Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Ibra, det är ett överdimensionerat ego!”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

 

ENGLAND

The Times har en för de flesta fotbollsfrälsta okänd kvinna över hela sportettan. Men nu är Susanna Dinnage nummer ett i engelsk fotboll sedan hon blivit klar som Premier Leagues nya vd. ”Dinnage får det största jobbet inom brittisk idrott”, som Times uttrycker det.

englandDaily Telegraph har också en stor bild på Dinnage till rubriken ”Banbrytare”. Hon efterträder Richard Scudamore, som basat i 19 år. På annat håll kan man läsa om att en domare i damernas högsta serie, WSL, stängts av för en misslyckad slantsingling. Domaren David McNamara upptäckte att han glömt sitt mynt i omklädningsrummet. Matchen Reading-Man City var tv-sänd. Han tog då till nödlösningen sten-sax-påse. McNamara har stängts av tre veckor.

Annons

The Sun kör en vända i Sturridgeaffären och brott mot vadslagningsregler. ”Jag sätter fem tusen pund på att Dan skriver på för Baggies”, West Brom, alltså. Enligt The Suns uppgifter var det många som försökte satsa stora pengar på att lånet (i januari), vilket skulle kunna tyda på inside information. En rubrik inne i tidningen är Liverpool efter Dembélé för 85 miljoner pund…även om han trashade Klopps hus”. Det hände när Ousmane Dembélé var på väg bort från Dortmund och gjorde kaos med ett hus, som Klopp och hans fru ägde. Men Liverpooltränaren tycks inte långsint, och är ute efter Barçaliraren i januarifönstret. The Sun har även ”Exklusivt: Tottenham redo att erbjuda 35 miljoner pund i januari för Nicola Barella, som kallas ’nya Steven Gerrard’”. Cagliarimittfältarens ses som ersättare till Moussa Dembélé.

Annons

Daily Mail har i sitt breda utbud bland annat denna uddis: ”Chelseas anfallare Olivier Giroud ska vara röst åt Green Goblin i nya Spiderman”. Det handlar om den franska versionen, och PSG-backen Presnel Kimpembe kommer att ge röst åt Scorpion.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport bedyrar, ”Marotta-Inter: De är överens”. Juventus tidigare vd väntas inom tre veckor skriva på ett treårskontrakt med Milanoklubben. Till paketet lägger Gazzettan även ”Mercaton: den första duellen med Juve blir om Tonali”, 18-årig mittfältare i Brescia. I dagens utlandsblock finns en notis med rubriken ”Lindelöf bästa spelare. Men AIK vann titeln”. Den summerar både Fotbollsgala och Allsvenskan i ett svep. Noterbart i texten är att Henok Goitom nämns som ”den tidigare Udinesekometen”. Det var några år sedan.

Corriere dello Sport är ett mishmash av transferrykten. ”Mercaton: Alla avtal med sju veckor kvar”, skriver CdS, innan tidningen med lusta kastar sig ut i ryktesdjungeln. ”Inter efter HH”, som i Hector Herrera, mittfältare i Porto. Även Roma uppges intresserade. Det är den största rubriken. Men här är fullt av mindre. ”JUVE bockar av Vidal, drömmer om Pogba”, ”NAPOLI här är Cavaniprojektet” samt ”ROMA Monchi intensifierar jakten på Tonali”, Bresciatalangen Gazzettan säger Juve vill ha. Vidare uppger Corriere dello Sport att både Juventus och Bayern Munchen funderar på att betala utköpsklausulen på 36 miljoner euro för Kostas Manolas. Roma vill förlänga med backen.

Annons

Tuttosport vrider tillbaka pendeln till ”Juve-Tonali”. Enligt Turintidningen är 18-åringen en prioritet för Juve, och tidningen har ett svar från Brescias boss Cellino: ”Jag säljer honom inte bara för pengar, men till den som visar honom kärlek”. Även Inter-mercaton hamnar i fokus. ”Drömmen är Martial”, medan Salvio och Chiesa är alternativ. Tuttosport skriver även om att det finns ”Ett arabiskt erbjudande för 25 procent av Milan”.

 

SPANIEN

Marca är ”i Kroatien med Luka Modric”, som tidningen har som överrubrik. ”Jag är bättre. Det känner jag i både huvud och ben”, säger Reals och Kroatiens stjärna inför avgörande mötet med Spanien i morgon. Marca har också träffat argentinska legendaren Maradona som inte tror på Real Madrids nya tränare. ”Jag tror inte Solari blir långvarig”. Han har inte axlarna för att bära ett sådant lag”, säger Maradona.

Annons

AS har också Modric på förstasidan med ett citat. ”För det här laget är inget omöjligt”, syftar på hans tankar om Real Madrid.

Cadena Cope uppger att Jan Oblak tackat nej till en kontraktsförlängning med Atlético som skulle gjort honom till världens bäst betalda målvakt.

spanienSport har hittat en kroatisk spelare som Barça är ute efter. Passande så där dagen innan Kroatien-Spanien. ”Överraskningen Dani Olmo”, skriver tidningen. Enligt Sport har Barça varit i kontakt med Dinamo Zagreb-ytterns representanter. Olmo spelade tidigare i Barcelonas ungdomsakademi.

Mundo Deportivo har ”Top secret: Möte om Dembélé”. Enligt tidningen träffade spelarens agent Barças sportsliga ledning i går ”för att analysera fransmannens svåra situation”.

 

 

Annons

FRANKRIKE

RMC Sport uppmärksammar att Benjamin Mendy varit framme i sociala medier igen. USA:s president Donald Trump har de senaste dagarna häcklat Frankrike/president Macron. När Trump nu hånfullt skrev en version på sin USA-slogan, men om att göra Frankrike stort igen, svarade Mendy på Twitter i morse med att han borde chilla och tryckte dit Frankrikes två världsmästarstjärnor (se ovan).

frankrikeL’Equipe djupdyker i ”Ungdomarnas fara” när fotboll och business möts. Bland de många artiklarna finns en om att Chelsea riskerar straff för värvning av minderåriga spelare. Enligt uppgifter som cirkulerar i Mediaparts Football Leaks-rapportering har den första av tre Fifainstanser för kontroll av värvningar, krävt fyra fönsters avstängning för Londonklubben. Det gäller för brott vid värvning av 19 spelare, 14 av dem minderåriga. För bara det mest uppmärksammade Bertrand Traoré, nu i Lyon, ska Fifagranskaren ha krävt ett transferförbud med ett fönster. En annan klubb i trubbel är PSG. Uefa vill se över huvudsponsorkontrakt retroaktivt vilket gör att klubben riskerar att hamna med röda siffror. L’Equipe skriver att hårda sanktioner i så fall väntar, ”som att bli utslängd ur Champions League en säsong”.

Annons

France Football-intervjun med Laurent Blanc i gårdagens nummer innehöll också en fråga om en svensk stjärna han hade under sin tid som tränare i PSG. FF: ”Är Zlatan den största spelare du tränat?”. Blanc: ”Ibra, det är ett överdimensionerat ego! Ibland var han svår att handskas med, men hans professionella inställning var otrolig. Precis som Edi (Cavani) förutom när han kom hem från semester i Uruguay. De stora spelarna drar medspelarna uppåt. Ibra är oerhört krävande mot sig själv, därav att han kräver mycket av andra. Det är en ledares kännetecken. Han lägger ribban högre och högre. Även för tränarna”, säger Blanc, som efter tre år fortfarande väntar på sitt toppjobb i någon av de fem stora ligorna.

 

TYSKLAND

Sky Sport följer landslagets försök att hitta en ny samhörighet. Under ”Spelarna tar beslut om ny uppförandekod” finns ett par punkter nämnda. Ett mobilförbud har införts under måltider. ”När man äter tillsammans så läser man inte, det är en samling där man talar med varandra. Spelarna själva har förstått att detsamma i dessa tider gäller deras mobiler”, säger team manager Oliver Bierhoff. Spelarna ska också medvetet motverka klickbildningar i gruppen, och fortsätta att vara mer tillgängliga för fansen.

WAZ har en i fotbollssammanhang något ovanlig jämförelse. ”Akanji är snabbare än en miniräknare”. Men så handlar det inte heller om Dortmundbackens förmåga på planen utan i multiplikationstabellen. I schweizisk tv fick han tvåsiffriga tal från publiken som skulle multipliceras med varandra, och var snabbare med sin huvudräkning än programledaren med sina fingrar på miniräknaren. Se klipp ovan. Akanji säger att han ”tränar mycket”, och WAZ lägger till bland annat med nummerplåtar på bilar.

Annons

Redan på sajten
Zlatan fick ny utmärkelse – Årets mål i MLS
Solari stannar i Real – kontrakt till 2021

Publicerad 2018-11-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto