Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

France Football: Zlatan störst i fransk fotboll

FRANKRIKE

1.frankrike_korrekt

France Football utser ”Ligue 1:s 50 största kultspelare” genom tiderna. Med det menar tidningen ”en personlighet, en idol, en legend som berättare en historia, definierar en era eller symboliserar ett lag”. I topp är Zlatan Ibrahimovic. ”Drygt tusen dagar har gått sedan han satte Eiffeltornet i skuggan även regniga dagar”, skriver krönikören Pascal Ferrer med saknad om en ”svensk myt” som varken PSG eller Ligue 1 kunnat ersätta. På listans 26:e plats finns en annan svensk, Gunnar Andersson, som satte färg på Marseille under 50-talet. På tal om färgstarka profiler. En intervju med Louis Van Gaal är en garanti för slagfärdiga åsikter. ”Bayern München har en verklig idrottskultur. Manchester United har bara affärskultur”, klämmer holländaren i med i veckans nummer. Van Gaal retar också upp sig på Neymar, som spelar mer för sin stjärnstatus, och hittar en liknande profil i sitt gamla lag. ”Ribéry tänkte mer på sig själv än laget”, säger Van Gaal.

ANNONS

L’Equipe frigör sig så sakteliga från Tour de France-greppet. I dag finns två transferpuffar på förstasidan. ”Falcao på väg bort – Diaz närmar sig” och ”Pépé på väg till Arsenal”. Falcao väntas lämna Monaco för Galatasaray, och Ligue 1-klubben ersätta anfallaren med Real Madrid-spelaren. I Nicolas Pépés fall ser rekordövergången till Arsenal ut att bli klar i eftermiddag. Då väntar läkarundersökning innan Lille kan inkassera sina 80 miljoner euro.

RMC Sport hade PSG:s Marco Verratti i studion. Flyttryktena om Neymar kom på tal. ”Jag har aldrig hört Neymar säga att han vill flytta. Sedan vet jag inte vad som sagts med klubben”, säger lagkamraten. Samtidigt värnar Verrattis om spelarnas vilja. ”Det är ingen idé att hålla fast vid en spelare som vill lämna”.

 

ENGLAND

1.england

Daily Mirror tar sig an ännu en del i följetongen Gareth Bale. Dagens avsnitt heter ”Bales ’förolämpning’ mot Spanien”. Här gästspelar John Toschack, walesisk fotbollsprofil och många år tränare i Spanien. Toschack retar sig på kaoset, på spelaragenten och på Bales beslut att hoppa av träningsturnén med Real. ”Det är sorgligt för fotbollen, det gör mig ledsen och upprörd”.

ANNONS

The Times har ”Bale ’för bedrövad’ för Reals resa” på sportettan, och även en krönika med slutsatsen: ”Bales bästa chans är att luta sig tillbaka och hoppas att hans nemesis Zidane misslyckas”.

Manchester Evening News följer en annan långkörare, Leroy Sané. Tidningen skjuter på nytt ner tyska uppgifter om en nära förestående övergång från Manchester City till Bayern München. Inga samtal pågår. Och City och en skosponsor lockar med nytt lukrativt kontrakt för att Sané ska stanna.

The Sun har en huvudrollsinnehavare som vill ha sista avsnittet inspelat. ”Trött på det” är tydligen Harry Maguires åsikt om de utdragna förhandlingarna mellan Leicester och Man United. Han vill få klart övergången, värderad till drygt 75 miljoner pund, snarast. The Sun bjuder till och med på en ”exklusiv”-stämpel för denna upplysning.

 

ITALIEN

1-talienkoorekt

Corriere dello Sport pumpar nytt liv i de senaste dagarnas rykte, ”Dybala-Lukaku: klart för bytet”. Tidningen hävdar att Juventus och Manchester United ”är nära ett avtal”. Det får konsekvenser. ”Inter överraskat, går efter Cavani och erbjuder €15m för Dzeko. Higuaín allt närmare Roma, medan Napoli förbereder bud på Icardi”. Phew. Sedan beklagar sig CdS under ”Så många anomalier på transfermarkanden”. Tidningen retar sig framför allt på ”en italiensk fixering att betala för mycket för utländsk talang” och samtidigt sälja sin egen för billigt, som Cutrone för 22 miljoner euro.

ANNONS

Sky Sports Italia har bekräftelser på att det bubblar på mercaton. Från Juventus vicepresident Nedved om Dybala: ”Det finns intresse men vi väntar på något konkret”. Från Inters sportchef Marotta om Lukaku: ”Vi lade ett stort bud som är anpassat efter dagens marknadsvärde, men har inte fått till något avtal”.

La Gazzetta dello Sport hoppar på Marca-båten och ger bilder och citat från Cristianos utmärkelse i går större delen av förstasidan (se Marcas intervju under Spanien).

Tuttovenziasport är säker på sin sak: Svante Ingelsson spelar kommande säsong i klubben. Serie B-klubben är överens med Udinese om ett lån av den svenske mittfältaren, och bara ett klartecken från läkare efter 21-åringens skada väntar.

TMW följer i Marcus Rohdéns fotspår. Den landslagsmeriterade svensken fortsätter fiska efter klubb sedan han lämnade Crotone. Han tackade nej till Frosinone, skrev Gazzetta dello Sport förra veckan. Turkiet och Grekland har inte blivit något, men enligt TMW är Salernitana senaste intressenten.

ANNONS

 

SPANIEN

1-spaningenkorrrekt

Onda Cero har hittat en ny lyckokaka till Gareth Bale. Det kan trots allt bli en flytt österut. Enligt radiokanalen förhandlar walesaren nu med en ny kinesisk klubb och med Real Madrids goda minne. Det blir i så fall en kamp mot klockan. Det kinesiska transferfönstret stänger i morgon.

El País väger orden och Eden Hazards kilon. Tidningen kom i går med uppgiften att belgaren vägde in sju kilo för tung hos Real Madrid. Tidningen tonar ned betydelsen av det. Men El País-profilen Diego Torres fyller på med fler uppgifter. Hazard gillar inte träning nämnvärt. ”Han var aldrig lägre än två kilo över sin idealvikt”, säger en källa i Chelsea om Hazards sju år i klubben. Belgarens midja kommer att ha ögonen på sig.

AS påminner om att Bales vilja och Hazards vikt inte är enda problem. Tidningen placerar ”Real på soffan” hos psykologen. ”Real Madrid möter i dag Tottenham med flera pågående kriser. Bale är inte med i truppen. Courtois är skadad. Klubben vill att James stannar. Florentino kramar Cristiano Ronaldo på bild”.

ANNONS

Marca har svaret på den där Cristiano-kramen. Portugisen fick under pompa och ståt tidningens ”Legendar”-utmärkelse i går. När Cristiano Ronaldo fick Real Madrid-presidentens kram kunde rop höras i salen, ”Värva honom igen!”. Talande för situationen i Real. Själv har Cristiano Ronaldo fokus på sin nya klubb. ”Juventus kommer att vinna Champions League. Jag vet inte om det blir i år eller nästa, men det kommer”. Och titlar är vad som räknas. ”Tack och lov vann vi tre denna säsong; ligan, cupen och Nations League med Portugal”. Marca påstår på annat håll att Malcom är nära en flytt från Barcelona till Zenit. Priset lär bli cirka 40 milj euro.

Sport nickar instämmande, och preciserar det ryska budet till 35+5. Tidningen har däremot helt andra siffror på förstasidan. ”PSG sänker priset på Neymar från 300 till 180 miljoner euro”, trumpeterar tidningen ut. Därmed anser Sport att PSG ”öppnar dörren för förhandlingar med Barça men vill i nuläget inte ha spelare i utbyte”.

Mundo Deportivo ser ”Coutinho i klistret”. Brassen sitter fast, ”varken hans agent eller Barcelona har fått några konkreta erbjudanden, Premier League-fönstret stänger snart och Neymar ser ut att stanna i PSG”. Så Coutinho, ja, han sitter fast där i Barcelona.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild lyfter fram att Bayern München skjutit fram officiella lagfotograferingen till september. Tidningen antar att beslutet tagits för att ge utrymme för värvning av Leroy Sané, som kan ta sin tid. Det tyska transferfönstret stänger den 2 september.

Sport1 noterar en fnysning från Robert Lewandowskis agent Maik Barthel på Twitter. Han hånar Marco Reus, som prisades i söndags. ”Årets spelare! Om man inte vunnit något har man visst störst chans”, skriver han om Dortmundspelarens utmärkelse.

 

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) uppger att Jordan Larsson i dag kommer att genomgå läkarundersökning hos Spartak Moskva. Han gör det samtidigt med André Schürrle, som ansluter från Dortmund. Övergångssumman till IFK Norrköping för Larsson väntas landa på cirka fyra miljoner euro.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) sprider goda nyheter om Sam Larssons skada. ”Han känner sig mycket bättre nu”, säger Feyenoords tränare Jaap Stam. Svensken fick utgå med en ryggskada mot Southampton i helgen. På söndag är det ligapremiär mot Sparta.

ANNONS

O Globo (Brasilien) meddelar att polisen lagt ner utredningen om våldtäkt mot Neymar i brist på bevis. Det var för snart två månader sedan som en kvinna trädde fram och anklagade PSG-spelaren.

Publicerad 2019-07-30 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto