POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Arsenalprofilen: ”Värva inte David Luiz!”

Dagen rubrikämne i rött nedan

ENGLAND

1.england111

The Sun ger Deadline Day ett ansikte. Ett surmulet ansikte. Wilfried Zahas. ”Låt mig lämna”, är budskapet han gett Crystal Palace svart på vitt. Everton uppges beredd att betala 80 miljoner pund till Londonklubben och 200 000 pund i veckan för att göra Zaha lite gladare.

Daily Mail tar tag i nästa tjuriga spelare, ”David Luiz vill bort”. Och inte vart som helst. Chelseaprofilen vill till rivalen Arsenal. Priset enligt The Sun: 12 milj pund. Enligt Daily Mirror: 8 milj pund. Men enligt Daily Mail bara 5 milj pund. Ex-Arsenalbacken Martin Keown avråder ändå sin gamla klubb. ”Bara låt det vara. Det här är inte en försvarare för er. Det är för stora risker”, skriver Keown, och fortsätter: Han skulle bli blottad i Arsenals försvar”. Han ser också Luiz vägran att träna som en ”varningsflagga” för brasilianarens attityd.

Daily Telegraph uppger liksom Mail att ett antal duster förekommit mellan Luiz och Lampard de senaste dagarna, bland annat om speltid. Brassen har inte vägrat träna, men ansetts störande och fått träna enskilt. Lampard har inga problem att låta Luiz lämna. Telegraph skriver också att Ryan Sessegnon i dag skriver på för Tottenham. I utbyte får Fulham 25 miljoner pund plus Josh Onomah.

Metro fullbordar dagens tjurande-spelare-svep med ett tredje namn under rubriken ”Låt oss lämna”. Zaha finns där, Luiz finns där och så läggs Romelu Lukaku också till. Han tycks redan ha vunnit kampen med sin klubb, och reste i går till Milano och mötte Interfansens jubel på flygplatsen (se klipp nedan).

Sky Sports räknar fram att Inter betalar Manchester United 77 miljoner pund (65+12) för Lukaku..

Football Insider uppger att Sunderland är ute efter Martin Olsson, och hänvisar till en källa nära klubben. Svensken, som tränat med Helsingborg den senaste tiden, är utan kontrakt. Därför är League 1-klubben inte tvungen att agera just i dag.

Reading Chronicle borde stoltsera med århundradets transferfönster. Reading värvade i förrgår Pelé. Och nu är Puscas också klar. I stället för att känna fotbollshistoriens vingslag, har Reading Chronicle bara ”Reading värvar anfallare från Inter”. Boring.

 

ITALIEN

1_italien

La Gazzetta dello Sport har dagens gladast fejs. Till ”Inter, Lukaku är er”, tittar anfallaren glädjestrålande fram ur tidningen iklädd Milanoklubbens tröja. Jovisst, fotomontage. Övergångssumman sätts till 75 miljoner euro (65+10), något lägre än i engelska medier. ”Värvningen ger en viktig signal även med tanke på titelkampen”, skriver krönikören Stefano Barigelli.

Tuttosport kontrar med ”Lukaku till Inter – Juve svarar med Pogba”. Turintidningen famlar förgäves efter substans till rubriken. ”Dybala-Tottenham förhandlingarna fortsätter, och Juve vill inte släppa tankarna på fransmannen”.

Corriere dello Sport är snarlik Gazzettan med ”Conte, han är din”, men här får Lukaku på bild tills vidare stanna i en Unitedtröja. Tidningen påpekar att Lukaku är Inters dyraste förvärv någonsin, att han kommer få en årslön på sju miljoner euro…och sätter överrubriken ”Inter vinner”. Tur att Inter inte förlorade då. Let’s move on. Oscar Hiljemarks tid i Genoa ser trots efterlängtad comeback och mål under försäsongen ut att vara på väg mot sitt slut, skriver CdS. Den svenske mittfältaren är inte ens med i truppen till tredje lägret, i Cavriago. I dag ska Hiljemark träffa sportchefen Capozucca. I går skrev också lokaltidningen Il Secolo XIX att en kombination av fortsatt oro över svenskens fysiska status, ett kontrakt som går ut nästa sommar och ett redan överfullt mittfält, gör att Genoa är beredd att lyssna på bud.

 

SPANIEN

1_spamnien

Chiringitu TV slår på sirenerna. Manchester United har hittat en ersättare till Lukaku. PL-klubben är enligt tv-kanalen beredd att utlösa Iñaki Williams utköpsklausul i Athletic Club på 88 miljoner euro.

Marca är lättad efter att Real Madrid äntlige vunnit (1-0 mot RB Salzburg) och stjärnförvärvet äntligen glänst. ”Hazard tar av sig handskarna”, lyder rubriken till en bild på belgarens…fötter. ”Mot Salzburg började man se vad han är kapabel till. Han börjar även hitta samspelet med Benzema”, myser tidningen.

AS kastar också i sig ett lyckopiller, ”Hazard kontra pessimismen”. På annan plats svarar Barcelonas tränare Valverde på om det finns plats för Coutinho. ”Absolut. Vi vet ännu inte vad som händer, men Philippe är med oss”, säger han.

Mundo Deportivo viker mer utrymme för Coutinho. Faktiskt hela förstasidan. Rubriken ”Deadline kl 18” gäller dock bara Tottenham och den dealen verkar just ”dead”. I stället skriver MD att ”Frankrike, Italien och Tyskland är andra möjliga destinationer”.

Sport har också med att ”Coutinho vill lämna…men inte för Tottenham”. I särklass störst rubrik på förstasidan är emellertid ”Fara för Neymar”. Anledningen är uppgiften om ett bud från Real Madrid på 120 miljoner euro plus Modric i utbyte mot brasilianaren. Sport påpekar att Barça tror på Neymars starka vilja att återvända till Katalonien i stället.

 

FRANKRIKE

1frankrike111

Courier-Picard konstaterar att Amiens gör sig en strålande affär på Emil Krafth. Köpt för två miljoner euro i juni, såld för sex miljoner euro i augusti (Newcastle). Utan att ha spelat några tävlingsmatcher. Även Saman Ghoddos ger gott om stålar. Köpt från Östersund för fyra miljoner euro, såld (troligen) för det dubbla ett år senare (Brentford).

L’Equipe tar sig över engelska kanalen för att syna Deadline Day. Eller ”Money Day”, som L’Equipe kallar det. ”Tottenhams, Arsenals och Manchester Uniteds konkurrenskraft kan hänga på de sista timmarna på transfermarknaden”, summerar tidningen. Arsenals sportchef Edu har inför dagen satt högsta prioritet på landsmannen David Luiz. Samuel Umtiti (Barcelona) är en backupplan. Dayot Upamecano (RB Leipzig) och Daniele Rugani (Juventus) har Arsenal gett upp. Tidningen uppmärksammar också att PSG får klara sig utan nyförvärvet Ander Herrera. Klubben bekräftar att spanjoren blir borta tre-fyra veckor på grund av en vadskada.

Le Parisien oroar sig för publikreaktionerna när Neymar gör comeback. Efter sitt flörtande med Barcelona finns en risk att PSG-publiken buar ut brasilianaren i ligapremiären mot Nimes på söndag. Det skulle i sin tur stärka Neymars vilja att lämna, menar tidningen.

 

TYSKLAND

cover.jpg

Bild toppar hela tidningen med ”Bundesligaspelare riskerar deportering – Är HSV-stjärnan någon annan?”. Bakery Jattas historia från flykting till fotbollsproffs har gett många uppskattande rubriker. Men SportBild uppgav i går (se Headlines i går morse) att Bakery Jatta båda hade annat namn och ålder i sitt forna hemland Gambia än vad han uppgav när han kom till Tyskland. Enligt Bild granskar myndigheterna nu hans uppehållstillstånd.

Kicker försöker lösa ”Gåtan Sané”. Man City-spelaren anses överens med Bayern München, han är fortfarande aktuell för en övergång, men om det visar sig att hans skada från Community Shield tar månader att läka, så drar sig Bayern ut. Läkarundersökning av knäet väntar i dag. Förutom Sané är Bayern också ute efter Hakim Ziyech (Ajax) och Steven Bergwijn (PSV Eindhoven). Dortmund letar fortsatt anfallare. ”Vi håller ögonen öppna”, säger sportchefen Michael Zorc till tidningen. Romas Patrik Schick ses fortsatt som ett aktuellt namn.

RB Live rapporterar om flera spelar med småskador inför RB Leipzigs tävlingspremiär, cupmatchen mot Osnabrück i helgen. En av dem är Emil Forsberg. Han ha en fotskada och tränade individuellt i går.

 

ÖVRIGT

Globo Esporte (Brasilien) bekräftar på torsdag morgon gårdagskvällens spanska uppgifter: Real Madrid för samtal med PSG om Neymar. Tidningen hänvisar till källor nära ärendet. Gareth Bale och Keylor Navas är spelarna som enligt Globo Esporte kan gå i motsatt riktning. Ytterligare förhandlingar väntar de närmaste dagarna. Neymar, som sägs deppa och bara vill bort, fördrar en flytt till Barcelona men är öppen för Real. PSG säljer hellre till Real än Barça.

Record (Portugal) tror inte längre på Bruno Fernandes i Tottenham. Sporting har nobbat ännu ett bud, och tiden är nu för knapp innan det engelska transferfönstret stänger i eftermiddag. O Jogo uppger att Tottenhams bud var på 45 milj euro plus 25 milj euro i bonusar. Även Monaco ska lagt ett bud på 60 milj euro. Båda blev avvisade.

Publicerad 2019-08-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå