POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
24v

Man City riskerar att portas från Champions League

Rubrikämne i rött, scrolla ned
”Missa inte” i grönt, scrolla ned

ENGLAND

The Sun rasslar med nycklar till fängelsehålor. ”Ställs till svars” används tre gånger som rubrik – för Klopps planstormning, för Tottenham- och Arsenalspelarnas kurr och för bananskalskastaren på Emirates. Sistnämnde visar sig för övrigt vara en 57-årig skåpbilsförare och Tottenhamfan. ”Jag är inte rasist på något viss. Jag är själv grek-cypriot. Jag är hundra procent icke-rasist. Jag svär på mina barns liv”, säger han. Dagens fetaste rubrik, som spelar mot de andra tre mindre, är ”Portade”. Den följs av ”Man City riskerar att stängas ute från Champions League nästa säsong”.

englandThe Times toppar med samma ämne, ”City riskerar utestängning från Champions League”. Klubbens sponsorkontrakt misstänks ha manipulerats, ett brott mot Financial Fair Play. Granskningens resultat väntas ”mycket snart” och Times uppger att det väntas komma med rekommendation att klubben ställs till svars. På sportettan finns vidare ”Pogba skyller på Uniteds taktik”. Uppgifter tidigare har gjort gällande att tränare José Mourinho kraftfullt kritiserade Pogba efter Southamptonmatchen. Pogba ska ha svarat att ”han hade ingen att spela till eftersom hans tränares taktik inte tillåter spelare att röra sig fritt framför honom”, skriver Times. Enligt tidningens källor var däremot stämningen mellan de båda inte särskilt uppjagad .

Daily Mirror grottar i stället ner sig i Unitedtränarens senaste klagosång. ”Det är ett mirakel om vi kommer bland de fyra främsta”, är dagens stora rubrik. Till brasiliansk tv ska Mourinho ha sagt, ”Förra året sa jag att en andra plats var något fantastiskt, med tanke på den kvalitet vi hade jämfört med de andra som slåss om en topp-fyra-placering. Den här säsongen, med fler problem, finns bevis för vad jag sa inför säsongen – att det skulle bli en tuff säsong. Målet är att vinna så många poäng som möjligt, och satsa på nästan ett mirakel och bli topp-fyra”.

Daliy Telegraph trumpeterar ut ”Exklusivt: Southampton hoppas presentera Ralph Hasenhüttl som ny tränare innan veckan är slut. Det ligger också i linje med tyska uppgifter (se Süddeutsche Zeitung nedan). Hasenhüttl, senast i RB Leipzig, ersätter i så fall Mark Hughes som ficks sparken i går.

Daily Mail toppar med portningshotet mot Man City och bananskalsmannens försvarstal, men har också priset Southampton får betala sparkade Hughes för sveda och värk: sex miljoner pund. Hughes var sex månader in på ett treårskontrakt.

Yorkshire Evening Post uppger att Pawel Cibicki är aktuell för en flytt till den amerikanska ligan i januari. MLS-klubbar har visat intresse för ex-MFF:aren och Leeds vill gärna sälja.. Även Molde, dit Cibicki senast var utlånad, kan vara ett alternativ.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport har honom på bild igen på förstasidan: Zlatan Ibrahimovic. ”4×4” är ”Milans attack mot Champions League”. Det följs av ingressen ”I januari med Higuaín, Cutrone, Paqueta och, kanske, Ibra. För att i alla fall säkra fjärdeplatsen”. Tidningen skriver senare att ”Med Zlatan skulle potentialen i offensiven vara enorm”. Även om en del Milanprofiler uttryckt tveksamheter till en återkomst, avslutar Gazzettan artikeln med att påminna också om det kommersiella värdet för den rödsvarta klubben. ”I det avseende skulle Zlatans stora återkomst vara en garanterad succé. Föreställ er en gigantiska Ibrahimovic på reklampelarna i Milano som gör reklam för biljetter till andra halvan av säsongen…”. Tidningen har mer om Milans mercato ”Fàbregas i januari och Bakayoko i sommar”, leder in på förhandlingarna med Chelsea. Enligt Gazzettan har Londonklubben nu sagt nej till Milans intresse för Andreas Christensen. Daansken stannar. Fàbregas har intresse från Kina och senast Vissel Kobe i Japan, där Iniesta och David Villa vill välkomna honom. Men mittfältaren är mer intresserad av Milan. Chelsea vill ha tio miljoner euro i januari, Milan vill betala betydligt mindre. Gårdagens enda Serie A-match får rubriken ”Atalanta knockat, Napoli fortsatt åtta poäng bakom Juve” (2-1 till Napoli)

Corriere dello Sport använder matchen med en flört åt Ballon d’Or-galan i Paris i går. ”Arek guld värd”. Milik slog in segermålet fyra minuter efter sitt inhopp. Sedan synar CdS en värvning av Zlatan. ”Priset för Ibra” är den tredje största rubriken på förstasidan. Ämnet är inte pengarna. Det är att svensken tar plats. Stor plats. ”Värvningen av Zlatan riskerar att straffa talangen Cutrone, som gör ett mål var 113:e minut”, skriver CdS. Vidare uppmärksammar tidningen köpet av Serie B:s ledarlag Palermo. Det är brittiska bolaget Global Futures Sports som ta över den sicilianska klubben. Tidigare Bari- och Sampdoriaspelaren David Platt är konsult åt bolaget.

Tuttosport har provocerande ”Vill ni ha Isco? 700 miljoner euro!”. Det bottnar i att Real Madrids president ”Florentino Peréz säger att han (Isco) bara får lämna om någon betalar hans utköpsklausul”. Tuttosport kallar det ”Den senaste galenskapen från Real Madrid när slaget om den spanska stjärnan börjar”.

 

SPANIEN

spanienMarca-redaktionen ställer sig upp i galakläder och torkar troligen tårar till Luka Modrics ord. ”Min dröm som barn var att spela i en stor klubb, Ballon d’Or var mer än en dröm”. Tidningen påpekar att det varit ”ett magiskt år” för kroaten som ”vunnit alla individuella priser”. Marca skriver också om att alla inte tog vinnarvalet med ro. ”Stor ilska bland nära till Cristiano Ronaldo”, tar inte minst upp hans syster Elma Aveiros ord på Instagram till en bild på sin bror med Ballon d’Or i händerna. ”Tyvärr är det här en värld som lever på de fattiga, på maffian och på förbannade pengar. Guds kraft är större än all förruttnelsen. Gud tar sin tid men misslyckas aldrig”, skriver hon. Systern Katia är mer jordnära. Även hon har lagt upp en bild på sin bror med Ballon d’Or, men med texten ”Bästa spelaren i världen…för de som förstår fotboll förstås”.

AS syns i tidningskiosker med bild på Modric som tittar fram bakom sin boll till rubriken ”Vitt guld”. Citatet som infogas under bilden är också lågmält. ”Om jag vunnit Ballon d’Or är det för att jag gjort något speciellt”. Bredvid finns också poängen för toppkvintetten i jakten på den eftertraktade pokalen; Modric 756, Cristiano Ronaldo 476, Griezmann 414, Mbappé 347 och Messi 280.

Mundo Deportivo sopar rent rent på förstasidan. Men inte för Modric eller Ballon d’Or. Det är för José Luis Núñez, som avlidit. Han var president i Barcelona 1978-2000. inga andra sportnyheter finns på ettan.

Sport tillägnar José Luis Núñez både förstasida och baksida. Men, jo, det finns ett litet hörn för det där priset som delades ut i går kväll. Det får rubriken. ”Modric vinner orättvist Ballon d’Or”. Enligt tidningen ”frågar sig fotbollsvärlden varför Messi inte var ett alternativ”.

 

FRANKRIKE

France Football har bara ögon för sitt Ballon d’Or-pris. I fokus är intervjuer med vinnarna. ”Jag är glad över att någon normal kan vinna Ballon d’Or”, säger Luka Modric. Ett svenskt namn dyker upp när damvinnaren Ada Hegerberg får frågan om första gången hon hörde om Lyon, hennes nuvarande klubb. ”Jag måste erkänna att jag framför allt följde svenskan Lotta Schelin. Symbolen för damfotboll, det var hon. Det var så jag förstod att OL var en storklubb”, säger Hegerberg. Även vid The Best-galan i höstas uppmärksammade norskan sin svenska förebild. Sexistbråket från gårdagens gala kring Hegerberg kan du läsa om här.

frankrikeL’Equipe skriver om ”Nya vindar” kring Ballon d’Or, vilket utmärks av bild på vinnartrion Modric, Hegenberger och Mbappé. Tidningen har också en intervju med herrtrean Antoine Griezmann. ”Det är en liten besvikelse, det är sant, jag trodde verkligen på det”, säger fransmannen, som samtidigt är noga med att påpeka att Modric förtjänar Ballon d’Or. På förstasidan finns också att ”Rabiot distanserar sig från PSG”. Det är i stort samma uppgifter som RMC Sport hade häromdagen: allt mer pekar på att mittfältaren lämnar klubben. ”Tendensen är ett klubbyte i sommar”, skriver L’Equipe. Det är då kontraktet går ut. Barcelona, Juventus och Tottenham nämns som intresserade. Rabiot sägs i nuläget föredra att slå ner bopålarna i närheten av Camp Nou.

Ouest France tycks anse att Alexander Kacaniklic nog också får tänka på att packa resväskor. ”Det krävs en rejäl städning”, säger Nantes tränare Vahid Halilhodzic om omklädningsrummet, och pratar inte golv och väggar, utan spelare. Ouest France nämner Kacaiklic som en av spelarna som är exempel på ”grotesk rekrytering på långa kontrakt”. Svensken är vanligen inte med i Nantes matchtrupp.

 

TYSKLAND

Süddeutsche Zeitung har vanligen koll på saker och ting. Liksom Daily Telegraph är SZ inne på att Ralph Hasenhüttl snart kan bli tränare för Southampton”. Kontraktet är inte påskrivet men SZ tror det kan gå snabbt, att Hasenhüttl tar över kort efter matchen mot Tottenham i veckan.

RB Live konstaterar att Emil Forsberg ännu inte kan delta i den kollektiva träningen. Som RB Leipzig meddelade i går så tränar svensken fortsatt individuellt. Comebacken dröjer.

Kicker har Sebastian Andersson som Omgångens spelare i 2 Bundesliga. Svensken gjorde två mål för Union Berlin.

 

ÖVRIGT

ovrigtDaily Star (Skottland) plockar in en svensk på sportettan av sin skotska upplaga. ”Lustig: Jag firade för tidigt”. Celticsvensken retade galla på motståndare i samband med helgens cupfinal (1-0 mot Aberdeen). ”Jag trodde slutsignalen gått. Jag sprang till Ryan (målskytten) för han hade gjort ett snyggt mål”. Lustig kritiserades för att ha skrikit åt unge Aberdeenbacken Lewis Ferguson. Lustig tillbakavisar det helt. ”De säger att jag var ute efter den 19-årige killen, men jag skrek åt McInnes (Aberdeens tränare) för vi hade retades lite”, säger Lustig, som står på sig. ”Ibland är man kanske inte nöjd med saker och ting efteråt. Men det handlar om känslor, och jag kommer inte springa ut på planen för att bara vara en snäll pojke. Om det känner sig ledsna så ber jag om ursäkt. Det var en final och pokal att vinna. Vi kommer aldrig att bli bästa vänner”.

ESPN Brasil (Brasilien) får bekräftelse från Palmeiras guldtränare Luiz Felipe Scolari, att han har erbjudande att ta över Colombias landslag. ”Jag ska tänka över det”, säger 70-åringen med ett massivt cv på 27 klubbar eller landslag, och som inkluderar bland annat Brasilien, Portugal och Chelsea.

Toronto Star (Kanada) förmedlar det officiella beskedet att Simon Karlsson Adjei skrivit på för York9 FC i den kanadensiska ligan. Anfallaren vann den gångna säsongen skytteligan i division 2 Östra Götaland med 30 mål för Assyriska IK.

Publicerad 2018-12-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå