POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Hotet: ”Gratisbiljetter - annars rasistiska ramsor”

EnglandDagens rubrikämne i rött, under ”Italien”

ENGLAND

The Times signalerar Champions Leagues ankomst med att mästarlaget ”Liverpool måste anpassa sig till att vara jagade i stället för att vara jägare”. På sitt oefterhärmliga manér kallar tränare Jürgen Klopp ömsint Napoli för ”cheeky bastards”, för sättet motståndarens snodde åt sig segern i motsvarande möte på San Paolo Liverpool förra året.

The Sun rockar genom Klopp, ”Six, drugs and rock ’n’ roll”. Efter klubbens sjätte CL-titel säger tränaren: ”Om man blir knäpp och börjar ta droger och dricka och köra och lämna frun hemma för att man är Champions League-mästare, då kan jag inte hjälpa till. Men vi är inte sådana. Vi vill skapa fler historier att minnas”.

The Guardian konstaterar att ”Aston Villa nästan tappade huvudet” (0-0 mot West Ham). Lagkamraterna El Ghazi och Tyron Mings råkade i luven på varandra.

Daily Mail uppmärksammar att Gary Neville ringar in Victor Nilsson Lindelöf som en del av Man Uniteds problem. Inte som enskild spelare, utan som en del i den ryggrad på sex spelare som Neville ser i dagens Man United. Den är inte alls lika stark som på Nevilles tid, menar Sky Sports-experten (se klipp nedan).

iSport drar på att ”Arsenals spelare ifrågasätter öppet Emerys taktik”. Det är vad tidningen läser in i besvikna uttalanden från Granit Xahka, Pierre-Emerick Aubameyang och Bernd Leno sedan Londonlaget tappat 2-0 till 2-2 mot jumbon Watford i söndags.

Daily Mirror ger Gary Lineker hela förstasidan. ”Jag har sagt till BBC att sänka min lön”. Den tidigare fotbollsstjärnan är tv-kanalens högst betalda programledare (Match of the Day) med 1,75 miljoner pund om året. Den statliga tv-kanalen har kritiserats hårt för höga och även ojämlika löner.

BBC Sport noterar att en svenskliberian är på folks läppar i Monrovia. IK Brages Seth Hellberg imponerande i sin landslagsdebut för Liberia i VM-kvalet mot Sierra Leone nyligen. ”Seth var fantastisk i de två matcherna”, säger förbundskapten Peter Butler. Hellberg, utsedd till Månadens spelare i Superettan i augusti, har liberiansk mamma och svensk pappa. 21-åringen känner att han hittat hem. ”Jag har bott i Sverige i hela mitt liv och uppfostrades av min mamma som en liberian”, säger Hellberg till BBC:s korrespondent i Liberia, ”Jag känner mig närmare folket här än i Sverige”.

ItalienITALIEN

La Gazzetta dello Sport närmar sig Champions League med sedvanlig nationalistisk frenesi. ”Ale Italia!”, är glada hejaropet som tillskrivs forna storstjärnan Alessandro Del Piero (flört också med hans förnamn). ”Juve, med större mod och med Cristiano Ronaldo, är med. Inter och Napoli övertygar och till och med Atalanta har chansen”, säger han. Tidningen konstaterar samtidigt att ”Torino halkade” efter oväntade hemmaförlusten i går (1-2 mot Lecce). Tränare Mazzarri: ”Jag tar på mig hela skulden”.

Corriere dello Sport kallar Champions League-starten för ”All Star Game”, men lyfter också ett allt annat än glittrande ämne. Rasismskandalerna duggar tätt kring italiensk fotboll. Det senaste utslaget av den landsomfattande epidemin av apläten drabbade Verona i helgen. Samtidigt greps i går tolv ledande Juventusultras för diverse brott. Ett av de mest häpnadsväckande utpressningsärendena bildar dagens rubrik, ”Antingen ger ni oss gratisbiljetter eller så sjunger vi rasistiska ramsor”. Ultrasledarna misstänks förutom för utpressning också för pengatvätt och våldshandlingar. Robin Olsen får nästan en helsida. Målvakten hade presskonferens i Cagliari i går. ”Roma tillhör för tillfället det förflutna. Jag har ett år med erfarenhet från Italien och känner mig starkare”, säger han. Svensken glänste mot Parma i söndags, och är nöjd med flytten. ”När jag fick höra att Cagliari var intresserade av mig tvekade jag inte en sekund”, säger Olsen.

Il Messagero-uppgiften om att Bernard Arnault vill köpa AC Milan har sakta men säkert spritt sig. Arnault basar över lyxmärket Luis Vuitton och är god för sisådär 94,6 miljarder dollar, vilket gör honom till näst rikast i världen. Enligt den italienska tidningen skulle Arnault vara beredd att betala ”strax över en miljard euro” för Milan. Planerna har tidigare dementerats. Nedan en möjlig spelarbil framöver om affären går i lås?

 

SpanienSPANIEN

Super Deporte kommer med en uppmaning, ”Snacka på planen!”. Den riktar sig till kaosklubben Valencias spelare, som i går bojkottade presskonferensen inför CL-mötet med Chelsea.

Marca suger vidare på guldkaramellen från VM i basket, men fotbollen börjar ta tillbaka sin plats på förstasidan. CL-matcher syns där, som Valencias under ”Celades mot depressionen”. Den oerfarne klubbtränaren ska försöka hålla turbulensen i klubbledningen borta från Mestallas gräs. Här finns också ”Messi bestämmer i dag om han spelar”. Barça kluriga bortamatch mot Dortmund är dagens andra ”spanskmatch” i turneringen.

AS visar sin vördnad för ”Ers majestät, Champions League”. Tidningen lägger till att ”City, Barça, Liverpool och Real Madrid är favoriter”. AS bekräftar också El Mundos uppgifter: ”Griezmann-fallet: Utredaren föreslår stängning av Camp Nou”. Tävlingskommittén har nu att ta ställning till hur och om Barcelona ska straffas efter Atléticos protest mot värvningen av Griezmann. Arenastängningen skulle i så fall gälla en match, men enligt AS är det troligare att Atlético bötfälls. Summan? 300 euro!

Cadena Ser har aningen annorlunda uppgifter. Enligt radiokanalens källor på förbundet (RFEF) föreslår utredaren böter på 300 euro OCH stängning av Camp Nou en match.

Sport konstaterar nöjt att det blir ”Champions League med Messi”. Argentinaren är tillbaka i Barcelonas trupp efter skadebekymmer. ”Anfield är det förflutna, nu börjar framtiden”, säger tränare Valverde, som försöker sudda ut minnet av debaclet mot Liverpool förra året.

Catalunya Radio uppger att Barcelona kan förlora Ansu Fati i tre veckor, mellan 26 oktober och 17 november. Orsaken är att spanska fotbollsförbundet jobbar på att skaffa den stekheta 16-åringen spanskt pass och få med honom i U17-VM. Radiokanalen uppger samtidigt att Barcelona jobbar på ett nytt kontrakt med Fati.

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe hoppas att kvällens två franska lag spelar ”I Europa utan komplex”. Lyon tar emot Zenit, Lille spelar borta mot Ajax. Inte en dag utan att L’Equipe skönjer sprickor i PSG. Den här gången i omklädningsrummet igen. àngel Di María och Leandro Paredes ”slog inte klackarna i taket” när Mauri Icardi blev klar. Trots att han är argentinsk landsman. ”De båda är vänner till Lionel Messi, som i sin tur är nära Maxi Lopez, ex-mannen till Wanda Nara…nu Icardis flickvän”, påpekar L’Equipe. Messi var en av många argentinska fotbollsprofiler som tog illa vid sig av Wanda Naras solkiga uppbrott från Maxi Lopez för Icardi. Till CL-mötet med Real Madrid i morgon är PSG utan offensiva trion Mbappé (skadad), Cavani (skadad) och Neymar (avstängd). Det kan bara vägen för just Icardi.

RMC Sport låter PSG:s sportchef Leonardo gå på charmoffensiv. Han rider nu plötsligt ut till försvar för tilltufsade Neymar som blev kvar mot sin vilja och till hemmaklackens missnöje. ”Han skötte sig utmärkt i matchen (avgjorde mot Nimes), han är engagerad. Han är ett superproffs på träningen. Det är ingen dålig grabb, Neymar är ett fotbollsarv, inte bara för PSG”, menar Leonardo.

Ouest-France ser en Jakob Johansson som inte bara har förtvivlat svårt att nå Rennes startelvan. Nu får han dessutom ta sig fram på kryckor. Den svenske landslagsmittfältaren skadade foten under måndagsträningen och kom på kryckor till lagfotot senare under dagen, skriver Ouest-France. På tal om Rennes. 16-årige Eduardo Camavinga har röstats fram till Ligue 1:s bäste spelare för augusti. Den yngste spelaren att någonsin få utmärkelsen.

France Football har veckan till ära Champions League-fokus. Tidningen rankar också de bästa lagen. Fem stjärnor: Liverpool, Man City. Fyra stjärnor: Barcelona, Juventus. Tre stjärnor: Real Madrid, Paris SG. Två stjärnor: Atlético, Tottenham, Bayern München. En stjärna: Napoli, RB Leipzig, Inter, Ajax. FF lockar också med en Hugo Lloris. ”Tottenham har utvecklats otroligt snabbt”, säger den 32-årige målvakten. Om tränare Pochettino: ”Jag har en stark relation till honom, även på ett mänsklig plan”. Om han kommer avsluta karriären i Spurs: ”Jag tror inte det. Jag tror jag fortfarande har en del år framför mig. Man måste veta när man ska sluta, men jag är inte främmande för ett nytt äventyr. Det kan exempelvis också vara USA”.

 

TysklandTYSKLAND

Bild tar fasta på att det inte bara är en kamp om platsen mellan stolparna i landslaget. Det är också en dispyt. Marc ter Stegen svarar Manuel Neuer. ”Självfallet har jag något att säga. Man kan inte snacka om konkurrens och sedan förvänta sig att spelare som inte får spela är nöjda. ’Manu’ behöver inte snacka om mina känslor, det är min personliga uppfattning. Med tanke på hur jag uppträtt de senaste åren så är sådana uttalande opassande”, säger han. Neuer ifrågasatte Ter Stegens laglojalitet när Barcelonakeepern beklagade sig över att inte ha fått chansen mot Nordirland i EM-kvalet.

Hamburger Morgenpost skriker ut ”Det nakna vansinnet” till Diamantakos barbröstade firade i St Paulis derbyseger (2-0 mot Hamburg) i 2. Bundesliga. Sebastian Ohlsson behöll tröjan på i sin debut, och var inte lika het. ”Stora problem i positionsspelet i första halvlek. Mycket mer stabil efter paus”, skriver Hamburger Morgenpost i spelarbetygen. Den ger ex-Blåvittbacken betyget 3,5/6 (där 1 är högst), ett av de lägre spelarbetygen i segerlaget.

 

ÖVRIGT

ESPN (USA) diskuterar om Zlatan Ibrahimovic skulle kunna klara av spel i Europa igen. ”De enda två klubbar jag tänka mig där han kan bidra med mycket är Manchester United och Arsenal. Båda lagen är i desperat behov av ledarskap och kvalitet”, säger experten och ex-målvakten Shaka Hislop. Zlatan blev i går på nytt utsedd till Veckans spelare i MLS och säger sig själv vara den bästa spelaren någonsin i ligan. Hislop är beredd att hålla med. Han har svensken som etta på listan över bästa designated players genom tiderna. ”När man ser till hur dominerande han är, hur omöjlig han är att stoppa, så tror jag ingen kan ifrågasätta det”, säger Hislop.

The Scottish Herald (Skottland) inleder elegant: ”En supersvensk som heter Larsson ska hemsöka Rangers igen”. Den här gången är det Sam och inte Henrik, och bara Europa League och inte herraväldet i Skottland, som står på spel. Men viljan är snarlik. ”Det finns inte en chans att vi kommer till Ibrox för att ta en poäng eller för att försvara. Vi siktar på seger”, säger Feyenoordsvensken inför torsdagens möte.

Publicerad 2019-09-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå