Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rio Ferdinand: ”Oroad för Hazard”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött under ”England”

ENGLAND

.england

Daily Express kommer undan med ”It’s a weak tragedy”. Headlines försöker komma undan med översättningen ”Det är en vekisk tragedi”. Referenser till antikens grekiska tragedier och ruiner duggar hur som helst tätt i tabloiderna, sedan Tottenham tappat en tvåmålsledning i Aten (2-2 mot Olympiakos).

The Times tar visserligen upp Man Citys seger (3-0 mot Sjachtar Donetsk) men det är Tottenhamtränarens missnöjda ord om sitt lag som lämnar störst avtryck, ”Pochettino: Mitt lag saknade aggressivitet”. Pochettino, som för bara ett par veckor sedan såg sitt lag tappa en tvåmålsledning mot Arsenal, var besviken: ”Man måste matcha sin motståndare i aggressivitet, i motivation. Det är det första kravet…och det är allas ansvar”.

Annons

Daily Telegraph döper om Harry Kain till ”Harry Pain”. Men Tottenhamanfallaren får i alla fall godkänt betyg, 6/10, samma som Lloris, Alderweireld, Winks och Lucas Moura. Lägst betyg får Christian Eriksen, 4/10.

Daily Mail ger sin vana trogen många rubriker åt tv-experternas åsikter, och just Eriksen hamnar i skottgluggen. ”Han var oigenkännlig i kväll”, säger BT Sports Jermain Jenas, ”Han gör enkla misstag och det oroar. Han ser helt förstörd ut”. Även Rio Ferdinand var i tv-studion och bekymrade sig över en annan spelare  i en annan match: Real Madrids nyförvärv Eden Hazard. ”Jag är oroad för honom, att han gått dit vid fel tidpunkt”, sa Ferdinand, ”Det är ett åldrande lag, som inte är på väg upp och inte glänser för närvarande. Det kommer att påverka honom och på sikt bilden av honom”.

Evening Standard har Lindelöfs nya kontrakt som underlag för ett större grepp om att mer är att vänta. ”Man United gör nya kontrat till Greenwood, Pogba och Lingaard till en prioritet”, Dessutom förlängde David De Gea häromdagen sitt kontrakt.

Annons

The Guardian har fler kontraktsuppgifter, bortanför CL-rubrikerna på sportettan. ”Chelsea inleder samtal med Abraham och Tomori om nya femårskontrakt”. Hudson-Odoi rapporteras också nära att skriva på ett femårskontrakt värt 100 000 pund i veckan. Hur många månader har han nu, enligt engelsk press, suttit med pennan i handen och kontraktet på bordet?

 

ITALIEN

1.italien

La Gazzetta dello Sport grämer sig med Juventus. ”Så synd, vackra damen”, hälsar tidningen efter CL-premiären (2-2 mot Atlético). ”Vi måste arbeta på fasta situationer”, suckar Sarri, och summerar: ”Det var en klar förbättring mot vårt senaste framträdande och vi kände att vi hade matchen i våra händer, så det oavgjorda resultatet ger en bitter eftersmak”. Gazzettan utser Cuadrado (7,5) till kvällens bästa Juventusspelare (7,5/10), Danilo till sämsta (5,5/10). För kvällens andra italienska lag i CL fanns inte många utropstecken. ”Hemskt Atlanta: Chockdebut för Gasperini” (0-4 mot Dinamo Zagreb). ”Det är svårt att säga vad som hände”, säger mittfältaren Papu Gómez.

Annons

Corriere dello Sport ringar in festförstöraren, ”Herrera fick Juve att sätta i halsen” (ungefär). ”Mexikanen kom in i 90:e minuten och gör Sarri besviken”. Tidningen konstaterar sedan att ”Atalanta fick en mardrömsdebut i Zagreb” samt att ”Icardis PSG skar Real i bitar”.

Tuttosport beklagar sig inte länge över matchen i Madrid. ”Så synd, men det här var det riktiga Juve”, slår Turintidningen fast. Den anser att det trots resultatet var ”ett spektakulärt” Juve som visade upp sig.

 

SPANIEN

.spanien

Marca tycks mest förbannad. ”Så kan man inte vinna i Europa”, slår tidningen fast efter Real Madrids storförlust i prestigemötet i Paris (0-3 mot PSG). Tidningen påpekar att ”ett PSG utan Neymar, Mbappé och Cavani krossade ett Real Madrid av glas”. Alla Realspelare får noll eller ett på skalan noll till tre stjärnor. Av Marcas läsare på webben får Bale högst betyg och Courtois ligger i botten. Tränare Zidane om matchen: ”De var bättre än oss i allt; i spelet, på mittfältet och – i det som stör mig mest – intensitet”. Roligare för grannen Atlético då, ”En poäng räddad med heder”, står det på förstasidan (2-2 mot Juventus). Om det var kollektivet som föll samman i Reals match, var det kollektivet som räddade Atlético. Alla spelarna får en eller två stjärnor av Marca.

Annons

AS-domen är hård: ”Utan själ”, beskrivs Real Madrids insats med stora bokstäver, ”PSG kör över ett Real som var oförmöget att träffa mål en enda gång”. Själlösa Real står i kontrast till dagens andra stora rubrik, ”Med hjärta”, som beskriver Atlético. AS uppger vidare att Barcelonas stjärnskott Ansu Fati får klart med sitt spanska pass i morgon, och kan därmed spela för Spanien i U17-VM i slutet av oktober (och alltså inte spela för Barça under den perioden).

Sport uppmärksammar AS-uppgifterna om Fati, men låter skadeglädjen ta över förstasidan. ”Överkörda!” trycks stort om ärkerivalen Real Madrids match.

Mundo Deportivo uppmärksammar Reals debacle lika stort men aningen mer nyanserat. ”KO för Real Madrid, men Atlético tar sig tillbaka”.

Cadena Ser-profilen Manu Carreño analyserar Real Madrid. ”I mina ögon reflekterar Real Madrid sin tränare: de är vilse, Zidane är vilse. De hittar inga lösningar på problemen, och de är många och framför allt fotbollsmässiga. Sedan försäsongen har upplevt att Zidane är vilse”, menar Carreño.

Annons

 

FRANKRIKE

.frankrike_perfekt

L’Equipe bevittnar en ”Ängladans” i PSG:s storseger (3-0 mot Bayern München). Det var förstås Ángel (Di María) som ledde dansen efter två mål. Namntemat går igen i en annan rubrik i tidningen. ”Ángel var djävulsk”. Han svävar i väg till skyhöga 9/10 på tidningens betygsskala. Matchens lägsta betyg får Eden Hazard, 2/10. Detta var ändå ett PSG utan sin vanliga starttrio Neymar (avstängd), Cavani (skadad) och Mbappé (skadad)

Le Parisien låter tränaren Thomas Tuchel hylla laginsatsen men också lyfta fram ett par spelare, Di María var ”exceptionell” och Idrissa Gueye ”en maskin”. Lagkaptenen Thiago Silva njöt efter matchen, ”Det här var budskapet vi ville skicka ut”.

 

TYSKLAND

.tyskland

Bild konstaterar att ”Bayern hade målfest mot Belgrad” (3-0). Högst spelarbetyg från ett till sex, ett är bäst) får den offensiva kvartetten Perisic, Coutinho, Coman och Lewandowski, alla 2/6. Lägst får Kimmich, 4/6. Tidningen lyssnar också till Bayern Münchens frispråkige president Uli Höness som inte har någon förståelse för målvaktsdispyten mellan Manuel Neuer och Marc-André ter Stegen om vem som ska vakta landslagsburen. ”Ter Stegen har ingen som helst rätt att kräva platsen. Manuel Neuer är nummer ett!”, säger Höness, och ger en känga till fotbollsförbundet, ”Jag hade förväntat mig mer stöd från DFB”.

Annons

Kicker har också krav från agerande från förbundshåll. ”Nu behövs Löw”, är budskapet på veckans sista nummer. ”Lagledarskap behövs för att göra klart för dessa två målvakter, och alla andra landslagsspelare, vilken kollektiv kultur som gäller i gruppen för att nå gemensam framgång”, menar krönikören Karlheinz Wild, som också påpekar att Ter Stegen är 28 år när EM är över, och att han kan komma ihåg att Oliver Kahn var 29 när han tog tröja nummer ett från Andreas Köpke, och hade en strålande landslagskarriär. Kicker tror i sina förväntade startelvor inför helgen att alla friska Bundesligasvenskar startar: Emil Forsberg (RB Leipzig), Robin Quaison (Mainz), Sebastian Andersson (Union Berlin) och Oscar Wendt (Mönchengladbach).

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Capital Mexico (Mexiko) är bara plattform nedanför USA:s södra gräns där en kommentar från Zlatan väcker ilska. ”Zlatan Ibrahimovic svarade mexikansk journalist föraktfullt”. Det är en sak att efter ett uttalande om att man är bäst i MLS genom tiderna, besvarar en följdfråga från en journalist om MLS inte visas i svensk tv. Det är en annan sak att svara en mexikansk journalist, ”No shit you asked that” (se klipp ovan). I Publimetro beskrivs det till och med som ”en rasistisk kommentar”. Zlatans svar fick ringar på vattnet. I Venezuela skriver Carota Digital om ”Ibrahimovics kontroversiella och nedlåtande svar till en mexikansk journalist”. Bakom pressreaktionerna ska också läggas Zlatans munhuggande med Carlos Vela.

Annons

Algemeen Dagblaad (Nederländerna) hyllar minnet av Fernando Ricksen, som avlidit 43 år gammal. ”Farväl, krigare”, skriver AD, om Ricksen som led av den obotliga nervsjukdomen ALS. Ricksen fostrades i Holland och spelade sedan i bland annat Glasgow Rangers och Zenit St Petersburg.

Publicerad 2019-09-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto