POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Arsenal vänder sig till Ljungberg”

ENGLAND

D8RUoLtXkAEPd_5

The Times pryder sportettan med endast en fotbollsrubrik, ”Arsenal vänder sig till Ljungberg”. Svenskens tränarinsatser med U23-laget har enligt Times imponerat så pass på Unai Emery att Ljungberg nu flyttas upp till spanjorens inre krets kring a-laget.

The Independent slår upp att ”Islamofobin i Liverpool har minskat sedan Salah anlände”. En undersökning av Stanforduniversitet visar att islamofobiska hatbrott i regionen de senaste två åren minskat med 18,9 procent. Antimuslimska tweets av lagets fans har också minskat med hälften.

FourFourTwo framför en hälsning från Diego Maradona till den röda halvan av Manchester. ”Om United behöver en tränare så är jag rätta mannen”, säger Maradona, ”Jag vet att de säljer en massa tröjor runtom i världen, men de behöver vinna titlar, och det kan jag ordna”.

Sky Sports hävdar att Giovani Lo Celso vill flytta till Tottenham. Samtal mellan CL-finalisten och Real Betis om den 23-årige mittfältaren pågår.

 

ITALIEN

1_italien

Vanity Fair har det mest italienska av italienska svar från Maurizio Sarri. Och en förklaring till varför flyttlasset bär hemåt. ”För oss italienare är hemlängtan en stark känsla. Man kan uppleva att något saknas. Det har varit ett tufft år. Jag börjar känna att vänner är långt borta, liksom de gamla föräldrarna man sällan ser”, säger han, innan han skyndar att tillägga, ”Men i min ålder har jag bara råd att göra professionella val”.

Tuttosport bjuder på ett fotomontage med tränaren i Juventuskostym och rubriken, ”Sarri klär sig i Juve”. Tidningen plockar också upp ett annat citat från Vanity Fair-intervjun, ”Man kan inte vara trogen en fru man skilt sig från”. En hänvisning till känslorna valet av Juventus skulle väcka hos hans gamla fans i Neapel.

La Repubblica har enligt Napolisajter budskap från Zlatan Ibrahimovic till Carlo Ancelotti: ”Om du behöver en hjälpande hand i Napoli så kommer jag springande”. Det är inget desperat rop efter en flytt, däremot en lättsam och uppskattad videohälsning till Ancelottis 60-årsdag.

Gazzetta dello Sport levererar ”Så här ska Napoli utmana Inter om Lukaku”. Bland annat är det med en lön på furstliga tio miljoner euro efter skatt. Men belgaren, som Man United vill ha 70 miljoner euro för, vill helst spela under Antonio Conte. Fiorentinas nya ägare Rocco Commisso ikläds Onkel Sam-mundering på förstasidan. 170 miljoner euro betalar han Della Valle för klubben. Samtidigt tycks bekymren fortsätta. Lagets anfallare Federico Chiesa har sagt ja till Juventus kontraktsförslag.

Corriere dello Sport tilldelar ”Det amerikanska Florens” störst rubrik. Enligt tidningen är också ex-Milantränaren Gennaro Gattuso aktuell för Fiorentina.

 

SPANIEN

1-spanien

Marca pryder inte oväntat förstasidan med Real Madrids nyförvärv Luka Jovic. Eller ”Golic” som målskytten kallas i en rubrik inne i tidningen. Ferland Mendy och Eden Hazard är också på gång. I Hazards fall  skapar tröjnummer lite huvudbry. Belgaren är en stjärna och behöver ett nummer som matchar det. I nuläget är bara intetsägande 16 ledig av lägre nummer, men Marianos nummer 7 kan bli aktuellt, menar Marca.

AS är också övertygad om att ”Real köper mål” med värvningen av Jovic.

Sport blickar mot norrut. ”Sista buden på De Ligt” kommer med en handfull klubbmärken: Barcelona, Juventus, PSG, Manchester United och Liverpool. ”Holländaren har fem erbjudanden och måste inom en vecka bestämma sig om framtiden”.

Mundo Deportivo behandlar ”Fallet Semedo”, som vill lämna Barcelona för fler spelminuter. ”Atlético vill ha honom, Barça pekar på utköpsklausulen på 100 miljoner euro”, skriver MD.

Cadena Cope menar att den uppdagade muthärvan i La Liga INTE kommer att leda till att någon klubb bestraffas med exempelvis tvångsnedflyttning. Endast personliga straff är aktuella.

Catalunya Radio uppger att David Beckham har siktet inställt på Luis Suárez. Den engelske legendaren vill värva Barcelonaanfallaren till sin nya klubb Inter Miami, när den MLS-debuterar 2020.

La Sexta-journalisten José Luis Sánchez ägnar också sin tid åt att knåpa ihop historier till helknasiga fotbolls-tv-showen Jugones El Chiringuito. Gårdagens verk: Kylian Mbappés entourage försöker pressa PSG att släppa honom till Real Madrid. Right.

 

FRANKRIKE

1_gfrank

L’Equipe konstaterar att ”Real går på offensiven” med sina värvningar. Lyons Ferland Mendy väntas genomgå sin läkarundersökning under förmiddagen. Samtidigt påpekar tidningen i en annan rubrik att ”De har inte glömt Hazard och Pogba”. Båda spelarna är fortfarande aktuella för Real.

Le Parisien presenterar sin VM-guide på förstasidan. Men den är riktigt mager. Blott 12 sidor. Mager är också damernas ersättning. ”En VM-buckla värd 40 000 euro”, är dagens största rubrik, ”Vid VM-seger får damlandslaget nästan bara en tiondel av vad herrarna fick förra året”. Herrlandslagets spelare fick i slutändan 370 000 euro var.

 

TYSKLAND

SportBild snackar med Bayernbossen Karl-Heinz Rummenigge om Leroy Sané. ”Spelaren måste först bestämma om han vill komma till Bayern. Först därefter kan vi tala med Manchester City. Leroy verkar inte ha bestämt sig ännu. Hasan Salihamidžić (sportchef) för samtalen. Jag tycker det är en spännande spelare, både på planen och som person”, säger Rummenigge.

Sport1 hade sin egen stund med Rummenigge, och fick definitiv bekräftelse på att inlånade James Rodriguez återvänder till Real Madrid. ”Beslutet togs i princip när han innan säsongens slut kom till mig och bad oss att inte utlösa utköpsklausulen. Hans agent (Jorge Mendes) upprepade det för några dagar sedan”, säger Rummenigge.

 

ÖVRIGT

1-ovrigt

BT (Danmark) har utsett ”Säsongens tio bästa köp”. På fjärde plats återfinns Bröndbys värvning av Simon Hedlund från Union Berlin. Politiken har mer Bröndby. Tidningen uppger att Köpenhamnsklubben har planer på att föröka värva tillbaka tidigare lagkaptenen Johan Larsson, som har en tung tid i Guingamp bakom sig.

Sport Day (Grekland) deltar glatt i Berg-till Olympiakos-frossan som drabbat Atens sportpress. Dagens stora rubrik är ”Packat och klart”. På stor bild finns Marcus med sin fru Josefine. Anledningen är att hon postat en Instatory med bild på en resväska och texten ”And packing again #neverendingstory”. Ett tydligt tecken på den förestående flytten till Olympiakos, eller hur?

Het Laatste Nieuws (Belgien) och dess Englandskorre Kristof Terreur påpekar att Chelseas starka kvinna Marina Granovskaja försöker krama ut så många euro det bara går ur Real Madrid för Eden Hazard. Priset har redan dragit iväg till 120 miljoner euro, men enligt HLN vill Granovskaja ha 130 milj euro.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS

EFE (Spanien) sammanfattar grupp F med att ”Sverige är enda hotet mot USA:s förstaplats”. Samtidigt lägger nyhetsbyrån till att ”Svensk fotboll genomgår en svår period. Ligan är inte längre ledande i Europa. Försvunna är de gyllene tiderna med Malmö, Linköping, Rosengård och glittriga Tyresö”.

 

TILLBAKABLICK

Headlines 5 juni 2018: Bild gör något ovanligt. Under stora rubriken ”Karius-blundrar berodde på hjärnskakning”, drar tidningen officiellt tillbaka sitt betyg på Liverpoolmålvakten från Champions League-finalen. Karius fick en sexa, det sämsta betyget på hela skalan. ”Efter smällen med Ramos upplevde jag att Karius var förändrad och försämrad”, säger Michael Ehnert, chefläkare på sportmedicinska institutet i Hamburg och tidigare ringläkare i internationell boxning, ”Karius reaktioner var tydliga; han hade svårt med koordinationen, vilket kan ha lett till det första misstaget, och han hade svårt med att bedömning av fart, vilket kan ha lett till det andra misstaget”.
Sedan: Karius lånades ett par månader senare ut till Besiktas i Turkiet. Framgångarna har varit måttliga och framtiden är oviss. Förra veckan sprejade någon ”Loser” på flickvännens bil.

Publicerad 2019-06-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto