POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Messi kan lämna gratis redan i sommar men…

Dagens rubrikämne i rött nedan

ENGLANDEng

Sky Sports ger Wales mest omskrivna exportvara sedan Tom Jones chansen att svara på kritiken och skriverierna om honom i Spanien. Gareth Bale: ”Det verkar som att jag blivit mer syndabock än de flesta andra. Jag tar det med en nypa salt även om det inte är rättvist”, säger Real Madridspelaren som just klivit ur frysboxen, ”Jag skulle inte påstå att jag är glädjefylld när jag spelar, men jag spelar, och när jag spelar då ger jag allt”.

The Guardian låter Bale svinga på. Han har hånfullt fått smeknamnet ”golfaren”, eftersom han tillbringar åtskilliga soltimmar i Madrid med klubban i handen. Det bekymrar inte Bale. Tvärtom. ”Jag är glad för smeknamnet, ärligt talat”, säger han, poängterar att det bara är en hobby, men faktiskt en nyttig sådan. ”Den gör mig lugnare på planen och är et sätt att koppla av från fotbollen, vilket kan vara skönt”, säger Bale.

The Times peggar upp för att ”’Golfaren’ Bale slår tillbaka”. Men ett större nedslagsmärke får ”Premier League förstör mindre ligor”. En Uefa-rapport varnar för att de fem stora ligorna suger ut allt mer pengar ur andra ligor genom tv-avtal som bara växer medan de mindre nationella ligornas avtal minskar. ”Vad det gäller tv-rättigheter framhäver rapporten att i Skandinavien (Sverige, Norge och Danmark) läggs mer pengar ut på Premier Leagues rättigheter än på den egna nationella ligan”. Dessutom har de stora ligorna spridit ut sig över fler matchdagar.

Daily Mirror använder ordleken ”Feud for thought” för att grälsjukan sprider sig bland Storbritanniens fotbollsgamlingar. Först var det Michael Owen mot Alan Shearer. Nu har Roy Keane gett sig på Alex Ferguson igen med en billig poäng om skottens svågerpolitik i Man United, ”Jag är förvånad att hans fru inte också fick något jobb där”.

Daily Mail bjuder på lite gott och blandat från fotbollens värld på sportettan, och fortsätter inne i tidningen. Danny Drinkwater har det inte lätt. Först utfryst av Sarri Chelsea, sedan fast för rattonykterhet, sedan utlånad av Lampard. Och nu kommer nästa slag. Bokstavligt, vad det verkar. Enligt Mail kommer mittfältaren inte att kunna dra på sig Burnleys tröja på upp till två veckor på grund av en ”mystisk skada”. Enligt uppgift handlar det om ett överfall, men varken Chelsea eller Burnley vill bekräfta det.

The Sun har inte heller något om Drinkwater på sportettan men väl inne tidningen. The Sun uppger att han kan bli borta hela sex veckor. Det finns inga uppgifter här om att skadan uppstod efter överfall, bara ”bortanför fotbollsplanen”.

The Athletic ger svar på varför Chelseas tränare Frank Lampard gav klartecken till försäljningen av David Luiz till Arsenal. Enligt nättidningen blev början till slutet att backen struntade i taktiska instruktioner under försäsongsmatchen mot RB Leipzig. Han fortsatte bland annat att gång efter annan slå långbollar. Lampard var missnöjd efter matchen, och enligt en källa uppstod en het ordväxling. Nästa match spelade inte Luiz.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport gal om ”Tuppens Italien”. För Andrea ”Gallo” Belotti låg bakom Italiens seger med två mål (3-1 mot Armenien). Det är också Torinoanfallaren som lyfts fram som matchens lirare. Agenten Wanda Nara är aldrig främmande för att prata om sin man och klient Mauro Icardi. ”Av de tre förslag vi hade var PSG det sämsta för mig, för jag kommer att pendla till Milano där barnen går i skolan, men jag tänkte på vad som var bäst för honom. Flera stora klubbar i Italien ville ha honom, det hade varit enklare”, säger hon. Tidningen noterar även att drygt 60 000 biljetter redan är sålda till Milanoderby Milan-Inter den 21 september. Det väntas nu bli lapp på luckan.

Corriere dello Sport leker fram ”Belottimo” av Belotti och ”ottimo” (ung ”förstklassig”). Även CdS har förstås ”Belottimo” som matchens lirare. På sidan 20 finns en artikel med svenskintresse, ”Kulusevski får hela Parma att springa”. Parma sprang mest av alla lag i senaste omgången med 113,98 km. Kulusevski var med sina 13,616 km den Serie A-spelare som sprang mest av alla.

Tuttosport orkar inte med några ordlekar, utan nöjer sig med att skriva ”Belotti, du är Italien”. Fast dagens dragplåster är ”Exklusivt: Neymar/Juve – sanningen”. Exakt vad det exklusiva består i är oklart, men Tuttosport skriver att sportchefen ”Paratici har alltid förnekat ryktet om att brasilianaren skulle bilda en drömduo med CR7, men nu uppger BBC att Juve erbjöd Dybala plus 100 miljoner euro men fick nobben av PSG”. Här är BBC:s/Guillem Balagues uppgifter.

 

SPANIENSpa

AS firar Spaniens triumf (2-1 mot Rumänien) med Sergio Ramos kupade händer mot ögonen. ”EM i sikte”, skriver AS. Gesten, egentligen en hälsning till brorsonen som liksom Ramos har glasögon, gav ett gult kort. Tidningen konstaterar sedan att förbundskapten Roberto Morena ”fick en lyckad debut”.

Marca har samma Ramosgest till orden ”Spanien spanar redan in EM”. Högsta spelarbetyget går till Fabián, tre stjärnor av tre. Även Kepa, Navas, Alba, Busquts, Ceballos och Alcácer prisas (två stjärnor). Från norra Europa skriver Marca rubrik om en ”Isak i omkörningsfilen” efter Real Sociedad-spelarens två mål för Sverige (4-0 mot Färöarna). Eden Hazard, som skadade sig just före ligastarten, väntas kunna debutera mot Levante den 14 september.

Sport menar att Spanien med segern i går tog ”Ett stort steg” mot EM-kvalificering. Ousmane Dembélé når inte förstasidan, men hans uppträdande är ofta inte heller förstklassigt. När fransmannen skadade sig i premiären sa han att det bara var kramp och skippade sedan ett beordrat läkarbesök och stack på semester. Det var först därefter som den befarade skada upptäcktes till Barçaledningens fasa. Nu uppger Sport, som talat med folk nära Dembélé, att han förstod att han antagligen var skadad men var för rädd att få det bekräftat.

Mundo Deportivo låter EM-kvalet spela en undanskymd roll, långt bortanför ”Messi fri att lämna 2020”. Det var El País som i går kom med uppgiften att Barças storstjärna har en klausul som gör att han efter varje säsong har rätt att bryta kontraktet. Cadena Ser instämmer. Men MD hävdar att det är en sanning med modifikation. Klausulen var känd sedan tidigare, ”varje sommar” är i praktiken bara nästa sommar. Nuvarande kontrakt går ut 2021 så då får han oavsett lämna om han inte skrivit nytt kontrakt. Dessutom finns motstridiga uppgifter om klausulen bara gäller övergång till mindre liga. Marca påpekar att Iniesta och Xavi hade liknande klausuler när de valde Japan respektive Qatar. MD lägger till att Barça är övertygade om att Messi stannar till minst 2021 eller 2022. Tidningen tror sedan på ett USA-äventyr. Andra tror på Argentina.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe pryder förstasidan med en Bordeauxduo: sportchefen Hugo Varela och presidenten Joe Dagrosa. De får stå till svars för ett blekt transferfönster. Varela: ”Man kan inte köpa vilken nummer 9 som helst bara för att det är en nummer 9”. Dagrosa: ”Man kan alltid göra bättre ifrån sig”. L’Equipe är som många andra nyfiken på hur franska landslaget klarar ”Livet utan Mbappé”, som är dagens stora rubrik inför mötet med Albanien i morgon. 20-åringen har inte missat en match sedan det ”oförglömliga mötet med Danmark i VM (0-0)”, skriver L’Equipe ironiskt. Kingsley Coman har haft stora skadeproblem genom åren, men han är övertygad: ”Min tid kommer”. Han väntas spela från start. Troligt lag: Lloris – Pavard, Varane, Lenglet, Hernández – Tolisso, Matuidi – Coman, Griezmann, Lemar – Giroud.

 

TYSKLAND

Sky Sport tar ut det förväntade tyska laget inför det tunga EM-kvalmötet med Nederländerna i kväll: Neuer – Ginter, Süle, Tah – Klostermann, Kimmich, Kroos, Schulz – Gnabry, Reus, Werner. Det är exakt samma elva som Bild ringade in redan i går.

Ruhr Nachrichten uppger att Mario Götze var nära att skriva på för Inter i augusti. Det slutar inte nödvändigtvis där. Intresse kvarstår för Dortmundspelaren, vars kontakt går ut till sommaren.

 

ÖVRIGTDan.jpeg

In-fo (Färöarna) ger via assisterande tränare Jóannes Jakobsen hopp om att kunna bemästra färöiska. ”Fyrri hálvleikur var ein katastrofta”, säger han efter matchen (0-4 mot Sverige) Det går inte att missförstå, ”Första halvlek var en katastrof”.

Dagbladet (Norge) har i Morten Pedersen en krönikör som knappast tar ut svängarna trots norsk seger (2-0 mot Malta). ”Norge gjorde vad som behövdes. Mot Sverige krävs mycket mer”, varnar han.

Ekstra Bladet (Danmark) lever upp till sin tabloidstämpel med ”Rena rama rock ’n’ roll”, där den berömda Rock of Gibraltar (Gibraltarklippan) kombineras med gårdagens storseger (6-0 mot Gibraltar). Det var största bortasegern på 106 år.

Récord (Mexiko) låter Zlatans namn stjäla rubriker även inför Mexiko-USA på lördag. Anledningen är ett svar från motståndarnas storstjärna Christian Pulisic. Pressen ville ha en jämförelse med Mexikos Hirving ”Chuky” Lozano. ”Jag kommer inte att ge er något Ibra-svar”, kontrade Pulisic och skrattade (se klipp ovan). Zlatan fnyste nyligen åt en jämförelse med en annan mexikansk stjärna, Carlos Vela.

Diario Extra (Costa Rica) får dagens med självklara citatrubrik serverad på silverfat. ”Jag visste inte att det var så tråkigt att vara förbundskapten”, säger Gustavos Matosas, tackar för sig och drar till Mexiko, tillbaka till klubblagsfotbollen.

Depo (Argentina) frossar i beskedet att Diego Maradona blivit Gimnasia La Platas nya tränare. Maradona: ”Vi kommer att ge hjärta och själ för El Lobo”, klubbens smeknamn. På bara några timmar hade klubben fått 1 100 nya medlemmar. Maradonas kontrakt är på ett år. Gimnasia spelar i Argentinas högsta division men är utan seger efter fem matcher och ligger sist.

Publicerad 2019-09-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå