POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Nya spelare i ”Operation Neymar”

Rubrikämne i rött under Frankrike, längre ned

ENGLAND

england.jpgDaily Mirror toppar med gårdagskvällens bilder på Frank Lampard vid Stamford Bridge, ”redo att starta sitt nya Chelseaäventyr”. Hade det börjat redan i går om inte Instagram och Facebook kraschat? Mirror rapporterar att Chelsea sköt upp presentationen av den anledningen, men klubben dementerar. Beskedet att Lampard är Chelseas nya tränare lär hur som helst trummas ut på alla plattformar i dag.

Daily Telegraph har inte plats för Lampard eller någon annan fotboll på sportettan. Det är bara cricket och tennis som gäller. Men inne bland sportsidorna surfar tidningen och det engelska fotbollsförbundet vidare på damfotbollens framgångsvåg. ”FA planerar för damfotboll på Premier League-arenor för att ta tillvara på Englandsintresset”, skriver Telegraph. Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester City har sedan tidigare lag i högsta divisionen, och även Manchester United och Tottenham har tagit steget upp.

The Sun tröskar runt bland transferrykten. I skörden finns ”Leicester måste betala 40 miljoner pund för Lewis Dunk”. Det är prislappen som Brighton satt på backen, som Leicester ser som ersättare till Man United-aktuella Harry Maguire.

Daily Mail slänger fram ”Exklusivt: Arsenals ledning ber Kroenke om mer pengar för att kunna värva Wilfried Zaha”. Crystal Palace avvisade omedelbart ett bud på 40 miljoner, vilket påstås vara vad Arsenal har att erbjuda utan spelarförsäljningar.

Sky Sports menar att det är struntprat. Klubben har redan 70 miljoner pund att lägga på spelarköp. Palace värderar Zaha till 80 milj pund.

 

ITALIEN

italien.jpgLa Gazzetta dello Sport står för dagens spaning. Och dagens bild. Fabio Paratici har photoshoppats in vid vattnet med Wanda Nara. De befann sig samtidigt på Ibiza. ”Träffades de?”, undrar tidningen, men fyller själv på med ”Samma strand, samma syfte: Juventus sportchef och Mauritos fru/agent la grunden till ett avtal. Båda förnekar det men vittnen försäkrar…”. Interstjärnan har en längre tid ryktats aktuell för Juventus. Tidningen lockar också med en intervju med Torinos president Cairo, som inför lagets Europaäventyr lovar, ”Det kommer att vara en vild tjur!”, som syftar på lagets smeknamn ”Il Toro”, tjuren. Gazzettan uppger även att Parma i dag kommer att ha ett möte med Atalanta i hopp om att göra klart med Dejan Kulusevski. Även Cagliari uppges intresserad av den 19-årige svensken.

Sky Sport har fler svenskuppgifter. Tv-kanalen ser det som möjligt att Oscar Hiljemark får blågult sällskap i Genoa. Enligt transferguru Gianluca Di Marzio är klubben ute efter Samuel Gustafson. Sedan tidigare har Hellas Verona också signalerat ett starkt intresse att fortsätta låna Torinomittfältaren, som hjälpte Hellas upp i Serie A förra säsongen. Torino sägs mest intresserad av att sälja än låna ut. Sky Sport hävdar vidare att Juventus lägger sitt första bud på Matthijs De Ligt ”inom de närmaste timmarna”. Det är på 55 miljoner euro plus tio milj euro i bonusar. Ajax har krävt 75 milj euro.

Corriere dello Sport får den siffran att verka låg. ”De Ligt är bättre än Cristiano Ronaldo”, lyser det i gult och vitt, ”Juve allt närmare århundradets kap”. Liksom Gazzettan uppmärksammar CdS att Gianluigi Buffon i dag blir klar för sin comeback i klubben.

Tuttosport har samma toppnyhet som Gazzettan: ”Möte på Ibiza: Paratici-Wanda”. Tidningen lägger till att Icardi är ”alltmer oönskad i Inter, som har bråttom, men anfallaren bidar sin tid”.

 

SPANIEN

spanienMarca förmedlar den bild Atlético själva velat förmedla av rekordvärvning João Félix. Portugisen poserar framför en tavla av Diego Velázquez på Pradomuséet till rubriken ”En artist har anlänt”. Sju tycks vara siffran som gäller för portugisen. Han har skrivit på för sju år, han kan tjäna upp till sju miljoner euro om året och han får Antione Griezmanns tröja nummer 7. Och på tal om Greizmann så rör han sig bland andra siffror. Fransmannens kontrakt med Barcelona är enligt Marca på fem år och han kommer att tjäna 18, 18, 21, 23 respektive 25 miljoner euro netto. Totalt 105 milj euro om han stannar hela kontraktslängden. Det är siffror från det avtal parterna kom överens om redan i mars. Marca spekulerar i att Barça haft funderingar på att backa ur när Neymar blivit tillgänglig och värvningen av Griezmann väckt missnöje i de egna leden. Nu ser Barça ut att ”tvingas” värva båda. I dagens Marca får också Real Madrids Dani Ceballos nästan ett helt uppslag. ”Klopp vill ha Ceballos”, meddelar Marca. Liverpool ansluter sig därmed till Arsenal och Tottenham som också försöker värva den 22-årige mittfältaren.

AS-rubriken om ”Tormento y Tormenta” gör sig bättre på originalspråk än som ”Plåga och storm”. Den handlar oavsett om Messi, som tagit noll av nio möjliga titlar med Argentina, samt om Neymar, vars potentiella värvning ”provocerat fram avgången för Barças vicepresident”, Jordi Mestre.

Sport har också Messi och Neymar på förstasidan men av helt andra skäl. ”Möte Messi-Neymar”. Tidningen hävdar att Messi efter Copa América-semin Brasilien-Argentina tog ett snack med Neymar om en flytt till Barcelona.

Mundo Deportivo placerar ett ”Dröm-Barça” på förstasidan. Här finns bild på Griezmann, De Jong och Neymar, men också namn och bild på spelare från basket, futsal etc. ”Satsningen från klubben är tydlig, stjärnor till varje sektion”, är MD:s slutsats.

Ultima Hora skriver att David Haro byter GIF Sundsvall mot Atlético Baleares i Segunda División B, Spaniens tredje högsta division. Mallorcalaget bekräftar värvningen. För en vecka sedan meddelade Sundsvall att klubben brutit kontraktet med 28-åringen.

 

FRANKRIKE

frankrike.jpgL’Equipe har Lyons nya sportchef Juninho i fokus men får också plats med en puff för Nederländernas VM-finalkvalifikation på Sveriges bekostnad (1-0). Inne i tidningen summeras matchen i ingressen: ”Utan någon taktisk ammunition blev skandinaverna offer för ett mer lekfullt Nederländerna”. Matchens stjärna är Groenen med 8/10 i betyg. Högst betyg bland svenskorna får mittbackarna Fischer och Sembrant, båda 7/10. Matchens lägsta betyg får anfallaren Blackstenius, 3/10. Bland transferrykten märks att Marcus Thuram, son till franska legendaren Lilian, tar den flitigt använda vägen från Ligue 1 till Bundesliga. Enligt L’Equipe väntas Guingampanfallaren inom kort skriva på för Mönchengladbach. Övergången beräknas till 12 miljoner euro.

Le Parisien synar ”Barças strategi för att lösa Neymar”. Enligt tidningen vill PSG ha antingen 300 miljoner euro (vilket Barça varken kan eller vill betala) eller en summa ner till minimum 150 milj euro plus två spelare. Semedo och Malcom är de två senaste namnen som kan adderas till Dembélé, Rakitic, Coutinho, Umtiti och Lenglet som möjliga bitar i övergångspusslet. Men Le Parisien håller ändå affären som mycket tveksam.

RMC Sport tar samtidigt död på spanska Sports uppgifter i går om en överenskommelse mellan Coutinho och PSG i Operation Neymar. ”Jag pratade i dagarna med Pep Segura (i Barças klubbledning). Han sa till mig att de inte vil sälja Coutinho i sommar. Och vi har inte haft någon kontakt med PSG”, säger en av brassens agenter, Kia Joorabchian, till radiokanalen. Däremot är RMC Sport överens med italienska Sky Sport: Joachim Andersen lämna Sampdoria för Lyon. Priset är 30 miljoner euro, inklusive bonusar. Den danska mittbacken väntas till Lyon i slutet av veckan.

 

TYSKLAND

tyskland.jpgBild hävdar att PSG är nära en värvning från Dortmund. Raphaël Guerreiro är på ingång för 15 miljoner euro, enligt tidningens källor. Den 25-årige vänstermittfältarens kontrakt går ut nästa sommar, därav den relativt låga prislappen. PSG:s sportchef ska först godkänna affären.

Kicker samlar i veckans sista nummer Bayern Münchens tankar inför kommande säsong. Truppen ska hållas nere till 18 utespelare för att underlätta tillvaron för tränare Niko Kovac. Dessutom kan den tröga spelarjakten på transfermarknaden leda till systemskifte. ”Om vi inte får in ytterligare en ytter kan vi då och då använda av oss av en trebackslinje med två ytterbackar”, säger Kovac. 3-4-1-2, 3-1-4-2 och 3-5-2 nämns i artikeln. Men klubben har enligt Kicker ännu inte helt gett upp hoppet om Leroy Sané (Man City), Ousmane Dembelé (Barcelona) eller Callum Hudson-Odoi (Chelsea). Mittfältaren Rodrigo blev i går klar för Man City, men Bayern håller blicken stadigt på Spanien och är nu i stället efter Marc Roca i Espanyol.

 

ÖVRIGT
nederländerna

Globo Esporte (Brasilien) rapporterar att Willian missar Copa América-finalen mot Peru. Chelseastjärnan har drabbats av en muskelskada i höger lår.

Ekstra Bladet (Danmark) uppger att Sampdoria lagt ett bud på fem miljoner euro för Nordsjällands Andreas Skov Olsen, 19. Även Bologna är intresserat.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) jublar med ”Final!” efter Nederländernas seger (1-0 mot Sverige). AD har också en läsarfråga, ”Vilket lag vinner VM-finalen?”. 40 procent tror Nederländerna fixar det mot storfavoriten USA. Voetbal International följer upp med ”Finalen är David mot Goliat – så Nederländerna har en chans”.

 

TILLBAKABLICK

Headlines 4 juli 2018: Om Sveriges VM-åttondelsfinalseger har Gazzetta dello Sport som rubrik, ”Forsberg lägger Schweiz på is, detta Sverige är historiskt”. Ingressen: ”I slutändan kommer italienarna kanske att hata dem lite mindre, dessa herrar i gult som spelar en enkel fotboll, ett strikt 4-4-2 och som ibland när bollen är i eget straffområde kan tyckas ha träfötter av gran (en symbol för landet), men som också på sin väg har vunnit mot Frankrike, eliminerat snorkiga Nederländerna och förvirrade Italien, och nu med ett lite lyckosamt mål slagit ett Schweiz som tagit sig in bland världens åtta bästa”.
Sedan: För Sverige tog det stopp mot England i kvartsfinal. Italiensk landslagsfotboll tycks på väg att återhämta sig, men minnet av elimineringen av Sverige i VM-playoff lär inte suddas på länge.

Publicerad 2019-07-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå