POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Lindelöf och Zlatan topprankade bland Unitedvärvningar


D_As_3JWwAA7YWzENGLAND

Daily Mirror såg som flera andra en ”Uppgörelse Pogba-Lingard” i ett officiellt klipp Man United lagt ut från Australien (efter 11 sekunder här). De båda ser ut att munhuggas. Och vem är där och dämpar känslorna med en kram? Victor Nilsson Lindelöf. Mario Balotelli behöver ofta också en kram. Italienaren ligger hur som helst bakom dagens rubrik: ”Mario Balotelli förhörs av polisen efter att ha ’betalat en man att klä av sig till kalsongerna och köra vespa i havet’”. 2 000 euro ska Balotelli ha betalat mannen, en lokal barägare i Mergellina nära Neapel.

The Sun har också det påstådda bråket med Lindelöf som räddande ängel i fokus. Men upprörda Unitedfans kan i alla fall glädja sig åt ett nyförvärvs inledande prestationer. ”Exklusivt: Daniel James chockar lagkompisar med att vara först i konditionstester”. Han var etta på långa och korta sprinter. 21-åringen från Swansea ska också ha briljerat i bleep-tester. På annat håll finns rubriken, Varför gör ni så här? Leedsfans rasande efter försäljningen av Pontus Jansson till Brentford för 5,5 miljoner pund”. Själv såg väl svensken måttligt nöjd ut på officiella fotot med en Bic-penna någon ser ut att ha gnagt på.

Football Insider har lite mer i blågula färger. I dubbel bemärkelse. Joel Mumbongo är på väg bort från Hellas Verona och ska provspela för Burnley. Den 20-årige svensken har det senaste året fört en relativt anonym tillvaro i Serie A-klubben. Dessförinnan spelade den U19-landslagsmeriterade anfallaren i Utsiktens BK.

Goal rankar de 30 nyförvärven till Manchester Uniteds a-lag under vice ordförande Ed Woodwards tid i klubben. De svenska hamnar högt upp. Zlatan Ibrahimovic är fyra och Victor Nilsson Lindelöf femma. Betygen är 7/10 respektive 6,5/10. I topp är Anthony Martial (7,5/10) och i botten Alexis Sánchez (1/10).

 

ITALIEND-_Vto2X4AAT8rL.jpg

Sky Sport Italia vill sätta punkt för spekulationerna om Nicolò Barellas framtid. Inom ”24-48 timmar” väntas den 22-årige mittfältaren lämna Cagliari för Inter. Runt 45 miljoner euro plus bonusar landar prislappen på.

Tuttosport är lika säker på sin sak, men med en annan transferövergång. ”De Ligt: Bara Juve”, tar upp nästan hela förstasidan. Som holländarens agent Mino Raiola bekräftade för De Telegraaf är Ajaxbacken överens med Turinklubben. Priset återstår att förhandla klart. Parterna kommer närmare varandra. ”Den holländska klubben vill ha 75 miljoner euro, Juve erbjuder 67 miljoner euro plus bonusar”.

Corriere dello Sport låter två tränarcitat spela mot varandra. Från Ancelotti: ”Det är Napolis år”. Från Fonseca: ”De som tror på Roma stannar”. Robin Olsen? Inga svar i dag heller om svenskens framtid i CdS, trots att Real Betis-målvakten Pau López nu är i Rom för att slutföra övergången för nästan 30 miljoner euro. Följetongen Mauro Icardi får ett nytt avsnitt, ”Agnelli försöker”. Det ryktas om ett möte mellan Juvebossen och en mellanhand till Icardis fru och Agent Wanda Nara. Var? På Ibiza, förstås.

La Gazzetta dello Sport med Barella? Check. La Gazzetta dello Sport med De Ligt? Check. Men allra störst rubrik får Milan och budskapet från nya tränaren Giampaolo, ”Huvudet hängande och trampa på? Nej, huvudet högt och lira”.

 

D-_NyqSWsAMP4DW.jpgSPANIEN

Mundo Deportivo tar på sig hjälmen för det är ”Krig mellan PSG och Ney”, sedan brasilianaren inte infunnit sig på PSG:s första träning. Neymar suktar efter återkomst till Barcelona enligt alla rapporter på senare tid.

Sport skruvar upp krigsretoriken ytterligare ett snäpp med ”Fullskaligt krig Neymar-PSG”. Dessutom har tidningen fått med intervjun med PSG:s sportchef Leonardo som ger underrubriken ”Neymar kan lämna om ett bra erbjudande kommer”.

Marca ligger någonstans i skyttegraven och ser en tydlig måltavla. ”Utmanar shejken”, syftar på Neymar och PSG:s qatariska ägare. Och tidningen noterar att han ”följer i Griezmanns fotspår” genom att utebli från sin klubbs första träning i hopp om en flytt.

Cadena Ser följer på sätt och vis upp Griezmann. Hans tilltänkta ersättare i Atlético i går, João Félix. Sedan en vecka tillbaka har det varit känt att han skulle få Griezmanns tröja nummer 7, så det var ingen aktion mot fransmannen. Men jämförelserna kommer han inte undan. ”João Félix kommer att bli större än Griezmann”, försäkrar Atléticolegendaren Paulo Futre.

AS släpper inte fokus från Real Madrid. Lagets stjärnor, med nyförvärvet Eden Hazard i spetsen, har fotoshoppats ihop till rubriken ”Igång”. Det fortsätter med att ”Zidane repeterar alla träningsrutiner från säsongen han vann dubbeln”. Tillägg klockan 13: Förstasidan är ju ett episkt fotomontage (se tweet nedan). Hazards huvud har satts på Benzemas kropp, enligt uppgift för att belgaren var lite för rund efter semestern. AS har till och med petat dit Hazards tatuering på ena armen (men missat en annan på den andra armen).

 

FRANKRIKEPreview-MEDIUM-289930.jpg

France Football har med Sofia Jakobsson i sitt VM-lag som enda svensk (se hela elvan här). Annars är transfermarknaden skådeplatsen. Några av FF:s uppgifter: PSG:s nya sportchef Leonardo har dragit i bromsen kring tränare Thomas Tuchels önskade värvning Raphaël Guerreiro från Dortmund. I stället önskar brassen Allan från Napoli. Leonardo har också Lazios mittfältare Sergej Milinkovic-Savic på önskelistan. Och lämnar Cavani eller Neymar, så är det Lilles anfallare Nicolas Pépé som gäller. Watford är ute efter Nices Allan Saint-Maxim. Sedan tidigare är också Newcastle på jakt efter den 22-årige mittfältaren.

Le Parisien trycker sin intervju med PSG:s sportchef Leonardo över hela förstasidan. Tidningen väljer ”Vi har inte fått några bud på Neymar” som rubrik men kunde haft ”Neymar kan lämna om…”, som är rubriken inne i tidningen och var gårdagskvällens Silly Season-snackis. Tillägget var ”om ett bud kommer som passar alla”.

RMC Sport plockar upp tråden där bomben först briserade: varför Neymar inte infann sig till första PSG-träningen. Neymar Sr hävdar att sonen fått klartecken att återvända den 15 juni. Enligt RMC Sports uppgifter var Neymar informerad för minst två veckor sedan om att han skulle ha infunnit sig i går. Därav PSG:s ilska och officiella uttalande om bestraffning. Radiokanalen skriver vidare att PSG, Man United och Arsenal alla är intresserade av Chelseas mittfältare Tiémoué Bakayoko, som förra säsongen var utlånad till Milan. PSG:s sportchef Leonardo är i kontrakt med mittfältares rådgivare.

L’Equipe visar att inte ens tidningens älskade Tour de France kan hålla Neymar-kaoset från förstasidan. En puff bli det och sedan ett uppslag inne i tidningen. L’Equipe get också en annan rebell utrymme. Antoine Griezmann väntas till slut bli klar för Barça inom de närmaste 48 timmarna och presenteras på torsdag eller fredag, menar L’Equipe.

 

TYSKLAND

Bild uppger att Schalke slåss med näbbar och klor för att behålla Alexander Nübel U21-landslagsmålvakten har nu erbjudits ett nytt kontrakt till 2023 med kraftigt ökad lön. Bayern München ser enligt uppgift Nübel som arvtagare till Manuel Neuer och vill ha honom nästa sommar.

Sport1 puffar för en intervju med Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge som släpps i dag. Rubriken: ”Rummenigges krav på Kovac”, lagets tränare. ”För det första vill vi vinna ligan för åttonde gången i rad”, påpekar Rummenigge, men suktar efter mer. ”Klubben är hungrig på Champions League men under klubben 119 år har vi bara vunnit trippeln en gång, 2013, vilket man ofta glömmer bort. Hur som helst, Champions League-insatsen är alltid ’benchmark’, och den har förstås oerhört genomslag i hela världen”.

Nord24 noterar att Felix Beijmo gnuggar på med Weder Bremen på försäsongsträningen. Men inte länge till. ”Inget har förändrats. Både vi och Felix är är övertygad om att en säsong med mycket speltid är väsentlig”, säger sportchefen Frank Baumann. Nord 24 förtydligar: ”Det betyder utlåning”. Beijmo blev utan Bundesligaframträdanden under sin första säsong i Bremen, och Nord24 ser inga utsikter till några framöver.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) ger anledning att tro Brentford snart kan byta ut sitt bi i klubbmärket mot en vikingahjälm. I går blev Pontus Jansson klar för klubben som tränas av dansken Thomas Frank. Nu uppges ytterligare en dansk anlända. Enligt BT har Brentford gjort klart med Celta Vigos mittfältare Mathias Jensen. Championshipklubben värvade också nyligen Christian Nörgaard från Fiorentina. I truppen finns också Emiliano Marcondes, Henrik Dalsgaard och Mads Bech Sörensen, alla danskar, samt finländaren Jakko Oksanan och islänningen Kolbein Finnsson.

Nettavisen (Norge) har en annan nordbo i sikte. Norska landslagsspelare Haitam Aleesami, ex-IFK Göteborg, blir klubbkamrat med Emil Krafth i Amiens. 27-åringen kommer närmast från Palermo och har skrivit på för tre år med Ligue 1-kubben.

Publicerad 2019-07-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå