POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Uppgifter: Forsberg har utköpsklausul

Skärmavbild 2019-07-11 kl. 08.23.26.pngTYSKLAND

Bild hittade en spricka mellan RB Leipzig och Emil Forsberg. Enligt hans agent Hasan Cetinkaya hade svensken blivit lovad ett farväl till rimlig penning om ett bud dyker upp. I stället påstår Cetinkaya att klubben kräver 35-40 miljoner euro. ”Emil är självklart besviken”, säger Cetinkaya.

Leipziger Volkszeitung , i samarbete med Sportbuzzer, uppger att den summan inte är en ribba RB Leipzig höftat. Enligt tidningens uppgifter i går finns en utköpsklausul i Forsbergs kontrakt någonstans mellan 35-40 miljoner euro. ”Ganska nära 40 miljoner”, preciserar tidningen efter Bilds artikel. Ingen klubb väntas lägga så mycket pengar för 27-åringen.

Kicker plockar upp Forsberg-tråden efter Cetinkayas utspel. RB Leipzigs sportchef Markus Kröscher pekar på kontraktet till 2022. ”Vi räknar med Emil, och är glada att han är här. Vilka tolkningar andra gör vill jag inte kommentera”, säger Kröscher. Kicker konstaterar att RB Leipzig är i förarsätet kring Forsberg, till skillnad från Timo Werner. Anfallarens kontrakt går ut nästa sommar. Han är inte sugen på att skriva på nytt kontrakt, Bayern München hoppas plocka honom på fri transfer då men Werner uppges missnöjd med att Bayern planerat med andra anfallare denna sommar.

 

D_JXc7bXkAEpqc1.jpg

ENGLAND

Daily Mail ser en ny mittbackspartner till Victor Nilsson Lindelöf komma allt närmare. ”Manchester United övertygade att de kan bräda Manchester City på Harry Maguire med bud på 75 miljoner pund”. Samtal med Leicester pågår.

Sky Sports instämmer. Uniteds försöka att värva Maguire är ”mycket konkret”, försäkrar en källa nära förhandlingarna.

Daily Star fortsätter på temat Man United men blickar bakåt. ”Ni kan inte tvinga oss”, är tidningens fria tolkning av tränare Ole-Gunnar Solskjaers svar på att Pogba önskar sig bort och att försäljningar kan bli aktuella.

Manchester Evening News kollar också i backspegeln, mot gårdagen. Och det blir med ett fniss. Anledningen är Daniel James och Aaron Wan-Bissakas initieringssånger under Man United-turnén i Australien (se klipp nedan). Det är tur att de kan spela fotboll. Scott McTominay får däremot tummen upp (se klipp här).

Daily Telegraph rapporterar att Liverpool får konkurrens om Nicolas Pépé – av grannklubben. Everton är nu ute efter anfallaren, som värderas till 58,5 miljoner pund. David Neres i Ajax är ett alternativ.

 

ITALIENgazzettafc_nazionale_web-Medium.jpg

La Gazzetta dello Sport ger utrymme för fotograferande fans med Juventusspelare. Rubriken ”Det vackra anländer” har inte med skönheter på bild att göra, utan att ”uppdraget är inte bara är att vinna utan att underhålla och införa en spelstil med CR7 och Dybala”. Tidningen använder också den ack så populära tidsmarkören för en övergång, ”De Ligt, 48 timmar för att slutföra affären”. Inters sportchef Ausilio är i London. I dag träffar han enligt Gazzetan representanter för Manchester United för att diskutera Romelu Lukakus övergång. På tal om Inter (och Milan för den delen). ”Nya San Siro, en plan värd 1,2 miljarder euro”, som presenterades i går, tar plats på förstasidan och tar sedan även två uppslag i anspråk.

Corriere dello Sport ger ordet till Aurelio De Laurentiis. Napolis president tar sig an potentiella nyförvärv. ”James är den mest medievänliga spelaren efter Cristiano Ronaldo och Messi. Han vill spela för oss, men Real kräver för mycket”, ”Vi gillar verkligen Rodrigo mycket, men han vill stanna i Spanien. Elmas? Vi måste sälja först” och ”Icardi är en talang som inte hållits under kontroll särskilt bra. Han känns äldre än sina 26 år. Jag skulle inte byta honom mot Insigne”.

Tuttosport menar att ”Higuaín skakade om” när Juventus försäsong inleddes. ”Pipita togs emot med stor värme av fansen, som skanderade ’Stanna hos oss’”. Higuaín påstås nobba alla erbjudanden, men är till försäljning. Tuttosport uppger också, enligt Calcionews24.com, att Crotone är intresserat av låna Mattias Svanberg från Bologna.

Tuttomercatoweb har mer blågult och Crotone. Eller snarare ex-Crotone. TMW återkommer till Panathinakos intresse för Marcus Rohdén, vars kontrakt med Serie B-klubben löpt ut. Häromdagen sågs den 28-årige mittfältaren som ett alternativ. TMW har nu ”Exklusivt: Rohdén mot Grekland – avtal nära med Panathinaikos”. Det fortsätter med uppgiften att ”spelaren snart kommer att skriva på ett kontrakt”.

Sporitalia tar uppgifterna om Cagliari och Dejan Kulusevksi vidare. I går uppgav i Gazzetta dello Sport att klubben ville förhandla med Atalanta om svensken. Sporitalia menar att det handlar om ett lån med utköpsklausul, och lägger sedan tyngd på 19-åringens axlar: ”Det kan bli han som är Barellas ersättare i rött och blått”.

Sky Sport Italia följer upp Higuaíns framtid med att West Ham vill ha honom. Enligt tv-kanalens mercatoprofil Gianluca Di Marzio vill Juventus ha 40 miljoner euro för den 31-årige anfallaren som under våren var utlånad till Chelsea. Roma är också intresserat. Sky sätter vidare formerna för Inters förslag till Man United i jakten på Lukaku. Det är på 70 miljoner euro fördelat över tre år, enligt 10, 30, 30.

 

D_JgbFxXYAAssRg.jpgSPANIEN

Mundo Deportivo slår fast, att Barcelona har ”Griezmann på slutsträckan”. Barça väntas till slut betala utköpsklausulen på 120 miljoner euro. ”Summan kan sättas in i morgon, men om det inte löser sig, så på måndag”, garderar sig tidningen.

Sport toppar med ”Griezmann direkt till Barcelona” från semestern, utan att passera Atlético. Tanken är att han ska ansluta till försäsongsträningen på måndag. Sport uppger vidare att dröjsmålet med betalningen inte har något med Barças ekonomiska muskler att göra. I stället finns skattetekniska skäl. Det troliga är att Griezmann själv deponerar summan.

Marca tror att Griezmann kan presenteras i Barças tröja redan på lördag. Men på förstasidan har tidningen Éder Militão i fokus till citatrubriken, ”Jag är mycket tävlingsinriktad. Men vad de flesta lär komma ihåg från gårdagens presentation av Real Madrids nyförvärv är att han tvingades bryta presskonferensen på grund av sjukdom (se klipp här). Tidningen skriver på annat håll om ett annat nyförvärv – som egentligen är två. Nyligen gjorde Real klart med japanska jättetalangen Takefuso Kubo, 18. Men inte bara Takefuso anländer. Hans 12-åriga lillebror Eiji har slussats in i Reals ungdomslag. Hela familjen Kubo flyttar till Madrid.

 

FRANKRIKED_K2iHIWwAAW4_z.jpg

L’Equipe ger på nytt Tour de France sin uppmärksamhet. Blott en liten fotbollspuff tar sig in på förstasidan, ”Vieira tvekar”. Nice tränare ”överväger med stort allvar” sin framtid i klubben. Band transferryktena märks Sébastian Haller från Eintracht Frankfurt till West Ham. Trots att klubbarna tycks nära en överenskommelse på cirka 40 miljoner euro, så är den 25-årige fransmannen tveksam till flytten.

Le Parisien strösslar PSG-notiser över sportsidorna. Som att Thiago Motta lämnat sin position som ungdomstränare i PSG. Störst rubrik får ”Rabiot är inte klar med PSG”. Parterna är fortfarande inblandade i en tvist. Klubben har inte betalt ut den så kallade etiska bonusen för mars på 40 000 euro för att Rabiot lajkat ett klipp där Patrice Evra hånade PSG. Ärendet ska diskuteras av ligaföreningen i morgon, men riskerar att hamna i arbetsdomstolen. Rabiot fick den gångna säsongen etikbonusen indragen vid ytterligare två tillfällen, i oktober när han kom försent till samlingen i Marseille och i januari när han utan tillåtelse hoppade över en samling i Qatar.

RMC Sport understryker att Neymar vill lämna PSG för Barcelona, men också att brassen inte är beredd att ta strid för en flytt.

 

D_JUYGfWkAAvGZ5.jpgÖVRIGT

Daily Record (Skottland) låter Filip Helanders förväntade övergång till Rangers ta sig hela vägen in på nyhetsettan. Tidningen trycker på en bekräftelse även från Bologna. ”Vi hoppas snart ha avtalet klart mycket snart”, bekräftar Bolognas sportchef Riccardo Bigon för tidningen. Daily Record uppger, trots förstasidans siffra, att övergångssumman är lägre än de motsvarande cirka 50 miljoner kronor som nämndes i går. Den är snarare ca 42 milj kr.

Het Laatste Nieuws (Belgien) noterar en svensk målskytt när Anderlecht slog Benfica med 2-1 i Lissabon i Jonas avskedsmatch. Tidningen skriver: ”I anfallet ville Kiese Thelin definitivt visa upp sig i rampljuset, för en övergång eller för en plats i startelvan. Svensken arbetade hårt men var sällan ett hot. Inte förrän Azdic slog en hörna fem minuter för halvtid och Kiese Thelin gjorde vad han är bra på: använda huvudet. Anfallaren nickade in bollen i krysset”.

ESPN (USA) noterar att Zlatan Ibrahimovic prisades i natt, svensk tid. LA Galaxy-svensken utsågs till ”Bästa spelare i MLS” vid den stora idrottsgalan ESPY Awards. Här är alla pristagare.

TV2 (Norge) har en transfernyhet av det mer udda slaget. Minns ni Martin Ödegaards utfall mot Ada Hegerberg för att hon kritiserat norska landslaget ju innan VM? Nu blir han (och Alexander Isak) troligen klubbkamrat med Adas syster Andrine. Enligt TV2 väntas den tidigare PSG-spelaren skriva på för Real Sociedad.

Metro (Ecuador) lockar med ”Samtal om arena i världens mitt”. Det är Quitos borgmästare Jorge Yunda som uppger att finansieringen är på bana, ” vallöftet är nära att förverkligas”, som han uttrycker det. Tanken är att bygga en väldig arena strax norr om Quito, precis där ekvatorn skär. Mittlinjen skulle vara exakt på latitud noll. ”Folk ska kunna säga att nu rör sig bollen i världen mitt. Det är något som gör oss till Ecuador”. Lagen skulle därmed kunna göra mål på södra och norra halvan av jordklotet i samma match. Borgmästaren ser arenan som en del av en större turistattraktion. Planerna väcker också starkt kritiska röster, som tycker att andra projekt i huvudstaden borde prioriteras.

 

Publicerad 2019-07-11 kl 07:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå