Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan ger Milan grönt ljus – accepterar korttidskontrakt

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

1england

The Sun snurrar igång transferkarusellen. ”Exklusivt: Galen i er båda” är en kärleksförklaring från Real Madrid till Marcus Rashford och Christian Eriksen. Den spanska storklubben ”förbereder en dubbelräd för 90 miljoner pund”, påstår tidningen, som också ser en transfer i motsatt riktning, från Spanien till England. ”Exklusivt: Arsenal ute efter Fornals för 17,8 miljoner pund”, Villarrealmittfältaren som gjorde mål för Spanien i förrgår.

Daily Mirror hoppar på karusellen med ”Transferdrama på Old Trafford: Pogba säger ja till Juve”. Artikeln tycks helt baserad på gårdagens Tuttosport. Turintidningen uppgav att Pogba sagt till Juvepolare att han vill dit.

Annons

Daily Star hade mer Pogba som passerade under radarn häromdagen. Fransmannen håller på att lära sig simma. Han har varit rädd för vatten sedan barnsben, och får även panik av vatten i ögonen och är därför noga med simglasögon under lektionerna. ”Han tar det på stort allvar och har satt som mål att klara tio längder bröstsim”, säger en källa till tidningen. Star, liksom de flesta tabloider i dag, har på förstasidan ”Gazzas sexattack-smäll”. Fotbollslegendaren Paul Gascoigne åtalas för sexuellt ofredande på ett tåg.

Daily Telegraph känner hur det mullrar i spelarleden med ”Krav på att Taylor ska avgå”. 300 spelare ska ha skrivit under ett brev med kravet på att spelfackets boss Gordon Taylor ska lämna sin post. Mer fotboll: ”English Football League struntar i Championshipklubbarnas hot om att bryta sig loss, och skriver tv-avtal med Sky värt 595 miljoner pund” är en rubrik. En annan är ”Manchester United gick med på att betala fyra miljoner pund till Monaco för ’spökmatch’, uppger Football Leaks”. Matchen var en del i ett avtal för att låna Falcao men spelades aldrig.

Annons

BBC Sport har mer i kölvattnet på Football Leaks. Den här gången ett klart besked från Uefas president Aleksander Ceferin: En europeisk superliga kommer inte att hända. Det är fiktion eller någon dröm”, säger han till BBC, och får medhåll av Andrea Agnelli, som är ordförande för European Club Association med över 200 klubbar, och även basar för Juventus – en av de klubbar som pekats ut som en utbrytarklubb. ”Jag kan bekräfta att vi aldrig sett, aldrig talat och aldrig varit involverad i skapandet av detta dokument”, säger han, ”Vi är helt inställda på att fortsätta framåt med Uefa”.

 

ITALIEN

1italien

La Gazzetta dello Sport är La Gazzetta dello Sport med extra tyngd vid ”z” för Zlatan. Det är svensken som dominerar förstasidan. ”Milan, kom och hämta mig (även för sex månader)”, lyder rubriken till en bild på svensken med öppna armar iförd en Milantröja och ett stort leende. ”Zlatan väntar bara på samtalet från Leonardo för att lämna Galaxy och bli rödsvart i januari”, skriver GdS på förstasidan. ”I historien om Zlatans återkomst till Milan, så har den efterlängtade gästen (särskilt av fansen) skickat fler uppmuntrande budskap till Milans högkvarter, även de senaste timmarna. Det mest betydelsefulla? Den svenska anfallaren är beredd att binda sig för bara sex månader med de rödsvarta”, skriver Gazzettan i sin artikel. Milan har egentligen andra prioriteringar i laget, men Zlatan, med stor vilja och utan höga lönekrav (GdS gissar på två milj euro för sex månader), är en av de enklaste, menar tidningen. ”Bollen är hos Milan. När tiden är mogen…”, avslutas artikeln med. På annan plats nämns en annan svensk, Albin Ekdal. Enligt Gazzettan är det ännu oklart om han får plats i startelvan i det heta derbyt mot Genoa på söndag. Fyra spelare slåss om tre platser, och Gazzettan ser Ekdal i duell med Ronaldo Vieira om en roll.

Annons

Il Resto di Carlino uppger att Carpi är ute efter Samuel Gustafson, skriver Tuttomercatoweb. Svensken, som är utlånad från Torino till Hellas Verona i Serie B, har numera svårt att ta en startplats. Carpi, som slåss för överlevnad i serien, hoppas därför locka till sig 23-åringen i januarifönstret.

Corriere dello Sport ser ett ”Slag om Rabiot”. Tidningen menar att PSG-mittfältaren blir ”Den första konfrontationen mellan Juve och Marotta”, det vill säga den tidigare Juve-vd:n som numera arbetar för Inter. Juve sägs förbereda ett bud i januari. Även Barcelona (se också Mundo Deportivo nedan) och Real Madrid har ögonen på Rabiot, påpekar CdS. Napolis president Aurelio De Laurentiis sprider kommentarer igen. I dag: ”Kanske kommer vi inte att klå Juventus, vem vet, men med deras intäkter så hade jag också vunnit tio mästerskap”.

Annons

Tuttosport har Zlatans agent Mino Raiola på förstasidan, men det handlar om andra spelare och annan klubb. Både Pogba (Man United) och De Ligt (Ajax) är i Juves sökljus, ”Mino tänker på det”, skriver tidningen, om agenten som kommer att diskutera spelarna med Turinklubben.

 

 

SPANIEN

1spanien

Marca med ”En galáctico till nya arenan” lovar mer än den håller. Det handlar inte om någon Neymar eller Mbappé. Det handlar om ett kontrakt med varumärkesspecialisten Legends som ska ge Real ännu mer stålar. ”Förhoppningen är att dra in 150 miljoner euro mer”, skriver Marca.

AS har en annan Real-rubrik. ”Offensiv för Brahim Díaz”, som följs av ”Real Madrid sätter press på mittfältaren att inte förlänga med Manchester City”. Annars dröjer sig AS kvar vid gårdagens stora planer. Spanska premiärministern ”Pedro Sánchez föreslår i Rabat en gemensam VM-kandidatur för 2030 med Portugal och Marocko till kung Mohammed V”. Det ger dagens stora rubrik, ”Mot ett VM vid två stränder”.

Annons

Sport kommer med ”Varningen”. Den utfärdas av Luis Suárez till Ousmane Dembélé, vars attityd fortsätter att skapa rubriker (se Sport i Headlines i går). ”Måste vara mer ansvarsfull”, är budskapet från uruguayanen på förstasidan. Eller mer precist: ”Ousmane vet själv att det är ett privilegium att vara där vi är- Ibland kanske man måste vara mer fokuserad och mer ansvarsfull när det gäller vissa saker. Han är mycket ung och kan inspireras av mer erfarna spelare runtomkring sig”.

Mundo Deportivo har också med att Suárez ”sträcker upp” Dembéle. men störst rubrik i dag är att ”Rabiot vill komma” till Barcelona. Förstås. Tidningen fortsätter: ”Fransmannen i PSG har redan meddelat Barça att hans prioritet är att spela på Camp Nou. Det finns ännu inget avtal men han kan komma gratis från och med den 1 juli”.

Annons

 

FRANKRIKE

1frankrike

L’Equipe ser kvällens Frankrikematch mot Uruguay som ett sätt att ”Avsluta vackert (ändå)”. Det där ”ändå” kommer av besvikelsen att Nederländerna i går kväll spelat bort Frankrike från Nations League-slutspelet. I det franska laget väntas Lyons vänsterback Ferland Mendy debutera i startelvan. Antoine Griezmann, med en stor kärlek till Uruguay, spelar i skor färgade av både Frankrike och Uruguay (se ovan). L’Equipe uppger för övrigt att Manchester United gjort klart med 16-åriga Amiensanfallaren Noah Emerans. Själva övergången väntas bli officiell inom de närmaste månaderna.

France Football går i gult och grönt. I Nantes färger. Nya tränaren Vahid Halilhodzic har fått laget att lyfta. På nytt lyfter han fram förändringarna i vardagen som en del av det. Här hämtar Halilhodzic inspirations från sin tid i Japan. ”Jag har velat ’japanisera’ klubben en aning. Att införa värderingar från det japanska samhället: arbetet, respekten, punktligheten, viljan, mentaliteten…En spelare som kommer försent till träningen kommer försent till matchen. Han saknar de tiondels sekunder som gör skillnad. Hur kan man spela på hög nivå, ha en hög lön och komma försent?”, säger Halilhodzic.

Annons

 

TYSKLAND

Bild har rubriken ”Forsberg: Kommer alltid att känna smärta”. Tidningen ser det som Dagen D för svensken i dag. Efter fem veckors skadefrånvaro är han tillbaka i den kollektiva träningen med RB Leipzig. Men något comebackdatum för matchspel är inte satt. ”Jag försöker att inte sätta press på mig själv. Jag måste vara smärtfri först, sedan kan vi snacka fotboll”. Eller snarare uthärdlig smärta än smärtfri. ”Jag tror alltid jag kommer att känna något i ljumskarna”, säger Forsberg. Bild spekulerar i han kan avsluta landslagskarriären. Lagkamraten Kevin Kampl slutade nyligen för Slovenien. ”Jag har också en familj att tänka på och vill tillbringa så mycket tid som möjligt med den. Resandet med landslaget är inte optimalt på det viset. Jag förstår Kevin. Å andra sidan är jag alltid glad när jag får springa ut i landslagströjan”, säger Forsberg.

Annons

Sport1 fångar upp besvikna röster sedan Tyskland tappat 2-0 ledning på slutet (2-2 mot Nederländerna). ”Det är synd att vi inte vinner. Vi hade allt under kontroll fram till deras reducering. Vi spelade fin fotboll men gav bort ett korkat mål till 2-1. Man får inte tappa 2-0 på fem minuter”, säger Timo Werner.

Sky Sport har just Werner som en av de bättre tyskarna för kvällen. Liksom Leroy Sané och Serge Gnabry får han två av sex på betygsskalan där ett är bäst. Lägst betyg får Thilo Kehrer och Antonio Rüdiger, båda fyror.

Kicker-krönikören Sebastian Wolff var trots det bittra resultatet positiv. ”Även utan belöning – en känsla av Confederations Cup”. Den turneringen vann Tyskland för ett och ett halvt år sedan, och Wolff menar att de två senaste matcherna i Leipzig (3-0 mot Ryssland) och Mönchengladbach (i går) ger hopp och ”förtroende om att Löw kan bemästra situationen”.

Annons

 

ÖVRIGT

1ovrigt

Tipsbladet (Danmark) har ”Tibblings agent: Märklig att han inte startar”. Svensken får inte så mycket speltid längre. ”Det är underligt, det är det så klart, för han var en av ligans bästa spelare förra säsongen. Så det är märkligt att han nu plötsligt inte startar. Så ser jag på det”, säger Tibblings agent Per Jonsson. Men att mittfältaren lämnar klubben inom kort tror inte Jonsson. ”Som det ser ut nu kommer inget att hända i januari, och det finns för närvarande inte heller något erbjudande på bordet”.

De Telegraaf (Nederländerna) ser jublande sitt landslag ”Tillbaka i toppen” efter upphämtningen i går (2-2 mot Tyskland)

Publicerad 2018-11-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto