POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Uppgifter: Isak värvad av Sociedad

SPANIEN

spanienMundo Deportivo slår redan på förstasidan i sin baskiska upplaga fast: ”Isak värvad”. Det är Real Sociedad som agerar. Tidningen lägger till att ”om allt går enligt planerna så kan Alexander Isak genomgå läkarundersökning i dag”. Priset sätts till cirka tio miljoner euro. Efter Sveriges EM-kvalmatch i går kväll (0-3 mot Spanien) var Isak själv försiktig angående framtiden, men la till, ”Jag tror att det ganska snabbt kommer vara klart inför nästa säsong (vad som händer)”.

Diario Vasco går inte riktigt lika långt som Mundo Deportivo. Men tidningen uppger att Real Sociedad ”tryckt på gasen”, att klubbledning är i Madrid och ”under gårdagen gjorde en sista ansträngning för att få klart värvningen av Alexander Isak”. DV uppger vidare att Real Sociedad behöver komma överens med Dortmund om övergångssumman, och att samtal pågår sedan flera dagar tillbaka.

Marca summerar nöjt gårdagens spanska seger i rubriken ”Med mål och bra spel mot EM”. Och så konstaterar tidningen att ”Sverige, utan Ibrahimovic som spelar för YouTube, var ute efter 0-0”. Parejo får toppbetyget tre stjärnor. Det får även Robin Olsen. Forsberg får två, övriga svenskar en, förutom Sebastian Larsson och Marcus Berg som får bottenbetyget noll. Marcas förstasida toppas annars av ”Full satsning på Pogba”. Real Madrid fryser intresset för Christian Eriksen och Donny van de Beek, och kraftsamlar för ursprungliga förstavalet. Manchester United kräver minst 150 miljoner euro, och Real hoppas Pogba själv ska sätta press på United om flytten.

AS konstaterar att ”Spanien flyger”, och skriver bland annat: ”Matchen var som väntad, en lång belägring av en gul mur som organiserades av Andersson, som ser ut och uppträder som en marinkårssergeant”.

Sport noterar ”Ett jättekliv mot EM”, men lägger annars landslagsfotbollen åt sidan för att fokusera på Barçasfären. ”Skilsmässa PSG-Neymar”, har tidningen som dagens dragplåster. ”Spelaren meddelar klubben att han inte trivs, Parisklubben har fått nog och kan öppna dörren”, är den vaga fortsättningen. Den obligatoriska kopplingen till en möjlig återkomst i Barcelona följer på det.


ENGLAND

engalndDaily Telegraph har en hälsning från Englands förbundskapten till spelarna, ”Southgate: Det är dags att skärpa er eller lämna”. Efter att ha funderat på varför England inte nått ända fram i VM och Nations Cup, pratar Southgate om att hitta ”en annan udd”, att ”höja ribban” och att ”inte tillåta slarv att smyga sig in”.

Daily Mirror uttrycker samma budskap med ”Jag vill ha lejon och inte lamm”. Tabloiden kastar sig också ut i transferkarusellen med ett annat budskap, ”Man United förbereder bud på 50 miljoner pund på Wan-Bissaka”. Tidigare har Crystal Palace nobbat ett bud på 40 miljoner pund, och sägs vilja ha 60 milj pund för den 21-årige högerbacken.

Sky Sports lyckades först många timmar senare paketera Wan-Bissaka-uppgifterna som ”enligt Sky Sports källor” utan att nämna någon av de som tidigare uppgett samma sak. Tv-kanalens standardmässiga arbetssätt.

The Times går i alla fall en helt egen väg. ”Handsregel kan skapa kaos”, är Crystal Palace-ordförande Steve Parish åsikt. Han ser på vad som hänt med hands i CL-finalen (Moussa Sissoko, som gav Liverpool straff) och dam-VM (Nicola Docherty, som gav England straff) och uttrycker farhågor när VAR nu introduceras i Premier League. Times bjuder också på en nekrolog över Lennart Johansson med udd. ”En farbroderlig anglofil som varnade för korruptionen inom Fifa och som ofta trampade i klaveret”, skriver tidningen, och inleder texten med Johanssons ord om att sponsorer vill se ”svettiga, vackra tjejer” och skämt om ”blackies”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport slår sig för det italienska bröstet. Herrlandslaget, U21-landslaget, U20-landslaget, damlandslaget…det är ett ”Pånyttfött Italien” som möter världen. Eller ”Den blå vågen”, som GdS sätter som vinjett på dagens landslagstema.

Corriere dello Sport klämmer också in landslagsfotboll men utan samlat grepp, och med i stället dagens största rubrik i ”Milan efter Barella”, Cagliaris landslagsstjärna som även Milanorivalen Inter är ute efter.

Tuttosport framför ett meddelande från Cristiano Ronaldo till (förmodat) nya tränaren, ”Sarri, jag ska fixa hit dem”. Till det finns bild på Matthijs de Ligt och Marcelo. Det är två spelare som portugisen talat sig varm för.

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe-förstasidan är basketstjärnan Tony Parker för hela slanten. Han lägger av. En framtida fotbollsstjärna är Ferland Mendy, som byter Lyon mot Real Madrid och som får förra tränaren att dra på munnen. ”Ferland är livsglädje. Till och med när han spelar så ler han”, säger Bruno Genesio, och får Mendy att låta som Kante Mk II. Att Mendy verkligen får Real Madrid som nästa klubbadress ses som så självklart att till och med förbundskapten Didier Deschamps nämnde det i går.

France Football sprider kärlekens budskap genom Blaise Matuidi. ”Jag förlåter”, hälsar han rasister och hatare, och lägger till: ”Kärlek är större än hat”. Intervjun berör även andra områden. Matuidi får frågan om vad som förändrats i omklädningsrummet sedan han vann VM. ”Varje gång jag går förbi vår lagkapten Giorgio Chiellini kallar han mig ’World Champion’”, säger fransmannen och ler.

 

TYSKLAND

Kicker redovisar resultatet av sin stora spelarundersökning i Bundesliga (250 spelare deltog). Havertz (Leverkusen) röstas fram till Bästa spelare, Gulasci (RB Leipzig) till Bästa målvakt, Sancho (Dortmund) till Årets stjärnskott och Hütter (Frankfurt) till Årets tränare. 66 procent ser också Klopp som världens bästa tränare (Guardiola tvåa med 18,4 procent) och 68,8 procent anser att Messi är världens bästa spelare (Cristiano Ronaldo tvåa med 12,4 procent). 88,8 procent tycker att Premier League är världens bästa liga. På annat håll skriver Kicker om situationen kring den stora spelartruppen i Dortmund, och nämner om försäsongsstarten den 3 juli att ”Alexander Isak kan hitta en arbetsgivare till dess. Den svenska anfallaren har intresse från Real Sociedad och andra utländska klubbar”.

Ruhr-Nachrichten påpekar också att klubbar radat upp sig, och menar att det finns två möjligheter för Isak inför nästa säsong. Ingen av dem inkluderar spel i Dortmund: ”Antingen ytterligare ett lån så han får speltid, då han inte får det i Dortmund. Eller så utnyttjar Dortmund hans ökade värde för att få tillbaka sin investering – och kan inkludera en återköpsklausul om han fortsätter att lyckas någon annanstans”.

Bild uppger att Bayern München vill värva RB Leipzigs landslagsanfallare Timo Werner på en fri transfer nästa sommar. Vidare uppger tidningen att Inter är ensam i jakten på Eintracht Frankfurts anfallare Ante Rebic. Även Atlético de Madrid kastar sig in i leken. Prislappen sätts till 40 miljoner euro.

 

DAM-VM: SVERIGE I UTLÄNDSK PRESS

Ouest-France (Frankrike) skriver om 28 000 åskådare (kan väl knappast stämma?) på Sverige-Chile på Roazhon Park i Rennes. 600 av dem, på Tribune Lorient, kommer att stämma upp i en feministisk sång (se ovan) och en medborgarrättssång före avspark, skriver tidningen.

El Mercurio (Chile) mäter motståndet i VM-premiären. Sverige är på en annan nivå. Landslagsmittfältaren Karen Araya håller med. ”Ja, de europeiska lagen är mer fysiska än de sydamerikanska. Längden är bekymmersam, vår unga tjej (Javiera) Grez är 150 cm (faktiskt 148 cm enligt Fifas info) och ställs mot en svenska som mäter 180 cm. Det är komplicerat, det är inte helt lätt att arbeta med den typen av situationer. Och att hålla uppe bollen är viktigt inom damfotbollen”, säger hon.

 

TILLBAKABLICK

Headlines 11.06.2016: ”Mirror tar också med en varning från ex-landslagsspelaren Rio Ferdinand till dagens Three Lions: någon kommer att bli syndabock i VM. ”Det händer i varje turnering. Det kommer att bli en den här turneringen, en syndabock. Spelarna måste vara medvetna om det”, säger han, och ger som exempel Beckham VM 1998, Phil Neville EM 2000 och Rooney VM 2006.
Sedan: Det märkliga inträffade att England inte behövde någon syndabock. Det unga landslaget nådde semifinal.

 

 

 

Publicerad 2019-06-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto