POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ilskan mot Sarri – skylt revs ned

ITALIEN

mattino.200

Il Mattino, lokaltidning i Neapel, tar inte lätt på förre Napolitränaren Maurizio Sarris flytt till ärkerivalen Juventus. Rubriken är ”Ex-Neapolitanaren”. Det finns också en syrlig passning i krönikerubriken, ”Kära Maurizio, med känslor leker man inte”. Tidningen noterar vidare fysiska bevis på ilskan mot Sarri. Skylten som satts upp på huset han föddes i, för att hedra hans insatser för Napoli, har plockats ned i protest (se även nedan). En namninsamling har också inletts för att definitionen av begreppet ”Sarrismo”, som togs upp i den italienska ordboken, ska ändras. Där kopplas Sarri och hans fotboll till Neapels folk och själ. Det är vad namninsamlingen vänder sig emot. ”Vi vill inte att Sarri på något vis ska kopplas till vår stad, våra värderingar eller oss som neapolitanare”, står att läsa.

La Gazzetta dello Sport har däremot en leende Sarri på förstasidan och skriver om den ”sarristiska” revolutionen som nu inleds i Juventus. På annat håll noterar tidningen att grannklubben Torino är intresserade av Dejan Kulusevski. Tränare Mazzarri sägs vara förtjust i den svenska U19-landslagsspelaren, som mestadels spelar för Atalantas Primaveralag, men Serie A-debuterade i januari. Torinos intresse kan bli till handling inom de närmaste veckorna, hävdar Gazzettan.

Corriere dello Sport lockar med ”Nu börjar det roliga” och en tecknad bild på den annars sjavigt klädde Sarri i Juventusfärgad kostym och med ett glas champagne i handen. Det är Sarris sprudlande fotbollen snarare än klädstil det syftar på, och under ”Tre män och en scudetto”, skriver krönikören Giancarlo Dotto att det blir en kamp med Carlo Ancelotti (Napoli) och Antonio Conte (Inte). För övrigt även de tidigare tränare i Chelsea. CdS jublar med stora rubriken ”EuroChiesa” åt Italiens seger i U21-EM (3-1 mot Spanien).

Tuttosport använder det pampiga anslaget ”Sarri-eran”, och låter den nya Juventustränaren blicka ut med ett leende och korslagda armar. Presentation i Turin blir på onsdag.

 

ENGLAND

1england

The Times känner marken skaka med en bild på Paul Pogba och ett gäng sumobrottare. Tidningen nöjer sig med torra rubriken ”Pogba är redo att lämna United”. Orden han själv fällde vid ett sponsorevenemang i Japan.

The Sun har inga som helst planer på att blunda för möjligheter i bild och budskap. ”Fat’s my lot”, lyder ordvitsen till de kraftiga utövarna och deras temporära polare från Frankrike. The Sun lägger till Pogbas ord ”öppnat dörren för Real Madrid”.

Metro har samma sumobild och rubriken ”Pogba vill ha en ny utmaning”. Men dagens största sportrubrik är ett ”SARRIvederci” till Chelseatränaren, som tänder på Juventus och fimpar Londonklubben efter bara ett år.

Sky Sports påpekar att Sarri inte är den enda som ryker. Även assisterande tränaren Gianfranco Zola kommer att lämna Chelsea.

Manchester Evening News menar att Pogbas kommentarer inte förändrar något: Manchester United har inga planer på att sälja honom, och tränare Ole Gunnar Solskjaer räknar med honom inför nästa säsong.

BBC Radio Manchester uppmärksammar att det också finns folk som faktiskt vill till United. Det har spekulerats i en sportchefsroll för Rio Ferdinand, och han stänger inte dörren. ”Jag är bara människa. Alla känner till min relation till United, min kärlek till klubben”, säger han.

Daily Mail bjuder på meningar som ”Usain Bolt tog tillvara på ett katastrofalt misstag av Jamie Carragher”. Det var också Didier Drogba, John Terry, Robert Pires, Roberto Carlos, Mo Farah, Jack Savoretti. Det var Soccer Aid. Det var Världselvan mot Englandselvan. Det var sju miljoner pund som trillade in till Unicefs kassa.

 

SPANIEN

1spanien

AS känner skälvningarna från Japan. ”Pogba tar steget”, anser att tiden kan vara mogen att slå ner bopålarna någon annanstans. Förslagsvis i Madrid.

Marca har också med Pogbas budskap men bara i en mindre puff på förstasidan. Tidningen påpekar att Real Madrid vill göra klart med en värvning av 26-åringen innan den 1 juli, då Manchester United inleder försäsongsträningen. Samtidigt skriver Marca att ett köp är komplicerat och skulle i nuläget gå på drygt 150 miljoner euro. Från dam-VM sätter Marca bland annat rubriken ”Sverige ’förbarmar’ sig över Thailand” (5-1).

Mundo Deportivo följer upp Pogba-utspelet med en Barcelonavinkel. ”United funderar på Rakitic eller Coutinho om Pogba lämnar”, hävdar tidningen. På annat håll dyker Alexander Isaks namn upp igen. Det är Pol Llonch som höjer förväntningarna i San Sebastian ytterligare ett snäpp. Llonch spelade med Isak i Willem II och spanjoren beskriver honom som ”brutal en mot en”, som ”mycket snabb”, som ”en spelare med mål i sig”, som ”hårt arbetande för laget” och som någon som ”går ihop bra med alla”. Phew. Och det var ändå bara några av de positiva omdömena från Llonch. En viss svenskanknytning finns också i ”Duell mellan Roma och Valencia om Cillesen”. Enligt MD är Barçamålvakten tänkt just som ersättare till Robin Olsen.

Sport väljer att använda gårdagens andra stora flyttsnackis vid sidan om Pogba till sin förstasida: ”Dörrarna öppnas för Neymar”. Tidningen gör en direkt koppling mellan Nasser al-Khelaïfis varning om divalater (se France Football nedan) och Neymar, trots att brassen aldrig nämndes.

 

FRANKRIKE

1frankrike

France Football levererar en stenhård passning från PSG:s ägare Nasser al-Khelaïfi till spelarna. ”Spelarna måste ta ett ännu större ansvar än tidigare. Det måste bli helt annorlunda. De måste göra mer, arbeta hårdare. De är inte här för att ha roligt. Och gillar de inte denna ståndpunkt, så står dörren öppen. Ciao! Jag vill inte längre ha några divalater”, varnar Al-Khelaïfi.

L’Equipe följer upp Al-Khelaïfis utspel med hela förstasidan om ”Neymars svansång”. PSG är beredd att sälja honom. ”Det passar bra, för brasilianaren vill lämna staden”, lägger tidningen till, och menar att bara tre klubbar har råd att köpa Neymar: Barcelona, Real Madrid och Manchester United. Sveriges VM-seger? Jo, den får några rader under den föga lockande rubriken, ”I stilla mak”.

Le Parisien har mycket dam-VM. Den tar faktiskt över nyhetsettan. ”Därför älskar vi dem så mycket”, skriver tidningen om Les Bleues. Det finns en effekt av Les Bleus, herrlandslaget och framgångarna förra sommaren, men framför allt en folklighet i damlandslaget som går hem hos fransmännen. ”Spelare som Amandine Henry börjar också bli mediastjärnor”, lägger idrottssociologen Patrick Mignon till.

RMC Sport tar också upp tråden om Neymars framtid. Enligt radiokanalens källor stämmer det att brasilianaren tvekar om en fortsättning i PSG, men den franska klubbens nya sportchef Leonardo har inga som helst planer på att tillåta en försäljning i sommar.

 

TYSKLAND

Kicker presenterar sin ”Rankinglista” för andra halvan av säsongen. Till att börja med de defensiva posterna. Den toppas av Målvakt: Peter Gulasci (RB Leipzig), Mittback: Mats Hummels (Bayern München) och Ytterback: Joshua Kimmich (Bayern München). På tal om backar och på tal om Hummels. Till skillnad från Bild am Sonntag i går skriver Kicker att klubbarna fortfarande inte är överens om hans övergång: Dortmund är beredd att betala 20 milj euro, Bayern vill ha minst 25 milj euro. Dortmund uppges redan överens med 30-åringen om ett treårskontrakt. Tidningen uppger också att Thomas Müller har ett bud från Kina. En klubb uppges beredd att betala honom 25 miljoner euro om året, men anfallaren vill inte lämna Tyskland.

Spiegel skakar på huvudet åt Bild am Sonntags uppgifter i går. Dortmund har inte ens lagt något bud på Mats Hummels, enligt tidningens källor i Bayern. Spiegel avvisar också The Suns uppgifter om Bayern är ute efter att låna Gareth Bale från Real Madrid.

Bild står fast vid sina uppgifter om en nära förestående övergång för Hummels, och låter Lothar Matthäus kommentera den. ”I mina ögon spelar han mycket bättre sedan han slutade i landslaget. Om Bayern släpper honom förstärker man en direkt konkurrent”, säger fotbollslegendaren, numera röststark expert, missbelåtet till tidningen.

Publicerad 2019-06-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto