Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftar: Johnsson nära FCK

Headlines Blogg

FRANKRIKE

frankrike.jpgOuest-France levererar svart på vitt att Karl-Johan Johnsson (”Kallé Jonhsson” i rubriken) är på väg att hitta en ny klubb. Guingamps tränare Patrice Lair har uttalat sig om den svenska landslagsmålvakten i samband med försäsongsstarten. ”Kalle Johnsson återvänder inte. Han väntar på att bli klar för FC Köpenhamn”, berättar Lair. Ouest-France skriver även under på Le Telegrammes uppgifter häromdagen att Johan Larssons kontrakt är rivet. Ingen av svenskarnas fanns på Guingamps träning i går.

France Football uppmärksammar också en svensk landslagsmålvakt, men det är Hedvig Lindahl. Hon var matchens lirare i VM-åttondelsfinalen med 8/10 i betyg (1-0 mot Kanada). Ändå är det Sofia Jakobsson (6/10) som lyfts fram med en text och med omdömet ”överallt”. France Football uppger i sin pappersutgåva i dag också att Kylian Mbappé är aktuell för OS i Tokyo 2020. PSG-stjärnan har tidigare uttryckt intresse, men spånar enligt France Footballs uppgifter på ett särskilt träningsupplägg för att handskas med både EM och OS nästa sommar. I tidningen finns också en intervju med Sadio Mané som medger, ”Jag är det enda fotbollsproffset i världen som inte vet hur man spelar PlayStation”. Bland veckans många transferspekulationer märks bland annat att Arsenal är intresserad av Dan-Axel Zagadou, Dortmunds 22-årige back.

Annons

L’Equipe följer upp en annan ung mittback Arsenal har på gång. Men här får klubben konkurrens av ärkerivalen. L’Equipe uppger att Tottenham inte gett upp William Saliba. Arsenal har sedan tidigare kommit överens om ett kontrakt med 18-åringen, men Spurs hoppas göra detsamma. Saint-Etienne väntas få 25-30 miljoner euro för Saliba. L’Equipes förstasida är fri från transferspekulationer. Där lyfts tidningen fram ”Amerikanerna som väntat”. Det är Frankrikes kvartsfinalmotståndare i VM som blev klar i går (2-1 mot Spanien). Sveriges match får en liten artikel, en fjärdedels sida, inne i tidningen (1-0 mot Kanada). L’Equipe konstaterar också att matchen var ”mycket avslagen”, särskilt i första halvlek. Hedvig Lindahl får högsta spelarbetyget, 7/10. Övriga svenskor får fem eller sex.

 

ENGLAND

Annons

newcastleDaily Mail gungar med i stormiga vatten i Newcastle. ”Rafael Benítez fick reda på sin sorti av en vän” efter det infekterade bråket med ägaren Mike Ashley. Spanjoren svävade i ovisshet om att Newcastle gjorde ett officiellt uttalande om att parterna går skilda vägar.

Daily Mirror instämmer i uppgifterna om att Benítez inte kände till att uttalande skulle komma igår, och lägger till att Newcastlelegendaren ”Shearer fördömer ’kaosklubben’ och fansen revolterar”. Bland fotbollsrubrikerna finns också ”Exklusivt: Tottenhams Kieran Trippier mål för två italienska klubbar”. Det handlar om Juventus och Napoli. Spurs väntas vilja ha 25 miljoner pund.

The Sun är en tredje tidning med uppgiften om att Benítez förväntad sig nya samtal innan beskedet om att han lämnar Newcastle. Dessutom skriver tidningen om att Harry Maguire har siktet inställt på Manchester City, inte United. Men Guardiolas klubb är inte beredd att matcha Leicesters krav på 80 miljoner pund, utan vill stanna vid 60 milj pund.

Annons

Daily Telegraph har beskedet om Benítez som enda fotbollsnyhet på sportettan, och fokuserar på jakten på en ny tränare. Enligt tidningen är José Mourinho drömvärvningen men inte realistisk. I stället ses Steve Bruce som en tidig favorit.

The Times däremot ser som exempel på sin huvudrubrik, ”Newcastle i en enda röra”, att klubben inte har någon lista över tänkbara tränaralternativ. I övriga fotbollsutbudet kan man läsa att ”Manchester United är nära att värva Aaron Wan-Bissaka”. Den unge Crystal Palacebacken väntas genomföra sin läkarundersökning senare i veckan, när han kommit hem från U21-EM. Goal har samma uppgift om en förestående läkarundersökning.

The Independent har mer United. Klubben har nobbat ett försök från PSG att byta Neymar mot Paul Pogba. Anledningen skulle främst vara ekonomiska. Brasilianarens lön på motsvarande ca 900 000 pund/veckan avskräcker. Dessutom vill Uniteds vd Ed Woodward behålla Pogba.

Annons

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport kryddar de rosa sidorna med svarta mercatorubriker. Milan kommer innan veckans slut att lägga ett bud på Arsenals mittfältare Lucas Torreira. Tidningen uppger också Moise Kean kan komma att ingå som del i Juventus försök att köpa Matthijs de Ligt från Ajax. Två klubbar gallras ut för Gianluigi Buffon. Ingen av dem är Leeds United. I stället handlar det om Porto, som erbjuder ett ettårskontrakt värt fyra miljoner euro, och Fluminense. Nästa vecka väntas den 41-årige målvakten fatta beslut. På förstasidan är det nästan bara OS-jubel men också lite U21-ilska. ”En hårdsmält kaka”, alltså en sådan där kaka, ”biscotto”, som syftar på uppgjord match. Italiens U21-landslag är utslaget från VM då Frankrike och Rumänien spelade sig vidare via oavgjort – med noll avslut på mål.

Annons

Corriere dello Sport konstaterar också bittert att ”Kakan är serverad” efter U21-landslagets uttåg. Annars är det mercaton som får de tyngsta rubrikerna även här. ”Dzeko i hamn – dags för Barella”, tar störst plats. Inter uppger överens med Roma om den 33-årige bosniske anfallaren, samtidigt som klubben förbereder ett bud på 36 miljoner euro för Cagliarimittfältaren. I förbifarten skriver tidningen också att ”Lecce frågar Atalanta om ett lån av unge Dejan Kulusevski”, den svenske mittfältaren.

Tuttomercatoweb har just den uppgiften om Kulusevski med stämpeln ”exklusivt”. Serie A-nykomlingen ska ha gått från intresse till en faktisk förfrågan om 19-åringen. Parma, Torino och Juventus har tidigare nämnts som intresserade kubbar. TMW uppger också att Filip Helander kan få en turkisk klubbadress. Ligatvåan Istanbul Basaksehir är intresserad av den 26-årige landslagsbacken.

Annons

Corriere della Sera benämner det själv som en ”Galen idé”: Barcelona och Inter kan byta Arturo Vidal mot Radja Nainggolan. En del skulle se det som en mittfältare mot en annan, andra som en värsting mot en annan.

 

SPANIEN

spanien.jpgMarca torkar tårarna tillsammans med det spanska damlandslaget. ”Vi kommer tillbaka”, är känslan efter den knappa förlusten i VM:s åttondelsfinal (1-2 mot USA). Sveriges seger beskrivs inne i tidningen som att ”Lindahl stoppade Kanada”, och matchrapporten avslutas med att 36-åringen beskrivs som ”stjärnan i Sveriges avancemang”. Tidningen ägnar sedan stort utrymme åt ”Värvningen av Kylian Mbappé, ett långtidsprojekt”. Real Madrids plan är att fortsätta bearbeta fransmannen och PSG, och säkra stjärnan till nästa sommar. Tidningen skriver vidare att Theo Hernandez denna vecka kommer att bestämma sig för Milan eller Napoli. Real Madrid vill inte klippa banden med backen helt, utan planerar för antingen en utlåning i två år eller en försäljning med återköpsklausul.

Annons

AS beskriver damlandslaget som ”Hjältar utan belöning”, och påpekar att ”USA kude bara slå ut Spanien med hjälp av två straffar, varav den ena var mycket tveksam”.

Sport har ett helt annat fokus. ”Exklusivt: Principöverenskommelsen Barça-Neymar”, täcker förstasidan. Enligt tidningen så har klubben ”en muntlig överenskommelse med brasilianaren för de fem kommande säsongerna, nu måste man stänga affären med PSG”. Tidningen menar att Barça och spelare är överens om huvuddragen i kontraktet, och därmed att ”vad som verkade omöjligt för bara några dagar sedan är nu verklighet”. Sport hävdar också att Neymar gått med på att sänka lönen med nästan hälften av vad han har i PSG. Men, som sagt, en affär är ännu långt borta. Le Parisien har uppgett att PSG kräver 300 milj euro för att släppa sin stjärna och Barça har inga planer på att betala i närhet av det.

Annons

Mundo Deportivo har å sin sida i fet stil: ”De Ligt är fortfarande en möjlighet”. Holländaren har ännu inte stängt dörren för en flytt till Barcelona, enligt MD.

 

TYSKLAND

Bild hävdar att Leroy Sané har miljoner skäl att välja att stanna i Manchester City i stället för att flytta till Bayern München. Han väntas förhandla fram ett nytt jättekontrakt med PL-mästarna. Dessutom ska han förhandla om nytt, lukrativt sponsorkontrakt. Bayern å sin sida har Timo Werner och Yannick Carrasco som plan B. Intresset för Callum Hudson-Odoi har inte heller slocknat, men klubben är efter korsbandsskadan bara beredd att betala Chelsea 20 miljoner euro för 19-åringen.

Sport1 uppger däremot att Bayern München tvivlar på Timo Werners kvaliteter. Tv-kanalen menar att det mest sannolika är att Werner stannar ytterligare en säsong i RB Leipzig.

Annons

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) vidareförmedlar uppgifter från Liverpools norska supporterklubb. Den har nu passerat 50 000 och är Nordens största. Trots Ole-Gunnar Solskjaers tillträde har Manchester Uniteds supporterklubb hamnat i bakvattnet. Sista maj hade Liverpools 49 010 registrerade medlemmar och Uniteds 42 572 registrerade medlemmar. Vid samma tidpunkt förra året hade Uniteds 40 322. Det var då 93 medlemmar fler än Liverpools.

De Stentor (Nederländerna) uppger att Liverpool tycks ha vunnit dragkampen med PSV Eindhoven om 17-åriga talangen Sepp van den Bergh. Affären väntas bli klar nästa vecka och Liverpool betala PEC Zwolle 1,5 till två miljoner euro.

El Comercio (Peru) har dåliga nyheter till både landslaget och Lokomotiv Moskva. De gäller Jefferson Farfán. Perus fotbollsförbund bekräftade i natt, svensk tid, att den 34-årige anfallaren spelat klart i Copa América på grund av en knäskada. ”Det känns väldigt ledsamt. Jag vet att det är en del av fotbollen, men det är ett tungt slag. Jag ska försöka operera så snart som möjligt”, säger Farfán. Enligt El Comercios uppgifter väntar en skadefrånvaro på sex till nio månader.

Annons

 

TILLBAKABLICK

Headlines 25 juni 2018: Bild skvalpar med i efterdyningar av Sverigematchen. ”Ingen vill möta oss nu”, är rubriken på en krönika av Matthias Brügelmann, där han påpekar värdet av sättet Tyskland vann på mot Sverige, ”Myten om att Tyskland aldrig ger upp lever igen. Det har större värde än 5-0-uppvisningar i gruppspelet”

Sedan: Tyskland förlorade den påföljande matchen mot Sydkorea med 0-2 och VM-fiaskot var fullbordat.

 

 

Publicerad 2019-06-25 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto