POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Fel och för dyr – vill släppa Guidetti

SPANIEN

Diario de Noticias de Álava menar att Alavés försöker hitta en ny klubbadress åt John Guidetti. Under ”Guidetti, nyckel för att få Calleri”, skriver lokaltidningen att La Liga-klubben först måste göra sig av med svensken innan den argentinska anfallaren kan värvas. Det finns inte plats för Guidetti i det nya projektet. Alavés vill hitta en lösning innan fönstret stänger, men den kompliceras av att Guidetti kostade fyra miljoner euro och sitter på en av truppens högsta löner.

Mundo Deportivo har en svensk i annat ljus. Även om målen uteblev den här gången prisades Alexander Isak på nytt när Real Sociedad vann mot just Alavés (1-0). ”Han var inte hela tiden delaktig, men när han dök upp så gjorde han Alavés illa”, summerar tidningen.

AS känner hoppet återvända till Real Madrid. ”Benzema till undsättning” understryker att veteranen visade musklerna med tre fullträffar när Real Madrid pucklade på försäsongens slagpåse Fenerbahçe med 5-3. Krönikören Alfredo Relñao drar inga stora växlar, ”Det är samma Madrid som förra säsongen”. På morgonen finns också några rader om att ”Atlético gatecraschade Ibras och Rooneys fest”. Madridlaget vann med 3-0 mot MLS All Stars. Zlatan Ibrahimovic spelade bara den första halvtimmen.

Marca formulerar Reals efterlängtade segere med ”Benzema lättar på trycket för Zidane”. Tidningen kliver också upp på barrikaden med La Liga-klubbarna. Under ”Klubbarna mot RFEF” framgår att alla klubbarna i de två högsta divisionerna – utom Real Madrid – protesterar mot förbundets matcher på fredagar och måndagar.

spanien

Sport tröskar Neymar en vända till. Brasilianaren har gjort klart att han inte vill spela mer i PSG-tröjan så länge det finns andra alternativ, hävdar Sport. Samtidigt uppger tidningen att PSG försöker sälja in idéen om en pakt till Neymar: han stannar en säsong till och dörrarna är sedan öppna att lämna nästa sommar.

 

ENGLAND

england

The Times har tabloidämnet men ännu inte tabloidrubriken. ”Dybala villa ha tio miljoner pund om året” efter skatt, meddelar Times om den Man United-aktuelle spelaren.

Daily Mirror kan rubrikerna också. ”Deg-bala”, förstås. Och så blir den där lönen på tiotals miljoner om året efter skatt för abstrakt. 350 000 pund i veckopeng. Alla fattar. Lille Brad i pojkrummet och faster Lily i gungstolen.

The Sun lyfter en annan fotbollsspelarhobby förutom att räkna stålar: att spela golf. ”Zidane hade rätt – Bale har ingen drive”, skulle kunna vara en översättning av tidningens underfundigheter om att walesaren var på golfbanan i Madrid när laget lirade match i München. Zidane ville inte delta i Madridpressens hetsjakt på walesaren men mumlade något om att ”Jag hoppas han tränar”. The Sun klistrar också dit ”exklusivt” på uppgiften att ZZ planerar att frysa ute Bale hela säsongen. Mycket golf blir det.

Daily Mail levererar silly season utan krusiduller. ”Napoli redo att bjuda 60 miljoner pund för Crystal Palaces Wilfried Zaha efter att ha gått miste om Nicolas Pépé till Arsenal.

Sky Sports är ändå silly seasons kungliga hovleverantör. Störst i dag: ”Manchester United är redo att betala 80 miljoner pund för Harry Maguire som världen dyraste back”, uppger tv-kanalen med hänvisning till sina källor (darttavlan).

Wales Online låter Joel Asoro slicka såren efter en tung tid i Swansea. ”Jag var lite nere så jag håller på att återta självförtroendet på alla sätt jag kan”, säger den svenske U21-landslagsanfallaren, ”Mitt mål är att etablera mig i laget och det börjar med att jag på träning visar vad jag kan”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger lust att greppa efter macheten”. Mercatodjungeln bli alltmer ogenomtränglig för var dag. I dag finns ”Cavani stannar i PSG” sida vid sida med ”Icardi: Juve eller stanna”, ovanför ”Avtal med Fiorentina, men Nainggolan…” och alldeles intill ”Juve: Dybala träffar Sarri, Blir det fri lejd för Lukaku?”. Frågetecknen blir bara fler och större.

italien

Corriere dello Sport är tydligare. Och överraskande. ”Inter efter Dybala”. Argentinaren rynkar på näsan åt vädret i Manchester och nu kan det bli ”Chocksvar från Marotta till Juve” när Inter ger sig in i kampen om juvelen. Det var en gång i tiden Marotta som värvade Dybala till Juventus från Palermo. Juve är för övrigt fortsatt ute efter Lukaku, men bland knutar att lösa finns belgarens bildrättigheter.

Tuttosport låter sig inte oroas. ”Lukaku: Jag är på väg, Juve” talar sitt tydliga Turinspråk. Enligt tidningen är Juve överens med anfallaren om ett kontrakt värt 8,5 miljoner euro om året. Det finns också ett avtal med United om Dybala, men argentinaren ska i dag, som Gazzettan också skrev, träffa Juvetränaren Sarri.

Calciomercato.com hallucinerar fram ”Roma, Lindelöf aktuell för försvaret”. Sajten skriver att svensken ”inte helt övertygat i United”, och skulle kosta cirka 35 miljoner euro.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe fortsätter funderingarna kring Neymars situationen. Dagens förstasida kommer med bild på brassen och på PSG:s sportchef Leonardo, till den dubbeltydiga rubriken ”Tillbaka i spel”. Klockan tickar för en lösning på dödläget mellan klubb, spelare och Barcelona. Och PSG står enligt L’Equipe fast vid den prislapp klubben satte tidigare i sommar: 300 miljoner euro. Under tiden håller Neymar en påtagligt låg profil. Några sidor längre fram bekräftar L’Equipe uppgifterna i går om att Nantes tränare Vahid Halilhodzic är på väg bort. Han kan för övrigt vara aktuell som Hervé Renards efterträdare som Marockos förbundskapten.

Le Parisien synar ligamästarnas nya lag med ”Tuchels PSG 2019 tar form”. Vidare bekräftar Le Parisiens källor uppgiften om att att Manchester United värvat Hannibal Mejbri från Monaco för tio miljoner euro (fem nu plus fem i bonusar). 16-åringen väntas, med eller utan elefanter, till England för läkarundersökning i dag. Även Bayern München, Arsenal och Lyon var ute efter Mejbri.

 

TYSKLAND

Bild ser ett Bayern München som biter på naglarna. Inte på grund av förlusten (7-8 mot Tottenham efter straffar) men på grund av ännu en skada på ännu en kantlirare. Först var det Serge Gnabry. Nu är det Kingsley Coman. ”Jag tror inte det är så farligt”, sa Bayerns tränare Niko Kovac efter matchen. Bild har annars en spelare på gång. Tidningen uppger nämligen att Bayern nu lämnat konkreta erbjudanden till både Leroy Sané och Manchester City.

Transfermarkt uppdaterar sina egna uppgifter om en annan Bayern München-transfer. Enligt sajten finns sedan förra veckan en överenskommelse med Bayer Leverkusen om att köpa Leon Bailey, 21. Sent på onsdag kväll kommenterade Bayerns tränare Kovac uppgiften. ”Jag är inte ansvarig för transfers, men jag vill kommentera. Det där stämmer inte”, säger han.

tyskland

Kicker ser kampen Bayern-Dortmund som ”Het som aldrig förr”. Supercupfinal stundar på lördag mellan rivalerna. Tidningen följer också upp Sané-följetången med uppgiften att Manchester City skrivit till Bayern München om bett om större diskretion, sedan Kovac pratat vitt och brett om Sané i pressen. Det var en anledning till att vd Karl-Heinz Rummenigge gav Kovac en offentlig skrapa och tränaren kände sig manad att be om ursäkt. På annat håll skriver Kicker om att Everton är beredd att betala 30 miljoner euro för Jean-Philippe Gbamin i Mainz.

Weser Kurier meddelar att Ludwig Augustinsson får ta igen sig. På grund av en överansträngning i knäet kör svensken på med individuell träning men står över matchen mot Everton på lördag. ”Han kommer att träna med laget från och med tisdag i nästa vecka”, säger tränare Florian Kohfeldt.

Publicerad 2019-08-01 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå