Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Lukaku straffas med miljonböter”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

1.england111

Daily Mail slår fast: Newcastle har med ett andra bud kommit överens med Amiens om prislappen för Emil Krafth. Det ligger i linje med franska Soccer Links uppgifter i går. Det första budet var på 4,5 miljoner pund, men Amiens påstods vilja ha sex milj pund. Newcastles andra bud ligger rimligen däremellan. PL-klubben har redan tidigare uppgetts överens med den svenske landslagsbacken om ett kontrakt.

Sky Sports har en andra ”svensktransfer” från Amiens till engelska ligan. Tv-kanalen bekräftar Football Insiders uppgifter om att Saman Ghoddos blir klubbkompis med Pontus Jansson i Brentford i Championship. Sky har också en övergångssumma: sju miljoner pund, motsvarande 82 miljoner kronor. Det lär också ge klirr i kassan hos Östersund. Expressen skrev i samband med övergången från ÖFK att den allsvenska klubben hade en vidareförsäljningsklausul på nästan 20 procent. Det skulle innebära drygt 16 milj kr till ÖFK. Mer från Sky: det finns knutar som sätter frågetecken för Paolo Dybalas flytt trots att Tottenham och Juventus är överens om övergångssumman på ca 65 miljoner pund. Det gäller bland annat bildrättigheterna. Och förstås om argentinaren gillar vädret mer i London än Rainchester.

Annons

The Times har i alla fall blicken stadigt fäst på nordöstra London. ”Spurs fångar duo för 85 miljoner pund”. Tottenham är förutom Dybala-köpet också på väg att låna in Philippe Coutinho från Barcelona.

The Independent ser till dominoeffekten av Tottenhams transferoffensiv. Under ”Eriksen har fokus på United” uppger tidningen att Man United nu förhandlar med Tottenhamstjärnans representanter. Londonklubben är beredd att släppa 27-årigen för cirka 50 miljoner pund.

Evening Standard ser ännu en dominobricka på väg att fall med ”Uniteds intresse bekräftat efter tvivel om Pogbas framtid”. Real Madrid väntar med öppen famn.

Manchester Evening News reser den brickan igen. Enligt tidningen är en övergång i detta fönster högst osannolik. Samtidigt uppges United förbannade på Real Madrids öppna flörtande med fransmannen. Särskilt irriterad sägs tränare Ole Gunnar Solskjaer vara med sin kollega Zinedine Zidane, som öppet pratat om att ”Real har alltid velat ha Pogba”.

Annons

Daily Mirror har mer irritation från Old Trafford eftersom ”Lukaku tar bondpermis”. Det kostar. Enligt tidningen kommer United att bötfälla Lukaku med två veckolöner, nästan 400 000 pund, då han inte dök upp till träningen i går. Anfallaren ryktas nära en Italienflytt. För närvarande befinner sig Lukaku i Belgien där han tränar lite med Anderlecht och glider omkring i sin Rolls Royce.

Daily Telegraph är en av många tidningar med Wayne Rooneys flytt till Derby som dragplåster. Men den kommer med en besk smak. ”Idrottsminister kallar uppgörelsen ’cynisk’”. Engelsmannen får samma tröjnummer som ett vadslagningsbolag som blivit klubbens huvudsponsor.

Metro ger plats för Ian Wrights upprördhet. Den gamle Arsenalprofilen uppskattade inte Koscielnys presentationsvideo i Bordeaux, där han tar av sig sin Arsenaltröja (se nedan).

Annons

 

ITALIEN

1_italien

La Gazzetta dello Sport känner ”Juves klor” (typ) som river efter Lukaku i ”kampen med Inter”. Tidningen påpekar att anfallaren brutit med United. Och det är i England det händer. Dybala är också på gång till Tottenham för 70 miljoner euro, och Juves sportchef ”Paratici är i London även för att sälja Rugani, Mandzukic och Matuidi”. Bortanför de stora mercatorubrikerna har Gazzettan också en uppdatering på Robin Olsen och Montpellier. Tidningen tror att han ”inom de närmaste timmarna” drar på sig Ligue 1-klubbens tröja. Men en del hinder återstår. Roma vill att utköpsklausulen i lånet ska vara bindande efter ett antal matcher, och inte frivillig. Klubbarna är ännu inte heller överens om svenskens lön. Montpellier kan sträcka sig till att betala två miljoner euro, men Olsen tjänar med bonusar mer i Roma. En överenskommelse är dock att vänta. Gazzettan nämner i sitt mercatosvep också att Salernitana hoppas värva Samuel Gustafson från Torino.

Annons

Il Secolo XIX ger inte Oscar Hiljemark någon ro. Trots efterlängtad comeback efter skada och mål under försäsongen, spekulerar lokaltidningen i att Genoa kan sälja svensken. Il Secolo XIX menar att en kombination av fortsatt oro över svenskens fysiska status, ett kontrakt som går ut nästa sommar och ett redan överfullt mittfält, gör att Genoa är beredd att lyssna på bud.

Tuttomercatoweb blinkar med ännu klubbnamn vid Marcus Rhodéns namn. Frosinone är plötsligt aktuellt igen. Expressen går längre än så på morgonen, och uppger att mittfältaren i stort sett är klar för Serie B-klubben.

Corriere dello Sport lägger störst kraft i rubrik på ”Dzeko bryter – spänningen med Roma är påtaglig”. Det fortsätter med: ”Bosniern vill till Inter till varje pris, men Petrachi höjer prislappen till 20 miljoner euro, plus bonusar”.

Annons

 

SPANIEN

1_spanien111

Marca följer transferturbulensen i England med spänning, ”Eriksen kan vara nyckeln för Pogba”. Analysen: En Eriksen i Man United och, vips, en Pogba i Real Madrid,

AS har också med just att Eriksenförhandlingarna är nyckel till en Pogbaaffär. Men det är en redan klar Real Madrid-värvning som är i fokus. ”Hazard, din tid är nu”, lyder budskapet till den lätt rundmagade bolltrollaren inför kvällens träningsmatch mot RB Salzburg. ”Belgaren har spelat fem matcher utan att skina”, påpekar tidningen.

Sport ser en ”Kamp mot klockan” för tre spelare. ”Neymar – Barça förhandlar med PSG om ett lån med köpoption och har goda förhoppningar om en överenskommelse”, ”Rakitic – PSG förhör sig om kroaten och han kan underlätta Neymar-överenskommelsen” och ”Coutinho – Brasilianaren kommer att lånas ut, flera klubbar i Premier League är intresserade”.

Annons

Cadena Ser bjuder på en passning från Barcelonas Gerard Piqué till, får vi anta, Real Madrid. ”Vårt mål är att vinna ligan. Vi kunde förstås strunta i liga och cup, som en del gör, för att fokusera på Champions League. Men vi vet att Champions League är komplicerat. Vi gillar inte att spela rysk roulette. Vi gillar att arbeta från dag ett, att göra saker rätt”. På frågan om en värvning av Neymar svarar Piqué, ”Det måste vara han som manifesterar sin önskan, vi avvaktar vad som händer”.

TYSKLAND

1_tyskland111

Sky Sport hävdar att RB Leipzig inte har några planer på att släppa Dayot Upamecano för mindre än utköpsklausulen på nästan 90 miljoner euro. Arsenal uppgavs häromdagen ha fått ett bud på ca 60 milj euro nobbat. Sky meddelar också att Eintracht Frankfurt nu är överens med PSG om prislappen för Kevin Trapp. Bundesligaklubben köper den 29-årige målvakten för sju miljoner euro. Läkarundersökning väntar i dag.

Annons

Bild skriver under på Skys uppgifter, men nämner övergångssumman som ”strax under tio miljoner euro”. Tidningen lägger också till att Trapp skriver på ett femårskontrakt värt fyra miljoner euro om året. Bild noterar också att Ludwig Augustinsson är tillbaka i kollektiva träningen med Werder Bremen. Svensken hade överbelastningskänning och har vilats från matchspel och lagträning, men tycks spelklar igen.

SportBild reser frågetecken kring en flyktingsaga, ”Spelar HSV-stjärnan Jatta med falsk identitet?”. Enligt två av Bakery Jattas tidigare tränare i Gambia, anlände han till Tyskland under falsk identitet. Han heter Bakery Daffeh och är 23 år, inte 21. SportBild hävdar i veckans nummer också att det är ”Press på Bayerns ledning”. Det fortsätter med, ”Lewandowski kräver tre nya stjärnor, Neuer förväntar sig en trupp som kan slåss om CL-titeln”. Till tidningen säger Lewandowski, ”Vi behöver en ytter till även om Sané kommer. Vi har tappat Franck Ribéry, Arjen Robben och James, och inte fått några ersättare där!”

Annons

 

FRANKRIKE

1_frankrike111

L’Equipe konstaterar som tyska medier att Kevin Trapp inte längre är en PSG-målvakt, men gör det med en uppföljning. ”Trapp borta – Donnarumma lockar?”. Alphonse Areola är nu förstamålvakt, men enligt L’Equipe är sportchefen Leonardo intresserad av Milanmålvakten. Ett möte med tränare Tuchel om målvaktssituationen väntar.

RMC Sport följer upp en så kallad social mediastorm efter Trapp-försäljningen. PSG-mittfältaren Marco Verratti lajkade ett hånfullt inlägg om Areola och Trapp. Där stod ”Båda stinker skit, sälj båda och köp en riktig nummer 1 (Onana eller Navas)”. Verratti gick senare ut på Instagram Stories och hävdade att hans konto blivit hackat.

 

ÖVRIGT

1_ovrigt111

Corner of the Galaxy (USA), med tentakler innanför och utanför LA Galaxy, uppger att klubben erbjuder backen Jørgen Skjelvik till Hammarby. Båda klubbarna har AEG som ägare/delägare. ”Något avtal med Hammarby är inte säkert, men källor uppger för CoG att det finns hopp om att sluta ett sådant innan transferfönstret stänger på onsdag kväll”, skriver sajten. Den 28-årige norrmannen ett förflutet i bland annat Kalmar och Rosenborg. Han anslöt till LA Galaxy för ett och ett halvt år sedan. ESPN har mer transferrykten med MLS-anknytning. DC United, som just tappat Rooney till Derby County, kan bli nästa klubbadress för Mesut Özil. ESPN:s källor bekräftar att samtal väntar i nästa vecka.

Annons

Lance! (Brasilien) ger Dani Alves förstasidan. 40 000 São Paolo-fans välkomnade honom vid gårdagens presentation.

O Jogo (Portugal) meddelar att ”Bruno har nu en överenskommelse”. Det är Bruno Fernandes och klubben han är överens med är superduperaktiva Tottenham. Det rör sig om ett femårskontrakt värt 3,5 milj euro om året. Men en överenskommelse med Sporting behövs också. A Bola uppger att Tottenhamtränaren Pochettino själv pratat med Bruno. Tottenham har erbjudit 65 miljoner euro. Sporting vill ha mer.

Publicerad 2019-08-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto