POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
25v

Unitedprofilernas kritik: ”Bara ’jag’ som gäller för Mourinho”

 

ENGLAND

eng

The Times fångar huvudpersonen på Old Trafford. ”Mourinho släpper loss”, infogas till bilden på Unitedtränaren som går lös på ett ställ för vattenflaskor efter det förlösande segermålet (1-0 mot Valencia). Som om han kanaliserade sin inre Jimi Hendrix. Eller försökte skapa en lika ikonisk bild som The Clashs omslag till ”London Calling”.

BT Sport-experten och förre Unitedspelaren Rio Ferdinand har en enklare förklaring. ”Det där handlar bara om se-på-mig. Vi har just gjort ett mål men talar ändå bara om José Mourinhos reaktion”, säger han bistert. Kollegan och tillika ex-Unitedstjärnan Paul Scholes suckar över Uniteds insats, ”Jag tyckte de var hemska i kväll. Fruktansvärda”.

The Independent uppmärksammar Mourinhos segerkommentarer. ”Först av allt, låt mig skicka ett budskap till de som älskar mig: Jag har spelat Champions League 14 år och kvalificerat mig (från gruppspelet) 14 gånger. Och när jag inte var med i Champions League, så vann jag Europa League två gånger”, säger portugisen triumferande (se nedan). I BT Sport-studion är Ferdinand och Scholes skeptiska, ”Det är bara ’jag’. Jag trodde fotboll var ett lagspel”, säger Scholes. ”Jag bryr mig inte om vad han gjort förut”, säger Ferdinand.

Daily Mail har bilden på Mourinho och vattenflaskorna till rubriken ”Smash-and-grab” Men några stilpoäng blir det inte. Tränaren får lägre betyg än någon av sina spelare, 5/10. Högst betyg får matchvinnaren Marouane Fellaini, 7/10

Daily Telegraph skiljer sig med att ha just Fellaini i blickfånget och inte Mourinho. Det kommer till rubriken ”På håret”, som både speglar den knappa segern och den nyfriserade belgaren.

Daily Mirror sätter tillbaka strålkastarljusen på Mourinho med ”En flaska RÖTT”. En annan rubrik är ”Vi behöver STORA kulor”. Det är budskapet från Liverpooltränaren Jürgen Klopp inför matchen mot PSG i kväll. ”Med bollen pressar de hela tiden, så om man har bollen kontrollerar man matchen. Det behövs riktigt stora ’bollar’ (kulor) för att klara av det”, säger Klopp.

 

ITALIEN

ita

La Gazzetta dello Sport summerar tisdagens CL-kväll med ”CR7-önhet”. Ungefär. På det följer ”Ronaldo skapar, Mandzukic gör mål, Juve går vidare” (1-0 mot Valencia). Portugisen är också matchens lirare (7,5/10). På förstasidan finns mer CL. ”Roma missar, det gör inte Real, andraplats gäller” för de gulröda (0-2 mot Real Madrid). Robin Olsen får tillsammans med Nicolò Zaniolo högst betyg i Roma, 6,5/10. Dagens Zlatan är på temat väntan. På nytt påpekar Gazzettan att överenskommelsen med Milan gäller sex månader (med möjlighet till förlängning ett år) och att svensken lär bli klar först den 3 januari. Att lösgöra sig snyggt, som Zlatan vill göra från LA Galaxy och sponsorer, är en process, påtalar tidningen. ”Ibra är ett respektfullt proffs och kommer att agera först när Milan officiellt agerat, det vill säga när (sportchefen) Leonardo har lyft luren”.

Corriere dello Sport skriver om ”Min underbara vän”, för att sätta ord och bild på Mandzukic-Cristiano Ronaldo. För Roma var det ”Hyllningar och visslingar”. Hyllningar till Francesco Totti innan matchen när han upptogs i Hall of Fame, och visslingar för laget efter förlusten. ”Roma vidare med sänkta huvuden” är en rubrik inne i tidningen. Även i CdS får Olsen och Zaniolo högst spelarbetyg i Roma (6,5/10). ”Missade några rensningar, men när Roma försvann så förhindrade han ett större nederlag”, skriver tidningen om Olsen. CdS skriver också om Milans förehavanden på transfermarknaden, men inte om Zlatan. I stället närmar sig en övergång för Cesc Fabregas. Efter telefonkontakter med Chelsea väntas Milans sportchef Leonardo till London inom de närmaste dagarna för vidare diskussioner. Även Gary Cahill kan ingå i diskussionerna.

Tuttosport utbrister i ett, ”Ronaldo, du är en magiker!”, tillsammans med måljublande Juvespelare med portugisen i spetsen.

 

SPANIEN

spa

Marca jublar med Real Madrid. ”Det här deras liga”, skriver Marca, och berömmer CL-insatsen (2-0 mot Roma). På den tregradiga skalan når Courtois, Marcos Llorente, Kroos, Lucas Vázquez och Bale högst med 2/3. Robin Olsen får liksom många Romaspelare 1/3.

AS känner det som att Real Madrid fått sin ”Champions League-vitamin” och konstaterar att laget går vidare som gruppetta.

Cadena Cope anser sig ha svaret på varför Isco petades inte bara från startelvan utan även från bänken. Enligt radiokanalen straffades han efter att ha varit respektlös mot tränare Santiago Solari. Isco fick resa med bara på nåder till Rom för att allt fokus inte skulle hamna på hans frånvaro, uppger Cope.

Sport menar att det ”Matchboll” för Barcelona i Champions League. En seger i Eindhoven i kväll garanterar förstaplatsen.

Mundo Deportivo blickar i stället norrut, mot Amsterdam. ”140 miljoner euro”, skriver tidningen med stora siffror och något mindre bokstäver. ”Det är summan som Barça hoppas Ajax accepterar för De Jong och De Ligt”.

Catalunya Radio uppger att Barças sportchef i förra veckan var på middag med Matthijs de Ligt i Amsterdam, och även haft telefonkontakt med Frenkie de Jong.

 

FRANKRIKE

fra

L’Equipe hämtar inspiration i Beatles igen när Liverpool står för PSG:s motstånd. När lagen möttes i England var det Abbey Road-omslaget som gjordes om. Nu är det ”Come Together”-budskapet som fyller förstasidan. Här finns också ”OL måste vidare i öst” efter gårdagens oavgjorda resultat (2-2 mot Man City) samtidigt som det nu krävs minst oavgjort borta mot Sjachtar Donetsk för en plats i åttondelsfinalerna. Tvåmålsskytten Maxwell Cornet får 8/10 i betyg. Svenskarnas betyg denna CL-kväll: Niklas Hult (AEK) 5/10 och Robin Olsen (Roma) 4/10.

Le Parisien kallar det ”En match där PSG inte får misslyckas”. Tidningen uppger att tränare Thomas Tuchel funderar på att byta 3-4-3 till 4-3-3 mot Liverpool. Enligt Le Parisiens källor figurerade varken Julian Draxler eller Adrien Rabiot i uppställningen under gårdagens träning. Trolig startelva: Buffon – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Di Maria, Marquinhos, Verratti – Mbappé, Cavani, Neymar.

RMC Sport noterar att även Lyon vill ha sin avgörande CL-match flyttad. Det är säkerhetsläget i Ukraina som fått Lyons president att vända sig till Uefa. ”Uefa tog beslutet att flytta Arsenals match i Ukraina (från Poltava till Kiev). Det kommer sannolikt att fattas beslut även rörandes oss. Vi har hur som helst ingen större lust att resa till Kharkiv”, säger Aulas.

 

TYSKLAND

tys

TZ snappade upp emotionella ord från Arjen Robben efter Bayern Münchens storseger (5-1 mot Benfica). Just den typen av seger som hårt ansatta tränaren Nico Kovac behövde. ”Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Han är en av oss. Jag är väldigt glad för han förtjänade det. Han jobbar häcken av sig varje dag”, säger Robben.

Bild konstaterar på förstasidan, ”Kovac räddad”. Robben och Robert Lewandowski får toppbetyget ett av sex i tidningens spelaromdömen. Samtidigt uppger tidningen att nyckelspelarna Lewandowski, Thomas Müller, Manuel Neuer och Franch Ribéry under måndagen tillsammans träffade klubbossarna Uli Hoeness och Karl-Heinz Rummenigge om Kovac. Spelarna ska ha försvarat sin insats mot Fortuna Düsseldorf i helgen, och beklagat sig över tränarens ”obegripliga beslut” och ”svaga inflytande från sidlinjen”.

Sport1 lägger in svar från Bayerns sportchef Hasan Salihamidžić. Han försäkrar att Kovac leder laget mot Werder Bremen i helgen (”självklart”), dementerar all kontakt med Arsène Wenger (”nej, hundra procent nej”) och framför sina tankar kring att det finns en mullvad i laget, ”Ni kan föreställa er vad jag skulle göra om jag fick tag i honom”.

SportBild utlovar ”Bayerns strykningslista”. Den innehåller enligt Sport Bild tankar som att Ribéry och Robben troligen inte får nya kontrakt, James Rodriguez-optionen att köpa inte utnyttjas samtidigt som klubben håller ögonen på De Ligt, De Jong, Rebic, Jovic, Pepe och Fekir. SportBild vill inte lämna Wengerspåret för Bayern. SportBild skriver spekulativt att fransmannens agent satt på VIP-sektionen på Allianz Arena under lördagens ligamatch.

 

ÖVRIGT

övr

BT (Danmark) har citat från Robin Olsen från danska TV3+. ”Det märktes att vi ville vinna, så just nu är jag lite besviken även om det är skönt att vi är vidare från gruppen”, säger Olsen efter förlusten mot Real Madrid. ”Det kändes som om Real satte hårdare press i andra halvlek. De pressade oss väldigt högt, och vi fick en hemsk start på andra halvlek”.

De Telegraaf (Nederländerna) hör tvåmålsskytten Dusan Tadic adressera våldet inne på arenan i Aten när Ajax vann (2-0 mot AEK). ”Våra fans blev attackerade”, säger anfallaren till NOS, ”Den här segern är deras”.

Record (Portugal) är inte nådig efter Benficas storförlust (1-5 mot Bayern München). ”Förödmjukelse” täcker hela förstasidan.

 

Redan på sajten:

• Mourinho hoppas på Lindelöf till jul

• Spansk uppgift: Modric vinner Ballon d’Or

• Arsenals match i Ukraina flyttad

Publicerad 2018-11-28 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå