Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Robin Olsen slagträ i Romas agentkrig

Headlines Blogg

Dagens rubrikämne i rött nedan.

ITALIEN

1_italien

Corriere dello Sport ser klockan ticka ned för Wanda Naras make, ”Ultimatum för Icardi”. Napoli väntar inte längre än till lördag för ett definitivt ”ja” från Interanfallaren. Tidningen har också det självklara italienska svaret på Chelseas problem på sin förstasida: ”Utan Sarri lyckas Chelsea inte växla upp”. Robin Olsen har blivit ett slagträ i ett ordkrig mellan Roma och agenter. Först var det målvaktens agent Hasan Cetinkaya som i en intervju i Aftonbladet ansåg att Roma ”förstört” Montpellier-affären. Agenten Bayram Tutumlu, som var involverad i Olsens flytt till Roma, har fyllt på med att ”Det är Romas fel att Olsen är kvar”. Nu svarar Roma i ett officiellt uttalande på Tutumlus ”bisarra påståenden” med att klubben ”förbryllat undrar vilken roll och/eller intresse Herr Tutumlu hade eller har i Robin Olsens transferförhandlingar”. I tidningen följs också Olsen oklara framtid upp. ”Det är inte lätt att hitta en ny klubbadress för nästan alla lag i de största ligorna har redan en förstamålvakt. Olsen vill inte gå till ett lag som inte garanterar en startplats, för att inte förlora sin plats i landslaget”.

Annons

La Gazzetta dello Sport skrev i går att det fanns visst intresse för Olsen i Portugal och Ryssland. I dag nöjer sig tidningen med knappt en rad i sin artikel om Romas mercato, ”Olsen blir en allt större gåta”. That’s it. Från gåta till dröm. Inter är nära sin ”Drömmarnas duo”. Det är vad Gazzettan med dagens största rubrik kallar Lukaku och Alexis Sánchez. En annan är ”Inter United”. Enligt Gazzettan kommer chilenaren på lån, troligen inom två dagar. Inter betalar 2-3 milj euro för lånet, Inter och United delar på hans lön, 15 miljoner euro/år, och Inter har sedan en köpoption nästa sommar på 12-15 milj euro. Liksom CdS uppger GdS att Napoli gett Icardi ett ultimat om svar på en flytt, men också att Monaco blandat sig i leken med ett erbjudande. Enligt Rai Sport matchar Monaco Napolis erbjudande om 60-65 miljoner euro, samt erbjuder Icardi en lön på 12 milj euro/år netto jämfört med Napolis som kan nå max 9,5 milj euro om alla bonusar faller ut.

Annons

Tuttosport ställer sig frågan ”Vem ska ni ge denna tröjan till?”. Till det finns bild på tröja nummer 9, samt Gonzalo Higuaín och Mauro Icardi. Tidningen ser innehavaren av den som ”en gåta med fem dagar kvar” till ligastarten, men påpekar att Higuaín ser ut att bli kvar i Juve.

 

ENGLAND

1---england

Daily Mirror klämmer in två små fotbollsnotiser på sportettan. ”Sánchez redo för Interflytt” och så ett citat från tränare Frank Lampard efter fler tappade poäng (1-1 mot Leicester), ”Vi var bättre när vi förlorade med 0-4”. Men i tidningen finns också rubrik med blågul nyans. ”Solskjaer tror att Man United-duo kan bli legendarer på Old Trafford” handlar om Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire. Ett mittbackspar som är i startelvan för att stanna. ”Jag hoppas att Victor och Harry inte ger mig anledning att göra några förändringar”, säger Solskjaer, ”Vi har bara spelat en match men vi vill att de ska utvecklas till en enhet med De Gea”.

Annons

The Guardian ger Solskjaer utrymme men kring en annan fråga. Tidningen tycker han tvekade lite innan han avfärdade flyttryktena kring Pogba. ”Om inte…i mina ögon, ja, han stannar”, svarade Solskjaer, och la senare mer beslutsamt till: ”Jag känner absolut ingen oro kring Paul”.

The Sun har mer United och en annan mittback. ”Exklusivt: Man United vill diskutera nytt kontrakt med Eric Bailly för att förhindra att den skadade backen lämnar på en fri transfer” nästa sommar. Sportettan använder man däremot störst utrymme åt att ge Chelseas tränare ett nytt namn efter de hårda tiderna, ”Lamphard”.

Daily Mail plockar fram ”exklusivt”-stämpeln. Den används till italienska journalisten Alvise Cagnazzos artikel PSG och Juventus ska hålla samtal om övergång för Dybala värd 73 miljoner pund”. Enligt tidningen hoppas PSG:s sportchef Leonardo ha ett avtal klart redan på onsdag. Han kommer också att ha ett möte med Dybalas agent Jorge Antun.

Annons

 

SPANIEN

1---spanien

Marca njuter av att ”Atletico visar vilja direkt” (1-0 mot Getafe). La Ligas nya stjärna João Félix fick däremot Atléticofansen att hålla andan när han lämnade planen skadad efter en timme. De kan andas ut. ”João fick kramp och beslutade oss för att göra ett byte, men han mår bra”, säger tränare Diego Simeone. I marginalen på förstasidan finns ligatabellen efter premiäromgången och Marca hittar ytterligare ett Madridfärgat utropstecken, ”Real Madrid första ligaledaren”. Neymar-såpans senaste avsnitt i Marca går under rubriken ”Total förvirring”. Tidningen menar att PSG är misstänksamt kring hur seriöst Barça är i sitt intresse för Neymar. Dels på grund av de låga buden och dels efter Barças överenskommelsen med Bayern München om Philippe Coutinho. Barcelona å sin sida är enligt Marca frågande till PSG:s misstänksamhet.

Annons

AS gör ett eget avsnitt, ”Neymar – Real Madrid till motattack” tar hela förstasidan i anspråk. Enligt tidningen återupptar Real kontakten med PSG i jakten på brassen efter Barças problem att hitta en överenskommelse.

Sport ser, inte oväntat, situationen annorlunda för Barcelonas del. Under ”Frenetiska förhandlingar” kan man läsa att ”Barcelona är optimistiskt”, att ”PSG kontaktat Barças upprepade gånger för att hitta en lösning” samt att ”Neymar är otålig för det är bara dagar kvar att lösa hans framtid” innan transferfönstret stänger. Sport analyserar vidare orsakerna till Coutinhos misslyckande i Barça. Tre skäl hittar tidningen: 1/ Fick spela i ovana positioner. 2/ Svag karaktär; tog inte för sig på planen och i omklädningsrummet 3/ Grävde ner sig när det gick dåligt.

Mundo Deportivo är än mer hoppfull än katalanska rivaltidningen Sport. ”Neymar väljer Barça”, toppar tidningen. Bakom rubriken är det tunt med fakta, i stort sett bara att ledningen är övertygad om att brassen föredrar Barça framför Real.

Annons

 

FRANKRIKE

1---frankrike.png

L’Equipe viker förstasidan åt ”Skräll av Rennes” (2-1 mot PSG). Kvällen tillhörde 16-åriga mittfältaren Edouardo Camaviga, matchens lirare (medan åldermannen Jakob Johansson nötte bänk igen). Men efterspelet tillhörde PSG. ”Vi kan förlora en sådan här match, och vi kan vinna den”, sa tränare Thomas Tuchel svävande efteråt. Han var tydligare när det gällde Neymar, ”Han lämnar inte utan att vi värvar, det är uteslutet”.

Le Parisien konstaterar på nyhetsettan att ”PSG råkade ut för en rejäl smäll”. Liksom i L’Equipe går det lägsta spelarbetyget till Julian Draxler, 2/10. Ingen PSG-spelare får högre än fyra. Tidningen tror också att förlusten kan skynda på PSG:s affärer på transfermarknaden. I pipeline: Dybala, en högerback och en målvakt. ”Så länge transfermarknaden är öppen kan jag inte bekräfta att Areola är nummer ett den här säsongen”, var ett svar från Tuchel så tydligt som något om att jakten på en nummer ett mellan stolparna går vidare. Le Parisien tycks sedan justera tidsperspektiven på Neymar-försäljningen. Tidningen skriver att ”PSG och Neymar är mer övertygade än någonsin om att han lämnar klubben innan vinterfönstret stänger”. Vinterfönstret, alltså. Om ni inte Le Parisien svarat för en felskrivning. Samtidigt uppger Le Parisien också att Barcelona inte gett upp ännu och kommer att lägga ett nytt bud denna vecka.

Annons

 

TYSKLAND

1-kricker

Kicker applåderar första Bundesligaomgången med ”Det började bra”. Bläddrar man fram en bit och blickar neråt en division, visar det sig att ex-Elfsborgaren Joakim Nilssons ligadebut för Arminia Bielefeld i lördags inte bara gav ett mål och seger. Det ger i dag också en plats för den svenske mittbacken i Omgångens lag för 2 Bundesliga i tidningen. Om matchen säger Nilsson: ”Det känns riktigt bra, jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så här bra direkt” och ”Jag har arbetat hårt för att komma in i laget snabbt och nu känner jag mig säkrare i mitt spel för var dag”. Alexander Jeremejeff når inte riktigt fram till Omgångens lag efter sitt mål i går. Men ex-Häckenspelaren får matchrapportens rubrik efter sitt avgörande mål för Dynamo Dresden (2-1 mot Heidenheim), ”Jeremejeff – Knappt anlänt, redan viktig”. Kicker släpper inte transfermarknaden ännu. Särskilt inte Bayerns. Kicker påpekar att klubbasen Uli Höness sagt att det är slutvärvat i sommarfönstret, men tränare Niko Kovac vill ha mer, närmare bestämt Mario Mandzukic som backup i anfallet.

Annons

Bild fyller på med mer Bayern. Klubben har informerat Timo Werners posse att det inte blir något köp av RB Leipzig-anfallaren den här sommaren. Mycket talar för 23-åringen lämnar RB Leipzig gratis när hans kontrakt går ut nästa sommar, men klubben masserar hans tankar med nytt kontraktsförslag i hopp om att han förlänger.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) är bara en av tidningarna som öser beröm över Filip Helander efter ligacupavancemanget (3-1 mot East Fife), där han gjorde ett mål. ”Den store svenske gjorde sin debut i startelvan och klarade inte bara enkelt av defensiva uppgifterna utan spelade också en nyckelroll i ett par av målen”, skriver tidningen. Scottish Sun har ett par citat från Helander. ”Det var härligt att få chansen. Jag hoppas spela varje match, särskilt de stora matcherna som kommer i Europaspelet och här hemma”, säger han, ”Motståndet i den här matchen var kanske inte på den nivå som det som komma ska, men jag känner mig redo för det, jag har mött stora lag förut”. Nikola Katics fina form har hållit Helander utanför laget.

Annons

De Telegraaf (Nederländerna) uppger att det är dukat för en övergång mellan Ajax och Nice. Den franska klubben får dansken Kasper Dolberg serverad för drygt 20 miljoner euro. Klubbarna är nu överens. Voetbal International-journalisten Iwan van Duren var föga imponerad av Sam Larssons insats för Feyenoord (1-1 mot Utrecht), särskild inte vid gästernas mål. ”När Larsson tappar bollen ser man honom springa efter som en gammal dam, ett slags alibilöpnig – jag tror Jaap Stam exploderade”, säger Van Duren, ”Han tränare Staam) letar efter ett lag som verkligen är berett att kämpa, ett lag som man såg efter några byten i paus”. Larsson var en av spelarna som byttes ut.

Publicerad 2019-08-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto