Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatans flört med United: ”Finns här om jag behövs”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLANDENG

Daily Telegraph följer Burys kamp för överlevnad med ”Ber om ett mirakel”. Något sådant inträffade inte. Efter tidningens tryckning kom i natt beskedet: Klubben kastas ur League One och upphör efter 134 års existens. ”Det är utan tvekan en av de mörkaste dagarna i ligans moderna historia”, säger Debbie Jevans, ordförande för EFL, English Football League. Bolton, som riskerar samma öde som Bury, har fått två veckors uppskov.

Daily Express, liksom Daily Star, har med Burys och Boltons öden med braskande rubriker. Men det finns en annan gemensam nämnare på sportettan. En svensk. Daily Express: ”Jag finns här om du behöver mig, Olé”. Daily Star: ”Lejonet ryter fortfarande – Zlatan hintar om United”Press Association, via Belfast Telegraph, hade Simon Peach på plats i Los Angeles. Han skildrar citat med glimt i ögat. ”Jag skulle lätt klara av att spela i Premier League igen, så om United behöver mig, så finns jag här”, svarar Zlatan med ett leende, ”Men nu är jag i Galaxy, beklagar”. Han lägger till: ”Jag har gjort mitt jobb i Europa”. Men Zlatan håller koll på United och såg bland annat förlustmatchen mot Crystal Palace. ”Jag tycker de hade otur i senaste matchen. Hade de satt straffen hade det blivit en annan match”. Angående kontakten med Pogba svarar Zlatan: ”Jag pratar med honom. Jag ger många råd – men inga som jag delar med mig av till er!”.

Annons

Daily Mail har en annan gammal Unitedanfallare. Han längtar inte tillbaka lika mycket. ”Trött” är ordet som cirkulerar i många engelska rubriker, sedan Belgiens förbundskapten Roberto Martinez beskrivit Romelu Lukakas val att flytta för belgiska tv-kanlen 7sur7. ”Romelu behövde en ny utmaning. Ibland blir vi trötta på en klubb”, sa Martinez om Lukakus flytt till Inter.

The Times har fokus på en blivande lagkamrat till Lukaku. För Alexis Sánchez lär hoppas att det där färdiga utlåningsavtalet med Inter det skvallrades om sent i går kväll verkligen stämmer. Annars väntar bistra tider för chilenaren. ”Sanchéz tillsagd: Lämna eller spela i andrauppställningen”, är dagens största rubrik i Times. Det skulle innebära spel i ligacupen och Europa League men annars en plats på bänken för Uniteds bäst betalda spelare.

Annons

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Hur kan Newcastle bygga vidare på segern mot Tottenham?”

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport är lika övertygad som de engelska medierna. ”Även Sánchez”, bekräftar att Unitedspelaren anländer till Inter och blir ”ytterligare dynamit för Conte”. Intertränarens uttryck efter premiären om att inte bara vara en gnista utan dynamit, har slagit rot. Alexis Sánchez årslön är på 12 miljoner euro, Inter betalar fem av dem. Han anländer till Milano i dag, och det finns ingen köpoption i avtalet. Sa jag dynamit? En annan Interrubrik i dag: ”Projekt dynamit”. Det är knappast klackarna i taket hos Milanogrannen Milan efter premiärförlusten mot Udinese. Tränare Giampaolo väntas stuva om både mittfält och anfall till nästa match. Ut med 4-3-1-2, in med 4-3-2-1. Ut med Borini och Castillejo. In med Bennacer och Kessie.

Annons

Corriere dello Sport har en annan infallsvinkel på Interoffensiven. ”Vilse” syftar på Mauro Icardi vars framtid är oklar. Anfallaren vill stanna. Inter vill bli av med honom. Napoli har Fernando Llorente redo men hoppas fortfarande på Icardi. Om några dagar är mercaton över.

Tuttosport ser fortfarande en annan möjlighet för den oregerlige Interanfallaren. ”Det är aldrig försent för Icardi”, och syftar på att ”Juve har inte gett upp och avvaktar utvecklingen”.

Sportitalia ger Robin Olsen hopp om att slippa rollen som fjärdemålvakt i Roma. Ryktena i går om Cagliari, får ny skjuts med tv-kanalens uppgifter om att möte om Olsen väntar i dag mellan de båda klubbarna. Ett lån är aktuellt, diskussionerna väntas kretsa kring hur lönekostnaderna fördelas.

Calciomercato ser slutet för Oscar Hiljemark i Genoa närma sig med stormsteg, ”det är en fråga om timmar” innan svensken körs på porten. Bordeaux pekas på nytt ut som ny adress. Priset sätts till ”strax över en miljon euro”. Hiljemarks kontrakt med Genoa går ut nästa sommar.

Annons

 

SPANIENSpa

Mundo Deportivo pryder förstasidan med de flitigast citerade orden i spansk fotboll sedan i går eftermiddag: ”Det finns inget avtal men vi är närmare”. Det var vad Javier Bordas i Barças klubbledning sa när han återvände efter mötet med PSG i Paris. Det handlar förstås om Neymar. Hans ansikte fyller alla de stora spanska sporttidningarnas förstasidor.

Sport använder ”På gång!” som det hoppfulla budskapet efter Parisförhandlingarna. Tidningen menar att ett avtal kan vara klart ”inom den närmaste 24-48 timmarna”. Liksom fransk press skriver Sport om en övergångssumma på ca 170 miljoner euro och en spelare, sannolikt Ousmane Dembélé. Här återstår jobb. Fransmannen vill stanna, klubbarna måste övertyga honom om att flytta.

Cadena Ser ser det som en riktig stötesten. PSG må vilja ha honom, Barça må vilja bli av med honom men källor nära spelaren ser det som ”omöjligt”. Dembélé har meddelat Barça att han vill bli kvar. Cadena Ser menar att en utlåning en säsong kan vara en möjlighet.

Annons

AS konstaterar att ”Neymar blir allt hetare”. Sedan ger tidningen i alla fall lite utrymme för annat innehåll. För AS ligger Real Madrid alltid när till hands. ”Beroende av Benzema” fortsätter med att ”Han har gjort 59 procent av målen sedan Zidane återvände”.

Marca har förutom den ständigt närvarande Neymar också mer Real Madrid. Tidningen tar på sitt sätt vid där AS slutade. ”305 miljoner euro som inte suddar ut frågetecknen”. Det syftar på sommarvärvningarna Hazard, Jovic, Mendy, Militão och Rodrygo. Det innebär knappast att alla ”gamlingar” imponerat. Fråga Colombias tidigare landslagsläkare Héctor Fabio Cruz. Han har svårt för landsmannen James attityd. ”Killen är inte fokuserad. I stället för att förbereda sig för nya säsongen fixade han sina ögonbryn och sitt hår när han borde träna”, säger Cruz till colombianska Futbolred, ”Det står inte rätt till i skallen”. Cruz jämför med Cristiano Ronaldo. ”Cristiano tog en veckas semester. Han tillbringade den med sin familj på en yacht i Grekland. Veckan därpå hade han 15 personer som förberedde honom för den nya säsongen. Han är den mest proffsiga spelaren jag vet. James reste hem skadad från VM, hyrde ett privatplan, gick sen till stranden och slappade. Så får det inte vara”.

Annons

Läs även Adam Pinthorps Spanienblogg, ”Omgångens lag i La Liga 1 och 2”

 

FRANKRIKEFra

Le Parisien ser en överenskommelse om Neymar närma sig och hänvisar till sina källor. Barça och PSG blev i går överens om en summa på 170 miljoner euro, men inte betalningsplanen. PSG vill ha stålarna direkt, Barça vill betala 40 miljoner nu och resten i avbetalningar under två år. Dessutom är en eller två spelare aktuella ovanpå det. Ousmane Dembélé är det mest sannolika namnet. Klubbarna ska höras vid redan i dag för fortsätta samtalen. Tidningen uppger vidare att Neymar indikerat för sportchefen Leonardo att han inte har några planer på att bära PSG:s tröja mer. Vem ska ersätta Neymar i PSG då? Enligt Le Parisien är Paolo Dybala (Juventus) hetaste val. Christian Eriksen (Tottenham) är ett alternativ. En annan typ av spelare men också ett alternativ är Mauro Icardi (Inter).

Annons

L’Equipe påpekar att ”de närmaste timmarna blir avgörande” och ger på nytt Neymar-affären förstasidan. Tidningen menar vidare att den största utvecklingen är att Barça dumpat idén om ett lån och höjt sin kontantinsats. L’Equipe menar att Barças förslag för kontantdelen är 80 milj euro nu och lika mycket nästa sommar. Det är mer än den katalanska klubben tidigare erbjudit men fortfarande inte tillräckligt. Liksom Le Parisien skriver L’Equipe att Dembélé, som PSG-tränaren Tuchel gillar skarpt, är troligast spelare att inkludera i avtalet. Lyons nyförvärv från Sampdoria, dansken Joachim Andersen, hade en mardrömsföreställning när Lyon överraskande förlorade (0-1 mot Montpellier). Han får lägst spelarbetyg, 2/10.

Nice-Matin räknar med att OGC Nice med nya ägare redan i dag presenterar nyförvärv. Kasper Dolberg (Ajax) och Alexis Claude-Maurice (Lorient) ska genomgå läkarundersökningar. För den danske anfallaren betalar Nice 20 miljoner euro plus bonusar, för den franske mittfältaren cirka 14 milj euro.

Annons

 

TYSKLANDTys

Weser-Kurier slicker såren. Noll poäng på två matcher och skador som läggs på hög. Sportchefen Frank Baumann försöker ta gårdagens tunga besked om att Ludwig Augustinsson blir borta tre månader med jämnmod. ”Det är självfallet olyckligt att han inte finns tillgänglig, men operationen var ett steg i rätt riktning. Det är synd för både han och Toprak (också skadad) är båda mycket viktiga spelare. Vi får ta det som det kommer”, säger Baumann.

Sky Sport-krönikören och förre storspelaren Lothar Matthäus ser stor potential i Bayerns offensiv. ”Coutinho och Lewandowski kan bli en fullständig drömduo i Tyskland och utomlands. Brasilianarens magiska fot tillsammans med världen bästa anfallare. Jag upprepar mig själv när jag säger att Robert i mina ögon är den bästa och mest kompletta nummer 9 i världen, jag har sagt det i åratal”, skriver Matthäus, som tycker ”Lewa” är underbetald. Matthäus pekar på att anfallaren spelat 96 procent av matcherna och ständigt levererar. ”En spelare med sådan statistik borde tjäna mer än en spelare som bara är mer 50-60 procent av de möjliga matcherna”, menar han.

Annons

SportBild tycks ge Matthäus ett svar via Lewandowski själv. ”Mycket talar för ett nytt kontrakt, och i mina ögon är det bara detaljer som ska lösas”, säger han. Bayernanfallaren klär förstasidan på veckans nummer under rubriken ”Vi är bättre än Dortmund”. Fler kontrakt kan vara på gång i klubben. Sportchefen Hasan Salihamidzics går ut i sommar. Trots halvdant facit och trots att Bayernbasen Karl-Heinz Rummenigge låg bakom de största värvningarna i sommar, så väntas Salihamidzics kontrakt förlängas.

 

ÖVRIGT

Championat (Ryssland) plockar upp citat från gamla landslagsstjärnan Andrej Arjsavin. Han var expert i Match TV när Krasnodar missade Champions League (1-2 mot Olympiakos). Han har förståelse för buropen mot Marcus Berg men menar att det i första hand inte är svenskens fel utan Krasnodars ledning. ”Klubbledningen vet att han ännu inte visat vad de vill ha ut av honom. Det vore bättre om de inte sa någonting, inte försökte bortförklara en dålig insats av en spelare. Marcus är en bra spelare, men inte i den form nu att han gör mål”, säger Arsjavin, ”All den kritiken förstärks av att man har Ignatjev som sitter på bänken och för närvarande inte är sämre än Berg. Och när man sagt att man ska satsa på egna spelare, har chansen att göra det, men i stället gör tvärtom, ja, då blir fans och soffanalytiker kritiska”.

Annons

 

Publicerad 2019-08-28 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto