POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
24v

Först skäll av tränaren – sedan hyllas Robin Olsen

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

englandDaily Telegraph sammanfattar söndagen med ”Derbykalabalik”. Det handlar väldigt lite om matchen på Stamford Bridge (Chelsea-Fulham 2-0) och väldigt mycket om matcherna på Anfield (Liverpool-Everton 1-0) och Emirates (Arsenal-Tottenham 4-2). Det är dels ”Pickfords tabbe” som gav Liverpool segern och det är dels ”sex mål, sju gula kort, ett rött kort och ett gripande sedan bananskal kastats mot Aubameyang i Arsenals seger”.

The Sun behövde det där bananskalet. Page 3-tidningen älskar moralisk indignation. ”Skamligt”, skriker tidningen ut i stora bokstäver om banaskalsincidenten.

Daily Mirror, tabloidkollegan, är lika skakad. ”Skandalöst”, är det enda ord som tidningen sätter som rubrik på thrillern på Emirates.

The Times famlar efter en bra rubrik på samma tema men lyckas inte bättre än knastertorra ”Bananskal kastat av supporter”. Kreativiteten är större hos fotbollsbilagan. ”Pickfords Anfield Flap” (flap=flaxande) är en snygg flört med Liverpool närmast kultförklarade låt (nåja) ”Anfield Rap”.

Liverpool Echo uppmärksammar efterspelet på Jürgen Klopps galna firande. Liverpooltränaren rusade efter segermålet in på planen och firade med målvakten Alisson. Efteråt uppgav Klopp att han bett motståndartränaren om ursäkt för sitt uppträdande. Echo har svaret i sin rubrik, ”Evertontränaren Marco Silva avfärdar Klopps påstående om ursäkt efter Merseysidederbyt”. ”Nej, han bad inte om ursäkt till mig”, säger Marco Silva, som verkar lika förvånad över frågan, ”Alla dina kollegor frågar samma sak, och ärligt talat såg jag inte vad som hände”.

BBC-krönikören Garth Crooks tar som vanligt ut omgångens elva. den här gången blir det: Alisson (Liverpool) – Zabaleta (West Ham), Duffy (Brighton), Gomez (Livepool) – Rashford (Man United), Torreira (Arsenal), Anderson (West Ham), Townsend (Crystal Palace) – Sterling (Man City), Hernandez (West Ham), Aubameyang (Arsenal).

The Guardian har förstås med matcherna på Emirates och Anfield, men också damfotboll. ”Manchester Citys Georgia Stanway ger Arsenal första förlusten i WSL (2-0)” är dagens snackis. Med svenska ögon sett ar det mer intressant att Hedvig Lindahl var tillbaka i Chelseas mål och höll nollan (1-0 mot Reading). Även Jonna Andersson och Magdalena Eriksson spelade från start i Londonlagets femte raka seger.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger ännu en indikation på VAR knappast dämpat debatten kring domslut i Italien. ”Oavgjord tillställning med boVAR”, är en ytterst fri översättning av dagens största rubrik. Men andemeningen är hur som helst att varistas bestal Roma på straff (2-2 mot Inter). ”Hur kunde de missa straffen? Det är skamligt”, menar Romaikonen Francesco Totti. Robin Olsen får hur som helst tummen upp. Redan i rubriken över spelarbetygen dyker hans namn upp, ”Olsens utveckling fortsätter”. I spelarkommentarerna skriver Gazzettan, ”Han har klättrat i hierarkin och visat vara sig den kanske bästa värvningen i sommar. Han gör inga verkliga mirakel, men var med två gånger på Keita, och sedan på Icardi, Perisic och Brozovic”. Svensken får klart godkända 6,5 av 10 i betyg. Bara Zaniolo och Florenzi i hemmalaget får högre (7/10). Ett annat svenskbetyg: Genoas Oscar Hiljemark får 5,5 (1-2 mot Torino). En dagligen omskriven svensk är Zlatan Ibrahimovic. I dag tar tidningen upp att Paolo Maldini, som sitter i Milans klubbledning, svarar: ”Ibra och Fàbregas? Vi har planer. Vi tänker göra allt för att hamna bland de fyra bästa”. Det är tillräckligt för att stärka Gazzettan i tron att Zlatan från och med januari spelar i rödsvart. Fler bevis? Zlatan har på Instagram tagit ut sitt Dream Team plus avbytare. En av avbytarna är Milans tränare Gennaro Gattuso. Det ser Gazzettan som ”ett meddelande till Milan”. I ett hörn på förstasidan uppmärksammas  EM-lottningen (Bosnien, Grekland, Finland, Armenien och Liechtenstein) med ”Italien ler”.

italyCorriere dello Sport har också fullt fokus på händelserna i Rom. ”Vem kunde inte se den?”, skriver tidningen, och lägger till att ”Roma fick inte tydlig straff med sig”. I rubriken till spelarbetygen skriver CdS om en ”säker” Olsen. Liksom i Gazzettan får han 6,5/10. Rubriken ”Milan går förbi” förkunnar att Gattusos gäng nu roffat åt sig fjärdeplatsen (2-1 mot Parma). Anfallaren och målskytten Patrick Cutrone får frågan om Zlatan Ibrahimovics ankomst. Han tar lugnt på uppgifterna. ”Det har jag ärligt talat inte tänkt på”, säger Cutrone, ”Om Ibra kommer, bra – jag tänker på att träna bra, att försöka bli bättre och vara laget till tjänst”.

LaRoma24 hänvisar till Sky Sport som noterade att allt inte var frid och fröjd med Robin Olsens inledande insats. Tränare Eusebio Di Francesco var missnöjd och skickade tolken Claudio Bisceglia bakom målet mitt under matchen. Uppdrag: att påpeka för svensken att inte göra korta och långsamma uppspel, utan att försöka nå Cengiz Ünder.

 

SPANIEN

spanienMarca kommenterar EM-lottningen med ”Sverige och Norge är våra värsta rivaler”. Men det är en liten rubrik. För i dag radar Marca upp bilder på Lionel Messi och Cristiano Ronaldo med Ballon d’Or, bara för att landa i att ”…och Modric tar bollen från dem”. Det råder knappast någon tvekan. ”I dag tar han emot Ballon d’Or i Paris (20.45) och gör slut på ett decennium av dominans från Messi och CR7”.

AS är betydligt försiktigare. ”Modric och Griezmann hotar Cristiano och Messis dominans”. Förstasidan ägnas också i första hand åt damfotboll. Tidningen firar att det spanska U17-landslaget vunnit VM (2-1 mot Mexiko), ”Ungdomar!”. Turneringens spelare Claudia Pina uppmärksammas också, och hon har hantera bollen (se klipp nedan).

Cadena Ser har en uppdatering. ”Diego Costa kommer att operera höger fot denna vecka”. Atléticoanfallaren har haft problem med den en längre tid. Diego Costa väntas bli bort två månader. Målet är att han honom redo för spel till Madridderbyt och utslagsfasen i Champions League i februari.

Sport slår sig för bröstet. ”Ledare” med tillägget ”Made in Masia”. För Barcelona är tillbaka i ligaledning (2-0 mot Villarreal) och äntligen en egen produkt strålkastarljusen igen, Carles Aleñá. Tillsammans med Gerard Piqué och Ousmane Dembélé får 20-åringen högst spelarbetyg, 8/10.

Mundo Deportivo nöjer med ”Tillbaka som ledare”, och bild på Piqué som firar med Aleñá.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe har det givna budskapet: ”Slut på sviten”. Det följs av ”Efter 14 raka segrar i Ligue 1 tappade PSG poäng av ett mycket offensivt Bordeaux (2-2). Ytterligare en dyster notering: Neymar fick lämna planen skadad. Neymar bad själv om bytet. Enligt L’Equipe är känningen på liknande ställe som innan Liverpoolmatchen förra veckan (sträckning i höger ljumsken). Kom Liverpoolmatchen för tidigt? ”Alla inblandade gav klartecken att det inte fanns några problem”, försäkrar PSG-tränaren Thomas Tuchel, och fortsätter om gårdagens match, ”Han kände ingenting. Och jag tror att stoppade i rättan tid”. Neymar haltade ut till spelarbussen utan att prata med pressen. Undersökning väntar i dag. Jakob Johansson hade liksom resten av Renneslaget en dålig dag på jobbet (1-4 mot Strasbourg). Den svenske landslagsmittfältaren får synnerligen svaga 3/10 i betyg, men det får också en handfull av hans lagkamrater.

RMC Sport uppger att Adrien Rabiot fattat beslut om att inte diskutera nytt kontrakt med PSG. Mittfältaren, som hamnat i tränare Thomas Tuchels frysbox, deltog inte i matchen mot Bordeaux i går av familjeskäl.

 

TYSKLAND

Sport1 för vidare Arjen Robbens ord till Omnisport. Han har fattat ett beslut om framtiden i Bayern München. ”Det är mitt sista år med Bayern”, säger Robben, ”Det har varit tio fantastiska år, så det blir bra. Jag fattade beslutet för några veckor sedan”. Tidigare under söndagen hade klubbpresident Uli Höness sagt, ”Det är troligt att Ribéry och Robben gör sina sista år i Bayern”.

Bild följer upp med tränare Niko Kovacs jakt att sätta ett leende på omgivningens läppar. ”Jag skulle vara glad om klubben fick lite positiva rubriker. Och vad som ger positiva rubriker i Bayern är tydligt: vi måste vinna titlar! Om vi kan göra det skulle jag vara väldigt lycklig, precis som ni alla”, sa Kovac vid en supporterträff i Inzell, där han också bjöd på bayersk schuhplatter-dans, eller försökte i alla fall (se klipp nedan).

Leipziger Volkszeitung konstaterar att Emil Forsberg får nytt sällskap på mittfältet. RB Leipzig, som i går vann utan den skadade svensken (2-0 mot Mönchengladbach), bekräftar att klubben värvat amerikanska landslagsmittfältaren Tyler Adams från Red Bulls-kollegan i New York. 23-åringen har skrivit på till 2023.

Kicker ger ytterligare skäl till att tro att Christian Pulisic är på väg bort från Dortmund. Kontraktet går ut 2020, inga samtal om ett nytt förekommer och klubben uppges på nytt beredd att lyssna på bud till sommaren.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) noterar att Bröndby blev första lag att i Superligans historia att ställa upp en startelva helt utan danskar. En av dem blev matchvinnare: Simon Tibbling (1-0 mot Hobro). ”Att vinna matcher är det enda fokus vi har. Vi har haft ett tufft halvår”, säger svensken efteråt. BT tar som en av tre punkter från matchen upp att ”Simon Tibbling bör alltid spela”. Tibbling var tillbaka i startelvan efter tre matcher på bänken. ”Och det bör han objektivt sett alltid vara”, skriver tidningen och prisar hans insats, ”Att Tibbling är en av lagets fyra bästa mittfältare bör vara utom diskussion”.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) kan inte annat än ge tummen upp till några svenskar som haft det tungt men var tillbaka som målskyttar i går. Sam Larsson får 7,5/10 för Feyenoord (2-1 mot PSV Eindhoven) och Kristoffer Peterson 7/10 (4-1 mot Venlo). Voetbal International lockar till läsning med rubriken ”Berghuis och Van Bronckhorst lovordar ’Hazard-lik’ Larsson”. Jo, både lagkamraten och tränaren hyllar svensken, men det där med Hazard, det drar Larsson själv in som en parentes efter sitt mål. ”Det var ett bra mål, firande också, det var lite som Eden Hazard i Chelsea”, säger han, och fortsätter: ”Efter träningen stannar jag alltid kvar en stund för att över långskott. Hittills hade jag bara gjort mål i cupen, så det känns skönt att få utdelning i ligan också”.

Diario Olé (Argentina) såg hur River Plate-fansen levde ut sin frustration med flytten av returmötet i Copa Libertadores i samband med nattens match (3-1 mot Gimnasia). Ramsorna hånade Boca Juniors och Conembol men vände sig också mot egna barra brava (ultras). Mest iögonfallande var att fansen i protest hängt sina banderoller upp och ner. Däremot hängde bravasgruppen Los Borrachos del Tablón som vanligt (se bilder nedan).

Publicerad 2018-12-03 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå