Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Robin Olsen nobbar Portugal”

ITALIEN

Il Tempo stryker destinationer för Robin Olsen. Calciomercato skriver att den Rombaserade tidningen har uppgiften att den svenske målvakten sagt nej till en flytt till Portugal. Både Benfica och Porto har tidigare uppgetts intresserade. Gazzetta dello Sport skrev häromdagen att det även finns intresse för Olsen i Premier League.

italienfredag

La Gazzetta dello Sport känner muskler spännas i Turin. ”Fem dagar för ett ’ja’” läggs till fotomontaget på en armbrytning mellan Juvestjärnan Dybala och Juvepresidenten Agnelli. Juventus behöver argentinarens medgivande för att ro i hamn bytesaffären med United för Lukaku. Gazzettan lägger till, ”Ytterligare ett byte: Citys Danilo och pengar för Caneclo”.

ANNONS

Goal Italia hävdar att Juventus kommit ännu en bit fram i United-dealen. Klubben är överens med Lukaku om ett kontrakt värt cirka nio miljoner euro om året.

Corriere dello Sport beskriver turerna kring Dybala men också Higuaín och Icardi, tre argentinare, under rubriken ”Sista tangon”. Läget sammanfattas med: ”Dybala överraskas av Juve: Du måste till United”, ”Higuaín hänger på repen, Roma pressar intensivt” samt ”Kravet för Icardi är 75 miljoner euro: Napoli nära Lozano”.

Tuttosport fångar liksom Gazzettan också upp Juves andra bytesidé, ”Cancelo ut, in med Danilo”. Juventus skulle också få 30 miljoner euro. Sedan njuter tidningen åt ”Torinos rapsodi” i Europa League-kvalet (4-1 mot Debrecen).

 

ENGLAND

Daily Telegraph känner pulsen öka i Leicester. ”Maguire tar ställning”. Mittbacken har lämnats utanför matchtruppen mot Atalanta, men Man United är fortfarande många miljoner från de 90 miljoner pund Leicester vill ha. Det är inte den enda prislappen som skjutit i höjden. ”Manchester City vill ha 137 miljoner pund för Leroy Sané”, hälsar Telegraph, som ett svar på gårdagens rykten i tysk press om en i stort sett färdig övergång för 90 milj pund.

ANNONS

englandfredag

The Sun höjer övergångssumman ytterligare. ”Sané kostar 145 miljoner pund”, hävdar tidningen, och får medhåll av Manchester Evening News. The Sun bjuder också på ”Exklusivt: Liverpool överväger bud på 20 miljoner pund för Bordeauxs anfallare François Kamano som backup till Salah, Mané och Firminho”.

The Independent ser inte bara Paul Dybalas svindlande lönekrav (350 000 pund/vecka) som hinder för en övergång till Manchester United. Argentinaren uppges osäker på grund av tveksamheter kring Uniteds möjligheter att återvända till Europatoppen.

The Guardian noterar lite i förbigående Aston Villas köp av Marvelous Nakambas från Club Brügge. Och ”I’m a marvelous player”, var Marvelous givna introduktionfras tillsammans med ett bländvitt leende.

Wales Online tror att Kristoffer Nordfeldt ligger risigt till. Sajten spår att det blir den svenske målvakten eller Erwin Muller som får lämna Swansea sedan Championshipklubbben värvat Freddie Woodman. Klubben har för närvarande fyra målvakter.

 

SPANIEN

ANNONS

Marca tror Real Madrids nät kan kastas mot Nederländerna i stället för England. Det är ”Återuppväckt intresse för alternativet Van de Beek”. På grund av svårigheterna med att värva Paul Pogba är den 22-årige Ajaxmittfältaren aktuell igen. Real Madrids ledning vill ha honom, men Zidane är helt inställd på Pogba. För Zidane är Pogba en nyckelvärvning, inte för Realledningen, påpekar Marca.

spanienfredag

AS instämmer med Marca, ”Van de Beek är plan B”. Liksom i Marca sätts också prislappen till 60 miljoner euro, och intresset för Van de Beek kommer med påpekandet att ”Real kommer att göra allt för att få Pogba men ha holländaren i åtanke”.

Sport synar ”Coutinhos uttåg”. Tidningen hävdar att det till slut faktiskt finns intressenter för brasilinaren, samt att Barça är öppet för både försäljning och utlåning. Tidningen följer vidare upp Neymars äventyr. Enligt brasilianska uppgifter får han nu mindre stålar i PSG. Det gäller dels en bonus på tre miljoner euro som inte utfaller då han inte kom med på The Bests 50-bästalista. Sedan går Neymar miste om ytterligare två miljoner euro i bonusar för sen ankomst enligt en uppförandeklausul. Neymar rapporteras mindre nöjd med detta.

ANNONS

Mundo Deportivo menar också att det är ”Hög spänning” mellan PSG och Neymar. ”PSG är sårat av brasilianarens agerande”. Och i vassen lurar Barcelona.

 

FRANKRIKE

frankrikefredag

L’Equipe synar Zinedine Zidane och hans ”Sommar fylld av svårigheter”. Real Madrid-tränaren är i skottlinjen efter en turbulent försäsong och ett ifrågasatt transferfönster. Status kring Paul Pogba är att fransmannen fortfarande lika intensivt vill till Real, skriver L’Equipe. Tidningen jämför situationen med Neymars – två spelare med utstakad destination men där den köpande klubben ännu inte gått till tydlig handling.

Le Parisien rapporterar på östfronten intet nytt, ”Neymar på träningen som ingenting hade hänt”. Tidningens utsände plockar fram kikaren och beskriver en glad och lekfull brasse på första riktiga träning med PSG under lägret i Kina.

Courrier-Picard instämmer i tidigare uppgifter om att Amiens nobbat ett bud på Emil Krafth från Newcastle, som hade gett svensken ”en jättelön”. Men det finns hopp för Kraft. ”Vi stänger inte dörren för någon”, säger Amiens president Bernard Joannin. ”Jag vet att det händer en del i kulisserna”, säger tränare Luka Elsner, som prisar Krafth och hoppas få behålla honom. Your move, Newcastle.

ANNONS

 

TYSKLAND

tysklandfredag

Bild summerar summorna efter en snurrig Leroy Sané-dag. ”200 miljoner euro – så dyr blir Sané”. Trots Bayern Münchens dementi av uppgifterna om ett säkrat köp (se ovan), så gick miniräknaren varm på redaktionen. 100 miljoner euro till Manchester City, en lön på 20 milj euro om året plus andra omkostnader, betyder att Bayern totalt får betala drygt 200 milj euro. Bild påstår på annat håll att Franck Ribéry har klart med ny klubb. Den 36-årige fransmannen flyttar till antingen Qatar eller Förenade Arabemiraten. Kontraktsskrivning väntar troligen redan i dag.

Transfermarkt har också tryckt på miniräknarens knappar. Med en förmodad värvning av Sané har Bayern i sommar köpt spelare för sammanlagt 218 miljoner euro. Tidigare har 80 milj euro spenderats på Lucas Hernandez, 35 milj euro på Benjamin Pavard och tre milj euro på Jann-Fiete Arp.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Fox Sports (USA) deltar i en lejonjakt i natt. ”Zlatan kom undan med något kriminellt”, säger experten och ex-landslagsstjärnan Alexi Lalas. Han syftar på svenskens armbåge på Mohamed El Munir för drygt en vecka sedan som förblev ostraffad. Däremot kommer Zlatan inte undan med en filmning. MLS har beslutat att bötfälla honom för en dykning i matchen mot Portland Timbers i helgen (se klipp i artikeln). Hur mycket Zlatan får böta framgår inte.

Dernière Heure (Belgien) meddelar att det inte blir någon ligapremiär för Isac Kiese Thelin den här veckan heller. Svensken missade Anderlechts premiär i helgen på grund av en höftskada. Av samma skäl missar han nu även matchen mot Mouscron på söndag. Kiese Thelin väntas tillbaka i träning nästa vecka.

ANNONS

The Korean Times skriver att sympatierna för Cristiano Ronaldo rör sig på bottennivå. En undersökning visar att åtta av tio koreaner inte kommer att heja på portugisen igen. Bakgrunden är kontroversen sedan Juventus ställt upp utan storstjärnan i en match nyligen. Arrangören kräver Juve på pengar för avtalsbrott.

Globo Esporte (Brasilien) ger utrymme åt en välbekant hemvändare: Dani Alves är klar för São Paolo. Den 36-årige högerbacken kommer närmast från PSG och har skrivit på ett kontrakt till december 2022. Han får tröja nummer 10.

TyC Sport (Argentina) ger nyanlände Daniele De Rossi den slutliga välkomsthälsningen. Den från Boca Juniors allra störste. ”De Rossis ankomst gör mig själaglad”, säger Diego Armando Maradona, ”Det är en miljonär som kunde valt att spela var som helst i världen, och så väljer han att komma hit, till Boca, till Bombonera, till Argentina…”. Maradona var en idol för De Rossi.

record

Record (Portugal) ser en ny stjärna lysa upp castingen i Bruno Fernandes-affären. ”Mendes säljer Bruno”. Det är superagenten Jorge Mendes som tar scenen i besittning. Pengar ska in. Tottenham är berett att erbjuda 60 miljoner euro för mittfältaren, men Sportings tränare Marcel Kaizer höjer ribban, ”70 miljoner euro vore billigt”. Enligt Record väntar fler bud, från Tottenham och andra. Mendes gnuggar händer.

ANNONS
Publicerad 2019-08-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto