POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Ceballos: ”Jag har inte sett ett lag spela bättre än Liverpool”

ENGLANDEng

The Guardian lockar med rubriken ”Dani Ceballos: Jag har knappt märkt någon skillnad mellan Real Madrid och Arsenal”. Lånet från Spanien har inte varit länge i England, men Arsenalmittfältaren har redan imponerats av Liverpool, och det rejält. ”Jag har aldrig sett något liknande som jag såg på Anfield. Jag har inte sett ett lag spela bättre, som pressar som de, som bärs fram av fansen på det viset”, säger Ceballos.

The Sun rasar mot VAR. Enligt domarbasen Mike Riley har det blivit fyra större VAR-fel under den inledande Premier Leagueomgångarna. Man City skulle fått en straffspark mot Bournemouth, West Ham skulle fått en straffspark mot Norwich, Tielemans (Leicester) skulle blivit utvisad mot Bournemouth och Newcastles mål mot Watford borde dömts bort. ”VAR kostade Gracia jobbet i Watford och alla kommer tappa förtroendet för VAR om det inte fixas snart”, skriver krönikören Martin Lipton i en kommentar. Manchester United tappar inte förtroende för Victor Nilsson Lindelöf. Svensken erbjuds enligt The Sun ett fyraårskontrakt med fördubblad lön till 150 000 pund i veckan. Exklusivt uppgifter, förstås. Lustigt nog samma uppgifter som Daily Express hade för ett par veckor sedan.

Daily Mail uppger att Manchester City föreslår två transferfönster för Premier League. Det nuvarande sommarfönstret stänger innan ligan börjar. Citys förslag är att behålla det men att det bara gäller övergångar inom England. Övergångar från utlandet ska kunna pågå resten av augusti, i fas med de flesta andra stora europeiska fotbollsnationer.

The Times söker sig ner i Championship, ”Exklusivt: Middlesbrough stämmer ligan”. Orsaken är att klubben anser att ligan (EFL) inte tillämpat sitt finansiella regelverk när Derby fick grönt ljus att köpa sin arena.

 

ITALIENIta

La Gazzetta dello Sport svärmar ännu en dag för Inter. Under ”Conte håller på essen” skriver tidningen inför matchen mot Udiense att Lazaro och Barella finns att tillgå, liksom Sánchez och Godín. I Napoli instämmer klubbpresidenten Aurelio De Laurentiis i sin tränare Carlo Ancelottis ilska över renoveringen av omklädningsrummen. ”Det har tagit tre månader. Jag hade gjort klart det på tio dagar!”, säger De Laurentiis. De omdiskuterade omklädningsrummen ska i alla fall vara i ordning i dag. Italiens framgångar i dam-VM har gett en skjuts i akademierna. En förbundsstudie visar att inskrivningen av tjejer ökat med 40 procent.

Corriere dello Sport bygger förstasidan på en intervju med Napolis back Koulibaly. Om rasismen, som han själv utsatts för, säger han, ”Ramsor kan bestraffas med avstängningar som i England, annars blir vi minoritetens fångar”. I en annan intervju ser Milan Badelj fram emot mötet med Juventus i helgen, ”Ribéry är guld värd för Fiorentina”.

Tuttosport fångar upp det svartvita motståndarlaget i stället. ”GOLzalos comeback” handlar om att Higuaín är tillbaka och hittar målet. ”Cristiano Ronaldo och jag passar bra ihop”, menar den 31-årige anfallaren. Han förklarar också sitt byte av tröjnummer från 9 till 21. ”Det var mitt val. Jag bestämde mig för att byta till datumet min dotter föddes på”. En annan som är tillbaka är Maurizio Sarri. Den nya tränaren missade de två första matcherna på grund av en lunginflammation men väntas vara på plats mot Fiorentina.

 

SPANIENSpa

Cadena Cope ger ordet till Santi Cañizares. Den tidigare landslagsmålvakten ger kaoset i Valencia ännu en dimension med en attack på nya tränaren Albert Celades. ”Det är en kille som tränat i de lägre divisionerna och inte hade några möjligheter i den högsta. När man sedan behöver skriva ett kontrakt och får chansen att träna Valencia, då tappar man all känsla för heder och etik”, menar Cañizares. Han också upprörd över förre tränaren Marcelinos öde. ”Han nådde alla de mål som anställdes för. Att Marcelino fick sparken är väldigt upprörande”, säger Cañizares.

Marca menar att utnämningen av Celades har ”en skugga av Gary Neville över sig”, katastrofvalet för tre år sedan. Liksom Celades var Neville ung och het oerfaren som klubbtränare – samt ägaren Peter Lims val. På Marcas förstasida ges fotbollen ett par små notiser mitt i semifinalyran i basket-VM. Som ”Modric är också skadad”. Därmed är Real Madrid uppe i tio skadade spelare sedan säsongen började.

AS har precis samma notis om Modric på förstasidan men vänder sedan blickarna mot Real Madrids tränare. ”Zidane har inte obegränsat med förtroende”, varnar krönikören Manu Sainz. Han radar upp minuspunkter: fler förlorade än vunna poäng, oklar taktik, brist på förtroende för Vinícius och spelarna som släpptes under sommaren.

Sport slår sig för bröstet med ”Genomslag runt om i världen”. Det en exposé över spridningen Sports intervju med Lionel Messi i gårdagens tidning fick. Tidningen förstärker sedan intrycket av att vara FC Barcelonas megafon genom att på förstasidan även stoltserar med klubbens kommentar: ”Intervjun var positiv”. Klipp från intervjun finns utlagd på hemsidan med engelsk, fransk, portugisisk och kinesisk textning.

Mundo Deportivo försöker väcka den insomnade mercadon med ”Neymar eller Mbappé”. Enligt MD grunnas det i hjärtat av klubbledningen på om fransmannen, som är yngre, inte lika skadebenägen och inte sår split där ha hamnar, kan vara ett bättre alternativ.

Diario Vasco nämner att Real Sociedads ombyggda arena (se bilder nedan), som det premiärspelas på i helgen, inte längre är Anoeta utan Reale Arena.

 

FRANKRIKEFra

L’Equipe låter på nytt Neymar hamna i fokus för rapporteringen. Enligt en källa nära PSG-tränaren Tuchel är det ”99 procents chans” att han finns med i truppen mot Strasbourg. Mottagandet på Parc des Princes får åter en helsida. Tidningen menar att fansen är splittrade. Någon orkan av ilska är inte att vänta mot brasilianaren men heller ingen kärlek. En försoning är för tidig.

RMC Sport tar ämnet vidare. Radiokanalen uppger att en bojkott är aktuell. Collectif Ultra Paris (CUF) är uppretade efter hot från PSG om bestraffning ifall det förekommer banderoller riktade mot Neymar. Ultrasgruppen har ännu inte beslutet sig för aktioner, men RMC menar att det kan bli tal om bojkott mot Strasbourg, och även mot Real Madrid nästa vecka.

 

ÖVRIGTSco

Sky Sport (Tyskland) går igenom lagen inför toppmötet RB Leipzig-Bayern München på lördag. Liksom Kicker i går har Sky med Emil Forsberg i hemmalagets startelva. Den största snackisen är om Thomas Müller eller Philippe Coutinho spelar för Bayern. Stalltipset är att Müller går före, då han fått längre tid att vila och träna efter landslagsuppehållet.

Daily Record (Skottland) viker ett hörn av förstasidan åt Scott Brown. Kränkningar på sociala medier är på nytt i fokus. En Rangerssupporter hånade efter senaste derbyt Celtics lagkapten för hans systers död i cancer . Ett klipp på händelsen väckte bestörtning (se det här). Men Brown själv säger att det bara är toppen på ett isberg. ”Det är inte bara en incident. Det har varit så under mina tolv år som spelare”, säger Brown, och han ser ett tydligt skäl till ökningen: ”Det är givet, sociala medier” (klipp från presskonferensen här).

Irish Times (Irland) gav liksom övrig irländsk press stora rubriker åt den överraskande U21-seger i Sverige. Irish Times ger nu liksom övrig irländsk press stora rubriker åt att en irländare blev kvar i Sverige: förbundskapten Stephen Kenny. När laget skulle flyga hem från Växjös flygplats insjuknade Kenny och fördes till sjukhus. Enligt det irländska fotbollsförbundet i går väntas Kenny hem inom de närmaste dagarna.

Sport-Express (Ryssland) följer historien om en tioårig pojke som blivit relegerad för att han ville se ut som Zlatan Ibrahimovic med långt hår, och som DN berättade om i går. Pojken får nu stöd av Rysslands tidigare lagkapten Aleksej Smertin. ”Prokhor, jag är också från Sibirien och har hela mitt liv haft långt hår. Det är så fotbollsfans i hela världen minns mig. Vi måste alla stödja Prokhor”, säger Smertin på Instagram, och har också bjudit in pojken till Moskva för att bland annat se EM-kvalmatchen mot Skottland.

Publicerad 2019-09-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå