POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

”Barças bud på Neymar nobbat igen”

ENGLAND

-england....

Daily Mail har ett nytt namn på Champions League-mästarna, ”Mobbarna Liverpool”. Men det har inget med serieledarens segersvit att göra och allt med Bobby Duncan att göra. 18-åringen, och tillika Steven Gerrards kusin, vill lämna klubben men enligt han agent utsatts Duncan för så stor press av Liverpool att han är ett nervvrak.

Daily Star kontrar med braskande rubriker, ”Vi är inga mobbare”. Det är Liverpools ilskna svar på de ”ogrundade anklagelserna” från agenten.

Daily Mirror beskriver fotbollens skilda världar där ”De rika blir rikare…” (United betalar åtta milj pund av Alexis Sánchezs lön i Inter) och ”…De fattiga blir fattigare” (Fler klubbar riskerar att ramla ner i avgrunden som Bury).

The Sun ser en utblottad klubb ta strid, ”Exklusivt: Burys rättegångshot”. Klubben är beredd att ta EFL (English Football League) till domstol för att stoppa uteslutningen ur League One. Bury menar att pengar visst finns.

Chronicle har ett första besked från Newcastles tränare Steve Bruce sedan Emil Krafth tvingats bryta ligacupmatchen mot Leicester (1-1, 3-5 e str mot Leicester). ”Emil har en sträckning i låret”, säger Bruce.

Wales Online stösslar superhöga spelarbetyg över Swansea efter storsegern i ligacupen (6-0 mot Cambridge United). Alla får 8/10 eller 9/10. Båda Kristoffer Nordfeldt och Kristoffer Peterson, som gjorde mål efter 47 sekunder, får åtta.

The Athletic menar i ett reportage att ”Morrison ’magi’ är tillbaka och han gör anspråk på en plats mot Chelsea”. Det är Ravel Morrison. En gång underbarn, sedan flopp efter flopp efter flopp efter flopp, senast i Östersund. Men häromdagen blev han utsedd till Matchens lirare i sin debut i startelvan för Sheffield United. Nu kan Morrison kliva in på Stamford Bridges gräs i helgen.

 

ITALIEN

-italiuen.,..

La Gazzetta dello Sport granskar topplagens anfall, vilket ger rubriken ”Juve maxar målet”. Laget är det med anfallare som gjort klart flest karriärmål. Inte så konstigt när man har Cristiano Ronaldo i laget. Han ensam har gjort nästan lika många mål som Napolis offensiva kvintett, 601 mot 622. En övergång för Oscar Hiljemark till Bordeaux har ansetts mycket nära. Nu kan svensken i stället bli klubbkamrat med Mario Balotelli. Brescias ägare Massimo Cellino vill ha Genuamittfältaren till den nyuppflyttade Serie A-klubben, skriver Gazzettan.

Tv Sei uppger att Serie B-klubben Pescara är på väg att låna Svante Ingelsson från Udinese. Sky Sport Italia är inne på samma klubbskifte för den 21-årige svensken men skriver om ett köp.

Corriere dello Sport viftar också med en liten, liten svensk flagga. En mercatoartikel för Roma avslutas med meningen ”Olsen är nästan klar för Cagliari, målvakten har accepterat flytten till Sardinien”. Gazzettan nämnde i sin tur att avtalet för Robin Olsen närmar sig, förhandlingar om lönen pågår. Men tillbaka till de stora nyheterna, de på förstasidan. CdS hade i går Icardi i topp till rubriken ”Vilse”. I dag är han inte lika vilsen, i dag gäller ”Icardi förklarar krig”. Han ska spela. CdS fortsätter: ”Säger nej till andra erbjudanden och kräver att få vara med om de taktiska träningssessionerna. ’Maurito’ tar sikte på och skapar förutsättningar för en rättslig kamp. Conte tar tillbaka honom i gruppen. Tills vidare…”.

 

SPANIEN

-spanien...

Marca hittar i alla fall något Real Madrid är bäst på: att fylla sjukstugan. ”Leder skadeligan”, är dagens något sarkastiska huvudrubrik. Med Isco som senaste exempel har Real på de 50 dagarna sedan spelarna återvände efter semestern haft tio skador. Ingen annan La Liga-klubb är i närheten av det.

AS har Champions League-lottningen för ögonen. Budskapet: ”Faran är engelsk”. AS fortsätter: ”City, Liverpool och Chelsea hotar Real Madrid, Atlético och Valencia i lottningen. Tottenham och Ajax möjliga hinder för Barça”. Sedan hävdar tidningen att det är ”Areola mot Keylor” Navas. Ett målvaktsbyte med PSG.

Chiringito TV är inne på ett liknande klubbyte men i andra former. Enligt tv-programmet köper PSG Keylor Navas för cirka 13 miljoner euro, medan Areola kommer på lån till Real, som ska vara backup till Thibault Courtois. Den rollen är sedan tänkt för utlånade Andrij Lunin från nästa sommar. Le Parisien har åter andra uppgifter (se under ”Frankrike” nedan).

Cadena Cope uppger att Ángel Correas övergång från Atlético till Milan nu är avblåst. Det senaste budet på 35 miljoner euro för 80 procent av rättigheterna till anfallaren har fått nobben. Correa väntas nu stanna och Atlético i så fall avblåsa jakten på Valencias Rodrigo.

Sport ger sig inte. Det är ”Dagen Neymar”. Igen. Enligt tidningens uppgifter väntar nytt möte mellan en Barça- och PSG-delegation. Denna gång i Monaco, i samband med dagens CL-lottning. Och denna gång med Barças president Bartomeu närvarande. Även PSG:s president al-Khelaïfi kan dyka upp igen.

Mundo Deportivo har som andra spanska och franska likartade uppgifter om Barças bud på Neymar; i runda slängar 130 miljoner euro plus Ivan Raktic samt lån av Ousmane Dembélé. Men MD skiljer sig på en punkt. Tidningen har också med en tredje spelare i avtalet: backen Jean-Clair Todibo, 19. MD uppmärksammar på annat håll att det heta baskiska derbyt Athletic Club-Real Sociedad närmar sig, och att hemmalagets Iñaki Williams skruvar upp temperaturen med att peka på Athletics baskiska spelarpolicy. ”Jag är inte rädd för någon, allra minst Real. Vi använder spelare från regionen något de bara kan avundas”, säger anfallaren. För övrigt en sanning med modifikation. Är det hardcore lokala spelare så vann Real den matchen senast, sex mot fem i startelvan.

 

FRANKRIKE

-frankrike...

RMC Sport uppger att ett Monaco är ”mycket nära” ett lån av Tiémoué Bakayoko från Chelsea. En köpoption finns med på 35 miljoner euro. Men radiokanalens stora nyhet landade med en duns i natt: ”Exklusivt: PSG förkastar Barças bud för Neymar” efter två dagars förhandlingar. ”De vet sedan länge vad vi vill ha och de är fortfarande långt från att nå dit”, säger en källa nära förhandlingarna enligt RMC.

Le Parisien preciserar hur som helst det senaste erbjudandet: 140 miljoner euro, Ivan Raktic samt ett lån av Ousmane Dembélé en säsong. Barcelona värderar paketet till 200 miljoner euro, vilket är nära de 220 milj euro PSG betalade Barça för Neymar 2017, men långt från de 300 milj euro PSG kräver nu. Även om Le Parisien inte har uppgifter på att budet är avfärdat, så understryker tidningen redan på nyhetsettan att det inte finns någon överenskommelse. Under tiden försöker PSG-tränaren Thomas Tuchel flörta med Dembélé, som inte alls har några planer på att ingå i en byteshandel. Mer lycka tycks PSG ha med Real Madrid-målvakten Keylor Navas. Klubben är ”mycket nära” ett köp. Däremot avvisar tidningen uppgifterna i AS om att Alphonse Areola skulle gå i motsatt riktning.

L’Equipe har i stort sett samma uppgifter som Le Parisien om innehållet i paketet som Barça erbjöd (enda skillnad: i stället för 140 milj euro, så har L’Equipe ”drygt 130 milj”). Tidningen ser Dembélés motstånd som den springande punkten, men att Barça också funderar på alternativa planer. Men förstasida tillhör Marseille. För en gång skull av positiva skäl. ”Äntligen lyfter det”, summerar känslan efter första ligasegern, dessutom i ett derby på Medelhavskusten (2-1 mot Nice). Matchen blev för övrigt den fjärde i år i L1 och L2 som temporärt stoppats på grund av homofobiska ramsor och banderoller.

 

TYSKLAND

1Tyskland

Bild följer upp Robert Lewandoskis åsikt i SportBild i går. Bayern München-anfallaren sa, ”Vi har bättre spelare än Dortmund”. Så Bild jämför dem en och en per position, startelva plus avbytare, med en poäng för vinnare och en halv poäng vid oavgjort. Resultat? Bayern vinner 9-7.

Kicker följer också upp Lewandowskiintervjun i SportBild i går. Ett nytt kontrakt är på gång, medgav anfallaren då. Enligt Kicker vill Bayern bara förlänga ett år i taget med 31-åringen men har nu gått med på ett kontrakt till 2023. Dagens förstasida tillägnas däremot Eintracht Frankfurt. Fjolårets semifinalist och charmlag i Europa League, spelar i kväll ”Första finalen”, som Kicker vinklar de returen i EL-kvalet mot Strasbourg (0-1). Tidningen kramar också de sist dropparna ur silly season. Bland annat uppges Bayer Leverkusen ute efter Tottenhambacken Jan Vertonghen.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) toppar ett uppslag i pappersupplagan med citatrubriken, ”Han har verkligen varit bra, det måste jag fanimej säga”. Det är FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken som talar, och spelaren han pratar om är ex-ÖFK:aren Sotirios Papagiannopoulos. ”’Sotte’ har varit helt fantastisk de senaste fem-sex matcherna”, säger Solbakken. 28-åringen hade ett trögt först år i klubben efter flytten från Östersund. ”Jag sa till honom att ett år är maxtiden du får som läroperiod i FCK. Om inte alla principer sitter i ryggraden då, då är det ’aus’”, säger Solbakken, som nu njuter i stället, ”Jag en tid haft en riktigt skön känsla, och nu får han också publikens och mediernas erkännande”.

Publicerad 2019-08-29 kl 07:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå