Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"PSG kan halvera priset på Neymar"

Dagens rubrikämne i rött under Spanien nedan.

D_EHlquWwAAyMvQ.jpgENGLAND

Manchester Evening News punktmarkerade Manchester Uniteds presskonferens i Perth med tränare Ole Gunnar Solskjaer i morse, svensk tid. Han gav inte bort något kring ryktena som surrar om spelarförsäljningar. ”Jag har pratat med Pogba, Lukaku, Rashford, Jesse (Lingaard) och så vitt jag vet finns inga bud på någon av våra spelare. Vi behöver inte sälja”, sa Solskjaer och viftade bort allt snack från spelarrepresentanter. ”Agenterna kan snacka, men vi har vårt eget snack bakom kulisserna”.

ANNONS

The Sun tycks redan ha varit med bakom de där kulisserna. ”Stanna!”, är budskapet från Solskajer till Pogba. Dealen är att fransmannen blir kvar i Manchester United ett år till och sedan får fritt fram att lämna klubben. United räknar med att få de 120 miljoner pund de kräver nästa sommar. Solskjaers budskap till Romelu Lukaku är liknande: stanna en säsong till. Moroten här är att anfallaren kommer att få chansen att ta en startplats.

The Times är en av tidningarna som tar med att ”Pogba ’inte gjort något fel’ i att söka en flytt”, som hans agent Mino Raiola påpekade för Talksport i går.

Daily Star hänger också på agentuttalande från gårdagen på sin sportetta. ”Barça försöker locka Lindelöf” plockar upp Mundo Deportivos intervju med Hasan Cetinkaya. Men de tunga fotbollsnyheterna tar sig hela vägen till nyhetsettan: ”Sturridges vånda sedan hunden blivit stulen”. Ex-Liverpoolanfallare gjorde en vädjan i ett Instragramklipp.

The Guardian ger inget utrymme för fotboll på sportettan, men har längre in i tidningen ”Eriksen väntas tillbaka i träning sedan hans önskan om en flytt inte lett till några bud”. Guardian knyter också ihop Pogba-säcken med att påpeka att fransmannens oklara framtid påverkar Eriksens flyttmöjligheter. Pogba står högre upp än Eriksen på Real Madrids och Juventus önskelista.

ANNONS

 

ITALIEND_EhHDwXYAEbrRE.jpg

La Gazzetta dello Sport omfamnar försäsongsstarter för Milan och Inter på förstasidan, men flörtar också med transfermarknaden. ”Napoli: Bud på James” preciseras till 42 miljoner euro över tre år. Napolis sportchef Giuntoli har förhandlat på plats i Madrid. Tränare Carlo Ancelotti håller tummarna. ”Jag vet inte om han (James) kommer, men jag hoppas det”, säger han från Napolis försäsongsläger. På ett par korta rader långt in i tidningen skriver Gazzettan att Cagliari tagit initiativet till en nordisk dubbelvärvning från Atalanta: svensken Dejan Kulusevski och dansken Andreas Cornelius. Även Parma är intresserad av duon.

Corriere dello Sport noterar också att Giuntoli är i Spanien, men lägger tyngdpunkten vid att han flugit vidare till Valencia, ”Napoli i blitz för Rodrigo”, som också benämns som ”spanska landslagets nummer 9”. Enligt CdS vill Valencia ha 70 miljoner euro men kan tänka sig att gå ner i pris. Tidningen lägger också till att en övergång för James Rodriguez lär bli klar först i augusti. Roma närmar sig två värvningar, påpekar CdS, Gianluca Mancini från Atalanta och Jordan Veretout från Fiorentina. Båda värderas till cirka 25 miljoner euro vardera.

ANNONS

Tuttosport ser världen i svart och vitt. ”Millenium-Juventus” leder fram till att Turinklubben satsar ungt. Som exempel används Rabiot, De Ligt, Demiral och Kean. Juventus inleder i dag försäsongen. Cristiano Ronaldo ansluter på lördag.

 

D_Eh2hRWwAETcwN.jpgSPANIEN

Marca drar igång motorerna. ”Real Madrid lyfter – men med övervikt”, skriver tidningen. Spelarna tog flyget till försäsongslägret i Kanada i går men Real Madrid ska banta truppen. Enligt Marca hoppas klubbledningen dra in 200 miljoner euro genom försäljningar av bland annat Gareth Bale och Isco. Lägg därtill att Real redan sålt för 100 miljoner euro. Och alla dessa pengar för spelare som egentligen inte tillhör startelvan. Marca skriver också att ”Atlético är orubblig” kring försäljningen av Antoine Griezmann till Barcelona, ”120 miljoner euro och inga förhandlingar”. Fler stora potentiella övergångar. Under ”Det här kräver PSG för Neymar…” skriver Marca att den franska klubben vill ha igen pengarna den betalade för två somrar sedan, 222 miljoner euro. PSG är sugen på en defensiv mittfältare. Enligt Marca är det Casemiro som lockar mest, men Real Madrids intresse för Neymar är svalt. Barcelona har ingen sådana spelare att erbjuda och inte heller pengarna för närvarande.

ANNONS

El País justerar ner prislappen på Neymar. Enligt tidningen är PSG beredd att släppa sin enfant terrible för 150 miljoner euro. Det är en halvering av vad Le Parisien för tre veckor sedan uppgav att PSG ville ha. Se även Le Parisien nedan.

Sport spinner vidare på tråden om Neymar och Real Madrid. ”Real Madrid-larm”, ljuder på tidningsredaktionen. Sport menar att Real klivit in i kampen om brassen, väl medvetet om att PSG hellre säljer till Madridklubben. Men Neymar vill fortsatt till Barça, och den katalanska klubben hoppas fånga upp honom ”som en fallfrukt” när tiden är mogen för honom att bråka sig bort. Så vidare till nästa följetong: ”Barça betalar Griezmanns utköpsklausul”, är rubriken som skvallrar om att en lösning är på gång för fransmannen.

Cadena Cope sliter ned väven Sport spunnit kring Real och Neymar. ”Real Madrid nekar till att ha blivit erbjuden Neymar”, skriver tidningen, och påpekar att Florentino Pérez gäng helt tappat intresset efter brasilianarens två skadefyllda och stökiga säsonger.

ANNONS

Mundo Deportivo menar att det är ”Bytesaffär eller inget” som gäller för Barça-Neymar. De spanska mästarna vill använda spelare i utbyte för att nå de 222 miljoner euro PSG kräver.

AS har bild på både Griezmann och Neymar till rubriken ”Ingemansland”. Tidningen har sedan mer Neymar. ”PSG:s bötesstraff till Neymar är drygt 12 000 euro om dagen enligt Football Leaks”. Spelarna i PSG har tidigare uppgetts ha en ”etisk bonus”, för deras uppförande. I Neymars fall ska det handla om 375 000 euro netto i månaden, motsvarande cirka fyra miljoner kronor. Den faller nu bort, skriver AS och hänvisar även till brasilianska UOL Esporte.

 

FRANKRIKEi D_FmELiXYAAX2MX.jpg

L’Equipe toppar med citatrubriken ”En fotbollsklubb är ingen balettdansös”. Det kommer från en intervju med Marseilles ansatte president Jacques-Henri Eyraud. ”En fotbollsklubb är varken en balettdansös eller en pryl, det är ett företag”, säger han för att beskriva nödvändigheten av att balansera ekonomin. På annat håll skriver L’Equipe att Kylian Mbappés växande globala popularitet speglas i tröjförsäljningen. Han säljer nu flest tröjor med sitt namn både i PSG och i franska landslaget. Enligt tidningens uppgifter har Frankrike för övrigt passerat miljonstrecket för sålda landslagströjor under ett och ett halvt år (januari 2018 och första halvan av 2019). VM-triumfen förra sommaren har förstås bidragit till försäljningsskjutsen.

ANNONS

Le Parisien presenterar andra delen av sin intervju med PSG:s sportchef Leonardo. Den första gav uttalande om att han kan diskutera Neymar-försäljning om ett tillräckligt stort bud inkommer. Dagens del ger rubriken ”Jag ger inga tomma löften”, som är ett svar på Kylian Mbappés framtid och kontraktsförlängning, något Leonardo inte närmare vill diskutera med tidningen. Om Neymar och PSG skriver tidningen att det ”snart inte finns någon återvändo” för parterna. En skilsmässa närmar sig. Det är ett bekymmer för PSG på flera plan, och ”för var dag som går så minskar värdet” på stjärnan. Men för att Barça ska kunna slå till, ”för 300 miljoner euro eller hälften”, behöver den katalanska klubben sälja spelare, betonar Le Parisien.

Ouest France har nya besked om Karl-Johan Johnsson. Först sa Guingamps tränare Patrice Lair att den svenska landslagsmålvakten var på gång till FC Köpenhamn men i förrgår att han var tillbaka för att han inte hittat någon klubb. Nu låter det annorlunda igen. ”Kalle kommer inte tillbaka. Han har hittat en klubb”, säger Lair nu. Vilken klubb det rör sig om framgick inte, däremot att ett besked väntas inom kort.

ANNONS

 

D_FvJZMXoAA5EUr.jpgTYSKLAND

Sky Sport ger ordet till Bayern Münchens tränare Niko Kovac. Han får frågan om Bayern är intresserad av Leroy Sané: ”Ja. Punkt. Utropstecken!”. Det går inte att vara mycket tydligare. Han bekräftar även intresse för Ousmane Dembélé. ”Det är också en bra spelare. Punkt. Vi har tappat två toppspelare som är svåra att ersätta”, säger Kovac, och syftar på Robben och Ribéry.

Sport Bild har varken punkt eller utropstecken att sätta. Den konstaterar i stället, ”Därför är Bayern i sådan transferröra”. Tidningen påpekar att Sanés tvekan försinkar Bayern, att klubbledningen inte är överens om Dembélé som alternativ, att Hakim Ziyech, Yannick Carrasco och Steven Bergwijn är andra spelare Bayern varit i kontakt med. Även Dani Olmo och Leon Bailey är alternativ. Om Callum Hudson-Odoi skriver Sport Bild att Chelsea vägrar förhandla efter Bayerns bryska försök att värva talangen i vintras, men Bayerns intresse kvarstår. Intresse finns även för Espanyols Marc Roca. Till anfallet har Bayerns ledning diskuterat Mario Mandzukic som backup till Robert Lewandowski.

ANNONS

Nürnberger Nachrichten noterar att Mikael Ishak svarade för ett mål och en assist i Nürnbergs 2-0-seger mot FC Pinzgau Saalfelden från Österrike.

 

ÖVRIGTD_FHzxbWkAE7yAX.jpg

SDNA (Grekland) konstaterar att Aris anfallare Daniel Larsson missar första Europa League-kvalmötet med AEL Limassol den 25 juli. 32-åringen skadade sig i höger vad i träningsmatchen mot Gent häromdagen och blir borta cirka 20 dagar. Även returmötet i Thessaloniki den 1 juli kan därmed vara i fara.

A Bola (Portugal) tar farväl till Jonas med att göra en förstasida på tidigare förstasidor med Benficalegendaren. I dag spelar 35-åringen sin avskedsmatch (mot Anderlecht) efter nästan fem år i klubben.

Publicerad 2019-07-10 kl 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto