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe har allt fokus på kvällens oväntade toppmöte i Ligue 1. Inte för att PSG är ett av parterna men för att Lille är det andra. I anknytning till flera sidor om den matchens så finns en artikeln där källor nära Edinson Cavani avvisar den senaste omgången rykten om en flytt (läs: italienska tidningars spekulationer om Napoli). ”Han är varken intresserad av eller har intentionen att lämna”, hälsar de.

Le Parisien uppger att Gianluigi Buffon kommer att utnyttja optionen på ett andra år med PSG innan han avslutar sin karriär. Den 40-åriga målvakten stormtrivs i Paris, skriver Le Parisien.

 

TYSKLAND

Bild meddelar att Niko Kovac stramar åt disciplinen. Bayern München-tränaren har retat sig på avbytarnas slappa stil. Framöver ska de värma upp med startspelarna innan match och kliva av bussen tillsammans när de anländer till match. Tidigare har en del avbytare hängt kvar i spelarbussen vid sina mobiler eller spelat spel.

Kicker uppmärksammar att Hertha Berlin inför ett flaggförbud på läktarna. Det kommer efter våldsamma bråk i samband med matchen mot Dortmund, där bland annat flaggstänger användes. 45 personer skadades. Förbudet gäller även banderoller. En sådan var upprinnelse till bråket på bortasektionen där Herthafansen fanns. Flaggor och banderoller på läktarstaket är undantagna från förbudet som gäller tills vidare.

 

ÖVRIGT

Fox Sport (Nederländerna) pratade med Sam Larsson efter att svensken gjort första målet för säsongen för Feyenoord (5-1 mot ADO Den Haag). ”Det är så här jag måste spela varje vecka, säger Larsson. Olyckskorpar har tidigare kraxat om ”Kuipvrees”, en slags hemmaplansångest, efter flera svaga insatser på De Kuip. ”Det vet jag inget om, det får du fråga någon annan om”, säger han, men la sen skämtsamt till, ”Jag är livrädd när jag går in här”. Feyenoordtränaren Giovanni Van Bronckhorst berömde Larsson. ”Sam är alltid farlig och i kväll fick han sin belöning”, menar Van Bronckhorst, ”Att han gjorde mål gör honom gott”.

ABC (Australien) trumpeterar ut nattens besked: Usain Bolt lämnar Central Coast Mariners efter sitt provspel. Det bekräftar den australiska klubben och den forna sprintstjärnan. ”Jag önskar klubben lycka till inför den kommande säsongen”, säger Bolt i ett uttalande. Parterna kunde inte komma överens om de ekonomiska villkoren i ett avtal.

Publicerad 2018-11-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå