POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
24v

Boca Juniors överklagar beslutet att spela finalreturen: "Delar inte argumenten"

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

DtNAGpTWkAEL_9w

Daily Express ger Arsenal och Chelsea en röst. ”Vi är i topp”, är budskapet från Londonlagen efter övertygande segrar, 3-0 mot Vorskla Poltava respektive 4-0 mot Paok, och gruppsegrar.

Goal uppmärksammar hur motsträvig Chelseatränaren Maurizio Sarri är att använda målskytten och publikfavoriten Callum Hudson-Odoi. ”Jag vet inte om han är redo för Premier League vid 18 års ålder, särskilt inte i ett stort lag”, säger italienaren.

The Times ger anledning att tro att Sarri får finna sig att använda spelare som Hudson-Odoi eller sälja. Inte bara för ett värvningsförbud hänger över klubben, utan också på grund av nya låneregler. ”Exklusivt: Varning till klubbarna – minska antalet utlånade spelare” följs av underrubriken Chelsea måste återkalla 30 spelare innan slutet av nästa säsong. Regelförändringen har redan varit omskriven, om max åtta utlånade spelare. Nytt tycks vara att belsutet verkligen är klubbar, att tidpunkt blir inför säsongen 2020/2021, att kraven kan vara hårdare än vad som tidigare angetts samt att regelförändringen också innebär att en klubb inte får låna ut mer än två spelare till en och samma klubb (Chelsea har exempelvis tre i Vitesse).

Daily Star låter inte lugnet lägga sig med att Man United utnyttjat optionen till ett extra år med David De Gea. Med exklusiv-stämpel kommer ”Show me De money”, och där efter raden ”Målvakten vill ha mer pengar för att stanna”. Förhandlingarna om ett nytt kontrakt rör sig fortfarande inte framåt. Dels vill spanjoren enligt Star ha lika mycket i lön som Alexis Sánchez, 500 000 pund i veckan (inkl bonusar). Dels vill han veta om José Mourinho blir kvar. Tidningen understryker att De Gea trivs i United.

Daily Mirror har identiska uppgifter som Star om De Gea – inklusive ”exklusivt” stämplat bredvid. Här finns också mer United, om Alexis Sánchezs fortsatta bekymmer. Efter bänkning är det skada. Det bekräftar United. Chilenaren riskerar nu att missa matchen mot Southampton i morgon och även mötet med sin gamla klubb Arsenal nästa vecka.

 

ITALIEN

gazzettafc_nazionale_web-Medium

La Gazzetta dello Sport tycker att Intertränaren Spalletti har fyra knutar att lösa nu när laget inom loppet av tolv dagar möter Roma, Juventus och PSV Eindhoven. Det är ”Nainggolans problem, Perisics avbrott, spel som måste förbättras och den begränsade CL-truppen”. Inters rödsvarta granne hade andra problem. ”Milan skälvde till”. Laget låg under mot luxemburgskt motstånd på San Siro men vände till slut matchen (5-2 mot Dudelange). Eller som GdS uttrycker det inne i tidningen, ”I helvetet och tillbaka”. En annan Milanrubrik är ”Nedräkning för Ibra – Och med Chelsea fortsätter kontakterna om Fàbregas”, och även Andreas Christensen. Vad det gäller Zlatan skriver Gazzettan att ”avtalet kan avancera inom de närmaste dagarna”, men samtidigt att ”bollen är hos Leonardo, Zlatan väntar på den avgörande passningen”.

Corriere dello Sport synar CR7-effekten och hittar även defekter. ”Juve toppar överallt men en person har förlorat på Ronaldos ankomst: Dybala. Paulo har tvingats spela längre ner och nästan blivit en playmaker: bara två mål den här säsongen mot tolv vid samma tidpunkt förra säsongen, men i Allegris ögon är fortfarande värdefull”.

Tuttosport tar vid med att blicka framåt för Juve, mot matchen mot Fiorentina i morgon. Visserligen handlar huvudrubriken om en Fiorentinaspelare men det är ”Juve-Inter om Chiesa”. De båda klubbarna är ute efter den 21-årige anfallaren.

 

SPANIEN

DtNSUm3WwAUdE4L

Marca lägger i all fall temporärt Iscos öde åt sidan och sätter strålkastarljusen på vad som ses som en framtida spelare: ”Brahim Díaz – Destination Madrid”. Tidningen slår fast att 19-åringen inte kommer att skriva på ett nytt kontrakt med Manchester City, ”och kommer att dra på sig den vita tröjan i juni”. Självfallet finns även gårdagens stora nyhet i fet text på förstasidan: ”River-Boca på Bernabéu!”.

AS tillägnar Copa Libertadores-finalen hela förstasidan. ”Santiago Bernabéu, Monumental Bombonera”, slår ihop Reals, Rivers och Bocas arenor. På annan plats kan man läsa att ”Simeone kan tvingas klara sig utan Diego Costa i tio veckor”. Anfallaren har bekymmer med en fotskada och kan behöva operation, men något beslut om ett ingrepp är ännu inte taget.

Sport lyckas vända Isco-problemet i Real till något mer än bara skadeglädje för Barçafans. Det blir också en positiv dominoeffekt. Om man vill tro Sport så släpper nu Juventus intresset för Adrien Rabiot för att fokusera på just Isco, vilket gör att ”Barça har fritt fram att hämta fransmannen, som redan bestämt sig för att inte förlänga med PSG”. Sport har ytterligare ett namn för klubben, en spelare i Chelsea: ”Christensen alternativ om Umtiti behöver opereras”.

 

FRANKRIKE

uneRMC Sport sätter mikrofonen under näsan på besvikna Marseilletränaren Rudi Garcia (0-4 mot Eintracht Frankfurt). ”Det är en match att glömma”, säger Garcia, men tänker inte glömma allt. ”Vissa spelare tappade poäng i kväll, det kommer att hjälpa mig när jag gör mina val framöver”, säger han.

L’Equipe har inte ens med OM:s debacle på förstasidan. Åtskilliga sidor tillägnas däremot det franska EL-spelet inne i tidningen, och Jakob Johansson får 5/10 (medelbetyg i laget för kvällen) för sin insats i Rennes seger (1-0 mot Jablonec). På förstasidan drar L’Equipe i stället på en intervju med Nantes relativt nya tränare, veteranen Vahid Halilhodzic. ”Jag såg direkt varför det inte fungerade”, är citatrubriken där. Halilhodzic bedömer fler lag. Folk frågar sig varför det inte fungerat för PSG i Champions League, jag vet svaret, säger han. Påståendet kommer just efter att L’Equipe-journalisten och Halilhodzic diskuterat tränarens ledord: arbete och beslutsamhet (inte minst i organisationen av försvarsspelet). Journalisten: ”Är det denna beslutsamhet som saknas i PSG?”. Halilhodzic: ”Man måste spela tillsammans”. Punkt.

Foot Feminin uppmärksammar att Sofia Jakobssons läckra långskott för Montpellier mot Guingamp utsetts till omgångens mål i franska ligan. Se nedan:

 

TYSKLAND

Weser Kurier-sajten Mein Werder pratar med Ludwig Augustinsson som är tydlig med sina ambitioner. ”Inom ett eller två år vill jag spela med ett topplag”, säger landslagsbacken. Han lägger till att det laget också kan vara Werder Bremen, som han tycker utvecklas åt rätt håll, ”Det var därför jag förlängde”. Vad som tycks locka är de stora Europamatcherna. ”Jag har stora drömmar för framtiden. Jag har spelat Champions League och jag älskade det och vill förstås göra det igen”, säger Augustinsson men understryker, ”I nuläget ligger allt fokus på Werder”.

Sport1 njuter av Eintracht Frankfurts storseger (4-0 mot Marseille). ”Det är en överraskning för oss att vinna gruppen med 15 poäng efter fem omgångar, och i dag var det ett skådespel redan från början”, säger Frankfurttränaren Adi Hütter, och syftar också på inramningen. De 47 000 på läktarna stod för ett magnifikt tifo (se nedan). Uppemot 15 000 fans väntas resa med till den avslutande matchen i Rom, mot Lazio, trots att gruppsegern redan är klar.

Abendzeitung ger ordet till Bayern Münchens ordförande Karl-Heinz Rummenigge, som i sin tur ger tränare Niko Kovac sitt stöd, ”Vi hoppas han är vår tränare inte bara julen 2018 utan också julen 2019 och julen 2020”. Rummenigge lovordar Kovac samtidigt som han också inser att omständigheter styr. ”Vi är alla beredda att ge Kovac hans chans. Men i slutända måste resultaten komma. Femte plats är inte den vi ska ligga på när säsongen är slut”, påpekar Rummenigge.

 

ÖVRIGT

TyC Sport noterar att Boca Juniors inte låter sig nöjas med det senaste beslutet om att spela den uppskjutna Copa Libertadores-finalen. Klubben överklagar i ett uttalande beslutet som Conembol, det sydamerikanska fotbollsförbundet, fattat och hotar på nytt att ytterst vända sig till CAS, idrottens skiljedomstol. Franska L’Equipe är på morgonen tydlig med att uttalandet från Boca Juniors gäller det senaste beslutet om att spela matchen i Madrid. Boca vill att klubben tilldelas titeln.

Het Nieuwsblad (Belgien) skriver om ett ”Svenskt blixtkrig” som fixade poäng åt Malmö FF (2-2 mot Gent). Men här finns också en artikel med annat blågult inslag. Pär Zetterberg satt i går kväll för första gången på Anderlecht bänk, iförd den belgiska klubbens kläder (0-0 mot Spartak Trnava). Fast han har ännu inte riktigt börjat som assisterande tränare, som HLN skriver att rollen är. Tränare Hein Vanhaezebrouck: ”Pär börjar inte officiellt förrän den 1 januari, men är här på besök en vecka och kommer att sitta bredvid mig mot Genk på söndag. Det är nyttigt för honom att lära känna spelarna och vårt sätt att träna så fort som möjligt”.

Salzburger Nachrichten (Österrike) har svar på tal från RB Salzburgs tränare Marco Rose. Han är enligt tyska uppgifter aktuell för Hoffenheim. ”Den enda jag förhandlar med är min dotter om hon ska få en mobiltelefon i julklapp eller inte”, avfärdar Rose. Hans profil lär oavsett lyftas ytterligare i Tyskland efter seger i ”Red Bull-derbyt” mot Leipzig i går (1-0), ”Sagan fortsätter”, skriver Salzburger Nachrichten.

Publicerad 2018-11-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå