POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Hyllningar till Kulusevski: ”Han är svensk…som jag!”

Rubrikämne i rött nedan

ITALIEN

italien.jpgLa Gazzetta dello Sport ser det som att ”Conte och Torino håller Juves takt”. Tränaren lyskraft är så stor att klubbnamnet överskuggas. Det är ”Conte”, inte ”Inter”. Alla tre lag står hur som helst på full pott efter två omgångar. Mest kontrovers var det vid Inters seger (2-0 mot Cagliari). Hade Robin Olsen i Cagliaris mål spetsat öronen hade han kanske hört aplätena som riktades mot Romelu Lukaku när han tog straffen (se ett klipp här och ett annat nedan, särskilt slutet). Det är liknande händelser som vid olika tillfällen tidigare också ska ha drabbat bland andra Moise Kean, Blaise Matuidi och Sulley Muntari i just Cagliari. Incidenten ger inga större svallvågor i Gazzettan eller i andra italienska sporttidningar. Från matchen kommer Olsen i sin debut undan med godkända 6/10 i betyg. Dejan Kulusevski får fina 6,5/10 efter två assist för Parma (3-1 mot Udinese). Ken Sema däremot tilldelas bara 5/10, det lägsta tillsammans med två andra Udinesespelare. Albin Ekdal får blygsamma 5,5/10 men är ändå bästa Sampdoriaspelare i den senaste tunga förlusten (1-4 mot Sassuolo). ”Ekdal kämpar i alla fall”, skriver Gazzettan.

ParmaLive låter Parmas back Riccardo Gagliolo, som har svensk mamma, sprida lovord över Dejan Kulusevski efter Parmas seger. ”I mina ögon är han jättebra. Dessutom är han svensk och därmed en landsman (skratt). Han har en stor framtid framför sig”, säger Gagliolo.

DAZN fyller på. Den här gången kommer uppskattningen från Parmas tränare Roberto D’Aversa. ”Kulusevski? Om man tittar på statistiken är han en av de som springer mest i Serie A. Han behöver bli ännu bättre, men killen är redan mentalt förberedd då han kommer från Atalanta, där ungdomsspelare frodas. Han har viktiga kvaliteter, men måste också förbättra dem, han har lite för många touch på bollen, han måste bli mer distinkt”, säger D’Aversa till tv-kanalen, skriver Mediagol.

Corriere dello Sport känner liksom Gazzetta dello Sport av Contes storslagenhet. ”Antonio flyger”, står för Inters seger. På förstasidan finns även ”Stort derby slutar med delad pott” (Lazio-Roma 1-1), följs av uppseendeväckande ”sex ramträffar, fyra av dem från Lazio”.

Tuttosport delar som många gånger förr förstasidan i lika delar Juventus och Torino. Här finns jubel över Torinos start, ”Toro, sex poäng och i topp!” och tillförsikt inför Juves mercatoavslutning. ”Bara upploppet kvar för Boateng”, innan Juve värvat backen från Bayern München.

Sky Sport Italia-gurun Gianluca Di Marzio slickar såren efter klavertrampen i Neymarsåpan. Med bara ett dygn kvar innan transferfönstret stänger ska de sista övergångsuppgifterna kramas fram. I Roma händer saker. Nikola Kalinic (Milan) är redan på plats, och Roma är också ”mycket nära” att ta in Henrich Mchitarjan från Arsenal. Liksom i Kalinics fall handlar det om lån med köpoption. Samtidigt lämnar Patrik Schick den rödsvarta klubben för RB Leipzig. Sky Sports stora rubrik i natt var dock att Mauro Icardi är nära PSG. Först väntas den svårhanterlige anfallaren förlänga kontraktet med Inter, därefter lånas ut en säsong till den svårhanterade franska klubben.

Tuttomercatoweb hävdar att Liverpools talang Bobby Duncan spelar i Fiorentina framöver. Han kommer enligt TMW:s uppgifter att genomgå läkarundersökning och sedan skriva på ett kontrakt på tre år med option på ett fjärde. 18-åringen, som är kusin till Steven Gerrard, har skapat stora rubriker i England efter ett ordkrig mellan spelarens agent och Liverpool (se under Daily Mail och Daily Star i fredagens Headlines)

 

ENGLAND

england.pngDaily Mirror toppar med det, Daily Mail toppar med det, Daily Telegraph toppar med det. Vadå? Jo, rubriken ”Kane: Jag är ingen filmare”. Bakgrunden är Tottenhamikonens fall i straffområdet i slutminuterna av ett hetsigt Londonderby (2-2 mot Arsenal). ”Det är en 50-50-situation. Jag hade fått en frispark i vissa matcher. I straffområdet får man inte alltid det. Han trycker till mig bakifrån”, försvarar sig Kane mot anklagelser om skådespelarfasoner.

The Times har så klart också en liknande Kanerubrik. I övrigt summeras drabbningen på Emirates som ”hafsig”, Arsenals Granit Xahak som ”idiotisk” (3/10) och Tottenhams Harry Winks som ”energisk” (8/10).

Daily Star-rubriken ”Det är dags att resa sig” har faktiskt inte med Harry Kane att göra men med Tottenhams oväntat glade tränare Maurizio Pochettino efter tappad 2-0-ledning. ”Jag är så optimistisk att vi har kvaliteten att bygga vidare på, vilket vi inte visade i de tre tidigare matcherna”, säger argentinaren, och välkomnar transferfönstret som stänger ute i Europa, ”I morgon kommer de (spelarna) att vara 100 procent fokuserade och inte tänka på annat som gör tränarrollen så svår”. På annat håll slår Stars profilnamn Jeremy Cross ett slag för Zlatan Ibrahimovic i Man United. ”Ju mer man tänker på det, desto mindre löjligt låter det”, menar Cross, som radar upp skäl för United att slå till och avslutar, ”Om någon var skapt för strålkastarljusen i Hollywood så var det Zlatan Ibrahimovic, men om det finns någon i Uniteds klubbledning som inte tycker att det är en god idé att värva tillbaka Ibrahimovic så är det de som lever i La La Land”, ett uttryck för en fantasivärld och tagen från en filmtitel.

Metro-rubriken och ordspråksjusteringen ”Dane and dusted” bygger just på Pochettinos uttalande. För det handlar om att Tottenhamtränaren nu tror att dansken Christian Eriksen stannar. ”Jag kan inte utesluta det (att han lämnar), men det kommer att bli svårt. Det som är viktigast är att det bara är ett dygn kvar”, säger ”Poch”.

 

SPANIEN

spanien.pngMarca-rubriken ”Ligaledarens comeback” hade ett vanligt år handlat om Real Madrid. Nu är det stadsrivalen Atlético (3-2 mot Eibar),. Real får i stället dubbelt obekväma ”Bale skyler över bristerna” (2-2 mot Villarreal). Dels var det Bale, en persona non grata som blev enda målskytt men också utvisad. Dels var Reals insats på nytt under all kritik. ”Det här laget saknar mycket mer än bara Pogba”, skriver Carlos Carpio i en krönika.

AS har lika hård ord från en Real Madrids-spelare. ”Vi saknar allt. Vi måste kunna göra mål och vi måste försvara oss bättre. Det här är ett lagspel”, säger mittfältaren Casemiro. På förstasidan beskrivs Bale som en räddare i nöden. Tränare Zinedine Zidanes matchkommentar då? ”En poäng är alltid positivt”.

Sport försöker gå vidare från den avslutade Neymarsåpan. Tidningen gör det med…lite mer Neymar. ”Ansu nu, Neymar 2020”, är beskedet. 16-årige Ansu Fati har imponerat och får fler chanser framöver. Samtidigt är Neymarsåpan ändå inte slut. Barça kommer att göra ett nytt försök att värva honom i januarifönstret.

Mundo Deportivo sätter Ansu Fati i rampljuset med ”Framtidens stjärna”. Han är i a-laget för att stanna. Neymar får bara en liten underrubrik, ”Neymar förbereder sin flytt 2020”. Det får också Ivan Rakitic, ”Juventus skickar starka locktoner till Rakitic”.

 

FRANKRIKE

frankrike.pngL’Equipe låter veta att Brescia må ha ”Super-Mario” (Balotelli) men Marseilles har ”Super-Dario” Benedetto. Det var den argentinska anfallaren som fixade segern (1-0 mot Saint-Etienne). Över två uppslag analyserar tidningen sedan den spuckna Neymaraffären. Bland detaljerna nämns att PSG:s nya sportchefen Leonardo höll tal för spelarna och sa, ”Jag kommer att tala till er på franska. Om några av er inte kan franska, så är det bara att läsa sig”. Det, tillsammans med PSG-ägaren Nasser al-Khelaïfis varning till spelarna i juni, fick Neymar att förstå att hans privilegier i klubben skulle krympa. Han upplevde också att domarna inte skyddade honom samt att han inte var omtyckt i Frankrike. Men i slutändan misstänkte Neymar – liksom många andra – att förhandlingarna med Barcelona mer var ett spel för gallerierna. Där Barça bara ville försöka tillfredsställa Messis önskan. Där PSG ville visa att man gjort vad man kunde för att hitta en lösning.

Le Parisien rotar också bland skärvorna av Neymars tänkta klubbskifte. Tidningen menar att Barça gärna läckte ut förhandlingarna till pressen, men egentligen inte hade pengarna eller spelarna att kunna rubba PSG. Neymar berättade för ett par veckor för en lagkamrat om sin uppgivenhet. Han fick enligt Le Parisien svaret, ”Trodde du det skulle vara så lätt att lämna Prison Saint Germain?”, alltså som i ”fängelse”. Skänk förresten en tanke till en annan PSG-spelare som rimligen också borde känna sig lite deppig. 19-åriga målvakten Marcin Bulka ligadebuterade i fredags och höll nollan. I dag är han plötsligt tredjemålvakt i klubben sedan inte bara Keylor Navas utan i går också Sergio Rico värvats. Tekniskt sett är Bulka faktiskt fjärdemålvakt. Alphonse Areolas låneövergång till Real Madrid har inte blivit officiell ännu.

RMC Sport har i flödet av potentiella PSG-värvningar en från Italien. Och det är inte Mauro Icardi. Förhandlingar har enligt radiokanalen inletts med Juventus om högerbacken Mattia De Sciglio.

 

TYSKLAND

tyskalnd.pngKicker har en svensk med i Omgångens lag (se ovan). Det är målskytten Sebastian Andersson (Union Berlin) som tar plats i prestigefyllda Elf des Tages. På annat håll påpekar tidningen att Raphaël Guerreiros övergång till PSG inte blir av. I stället vill Dortmund förlänga kontraktet med den 25-årige backen. Kickers dragplåster i veckans första nummer är annars en intervju med Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamdzic. ”Jag får stå ut med mycket”, lyder citatrubriken efter en sommar där klubbens förehavanden på transfermarknaden ifrågasatts.

Sky Sport ger ordet till Eintracht Frankfurts sportchcef Fredi Bobic som bekräftar en spelarrockad, ”Klubbarna ha ett avtal. Om allt går som det ska så är (André) Silva en Frankfurtspelare i morgon och (Ante) Rebic i Milan”. Sistnämnda har en köpoption på den kroatiska anfallaren på 30 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) uppger att FC Köpenhamn håller på att skaffa fler svenskar. Enligt tidningens uppgifter är klubben nära att göra klart med Isaac Kiese Thelin från Anderlecht. Ett avtal för den 27-årige anfallaren finns på plats, men BT har inga uppgifter om det rör sig om lån eller köp. I FCK finns redan Karl-Johan Johnsson, Pierre Bengtsson och Sotirios Papagiannopoulos. Ekstra Bladet räknar in ännu en seger för Århus (2-1 mot Esbjerg) och ännu en gång glänste Nicklas Backman. Ex-AIK:aren gjorde nyligen comeback men har redan seglat upp i topp i tidningens betygsliga. Efter åtta omgångar leder 30-åringen den tillsammans med Dame N’Doye (FC Köpenhamn), båda på 4,3 (av 6).

Het Laatste Nieuws (Belgien) går på BT:s linje: Isaac Kiese Thelin vill lämna Anderlecht i dag, och troligast destination är FC Köpenhamn.

ESPN (USA) har journalisten Manu Martín som avsändare i sin spanskspråkiga version, till en tung transferuppgift: Bruno Fernandes Sporting) väntas i dag presenteras som nyförvärv av Real Madrid. Det kommer som ett svar på tränare Zidanes luriga uttalande om att ”Till och med måndag kan allt hända, en eller två bomber”, och ett leende på det.

Publicerad 2019-09-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå