POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Hon säkrade en och halv miljard för Hazard”

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

england

Daily Express använder John Stones tacksamma efternamn (”Stenar”) för att sätta färg på rubriken efter Englands förlust (1-3 mot Nederländerna). ”Stones roll over for Dutch”, ger en bildlig beskrivning av backens misstag.

Daily Mirror använder samma tema med ”England sink like a Stones” (”England sjunker som stenar”). Här finns också dagens andra stora rubrikämne i engelsk press, ”Real och Chelsea överens om Hazard för 88 miljoner pund”.

Daily Telegraph understryker som övriga tidningar att summan kan stiga till hela 130 miljoner pund, motsvarande 1,5 miljarder kr, via olika bonusar. Enligt tidningen handlar det dessutom om bonusar som är lätt uppnådda, och som Roman Abramovitjs högra hand och hårda förhandlare Marina Granovskaja fixat fram. Chelsea är därför ”extremt övertygad om att få hela övergångssumman”, skriver Telegraph. Reals första bud 28-åringen ska enligt spanska uppgifter ha varit på motsvarande 70 miljoner pund. Hazard hade bara ett år kvar på kontraktet med Londonklubben.

The Times har med både 130 miljoner pund för Hazard och Englands förlust på sportettan. Dessutom ger tidningen stackars Stones 3/10 i betyg. Kvällens högsta betyg får en annan back, Nederländernas Virgil Van Dijk, med 8/10.

 

ITALIEN

nglandLa Gazzetta dello Sport pryder förstasidan med Lillestjärnan Nicolas Pépé. Inter ska ha lagt ett bud på 70 miljoner pund, men även Liverpool och Man United är anfallaren på spåren. I Inter kommer Mauro Icardi att få beskedet att han inte ingår i nya tränaren Antonio Contes planer.

Corriere dello Sport dröjer sig kvar vid maktskiftet i Fiorentina genom ”Diegos testamente”, en intervju med den säljande ägaren. ”Ett betyg på mitt ägande? Jag skulle ge det sju eller åtta av tio”, säger Diego Della Valle om de 17 åren i kubben. Om anfallsstjärnan Federico Chiesa, som jagas av Inter och Juve, säger Della Valle: ”Han stannar minst ett år till”.

Sky Sport Italia uppger via Gianluca Di Marzio att Gianluigi Buffon bläddrar bland olika erbjudanden. De har strömmat in från Kina, Tyskland, Italien, Brasilien (Fluminense) och Turkiet (Fenerbahçe). Och så från Barcelona. Den katalanska klubben vill ha 41-åringen som backup till Marc-André Ter Stegen.

 

SPANIEN

spanienMarca hälsar Hazard med ett ”Välkommen till 100-klubben”. Det är antalet miljoner euro Real Madrid initialt betalar Chelsea för belgaren. ”Klubben” består i övrigt av Neymar (x2), Mbappé, Coutinho, Pogba, Dembélé, Cristiano Ronaldo och Bale. Hazards officiella presentation väntas först nästa vecka, efter EM-kvalspelet. När Ferland Mendy presenteras är oklart. Köpet har försinkats på grund av att det krävs ännu en läkarundersökning. Lyonbacken har en höftskada, skriver spanska tidningar. Atlético har beslutat sig för att utnyttja köpoptionen på 55 miljoner euro för Álvaro Morata, men har bett Chelsea om att få sprida ut betalningen under året för att underlätta andra värvningar i sommar.

AS, som mest är tennis på förstasidan, uppger att Brasiliens förbundskapten nobbar Vinicius Jr. Real Madrid-anfallaren var favorit att ersätta skadade Neymar i Copa América-truppen, men enligt AS faller valet på Renato Augusto (Beijing Guan).

El Chringuito TV borde bjuda på dagens stora glädjebesked. Programledaren Josep Pedrerol lovade i går att utebli från dagens sändningar om Eden Hazard-affären inte blev helt klar under gårdagen. Det känns nästan rimligt att anta att Real Madrid sköt upp offentliggörandet bara för detta.

Sport synar Barças anfallsfunderingar med att ”Rashford är plan B!”. Klubben ska redan ha varit i kontakt med Manchester United för att känna av läget, om det är så att andra alternativ som nummer 9 inte löser sig.

Mundo Deportivo har också en ”Plan B” på förstasidan men den handlar om det spanska landslaget. ”Plan B mot en enkel motståndare” handlar inte om den kommande EM-kvalmatchen mot Sverige utan om kvällens motståndare Färöarna. Målvakten Kepa drar dock en parallell, ”Färöarna och Sverige har en liknande profil, även om Sverige är svårare”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe undrar, ”Fixar vi det här?”, inför det stora VM-äventyret som inleds med Frankrike-Sydkorea i kväll. På annat håll uppmärksammar tidningen att tidigare sportchefen Leonardo är nära en återkomst i PSG. Det var han som en gång i tiden lockade Zlatan Ibrahimovic till klubben. Nu hoppas han göra detsamma med Matthijs de Ligt. L’Equipe uppger också att Neymars fotledsskada kommer att hålla PSG-stjärnan borta från spel i minst sex veckor.

Le Parisien låter damlandslaget lägga beslag på nyhetsettan med ”Vill ta över världen”. Här finns ytterligare en sportrubrik, ”Leonardos återkomst närmar sig”. Även Le Parisien skriver om Neymars frånvaro. I bästa fall är den till månadsskiftet juli-augusti. I värsta fall, om det finns en ny fraktur, handlar det om oktober.

RMC Sport tillbakavisar under ”exklusivt”-stämpel uppgifter om varför det var problem med Ferland Mendys läkarundersökning för Real Madrid. Spanska medier skriver om en upptäckt höftskada som kräver en andra koll. RMC Sport uppger att det inte finna några fysiska problem alls. Däremot saknades viss apparatur på den franska landslagsbasen, Clairefontaine, där undersökningen genomfördes.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) låter Joshua Kimmich spela upp locktoner till Leroy Sané om att komma till Bayern München. ”Jag skulle gärna ha Leroy. Det skickar ut rätt signaler. Det är en spelare som passar Bayern väldigt bra. På sistone har han inte spelat i Manchester City i de viktiga matcherna, vilket jag själv inte kan förstå. I Bayerns kläder skulle jag köpa honom”, säger Kimmich om landslagskollegan. Vidare rapporterar Bild att Inter är ute efter Eintracht Frankfurts Ante Rebic och erbjuder en lön på fyra miljoner euro om året efter skatt.

Globo Esporte (Brasilien) gör en infographic på ”Neymars alla 18 skador sedan han flyttade till Europa”, år 2014. Under den tiden har stjärnan missat 71 matcher.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS

The Times (England) lyfter fram tio stjärnor att hålla koll på. Något överraskande ändå är att en är svensk, kanske ännu mer överraskande att denna är Hedvig Lindahl. Men Times menar att ”Hon har erfarenhet och Sverige visade sin potential när de slog England med 2-0 i vänskapsmatch förra året, och samtidigt visade att det är ett lag att undvika i åttondelsfinal”.

 

TILLBAKABLICK

Headlines 7 juni 2017: A Bola (Portugal) slår till med ”Här är den stora transferbomben: Real Madrid kommer att få erbjudande på 180 miljoner euro för Cristiano Ronaldo”. Det är ungefär 1,7 miljarder kronor. Namn som nämns är Manchester United, Paris Saint-Germain, kinesiska klubbar och…Monaco.
Sedan: Flytten kom ändå till slut. En sommar senare, till lägre pris (100 miljoner euro) och till en annan liga (Serie A).

Publicerad 2019-06-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto