POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Skandal i La Liga: ”Sju spelare mutade”

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

englandDaily Telegraph gör absolut inget för att sudda ut frågetecknen kring Chelseas nästa tränare. Tvärtom. Kandidaterna blir bara fler. Under ”Sarri redo för Juventus medan Chelsea gör lista på hans ersättare”, nämns Frank Lampard (Derby), Nuno Espirito Santo (Wolves), Steve Holland (ass förbundskapten, England), Max Allegri (ex-Juve) och så ESPN:s tillskott i går, Ken Semas tränare Javi Garcia (Watford).

Daily Mail uppmärksammar samtidigt Jorginhos varning till Sarri om en flytt till Juventus. ”Napoifansen har honom fortfarande i sina hjärtan, det är normalt om de blir arga. De är passionerade, de kan se det som ett förräderi”, menar Chelseamittfältaren.

Daily Mirror plockar också fram krigsretoriken men håller sig till norra England. Ordleken ”Manc o war” beskriver kampen mellan Man City och Man United om João Félix. 120 miljoner pund är prislappen på Benficas juvel, som Real Madrid också gärna vill sätta i sin krona. Mirror ger sedan även plats för en krigshjälte. Divock Origi, som gav Tottenham nådastöten vid Slaget på Wanda Metropolitan, erbjuds nytt kontrakt av Liverpool.

Liverpool Echo bjuder på dagens fredspipa. Det berömda Prince Ruperts Tower, som finns på Evertons klubbmärke, vandaliserades av Liverpoolfans vid segerparaden. Graffiti om LFC:s sjätte CL-titel sprejades. Men andra Liverpoolfans har nu tvättat rent tornet och friden har återvänt.

The Independent befinner sig i stället på Old Trafford, där lugnet sällan härskar. ”Exklusivt: United satsar på Maddison”, berättar tidningen, och menar att klubben gått passerat Liverpool, Man City och Tottenham och placerat sig i pole position för värvningen av Leicesterstjärnan. Prislappen på 22-åringen beräknas till 60 miljoner pund.

The Times letar sig långt österut för att få till sin stora transferstory för dagen. ”Kineser vill ha Aubameyang”. Guangzhou Evergrande och Shanghai SIPG påstås båda beredda att erbjuda den 30-årige Arsenalanfallaren sisådär 300 000 pund i veckan för att kicka boll.

Omnisport pratar med Leeds ex-tränare Simon Grayson, som tycker klubben kan göra sig av med sin svenska landslagsback. ”Det finns andra spelare jag skulle behålla före Pontus Jansson”, säger han, och låter inte helt övertygad om Janssons förträfflighet, ”Jag tycker Jansson gör bra ifrån sig när han är koncentrerad på vad han ska göra, som back”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport välkomnar på nytt det stundande ”giftermålet” mellan Sarri och Juventus. I dag dessutom med tillägget i ”kyrkan”. ”Chiesa” på italienska. För Fiorentinas Federico Chiesa blir ”första bröllopspresenten till den nya tränaren”.

Corriere dello Sport är av annan åsikt. Inte om tränare, som bara är en ”Nedräkning för Sarri”. Men dagens stora rubrik är ”Pingpong Chiesa”. Fiorentinas ägare Della Valle har inga planer på att sälja stjärnan till varken Juve eller Inter. På annat håll påstår tidningen att Manchester ”United provar att bestiga K2, redo med 95 miljoner euro för Koulibaly”. Men Napolis ägare De Laurentiis har ingen lust att lyssna på några bud under utköpsklausulen på 150 milj euro.

Tuttosport har beskedet ”CR7: Ja till Sarri”. Tidningen menar att portugisen är positiv till tränarens attackinriktade fotboll.

Sky Sport Italia tycker även Sven-Göran Eriksson ska .få säga sitt om Juves förmodade nya tränarnamn. ”Sarri är stark, han är bra, precis som Juventus som vunnit så många mästerskap de senaste åren. Men de har inte lyckats vinna Champions League. Med Sarri kan de göra det”, tycker svensken. Tv-kanalens transferguru Gianluca Di Marzio påstår att Juventus doppat tårna i vattnet kring Paul Pogba. Sportchefen Fabio Paratici ska ha gjort en informell förfrågan till Manchester United och spelarens agent Mino Raiola.

 

SPANIEN

spanienMarca viker förstasidan åt den stora matchfixningsskandalen i La Liga, ”Sju spelare var köpta”. Det är El Mundos avslöjande att spelarna i Real Valladolid hade blivit mutade för att förlora den avslutande matchen mot Valencia. Marca rapporterar vidare att Ferland Mendy gett klartecken till Real Madrid och att Lyonbacken kan genom läkarundersökning ”inom de närmaste timmarna”, som det så populärt brukar nämnas i spansk press. Priset är cirka 50 miljoner euro.

AS menar att ”Real Madrid drar sig undan Neymar”. Tidningen menar att det är annat än sportsliga skäl bakom beslutet. Dels har supportrarnas åsikt påverkat klubbpresident Florentino Pérez, dels har spelarens svärtade rykte påverkat. På förstasidan uppger AS också att ”Brasilianska backen Lodi är väldigt nära Atlético”.

Sport skriver om en ”Revolution”. Det är de randiga Barçatröjorna som blir rutiga. I går kom det officiella beskedet på den kontroversiella förändringen som varit en illa dold hemlighet en längre tid.

Mundo Deportivo har samma tröja i fokus under rubriken ”Nya Barça”. Tidningen har också en läsaromröstning som pekar på de polariserade åsikterna. På tisdag morgon hade 24 procent gett den 10/10, men hela 63 procent hade också gett den 0/10.

 

FRANKRIKE

frankrikeNice-Matin ger dagens största rubrik åt ”OGC Nice: Köpet på bana”. Det är den brittiska mångmiljardären Jim Ratcliffe som till slut håller på att ro i hamn klubbvärvningen för cirka 100 miljoner euro.

L’Equipe tilldelar köpet av Nice ett hörn av förstasidan. Ett annat får Neymars skamfilade rykte. En varumärkesjurist, Didier Poulmaire, menar att brassens kommersiella partners inte är största förlorare när det blåser snålt kring honom, senast med våldtäktsanklagelse. ”Det första märket som är associerat med Neymar och som kan lida av denna affär är PSG, för klubben har byggt mycket av sin massmediala exponering i världen på varumärket Neymar”, påpekar Poulmaire.

Le Parisien levererar en intervju med Thomas Meunier. Han har inte kommit över förlusten i CL. ”PSG-Manchester United är bara det största skämtet i fotbollshistorien. Jag hade kunnat sätta en miljon euro på att vi inte kunde förlora”, säger belgaren.

 

TYSKLAND

tysklandBild spinner vidare på Klopp-till-Bayern. I går fanns legendaren Franz Benckenbauer suktande ord efter Liverpooltränaren på förstasidan. I dag bjuder Bild på ”Så svarar Klopp på ett skifte till Bayern”. Det blir ett diplomatiskt svar. ”Jag har ett långtidskontrakt i Liverpool. Både Bayern och Dortmund har bra tränare, och vad som händer om fem år eller mer, det vet jag inte”. På frågan om han känner en mättnad efter CL-titeln svarar den jovialiske tränaren, ”Struntprat. Det är som Tour de France. Vinnaren har den gula ledartröjan men det betyder inte att han vilar på sina lagrar”. De målande beskrivningarna fortsätter om CL-titeln. ”Att hålla sig kvar i semifinalen var som att bestiga ett 8 000 meter högt berg och finalen som den lyckade nedfärden. Nu får jag låta det hela sjunka in”.

Sport Bild drar i handbromsen på Bayerns silly season-karusell. TZ uppgav under måndagen att klubben lagt ett bud på 90 miljoner euro för Kai Havertz, som Bayer Leverkusen nobbat. Inget sådant bud ska ha skett enligt Sport Bilds källor. Inte heller har något bud lagts på Leroy Sané, vilket transfergurun Fabrizio Romano påstått.

Express Düsseldorfupplaga uppger att Fortuna kan värva svenskt. Enligt tidningen är ett lån av Watfords Ken Sema aktuellt. Mittfältaren har fått lite speltid i PL-klubben och Express påpekar att Fortuna är bra på att utveckla lånespelare.


ÖVRIGT

gazettaSpor Time (Grekland) ger Marcus Berg förstasidan under feta rubriken ”Kommer”. Olympiakos uppges nu nära att göra klart med den svenske landslagsanfallaren. ”Bara ett ’ja’ från Berg fattas”, skriver tidningen i dag. SDNA rapporterar att Daniel Sundgren väntas till Thessaloniki under eftermiddagen för att skriva på för Aris.

Globo Esporte (Brasilien) har en uppdatering kring våldtäktsanklagelserna mot Neymar. Den anklagande kvinnans första advokat ska ha avslutat sitt åtagande på grund av motsägelser i kvinnans vittnesmål. Först ska anmälan ha gällt misshandel, sedan ändrade sig kvinnan och gjorde tillsammans med en annan advokat en anmälan om våldtäkt.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS

frnaceFrance Football (Frankrike) presenterar sin VM-bilaga. Tidningen tycks inte alls tro på Sverige. Bland betygsatta favoriter finns i nämnd ordning USA, Frankrike, Tyskland, England, Australien, Nederländerna, Kanada och Brasilien. That’s it. Lyonstjärnan Eugénie Le Sommer ser i alla fall ett möjligt hot från nordliga breddgrader. Frankrike möjligheter nämns, varpå Le Sommer svarar, ”Det finns många favoriter: USA, Tyskland, Brasilien, Sverige…”. Voilà.

 

 

TILLBAKABLICK

Headlines 4 juni 2018: Raheem-bashing härjar i de engelska medierna. Den senaste efter en tatuering på ett vapen. ”Daily Telegraph-krönikören Oliver Brown kommenterar tatueringsstormen och hans sena ankomsten till landslagssamlingen. ’Det finns ingen medievendetta mot Raheem Sterling – det enda bläck han behöver är från positiva rubriker’”.
Sedan: Engelsk press genomgick en självrannsakan men först efter det att Sterling levererat för klubb- och landslag samt utsatts för rasistiska påhopp. I dag ses 24-åringen som en förebild.

Publicerad 2019-06-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto