Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roma - eller förvisad till Uniteds reservlag

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

ENGLAND

england

The Sun vill med krystade ordleken ”Thanks but no Sanch!” ha sagt att Ole Gunnar Solskjaer är beredd att dumpa Alexis Sánchez till reservlaget. Men helst vill United dumpa chilenaren på lån i Roma. Till och med betala en del av hans lilla lön på 505 000 euro i veckan, bara han lämnar. Förutom att inte platsa i Solskjaers och Uniteds platser, så hamnade Sánchez enligt The Sun nyligen i träningsbråk med Mason Greenwood, sedan stjärnskottet gett honom en tuff tackling på första träningen tillbaka efter skada.

Manchester Evening News har mjukare Unitednyheter. Som ännu ett smeknamn. Jesse Lingard berättar att Daniel James är ”The Flash”. Det kommer dagen efter att Paul Pogba berättat att Harry Maguire är ”The Beast”. Med Victor ”The Iceman” Nilsson Lindelöf borde en Marvelfilm vara på gång. Inte heller här passar Alexis ”Squirrel” Sánchez riktigt in.

Annons

Daily Mirror lämnar United därhän och uppmärksammar ärkerivalen Liverpool. ”Det är vår tur”, lyder budskapet inför kvällens Superdupercupfinal mot Chelsea. ”Klopp: Vi vill ha en ny Istanbulsaga”, som den makalösa vändningen mot Milan i CL-finalen 2005. Mirror slår sig också för bröstet med ”Exklusivt: Fifa förklarar varför Man City inte fick ett transferförbud som Chelsea” efter att ha överträtt regelverket vid värvande unga spelare. Det var för att City medgav sitt ansvar och inte bestred som Londonlaget. Men Mirror har inte full koll.

Daily Telegraph har det, och tillägger att det rör sig om betydligt fler fall för Chelsea än för Man City.

Daily Mail undrar, ”Ger Citys milda straff Chelsea hopp om att lyfta transferförbudet?”. Det ska gälla ytterligare ett fönster, men röster har länge skvallrat om att Londonlaget hoppas kunna värva redan i januari.

Annons

Wales Online sätter betyg på två svenska Kristoffer som fick starta för Swansea i ligacupen (3-1 mot Northampton). Målvakten Nordfeldt får ganska fina 7/10 efter en lugn afton, medan nyförvärvet Peterson får nöja sig med 6/10.

Bristol Post beklagar sig över att Bristol City är utslaget (3-3 mot QPR, 4-5 e str), men Niclas Eliasson fick i alla fall 7/10.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport ser ”Lukaku ge allt”. En slutkörd belgare uttalade sig i ett klipp (se ovan). Det ger frejdiga rubriker och citat som ”Den italienska maten? Sallad!”. Diet och hård träning gäller för Inters nyförvärv, som gjorde fyra mål i en träningsmatch häromdagen. ”Han pratar redan italienska”, skriver GdS också imponerat. Till det kan ju också läggas Lukakus färdigheter i engelska, franska, portugisiska, spanska, flamländska, lingala samt lite tyska. Från mercaton rapporterar Gazzettan bland annat att ”Monaco plockar Rugani och vill också ha Matuidi” från Juventus.

Annons

Corriere dello Sport tar fasta på låsta spelare. ”Den gamla damen håller Dzeko och Icardi fångna: Juve blockerar allt”. CdS påpekar att sportchefen ”Paratici måste sälja innan han kan ge sig i kast med Mauro Icardi. Wanda Nara avvaktar och håller Inter på tårna, för de vill göra ett byte med bosniern”. Med ”En miljard euro och det är inte över ännu” pekar CdS på det hektiska värvandet i Serie A i sommar.

Tuttosport ser ett ”Kärlekstest för Dybala” när Juventus traditionsenligt ställer upp ett Juve A mot Juve B i Villar Pelarosa, och närheten till fansen är stor. ”För argentinaren blir det ett lackmustest på känslorna hos fansen, oavsett klubbens vilja att sälja honom”. Ett svenskt namn dyker i farten upp på förstasidan. I en puff för Torinos affärer kan man läsa att ”Förhandlingar har inletts med Hellas Verona om ett byte mellan Gustafson och Bessa”. Det är mittfältaren Samuel Gustafson som på nytt är aktuell för klubben som han var med och hjälpte upp till Serie A förra säsongen. Nyligen påstods Serie B-klubben Perugia intresserad av Gustafson.

Annons

Sky Sport Italia uppger via mercatogurun Gianluca Di Marzio att Roma är ute efter Chelseas anfallare Michy Batshuayi. Ett lån av belgaren anses mest sannolik.

 

SPANIEN

Marca ser ”Kronan på verket för Super-Atlético” i gårdagens värvning av Rodrigo, som väntas bli officiell i dag. Givetvis finns också Neymar med, ”Såpoperan mellan Barça och Real: En värvning för 250 miljoner euro”. Det är upp till de summorna PSG strävar. Marca menar att Barça efter gårdagens möte med PSG ”inte kastat in handduken, men affären är mycket komplicerad” – och tiden knapp. En annan såpopera är Gareth Bale. Real blir fortfarande inte av med honom. Ingen är intresserad. Marca: ”Och hans budskap förändras inte: ’Jag har tre år kvar här’”. Sports uppgifter i går om att walesaren hotar stämma Real ska tas för vad de är – uppgifter från en Barça-trogen tidning.

Annons

spanien

AS väljer en bild på en barbröstad och leende Neymar till ordleken ”Ney, mar y sol” (alltså ”Ney, hav och sol”). Han hade en vilodag från sitt hektiska liv som icke-spelande fotbollsspelare, och tillbringade den på Algarvekusten. Texten bredvid handlar däremot om bristen på framsteg i diskussionerna mellan Barça och PSG om hans övergång.

Sport har samma bild som AS på Neymar men med ett positivt budskap, ”Närmare!”. Tidningen hävdar att ”Barça och PSG är redan överens om att inkludera Coutinho och Rakitic i affären”. Det stämmer inte med franska uppgifter (se nedan). Även Sport nämner PSG värdering av Neymar till 250 miljoner euro. Läsarna delar inte riktigt Sports entusiasm. 50 procent hade på morgonen svarat ”nej” på frågan om de var sålda på tanken om Neymar i Barcelona.

Rac1 har lite positivare tongångar. Drygt 63 procent, alltså två av tre, säger sig positiva till en värvning av Neymar. Den katalanska radiokanalen menar också att PSG avfärdat ett förslag om lån med obligatorisk köpoption, men studerar två andra förslag, med Coutinho eller Rakitic i dealen. Snarlik slutsats som Sport.

Annons

Cadena Cope trycker på att ”Zidane tycker att Pogba är vad Real behöver och fryser vävningen av Van de Beek”. Men Real har ”nästan uteslutit” en värvning av Pogba. United har inga planer på att släppa honom och kan inte heller ersätta honom då transferfönstret är stängt i England.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ser det som ”Fördel Barça” i matchen med Real Madrid om Neymar. Gårdagens möte mellan representanter för Barcelona och PSG gav inte resultat, men en källa nära diskussionerna säger att ”avgörande framsteg väntas inom 48 timmar”. Grundproblemet, vilket redan rapporterats, är att PSG vill ha så mycket cash som möjligt och Barça betala av så stor del som möjligt med spelare i stället. Dessutom värderar klubbarna de olika bytesspelarna olika.

Le Parisien är mindre optimistisk än L’Equipe. ”Det var inget bra möte”, säger en källa nära PSG. Liksom L’Equipe påpekar Le Parisien att PSG vill ha igen sina 220 miljoner euro för Neymar i en eller annan form. Vad det gäller bytesspelare är bara Coutinho aktuell. PSG vill inte ha Rakitic eller Dembélé, Barça vill inte släppa Semedo. Enligt Le Parisiens källa ska PSG lämna svar på Barças olika förslag inom 24-48 timmar. Tidsramar ligger i linje med L’Equipes uppgiftslämnare, tolkningar av förutsättningarna är aningen olika.

Annons

RMC Sport sammanfattar läget efter kontakter med sina källor: ”Inga framsteg med Barça om Neymar, PSG fortsatt oflexibla”. Radiokanalen rapporterar också att ”Laurent Blanc tackar nej till Marocko”. Tränaren trivs helt klart med att ligga i hängmattan. Han har inte haft ett jobb sedan han fick sparken från PSG för drygt tre år sedan.

France Football frågar sina webbläsare, ”Är Neymar det största fiaskot i PSG:s historia?” På morgonen hade 70 procent svarat ”ja”.

 

TYSKLAND

Deichstube kliar sig i huvudet, ”Vad är det som händer med Ludwig Augustinsson?”. Svensken missade på tisdagen på nytt en träning och har i ett par veckor haft problem med vad Werder Bremen beskrivit som en överbelastningsskada i vänster ben. Ligapremiär mot Fortuna Düsseldorf i helgen? ”Chanserna är inte stora”, säger Christoph Pieper, klubbens presstalesman.

Annons

Bild följer som resten av Europa Neymars öde med intresse. Det är dominoeffekten som intresserar. ”Coutinho till Bayern? Nu hänger allt på Neymar”. Risken finns att Coutinho används i affären mellan Barça och PSG. Annars står dörren öppen för Bayern. Fast det finns ett problem till: lönen. Coutinho skulle bli Bayerns klart högst betalda spelare. Brassen har enligt Bild för närvarande en årslön på 13 miljoner euro efter skatt. Bayern högst betalda spelare är Robert Lewandowski med 16 milj euro före skatt.

tyskland

Sport Bild tar också upp ligamästarnas förehavanden på marknaden under ”Bayerns transfermisstag”. Långtidsskadade Leroy Sané (Man City) är fortfarande aktuell men till nästa sommar eller möjligen i vinter. Bayern visade också intresse för Hakim Ziyech (Ajax) och Steven Bergwijn (PSV), men då spelarnas agenter inte hörde mer ifrån Bayern förlängde spelarna med sina klubbar. Timo Werner (RB Leipzig) väntar också otåligt på att Bayern ska följa upp sitt intresse.

Annons

 

ÖVRIGT

Ziggo Sport (Nederländerna) ger ingen anledning att tro att Danny van de Beek hamnar i Real Madrid. Ajax tränare Marc Overmars fick frågan om mittfältaren stannar. ”Ja, det tror jag”, säger han. Även Van de Beek själva sa att ”det är stor chans att jag stannar”.

Olé (Argentina) har rubriken ”Otroligt!”. Den borde stå för Romaikonen Daniel De Rossi. Boca Juniors uppmärksammade nyförvärv fick en drömdebut när han nickade in 1-0 efter 28 minuter (se målet här). Men rubriken står faktiskt för resultatet. Boca åkte överraskande ut ur Copa Argentina mot division två-laget Almagro efter straffar.

balotelli

Lance (Brasilien) har en välkänd italienare på förstasidan. ”Kom, Super-Mario!”, lyder uppmaningen till Balotelli. Representanter för Flamengo är i Europa för förhandlingar med den kontraktslösa 28-åringen. I dag träffar de hans agent Mino Raiola. Konkurrens finns från Brescia.

Annons
Publicerad 2019-08-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto