Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italiensk ilska – Ronaldo borta ur Ballon d’Or-strid

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

The Times kommer med besked, ”Exklusivt: VAR påskyndas”. Videodomarsystemet kommer att användas i Champions League redan från åttondelsfinalerna och framåt. Ett officiellt besked väntas den 3 december. Tidigare var det sagt att videodomare i CL var aktuella först nästa säsong. VAR kommer även att användas under Nations League-slutspelet. Därmed försvinner straffområdesdomare.

The Guardian uppger att ”Förbundet kommer att slåss för minskning av utländska spelare i Premier League oavsett Brexit”. Det innebär i så fall att icke-hemmafostrade spelare minskas från 17 till 13 i 25-mannatrupperna. På sportettan fortsätter kampen mot Qatar-VM 2022. ”40 pund i veckan för att bygga VM”, är början på en skildring av arbetsförhållandena.

Annons

england

Daily Telegraph har goda nyheter åt Chelseafans. ”N’Golo Kanté på väg att skriva på jättekontrakt värt 300 000 pund i veckan”. Det är en fördubbling av lönen. Fransmannen har godkänt ett femårskontrakt och bara formaliteter anses vara kvar innan förlängningen är officiell.

Daily Mirror har också med att ”Kanté blir högst betalda spelaren på Stamford Bridge”. Men dagens största rubrik är ”Exklusivt: Dyr Jong”. Enligt tidningen skulle ett köpa av Ajax heta mittfältsstjärna Frenkie de Jong kosta Manchester City 75 miljoner pund. Även Barcelona är intresserade av ”Den nye Cruyff”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport toppar för andra dagen i rad tidningen med Zlatan Ibrahimovic. Under ”Milan vIBRAerar” nagelfar tidningen de rödsvartas januarifönster. ”Zlatan och Sensi (snarare än Paredes) är i pole position. Till försvaret Rodrigo Caio eller Andreas Christensen”, lyder budskapet på förstasidan. Tidningen trycker på den ömsesidiga kärleken mellan Zlatan, Milan och staden Milano. En anfallsförstärkning väntas, och på sedvanligt manér värderar tidningen den i procent: 80 procent för Zlatan, 20 procent för Pato (Tianjin). På förstasidan uppmärksammas landslaget med ”Millennium-Italien”, som följs av ”Mancinis pojkar slår igenom” och ”Historisk debut av Kean”, född 2000. Men det var en 25-åring som avgjorde i slutsekunderna (1-0 mot USA), Matteo Politano. ”En oförglömlig kväll”, sa han efteråt. Gazzettan har honom som bästa spelare (6,5/10). Sämst är Kevin Lasagne (4,5/10).

Annons

Corriere dello Sport rasar. ”Ett slag i ansiktet på Ronaldo”, skriker tidningen ut. Orsaken är en trailer som L’Equipe släppt (se video här). ”Den visar juryns beslut”, tolkar CdS, ”Cristiano exkluderad: han får betala för att han lämnat Real, som har två spelare med”. Det är Raphaël Varane och Luka Modric. Den tredje är Kylian Mbappé. Det är trio som syns i slutet av klippet från L’Equipe, en systertidning till France Football som delar ut Ballon d’Or. Det är också de tre spelare som franska RFI med en exklusivstämpel tidigare i månaden uppgav hade fått flest röster.

Tuttosport är minst lika upprörd. ”Varane – vem är det?”, undrar tidningen hånfullt till en bild på Cristiano Ronaldo som håller i en Ballon d’Or. ”Otroligt. Ronaldo inte på Ballon d’Or-podiet. Juryn, tillsatt av fransmän, håller Real Madrid-backen högre tillsammans med Mbappé och Modric. Även Griezmann är exkluderad. CR7:s ilska kan bli till en fördel för Juve”, är Tuttoports summering. Även Zlatan finns med på förstasidan. ”Milan och Uefas straff – Vidal+Ibra: Tiden är kommen”. Milan riskerar straff av Uefa för brott mot Financial Fair Play.

Annons

Calciomercato har med tidigare Milanspelaren Demetrio Albertini som också tycker tiden är kommen. Han vill se Zlatan i den rödsvarta tröjan igen. ”Absolut. Jag skulle alltid vilja ha honom i mitt lag. Visst kan det vara mycket att handskas med, men med honom har du olika lösningar både på det personliga och spelmässiga planet”, säger Albertini.

Tuttomercatoweb kontrar med en annan ex-Milanspelare som är skeptisk. På frågan om Zlatan i Milan, svarar Alessandro Costacurta: ”Det skulle stoppa en del spelare från att blomma. Personligen skulle jag säga nej till hans återkomst. Men det är klart att om det är den Ibra som man såg för några år sedan så skulle han inte bara hjälpa Milan utan också hela den italienska fotbollen”.

 

SPANIEN

Marca ger Real Madrids Asensio utrymme att försvara sig efter att inte riktigt ha levt upp till högst ställda förväntningar och visat tecken på frustration. ”Det bekymrar mig att min ambition ifrågasätts”, är dagens citatrubrik. Den följs av bland annat, ”Jag tror att det jag sagt missförståtts. Jag menar att jag respekterar rollerna inom ett lag. Självklart vill jag vara bärande i laget!”.

Annons

AS ståtar liksom Marca med Realspelare som bedyrar sin klubbkärlek. ”Vinícius: Jag ska ge Real vad klubben förväntar av mig”. Stjärnskottet påpekar att ”Jag har anpassat mig snabbt tack vare Casemiro och Marcelo”, de brasilianska landsmännen. AS skriver också att USA överväger att anställa sparkade Realtränaren Julen Lopetegui som ny förbundskapten. Enligt Sports Illustrated var det Lopetegui själv som genom en mellanhand sökte jobbet, men också att han inte är aktuell i nuläget.

spanienSport sonderar Barcelonas mittfältsterräng. ”Ndombélé – om det inte går med Rabiot eller De Jong”. Enligt tidningen har Barça varit i kontakt med Lyonspelarens entourage. Sport uppmärksammar också Cadena Sers uppgifter i programmet ‘Què t’hi jugues’. Enligt programmet kan Barcelona inte värva spelare från Liverpool på två år. Det var en avtalsklausul när Philippe Coutinho värvades i januari, och den gällde då tre år.

Annons

Mundo Deportivo slänger upp ”Hett i januari” och kör en mix av möjliga spelarhändelser som kan påverka truppen. Kanske blir det ett inköp av en mittback, kanske lämnar Dembélé och så vidare.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe pryds av en glad Olivier Giroud som Antione Griezmann gav sin straffspark till. ”Vilken present!”, utropar L’Equipe efter den franska segern (1-0 mot Uruguay). Det är mindre glada miner i huvudstaden. ”PSG grimaserar” sedan båda stjärnorna Kylian Mbappé och Neymar utgått skadade i sina landskamper. Men enligt den brasilianska landslagsläkaren verkar Neymars ljumskada ”inte allvarlig”. Även efter Mbappés axelskada råder ”ingen särskild oro”, enligt förbundskapten Didier Deschamps (RMC Sport skriver att första undersökning bara visar på blåmärke, ingen axel ur led). Men båda spelarna ska undersökas vidare under onsdagen. L’Equipe är oavsett tveksam till att Neymar kan spela den viktiga CL-matchen mot Liverpool på onsdag nästa vecka.

Annons

Le Parisien skriver om en ”Svart tisdag för PSG” efter skadorna, och att klubben får ”hålla tummarna” med klockan ivrigt tickandes fram mot Liverpoolmatchen. Vidare uppger tidningen att PSG:s sportchef Antero Henrique är beredd att sälja Adrien Rabiot i januarifönstret för att i alla fall få in sisådär tio miljoner euro. Fransmannen väntas annars gå gratis i sommar. PSG undviker helst Barcelona. Till Juventus och Tottenham är relationerna bättre.

Vanity Fair har sammanställt sin lista ”Årets 50 mest inflytelserika fransmän 2018”. På tredje plats kommer Kylian Mbappé. Han är exempelvis före premiärminister Emmanuel Macron, som är femma. Med på listan, som toppas av modeskaparen och fotografen Hedi Slimani, finns även förbundskapten Didier Deschamps (tia).

 

TYSKLAND

Die Welt räknar in många euro till Dortmund om Barcelona säljer Osumane Dembélé. Enligt tidningen kommer alla inbakade bonusar i försäljningen för 105 miljoner euro 2017, att falla ut. Dortmund kan därmed håva in upp till hela 40 miljoner euro, som gällde till och med kontraktslängden till 2022. Tio miljoner euro av dessa har klubben redan fått, enligt Bild.

Annons

Stuttgarter Nachrichten namedroppar Kristoffer Peterson i Stuttgarts jakt på anfallare. Heraclessvensken är ett av flera namn som ses som aktuellt på sportchefen Michael Reschkes inköpslista. Petersons marknadsvärde anges till fem miljoner euro ”och stigande”.

tysklandSport Bild har i veckans nummer bland annat en intervju med Jerome Boateng, som knuffats åt sidan i landslaget. Han varnar den nya generationen. ”Man måste spela kontinuerligt. Man kan inte som ung spelare efter en till två bra matcher tänka: ’Nu har jag den här positionen permanent’”. Veckans nummer toppas annars av ”Kahn ny Bayernboss?”.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) har pratat med stjärnan Artjom Dzjuba, som efter förlusten på Friends Arena (0-2 mot Sverige) blickar mot EM-kvallottningen. Han vill gärna ha Gibraltar. Men han nämner ett lag till. ”Om vi drar Sverige så är det bra. Jag vill ha revansch. Vi borde ha vunnit i Kaliningrad”, säger han. Dock är Sverige och Ryssland nu i samma seedningsgrupp. Dzjuba har inga protester kring resultatet i går. ”Jag måste erkänna att vi förlorade rättvist. Sverige var bättre än oss, även om vi saknade en del spelare”Sports.ru pratar med ex-kalmariten Ari, som håller med om att Sverige var bättre. ”Absolut, den var en hård match. Jag vet inte vad man ska säga. Det är väldigt frustrerande”.

Annons

Marca (Mexiko) uppger att Usain Bolt kan hamna i Dorados de Sinaloa. Just det, klubben Diego Maradona tränar. En schweizisk klocktillverkare uppges ligga bakom planerna (Hublot är ingen vågad gissning).

Sports Illustrated (USA) uppger att Bayern München är ute efter Christian Pulisic, och hänvisar till källor nära klubben. Bayern har en historia av att norpa toppspelare från rivalen Dortmund (Lewandowski, Götze, Hummels m fl). Chelsea påstås vara främsta utmanare i England, inte Liverpool.

Publicerad 2018-11-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto